Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 29 februari 2024

Kristerssons alla gymprylar - en motsvarighet till folkets snatteri


När Ulven Kristersson inte bara behöver nya träningsredskap i anslutning till regeringsbyggnaderna (för sitt projekt att spränga sina oproportionerliga vadben) utan går vidare med att bygga nytt gym vid Rosenbad, måste svenska folket börja undra vilken statsminister de har. Kroppsdysmorfisk definitivt, men här tycks också dölja sig en kriminell själ.

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/kostnaden-for-statsministerns-gym-487000/

Officiellt ska Rosenbads gym kunna tjäna även framtida statsministrars behov av bodyshaping men det är knappast sådana tankar som förklarar Ulvens beställning. Han liknar åter den simpla skurk som en gång i tiden skaffade sig stockholmslägenhet på unket sätt eller han nyligen försökte smuggla med sin "prästfrun Ed" på ett USA-flyg utan att inledningsvis betrakta det som skattepliktig förmån. (Är detta kristendomens sista suck i Sverige? Omoraliska präster som hellre gör kändisintervjuer än lever som de lär?)

Kristersson är en av de i faktisk mening tärande svenskarna och att han nu låter sina kroppsångestar resultera i massor av träningsredskap på jobbet, är som när ett svensk vårbiträde tar hem en flaska hudkräm eller en kontorsråtta förser sig med pennor och kollegieblock och annat smått och gott från arbetsplatsen. Ämnet har kommenterats när någon undersökning visade att svenskarna snattade mest i Norden, och Månen i jagiska Väduren baserad på bromsande Jord-Oxen i nationalkartans dåliga 8e hus beskriver väl den egenmäktighet folket tar till när deras idoliserade elit förblir ett ouppnåeligt ideal och inte ens brödsmulor levereras av politikerna (själva korrumperad elit)....

Att komma över Kristerssons födelsetid kan man bara  drömma om, och när inte ens psyk- eller måntecknet är entydigt är det omöjligt att avgöra om här anas Tjuvens horoskop. Eftersom det krävs flera indikationer för tydliga resultat kan man åtminstone spana efter några bidragande ingredienser.

Man kan t.ex. undersöka Merkurius som i gamla traditioner är marknadsplatsens tjuv, fingerfärdig som få och tydligen avbildad i Tarot-lekens kort "Magikern", en som lurar betraktaren med sin flinkhet vid sitt bord på marknadsplatsen/nöjesfältet.

I frågan om förslagenhet, fingerfärdighet och tjuveri också huvudrollsinnehavarna Will Smith och Margot Robbie i filmen Focus. Rullens sensmoral tycks vara att tjuveri är okej ur det amerikanska perspektivet, i slutscenen (spoiler alert) visar det sig att Robbie lyckats stjäla ett extremt värdefullt armbandsur.

Smith har spelat många sluga och fördolt verksamma individer, inte minst som matchmaker, och hans soltecken är minsann Merkurius-ägda Jungfrun. Robbie, hans lärling i Focus, har Merkurius andra tecken Tvillingarna som sitt viktiga soltecken!

Jord och Luft är en av de element som samarbetar väl och tack vare att intellektets Merkurius fattar varandra. Intressant är att räknenisseplaneten rankas högst i Jord-Jungfrun eftersom de beräknande vinstjägarna börjar först med själens fall till Jorden (eller Jord-elementet) där regeln är "separata komponenter". Merkurius via Tvillingarna är friare till följd av Luftens signifikationer och inte fullt så bunden vid det materiella eller världsligt goda.

Will Smith spelar nu inte ofta intellektuell och det påminner om att Merkurius är en lägre form av intelligens i människan (den högre intelligensen är okänd i ateistländer som Sverige). Merkurius står för räkne- och skrivförmåga man kan ibland stanna vid gatusmarthet, och Sol-Jungfrun Zlatans mixade intellektuella omdöme är ett bra exempel. När han investerar i nätcasino verkar han inte kommit någonstans jämfört med sin kriminella barndoms som cykeltjuv.

Nu kan Merkurius skita sig rejält om de trasslat in sig i andra horoskopiska problem - i extrema fall mental efterblivenhet men se förstås Sveriges ofta diagnosticerade karta från 1974. En sjukare räknenisse får man leta bland Jordens länder för att finna. Vinst eller profit har förstört skolgången hos nu flera generationer (och typiskt nog representerar Merkurius också åren då barnets intellekt tar form och mognar  till följd av en handfull Kapitalister i eliten. Sveriges friskoleengagerade har likt vampyrer sugit vettet ur svenska barn och det paradoxala är att det är de som vald friskola åt sina egna ungar som förstört sina egna ungars framtid. Just ett snyggt nationalhoroskop! 

Ämnet har avhandlats många gånger och Sverige-kartans merkuriska 3e hus har sitt fundament i den onda typen av Jupiter, den som jagar stora och lätta pengar, en disposition som utmärker Sveriges elit (till vilket många korkade svenskar inbillar sig att det tillhör - t.ex. alla föräldrar som offrat sina barns smarthet pga. tron på en sjuk ideologi)

*****

Men Ulven Kristerssons Merkurius då; vad kan sägas om den?

Jag återvänder till den hypotetiska kartan med Oxen i öster, baserat på valet av honom till ny statsminister. (Rekapitulation av ett äldre inlägg i detta inlägg.)

Oxens fysiologiska orientering passar för övrigt väl apropå den egna gym-fixeringen som svenska folket betalar för honom att göda. Det är höggradig egoism från landets ledare. Missa inte småaktigheten i perspektivet, kanske Kristersson var en stortjuv i ett tidigare liv men i "den svenska upplevelsen" håller på att trappa ned och nu nöjer sig med att rafsa åt sig små förmåner där position och möjlighet ges. 

Beträffande de överdimensionerade vadbenen är springiga Tvillingarna väldigt aktiv i fysiska Oxens 2a hus (Månen i Tvillingarna indikerar begär efter att röra sig). Den hypotetiska Ox-kroppen har vidare sin härskare Venus i 9e huset för "mitt högsta goda" och med Saturnus "formfixering" är det uppenbart att Ulven använder sin position för sina själviska inköp av träningsredskap för att få en "härskarkropp" allt enligt Stenbocken.  (Via patriarken Stenbocken ser man också Ulvens käpphäst om "vuxna i rummet" som genuin. Detta är verkligen hans högsta goda inklusive, auktoritativ politik gränsande till total dövhet för den repressiva politik.)

Också ett omen som tyder på "springighet" och den dåliga Merkurius opålitlighet eller föränderlighet (tänk löftet till naziöverlevaren Heidi) är att den här tidsrekonstruktionen (baserat på statsministerblivandet) placerar en mycket intressant och rörlig axel mellan Tvillingarna och Skytten i "dödsaxeln" (2a huset Hades dörr och 8e huset Döden). Att sedan Merkurius står i 8e huset med omoralens Mars och halshuggningens Ketu ÄR OMÖJLIGT ATT LÄSA PÅ ETT GOTT SÄTT. Hinduernas sätt att kalla 8e "dålig karma" är lite av en truism, självklart måste en människa som njuter sitt liv (som den sinnliga Ox-ascendenten tenderar göra) att se döden som något ovälkommet. 

Det 8e ett "ont" hus för den som saknar filosofi (9e) och Merkurius ser skadad ut, särskilt som filosofihuset är så simpelt - se nedan). Alltjämt med förbehållet att födelsetiden är hypotetisk är statsministerns pålitlighet och sannfärdighet närmast noll eftersom Ketu/södra månnoden bara han bli en motivation till andlighet om den har stöd. Men här i 8e korruptions- och dödshuset baserar sig Ketu på Venus, som för just Ox-kroppar inte är någon välgörare utan tvärtom en verksam illgörare. 

All denna egofixering kring kroppen kommer att döda (symboliskt) Ulven Kristersson. Ingen chans att denna månnod är en andlig motivation och orientering bort från det världsliga utan enbart en varning för att den världsliga ambitioner kommer att komma på skam - kanske i förberedelse inför en ålderdom av botgöring (om vi inte här har att göra med en verkligt Svår Syndare). 

Att halshuggaren Ketu kan upprepa sina läxor, se Kristerssons långa rad av fiaskon, inte minst hans korta tid och förlustbringande inhopp i guldgrävarnas IT-bransch (åren han han var borta från politiken). Nu upprepar Kristerssons andas barn samma upplevelse, i detta fattiga land där bara en världsbild i taget är möjlig:


Den onda Jupiter (lätta pengar) i nationens 5e
hus (elit- och spekulationssektorn) har
korrumperat segment av generation Z

Sverige har valt sig en av de mest medelmåttiga ledare som möjligt är och apropå alla NATO-inlägg måste man minnas statsministerns horoskop vis analyser. I Sverige är ju kungen bara en "figur" men nationalkartans fula Sol+storfinans-Jupiter rimmar rätt väl med Kristerssons dolska 8e hus, disponerat av Jupiter. Enligt den här kartan är Jupiter i Fiskarna ännu bara ett ideal (11e) och inte en realitet, så ett så här svagt horoskopet skulle helt sonika kunna "konvertera" och börja se Jupiter som andlig rikedom som ideal, istället för stora och lätta pengar. Men så mycket Jord i kartan tycks hålla Ulvens själ bedövad och död, att uppvaknandet blir smärtsamt.

Det tråkiga med efterhandsrationaliseringar baserade på viktiga händelser är hur ofta de verkar stämma perfekt bara för att sedan visa sig felaktiga! Men eftersom MAKT, t.ex. genom investeringar, varit Kristerssons centrala ambition hela livet är statsministerposten tekniskt en perfekt mätpunkt. Kroppsbyggande är en naturligt följd av en diminutiv människas som ätits av värdslighetens djävlar och dragit på sig ett förtärande maktbegär.

Ulven en fråga om ett sömnigt öga (fysiologi)
eller esoteriskt varsel om själen?

I det här fallet kan man låta omen kommentera omen. Den betydelserika Solen betecknar bl.a.kroppens högra öga och inte bara ett ett kallt hjärta, vilket ögat också pekar mot. (Det finns också indiska regler om två av husen som indikerar resp. höger och vänster öga, som fysiologiska organ, men dessa regler utelämnas här.) 

Tar man hänsyn till den spekulativa födelsetiden landar solära omen (som chefsstyrka och spekulation) i onda karmans 8e hus. Invid en dålig Merkurius skulle han haft en bättre väg som kallhamrad gangster. Istället valde han legitim maktutövning för sitt behov att makt (Saturnus i 9e).

Det skulle förklara regeringen och det inbördes maktkriget mellan M och SD och att Kristerssons Sol inte har en chans mot Åkessons sataniskt hjälpta Sol: I vår tid som aldrig förr har kriminella själar upptäckt att politiken i Sverige är en karriärväg. Och denna regering är mer merkuriellt svag än folket lyckats välja sig på mycket länge. Ledare och följare betingar varandra.

Solen och Merkurius i degenerationens 8e skulle också förklara varför Kristersson en var gång var en av de mest improduktiva av alla riksdagsmän när det gällde att bidra med propositioner/idéer för landets styre. Men det hänger på konjunktionens husplacering, enbart Solen nära Merkurius är inte skadlig.

 

*****
*****

PS. 

Med födelseklockslag blir varje personhoroskop en spännande gåta att lösa, och inte alls samma osäkra gissningslek som med Ulvens karta... Redan 2011 biktade sig bloggaren om sin egen merkuriskt tjuvaktiga natur som pojke. Merkurius äger från födelsen Tvillingascendenten, Månen i Tvillingarna och dessutom är Merkurius den indiska metodens personliga dominant Atma Karaka, som anger vad själen vill i detta liv. 

Men missa inte paradoxen. Den här bloggaren VAR REDAN DET HAN VILLE UPPNÅ eftersom AK är densamma som ascendenthärskaren. Föddes en själ helt utan världsliga ambitioner till ett länd utan förmåga att värdesätta något utöver arbete och arbetets lön? Det måste vara dålig karma att hamna i en sån avkrok dit aldrig annat än praktiskt tänkande nått!

(Bloggarens horoskop har taggats hela 21 gånger men inte pga.narcissim utan för att flera hinduiska lärosatser först testats på den karta man bäst känner till, vilket för de flesta studenter brukar vara den egna.)

Astrologin är full av paradoxala resultat men givet reinkarnationsläran är Sideriska ett försök av själen - som redan sågs vara vad den vill bli - att återinra sig vem den en gång varit eller vad den kunnat - Platons anamnesis-doktrin.

https://www.vocabulary.com/dictionary/anamnesis

Paradoxen är inte i sig unik, många har redan levt många liv i skriftspråkliga kulturer. För mer information måste Merkurius närmare omständigheter undersökas. Kanske kan huspositionen för Merkurius disponent/ägare ge ledtrådar... 

Bloggaren försökte en tid mediebranschen men övergav tanken, och det beror på att kartan har "två viljor" (inte mindre än en södra månnodens "halshuggning" i 10e karriärhuset för en rätt ljum inställning till karriär överhuvud). Lika viktig som AK är 9e husets ägare (det högre intellektet) som här (passande för budbäraren Tvillingarna i öster) spelas av Saturnus, vilken dessutom står exakt opposit Tvillingarna som en slags sparringpartner. 

Därmed blir Merkurius kommunikationsförmåga och skriftspråklighet långt mindre viktig än VAD skrivandet handlar om. Om detta beslutar Gränsdragaren (Saturnus) som från sin dominanta position i väster som återknyter till 8e och 9e husen (döden och filosofin) över vilka sektorer den råder. (Både livet bortom döden och filosofi (särskilt filosofisk idealism) har alltid varit lika viktig som den sideriska zodiaken på den här bloggen.

Not. Ett undantag är vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith som snarast är en filosofisk realist i kamp mot den allt galnare matematiska fysiken, representerad av ikoniske Einstein. Denna vetenskap, hävdar Smith, har degraderat till rena tankelekar, ren dårskap från en döende civilisation där de mest intelligenta redan vet att mänskligheten inte lyckats få sin "shit together".

Oj, vad UFO-intelligenserna kommer att sätta mänskligheten på plats om de ens har något behov att direkt börja guida denna mentalt bräckliga art. De har "hängt" runt mänskligheten i tusentals år - är de en art bortom människan eller daimonerna som leder de människobarn som nu har ett slikt högre väsen? Det är möjligt att den raskt anländande Vattenbärarens tidsålder kommer att innebära ett skifte av jordens befolkning till en helt annan typ av själar. Den nuvarande mänskligheten flyttas ner i en lägre division....)


Under Hoppets stjärna (Kristussjälen)
ses en kvinnlig Vattenbärare  ägna sig åt
Måttfullhetens/Temperansens dygd,
kontroll av Vatten eller den vegatativa själen.

Jag spekulerar men tror lilla stjärnan ovan hjässan
visar att hon är Venus (själen) inkarnerad i kropp.
På sitt huvud krönt av Saturnus som mikrokosmisk kopia.
av makrokosmos designer (stora stjärnan)
som med de sex lägre himlarna/sex planeter
bildar denna världen med sin skapare.
(Sex dagars arbete på / i den lägre världen och den sjunde
dagen en kreativitet som grova människor
med otränad intelligens kallar "att Gud vilade".
Det går inte att som jordbo se vad den sjunde sfären
planerar och kreerar, det visar nästa 6-dagars arbetsvecka.)

Alternativt tecknar de åtta stjärnorna de sju himlarna
och den åttonde eviga Himlarnas himmel.
Men den tolkningen ger inte lika bra logik åt arrangemanget.
En tredje läsart är det bara är utsmyckning och
att Jupiter härskare i Vatten (Fiskarna) är motivet. Här töms eller
offras det gamla vinet för att kunna motta det nya. Begärets
vatten hälls tillbaka till världen och Livets vatten
står på tur att animera de renade själarna.



Inga kommentarer: