Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 februari 2024

Från Himmel till Helvete

En moderat toppolitiker i Västsverige har ertappats med att sprida sexism och rasism och avgår. Astrologin har olika nivåer, arbetar med gott och ont men kräver exakta data för att bli mer än regelstyrda gissningar.

"...understryker att han inte är bitter – och att han förblir blå i själen." Med satans tvärtomlogik tillskansar sig den lägsta politiska nivån färgen blå som egentligen tillkommer själen eller den än högre existensnivån i platonismen, det gudomliga Intellektet.

I brist på känd födelsetimma har astrologin dock en generell nivå, den naturliga zodiakens. Den ytterligt framgångsrika Roger Akelius i förra inlägget kan med fördel jämföras med den här moderaten och för all del med den så kallade justitieministern Strömmer (m), lika solkad av Jordelementet och säkerligen med en officiell baksida som inte tål att synas...  

Eld och Jord representerar så olika existensplan elementen har det i sig att beskriva. I nyplatonisk filosofi faller Jord t.o.m. kort om själens nivå och i politikerns sexsnusk kan förmodligen den mest människodegraderande nivån ses, "andra som enbart objekt för den egna lustan" (Vatten = lusta, här träffsäkert illustrerad av sexprincipen Skorpionen och maximeraren Jupiter). Sådana här människosjälar kan mycket väl återfödas som djur i nästa liv och få arbeta sig tillbaka till människovärdighet.

Men eftersom även astrologin kan användas i rasistiska och liknande syften är det bäst att stanna vid kommentarerna till Akelius horoskop - detta är dygnets egna förutsättningar men kan i olyckliga fall framträda tydligt i individuella fall.

Gynnsamma födslar kan istället blir nobla själar som föds nersmetade av låghet men avsiktligt, i syfte att bekämpa världens skit. Moderaten Abrahamsson var tydligen inte en nobel själ eftersom han genom avgången erkänner sin skuld - fast han söker rädda vad som räddas kan genom att påstå att det är för "partiets skull".

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/m-toppen-johan-abrahamsson-avgar/

 

PS. Här grupperade sig ett påfallande Eldigt horoskop med höga ambitioner med ett Jordigt av låg karaktär. Detsamma även i nyliga texten där Strömmer figurerade:

Geniets kvaliteter i Medvedevs horoskop

Inga kommentarer: