Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 februari 2024

Karolinskas frys- och forskningskatastrof (Sveriges Lilla död igen)

Det är lätt att missa det uppenbara, som t.ex. att Sveriges tid av "lilla döden" tecknas av Saturnus, råkylans planet. Det fallerade kylsystemet på Karolinska är en nationell motgång av rang, särskilt som Sverige smalnat av sin mentalitet för att åtminstone prestera i något område. Och så går Karma-planeten Saturnus och slår ut 30 år av sparad data just som planeten i makligt tempo passerar Sveriges soltecken (saker för vilka landet  bröstar sig för och söker visa sin individualitet genom). 

Dessutom står Solen i nationens 5e hus som visserligen är ett av de goda husen men ändå har en besvärande tendens till "salongslejonets" showighet. Nya Karolinska var ett fiasko som tydligt visar att rådande nationalkarta och med elitens dröm att vara lika glassiga som vem som helst, har skadat landets insikt om att kvalitet kostar.

Särskilt väl passar olyckan eftersom landets medfödda Saturnus (kvalitet) är svag trots att den fina husplaceringen (9e sektorn) där Sverige av historiska skäl valt att trycka på betydelsen "grundforskning" snarare än nians noblaste nivåer: filosofi och utforskande av livets mening. 

I Sveriges val att haka på den materialistiska trenden i slutat av 1800-talet finns ju ingen mening med livet utom Naturens biologiska "dödsskräck" och andra, helt mekaniska processer. Motgången skär alltså djupt in nationalsjälens svaga intellektuella våningsplan och precis som Saturnus betecknar människans trettioårskris (egentligen 29½) bär ett saturniskt skeende karaktären av en retorisk fråga: Så... vad har allt detta du sysslat med under ett varv varit värt? Har du samlat dina skatter på jorden eller i himmelen?

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/RGvGGO/fryskatastrofen-pa-karolinska-som-en-mardrom

*****

Kylhaveriet inträffade kvällen den 22 december 2023 men omfattningen i denna KI-artikel beskrivs inte som i AB-artikeln. Tidpunkten tycks i alla fall trovärdig nog - vi är ändå Sverige som aldrig fattat den djupare meningen av en exakt tidsangivelse eftersom vår dött instrumentella syn på omvärlden förnekar att tiden som sådan kan ha en mening. 

Sverige har utpekats som lite snurrigt som världsunikt haft en 30 februari i vår kalender innan vi fick ordning på vår relation till Fader Tid. Kanske det är ett kvarhängande problem med förmågan till metod och utförande förklarar nationalkartans svaga Tidsherre.

Om sexsnåret är en korrekt uppskattning av "kvällen" spelar här ingen roll eftersom det viktiga är hur planeterna förhåller sig till Sverige-kartan (som per konvention är ställd för midnatt dagen i regeringsformens dokument). Midnatt ger Vågens 21a grad som landets ambition att framstå som "harmoniskt och jämlikt". Detta emblem kommer inom kort att bytas ut mot vad tidpunkten för NATO-medlemskapet indikerar. 

Men dagen då Ann Linde med SVT-kameran i högsta hugg signerade ansökan är också ett bra horoskop för landets förutspådda död. Detta ögonblick (en del medier säger strax före nio, andra strax efter nio) kan användas som Sveriges "dödshoroskop", i linje med det antika kinesiska vishetstrofen: "Första steget på tusenmilafärden avgör vart du hamnar". Det gäller att noga ha tagit ut kompassriktningen.

Mer än 30 inlägg taggade NATO-anslutningen har gjort detta viktiga horoskop osynligt, men blogggen kommer att diskutera symboliken en gång till inom kort:

https://siderisk.blogspot.com/2022/05/svenska-socialdemokraternas-forraderi.html

Nästa Sverige kommer knappast att betecknas med en fredssträvande Våg i vilket fall, även om astrologin har metoder att genomskåda falska åtbörder. Det rådande nationalhoroskopet är inte falskt men lider av Saturnus svaghet vilket gjort oss ytliga och dåliga i våra analyser. Landet fejkar, likt dess borgerliga regeringsmedlemmar att de är mer bildade än de är!


Harmoniska och väloljade system ligger i luften runt sexsnåret då Sveriges ascendenthärskare Venus stiger i öster över Stockholm. Därmed framhävs landets frigida inre natur (hus 4 alternativt Månen). Venus medfödda position är ju i iskalla Stenbocken i 4e huset för interna och icke-publika förhållanden.

Att Venus "ägs" av frigida och helt rationella Saturnus i 9e huset leder blicken till "sektorn för akademisk/högre forskning". Men vi måste spåra vidare (faktainsamling!). Saturnus själv har redan börjat sin 2½ år långa vandring där den värderar Sveriges Sol (livskraft, intelligens, ledarskikt). I 9e graden står den kritiskt nära Merkurius som representerar mycken teknologi, inte minst kommunikationer via ledningsdragning och annat. 

KI-artikeln visar att alla tog sig julledighet och att systemen var en dag över kritisk gräns och att det automatiska e-mejl-utskicket inte fungerade på grund av den instabilitet det grundläggande felet orsakat. Merkurius flera gånger om året in i korta perioder där "budbäraren" eller "signalöverföraren" ser ut att gå baklänges (R eller retrograd) i zodiaken och detta visar sig vara en sådan period. Därmed hinner det frysta materialet tina ytterligare innan de ansvariga fattar vad som hänt.

En dålig Saturnus i födelsehoroskopet kan ge väldiga problem med tajmingen och senfärdigheten här sprids genom nationalkartan: Saturnus i transit i 9e graden träffar nationens Merkurius som i sin tur bildar en "ömsesidig reception" (motsv. stark konjunktion) med Saturnus i 9e huset. Transiten kickar igång "receptionens" rundgång, vilken Sideriska tidigare tolkat som ett problem med Sverige eftersom både storfinans (Jupiter) och statsledning (Solen) är verksamma illgörare med intresse bara av elitens hus (sektor 5). De är sig själva närmast och lämnar stora delar folket utanför stockholmarnas lyckorus.

Jupiter som "stora vinster eller framgångar" har således en baksida. Det gamla Fattigsverige har blivit en nyrik skitstövel. I rollen som "verksam illgörare" blir landet en falskskyltad framgångsmaskin och sådant är tyvärr Sveriges tillstånd för de verkliga rika. De saknar alla kvaliteter konservatismen brukade kräva av dem som hade det väl förspänt, ansvaret för bygdens sämre lottade.

Att de f.n. förefaller raka åt sig enorma summor på folkets bekostnad är en synvilla som beror på landets svara tidsherre Saturnus. Vi har inte sett vad som komma skall ännu, och tänker därför inte på det. Att landet HAR varit framgångsrikt kan hinduisk tradition bortförklara med att Jupiters enorma förmögenheter alltid trillar in medan den verksamma ondskan sår onda frön för landets framtid. Sverige var en tidsinställd bomb från nya regeringsformen 1974.

Jupiter kan och kommer ibland bli en enorm förlustbringare, och här i elitens 5e hus är var vi ser skandalerna. (Sverige är simpelt uppbyggt. Ingen annan än eliten har några pengar att tala om och när den lilla människan går på knäna har det inte givit några helsidor.)

Nu befinner sig Jupiter i transit annorstädes på himmelen den fatala (Lilla döden) julhelgen, men märkligt nog anknyter den ändå till Sverigehoroskopet. Kylsystemet lägger av samma dygn "sekundvisaren" Månen når nationens egen Måne för inrikes angelägenheter och där ligger också Jupiter, bland annat signifikator för högre utbildning.

Den hinduiska ödescykelläran berättar ju också om Sveriges förfall under den verksamt onda Jupiter (2020-36) så varje gång Jupiter positionerar sig intressent kan något verksamt ont drabba landet och storfinans eller nationalekonomi är ett typiskt riskabelt område. Löftena om att bistå Ukraina i deras krig beskrivs olika i medierna, ibland som att Sverige egentligen är en snål typ, men vem vet vilka kostnader militärindustrin kommer att kräva istället för att landet skapar gott välstånd. Det är typiskt Sveriges verksamt onda Jupiter att med Polen och de andra hökarna satsa på krig och död istället för livgivande. Det är i ett nötskal den svenska elitens 5e hus och det avtrubbade samvetet i  9e som en spiral av fördärv.

För att repetera dessa snåriga relationer mellan nationalkartan och de transiterande planeterna vid tiden;.

T-Saturnus kryper allt närmare ett kommunikations- eller sambandssammanbrott som är inbyggt i Sverigekartan pga. de omgivande ondskefulla Solen och Lätta framgångars Jupiter (säg alla de gånger makthavarna meddelar att Sverige ska bli bäst i något. Detta stavas slarviga och stressiga Jupiter som är en ful chanstagare och klippare och projekt som floppar eller blir skyhögt mycket mer kostsamma än kalkylerat.)

Långsiktigt inträffar detta under storcykeln Jupiter och den mer precisa undercykeln Saturnus. Jupitercykeln aktiveras av T-Jupiter i Sveriges själviska måntecken Månen. De ansvariga lämnar systemet utan uppsyn för att fira jul och litar på Satan i formen av teknologi som naturligtvis inte fungerar (se bankmonopolets fiasko Swish som går sönder jämnt och ständigt). Sedan återspeglar Sverige-kartans medfött svaga Saturnus (med dess bas i Merkurius omringad av onda krafter) och ingenting vill sig...

Tilläggas kan att olycksbringaren Mars i transit är effektiv även om hinduerna har så få planetära aspekter. Här intar Mars sin (för indierna) unika 90-gradersvinkel eftersom från Skorpionen drabbar Sveriges svaga Vattenbärare med full kraft. Lyckas man hålla alla dessa faktorer i huvudet ser man att perioden inte är bra för Sverige, men det är mycket lättare att tala om "Lilla döden 2022-25" eftersom landets sjuklighet är en ihållande tid av allmänt elände. 

Det ena problemet efter det andra drabbar den snåla, själviska borgaren som ligger bakom vanstyret som utgår från Stockholm. Ja, bloggaren bor där, som fattigpensionär, men är bara den fysiska kroppen. Anden har redan flyttat ut och formar sakta visionen om en nästa kropp och ett bättre liv än svenskarna (återigen av historiska skäl) lyckades forma sig. Att nästa värdkultur måste ha ett starkt 9e filosofihus är självklart. Det svenska brottet består i vår materialism och okunskap och likgiltighet inför immateriella värden.

 

Inga kommentarer: