Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 14 februari 2024

Lisebergssprängningen som nationell angelägenhet

 


Som en miljardinvestering är den nu bortsprängda vattenanläggningen Atlantis i Göteborg en riksangelägenhet, och det är intressant att ingen på ett dygn velat ta ordet "terror" i sin mun.

Jag backar ur det lokala perspektivet och placerar larmtiden för branden (10.07) och kartan med Göteborgs koordinater inom ramen för Sverigehoroskopet. Den yttre kretsen är således Sveriges planetpassager vid tidpunkten för sprängningen (om de låg nära varandra i tiden).

Här finns massor av iakttagelser att göra som bekräftar hur intimt kopplad till Sveriges KARMA denna olycka var!

Men även den moderna Sverige-kartan och Göteborgs 1600-talshoroskop hänger samman. Brand-, olycks- och krigsplaneten Mars i stadskartans 18e grad av Vågen skiljer sig bara 3 grader från Sveriges Våg-ascendent - ett rejält omen om en lokal olycka som blir en nationell angelägenhet. Morgonradions oavbrutna orerande om alla Pengar som gått om intet, visar om något detta. Sverige-horoskopet har Vågens härskare Venus (pengar och t.o.m. stora sådana men inte väldiga, de sorterar under Jupiter). Sverige har normala summors Venus i 4e huset för inrikes angelägenheter.

Av pågående transiters yttre krets visar sig måndagen vara DAGEN DÅ OLYCKAN I NATIONENS INRE (4e hus) fick sällskap av Venus intresse. Som att en vän liten jungfru frivilligt och intet ont anande uppsökte en våldtäktsman eller krigsherre i den sektor som är HAREM, det skyddade egna området.

Men en miljard är ändå en del för finansiärer i Sverige och minns man Göteborgs mer exakta ödescykeln var det Rahu (den giriga norra månnoden) som dominerade under Månens generella tioårsperiod. Den hungrande och begärsfyllda Månen (för inrikes angelägenheter) tas via Rahu till sitt övermått, varför man väl kan likna projekt Oceana med det sjunka Atlantis, vars befolkning också drabbades av hybris. (Tankarna går till Hollywoods evighetsserie Jurassic Park/World som väl aldrig lär ta slut så länge det finns hungriga kapitalister på vår Jord).

Hänger Göteborgs och Sveriges kartor ihop? Tittar man på handelsmeckat Göteborgs pågående och onda ödescykel av demonen Rahus typ, visar sig äregirigheten f.n. passera genom Sveriges värsta sektor: det 6e huset för Fienden eller Olyckan. Här öppnas möjligheten för att detta faktiskt var ett terrorattentat. Särskilt som den svenska "döda" folksjälen (Månen) vid sprängningen också närmade sig demonen i Vatten-tecknet Fiskarna. Sverige-kartan reagerar på samma symboler som först bara verkade angå Göteborg eller Lisebergs-området. 

Och tittar man på Sveriges medfödda Rahu befinner den sig i industriella 3e huset. Den hinduiska tanken här är att 3e huset rimmar med byggarbetaren, händer/armar men också industriell- eller tekniskt effektiv produktion eftersom 3e anknyter till intellektet och räknenissen Merkurius men också har Mars (grovt arbete) som signifikator. (Bloggen har tidigare pekat på att svärdet och skrivarpennan är ett annat uttryck för smarthet och dexteritet - 3e som skriftspråklighet.)

 Men vem äger språket och medierna i Sverige? Bonniers höll jag på att säga men på astrologiska förfogar överdriftens Rahu i 3e kommunikativa huset av Storfinansens verksamt onda Jupiter i 5e elithuset. Var explosionen en ekonomisk terrorattack i syfte att skärra det redan så omskakade Sverige ? Som minst måste man säga att Rahu som visar vilken ond sådd Sveriges verkliga elit (Jupiter) ägnar sig åt i 3e huset som är vitalt för mängder av områden som smörjer Sverige (tredje står t.ex. för kommunikation i formen av järnvägar), inser man att Den Onde Rike Mannen (som gruppen kallas på bloggen) nu gått för långt och blivit sin egen fiende, ett särintresse som varje svensk borde bekämpa. (Från sittande regering kan tyvärr inte mycket förväntas.)

*****

I normala fall är omen som passerar förbi den östra horisonten inte särskilt avgörande eftersom det är en daglig företeelse. Men i kombination med ytterligare ting kan de vara viktiga. Se nyliga återbesöket av Trumps karta som förenar kungavärdighetens fixstjärna Regulus och den motvilliga krigaren Mars i stolta Lejonet i öster. Det finns rejält mycket narcissism i Trump men detta personlighetsomen är perfekt för en nation fylld av en svag och obildad befolkning som USA.

När larmsamtalet inkom 10:07 att det brann på Liseberg, stiger som av en händelse Oxen i Göteborgs östra horisont, tecknet som är så viktigt som ekonomisk klippa att angöra i Göteborg horoskop och som figurerade i nya texten om Trump. 

En hel del sades där om den onda stjärnan Algol och ta mig tusan om inte satanshuvudet visar sig över Göteborgs östra horisont vid explosionen, gradexakt. Ännu ett tecken på att det gamla 1600-talshoroskopet förefaller giltigt in i denna dag. Algol stiger dagligen och används inte ens i hinduisk astrologi, men givet de problem som redan identifierats ser Algol ut att vara pricken över i.

Återvänder man till hela nationens karta, har den för Göteborg så viktiga Saturnus bara två grader kvar till samgåendet med Solen i Vattenbäraren - mörkrets hjärta eller centrum för den hemsnickrade titeln "Sveriges Lilla Död 2022-25"). Ett äldre inlägg har granskat mer exakta datum men här en snabbt gjord koll. Har tidigare spekulerat i om NATO-anslutningen har något med denna becksvarta tid för Sverige att göra):

Range of search: 1.01.2024 - 1.01.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
so.0.sa & sa.aqu
 
Realization intervals (begin - end):
14.02.2024  0:00 - 14.03.2024  0:00

Här är perioden då både fienderna Solen och Saturnus delar samma tecken. Med den närhet dessa två ömsesidiga fiender har, förvånar det inte att sprängningen faller så nära nationens "mörka hjärta" som de indiska planetcyklerna (dasha|s) ringar in i stora drag och sen med större precision i åtföljande steg, precis som i föregående inlägg om Göteborgs stad. 

Kräver man att den transiterande konjunktionen ligger i Vattenbärarens 16e grad (nationalhoroskopets position) gäller följande intervall (stickprovsberäkningar var sjunde timma):

so.0.sa & sa.aqu[16]
24.02.2024  6:00 -  3.03.2024  3:00

Och den här transitens kontext är förstås nationens fula storcykel (Maha Dasha) i den Onde Rike Mannens domän. Den omfördelning vi ser ske i Sverige med "ICA-handlare" och el-fifflare som rakar åt sig allt mer av folkets tillgångar. Eliten är tjuvar. Och inom ramen för denna onda tid där Kapitalismen visar sin själ således Saturnus subcykel som döpts till "Sveriges Lilla Död" - det är subcykeln som gör Saturnus feb-mars-transit så potentiellt hotfull och en lämplig plats för en verklig nationell prövning.

För en absolut nybörjare uppstår kanske enbart förvirring, men med vana kan man snabbt absorbera horoskopets bärande drag och på detta vis bolla mellan flera kartor. Bloggaren undvek prognoser som pesten under årtionden med den västerländska metoden, men den indiska bygger i så hög grad på det cykliska tänkandet att Sideriska åtminstone på senare år sökt uppnå analyser på nybörjar-till-mellannivå. Ta dock inget som definitiva yttranden! 

Men att Sverige f.n. är historiskt svagt kan knappast bero på att bloggen påstått det i många år. Det här är helt och hållet nationalsjälens eget verk och särskilt då "elitens" närmast allenarådande betydelse för avvecklingen och avhumaniseringen av Sverige. Självklart att mörkrets maximum nåddes med den oheliga statsministerduon Kristersson & Åkesson och ett uppbåd borgare av makalös inkompetens. Det i sig var en följd av socialdemokratins fördumningsprojekt - svensken som enbart ett litet kugghjul i det stora Penningsamlarmaskineriet.

Taggen "terrorkapitalism" skapades på skämt, men frågan om inte projekt Oceana är just det, turligt tillbakavisat av Sveriges onda öde. Himmelen använder ont (och till och med Satan) för att föda medvetandet om det bättre - för Sveriges del kanske för att framtvinga funderingar bland politikerna om nästa civilisation, av postkapitalistiskt slag. (Men det kommer troligen efter Naturens Vedergällning.)

PS. En noggrann granskning visar ytterligare kopplingar mellan kartorna. Bara att gå loss med associationerna! Betänk t.ex. hur Venus just anländer i transit i den nationella Stenbocken och utsätter sig för Mars. Gör det Algol extra potent som stryker förbi Sveriges medfödda Bofors, ursäkta krigsfabrikör Mars? Omen är ett samspel mellan logik och association...

Inlägget skrevs vid lunchtid den 13e men schemalades till nästa dygn, för att ge det föregående lite längre exponering. Slöfocken Kristersson inkom timmar senare den 13e med sin första analys, en intetsägande plattityd:

https://www.dn.se/direkt/2024-02-13/kristersson-branden-i-goteborg-paverkar-hela-sverige/

Frågan om terror (ekonomisk eller annan) får anstå tills vidare.

Inga kommentarer: