Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 januari 2024

Geniets kvaliteter i Medvedevs horoskop

Ryske politikern Dmitrij Medvedev

Aftonbladet slarvar en smula med översättningen av fd. ryske presidenten Medvedevs kommentar på sociala medier. Originalet är vassare. Publiceringen ger åtminstone ett nytt och träffsäkert horoskop till samlingarna. (Jag hade aldrig sett eller ritat upp denna karta tidigare.)

Färgfläckarna påminner om sub-inflytandet från teckenhärskaren
och dess position i termer av de fyra elementen.

Jämför för all del med Bauer, den krigsgalna NATO-chefen i Europa från nyligt inlägg. Båda männen har psyket i krigets (eller självhävdelsens) tecken Väduren, men därefter upphör alla likheter. Ryssen har en 100% supralunär karta.

Åter måste konstateras att antikens proto-psykologi må ha varit smärtsam för många just för att den är så avskalat sann (även om symboler överdramatiserar). Redan före detaljstudierna av himmelens omen ansågs alltid Eld och Luft som de bästa elementen. Jord och Vatten bildade den dunkla kopia Platon beskrev som livet för fångarna bojade i sin berömda grottliknelse. 

Den här tvåvärldsläran har också beskrivits som den sublunära sfären och det himmelska och klarsynta livet i den supralunära sfären. Nu kan onda stater som Sverige visserligen jobba hårt på att sudda ut skillnaden mellan fångenskap och frihet, men mänskligheten har ofta vetat betydligt bättre än vår moderna och "upplysta" tid (redan ordet "Upplysningen" varnar för att tvärtomspråk är i omlopp). "Arbetslinjen" för massorna är slaveri och den svenska burgna överklassens liv är frihet, svårare är det inte. Här krävs en ny socialism som adresserar det svek sossarna ägnat sig åt under årtionden.

Medvedev på X:

Europas politiska klass uppvisar sannerligen den ultimata urartningen! Svenskar brukade leva lyckligt utan något NATO. Sedan bestämde de sig för att de måste skydda sig mot de aggressiva ryssarna. Och nu ropar deras regering på krig mot Ryssland redan innan de gått in i alliansen ... just därför att de har för avsikt att gå in i den. Är de inte rena idioter, så säg?

Adolf Hitler och Jimmie Åkesson hade båda den hetlevrade mixen av krig och fred  (Mars och Venus) men i egocentriska Väduren. I jämförelsen har Medvedev en högre medvetenhetsnivå eftersom Mars och Venus här ockuperar det intellektuella Luft-elementet och kan tänka klart i stridens hetta. Väduren är i jämförelsen kanonmat och alla vet vilken värdelös fältledare Hitler var, nyckfull och usel som strateg.

I texten om NATO-chefen Bauer nämnde jag intrycket av åtskillig skärpa i oppositionen Vädur/Vågen men också risken för överhettning (manodepressiva tendenser), och det senare stämde in på Hitler (Vågascendent opponerad av sin härskare Venus och angripen av Mars).

Medvedevs klockslag är okänt men analysen av den borgerliga svenska regeringen är i sin korthet glasklar och hans påpekande av deras fullständigt ologiska agerande ett perfekt exempel på den opposition Väduren/Vågen som är både rättfram och modig (kardinaldygden Mod och Väduren) och i dynamisk rörelse bibehåller Vågskålarnas omdömesgillhet och förmåga att bedöma rätt (kardinaldygden Rättvisa).

Tyvärr kan inte svenska folket göra uppror längre och avsätta oduglingar för i det här landet har medelmåttan odlats så att folk som helhet saknar den typ av klarsyn Medvedev representerar. Han har tyvärr rätt om Sverige, och det nästan obehagliga är hur snarlik han låter den här bloggarens kritik kring det svenska nationalhoroskopet (som uttryck för den grogrund varur regeringar växer).

*****

Bara några av Medvedevs många gynnsamma födelseomen:

Solen i härskarläge i Lejonet och sett utifrån en månascendent (livet i Platons grotta) placerar sig Solen som en av de genuina härskarna (5e kungliga huset).

Månen i Väduren kan vara hetsig kanonmat, alltiför subjektiva för att lyckas skapa sig överblick, men här står Vädurens härskare Mars konjunkt med den föredömliga opartiskhetens Venus (avvägning) i sitt högre härskarläge, intellektuella Luft-Vågen. Detta högtryck innebär förstås ett krävande livsöde med många och svåra avvägningar!

Att detta är ett bra exemplar av Vågens tecken syns tveklöst av att snabbtänkta och merkuriska Tvillingarna huserar den Stora Välgöraren Jupiter vilken är planetär vän med de hårda handskarnas Mars men också skapar en extraordinär Venus och förmåga till avvägning och utvärdering. Varför förmår Sverige aldrig vaska fram dessa "en på tiotusen" som verkligen kan regera?

(I Sverigekartan är 5e elithuset korrumperat, i detta land går privilegier går i arv vilket får landet att gradvis sjunka allt djupare in i Mörkret, allt under det att landet framställts som den bästa av platser, något folket halvt köpt, inte minst för att staten nedrustat dess intellektuella kapacitet och lyckas göra "livet i Stockholm" till massornas riktmärke.)

Medvedev har dessutom den intellektuella Merkurius, disponenten för den Stora Välgöraren i Lejonets tecken och även om Merkurius i soltecknet är vanligt förekommande är det en av de byggbitar som skapar överlägsen intellektualitet (en elementär "yoga" bestående av bara två byggbitar, men med synergi). Den västerländska astrologins tes om att Solen bränner sönder Merkurius genom närheten är bara dumprat som inte håller för empirin.

Till sist får man inte missa den Rationella Själen ovanligt tydligt tecknad hos den ryska toppolitikern genom Saturnus, också i sitt positiva hemmaläge i Vattenbäraren. Likt Venus en essentiell Luft-planet och i sitt positiva hemmatecken. 

Detta innebär att Medvedev bär på den "kosmologiska" axeln Sol/Saturnus, planetära fiender men tack vara oppositionen ömsesidigt stimulerande och en värld/ett kosmos statt i långsam men balanserad tillväxt. (Saturnus är aversiv till häftiga ryck, lika risk- och marknadskapitalismens Jupiter - lyckobringarens kanske lägsta uttrycksform.)

Sovjetiskt frimärke med symboliskt jordklot

Hur var det nu med gamla Sovjetkommunismens världsomspännande ambitioner? Den kan mycket väl återuppstå i avlusad och bättre fungerande version! Åtminstone om Ryssland har förmågan att hitta så här nobla själar för toppositionerna medan Europa dekar ned sig alltmer i ett haltande förhållande med USA och dess, i sin tur, tilltagande isolationism. 1900-talets USA-imperialism kanske visar sig ha kostat mer än den smakade? USA har Månen i Vattenbäraren (Människan) och även om de ljuger och hycklar om att "ingen lämnas kvar i strid" så är de mer känsliga för manspillan än andra som gör anspråk på att bli morgondagens världsledare. 

(T.o.m. 1974 års Sverigekarta påminner om en tid då staten arbetade för Folket om inte rent av Mänskligheten / Vattenbäraren, även om korruptionen redan krupit in. Inom bara några år blev det tydligt i och med nyliberalismen - det som händer i Sveriges 5e elithus i Vattenbäraren är inte vackert, men vilken degradation till demoni accepterar man inte för att få kränga lite vapen i världen?)

Är USA så dekadent att t.o.m. Trump innebär en möjlighet till rehabilitering för det prövade amerikanska folket? Man kanske måste se den stora bilden här och acceptera Trumps skumraskmentalitet, taskiga kvinnosyn och mycket annat. Han fyller dessutom ett behov i världspolitiken. Väst har nått sitt naturliga slut och Trump kanske är den som räddar oss från NATOs och Europas tilltagande hunger efter ett Tredje världskrig?

Se även 5 taggar: Rysslands planetära cykler


Extraspaning

Jag har längre beundrat Amanda Sokolnickis klartänkthet och undrat hur hon kan skriva för borgerligheten (en kvinnlig banbrytare, DN:s första kvinnliga politiska redaktör). 

Jag överväger att hon bara är "inbäddad journalist" men egentligen representant för en högre medvetenhet (lite som Medvedev). Det som talar emot att hon kommer från (eller representerar) framtiden är en positiv inställning till NATO. Men perfektion finns inte i människornas rike och en Atma Karaka (själens åtrå) i formen av den världsliga ambitionens norra månnod i Vattenbärarens högsta och 30e grad, tyder ändå på att hon är en vän till mänskligheten. Helt klart har hon inte lagt hela pusslet än.

Supersnabb inspektion: 

  • Stenhård kvinnlig stridis, Månen i ultrapolitiska Stenbocken baserad på Saturnus med illgöraren Mars i vittomspännande Skytten. Här är en variant av Jord/Eld-krig, döpt till egenmäktighetssyndromet på Sideriska, alternativt det mildare "av egen makt".
  • Skytthärskaren Jupiter i sin tur i egocentriska Mars-Väduren. Se rundgången! Mars/Jupiter ger en begåvad ömsesidig reception som dock bottnar i egocentrism (Väduren). 
  • Venus (komfort) i Väduren är extra viktig för en kvinna och här ansluter den sig till Jupiter, den högsta kasten (borgerlig media och därtill största tidningen).
  • Även Solen i Fiskarna anpassar sin aktivitet efter Jupiter/Venus i Väduren.

Hennes framgång som banbrytande kvinnlig politisk redaktör  har en viss parallell med Kajsa "Ekis" Ekman (11 taggade inlägg) medan hon var på ETC och vänsterns glamourstjärna. Där stöttade Stora Välgöraren Månen i Skytten medan Solen i lunära Krabban fick del av samma välsignelse. Två kvinnor som nått "den högsta kasten" (Jupiter) inom respektive politisk riktning. 

Att Ekis nesligt sparkades motsvarar borgerlighetens och ultrahögerns pågående krig för att döda Sveriges tankeklimat och ge den onde rike mannens "vision" allmakt. Jag syftar här på den verksamt onda Jupiter i Sverigehoroskopet som under landets vidriga Jupiter-cykel (hösten 2020-hösten 2036) där alla som har något söker rädda sig själva genom att suga ut vanligt folk. 

Det finns ett utbrett nät av människor i Sverige som vill att vissa ska kämpa för att ens klara brödfödan, "knipa ihop" eller "ta i" som högern säger. Så klart inte matpriserna kommer att sjunka tillbaka i detta bluffspel. (Såg ytterligare en vara på COOP, en chipspåse "het chili" som tappat 50 gram innehåll utan förändring av priset - krympflationen börjar blir generande uppenbar. Chips representerar den allt talrikare svenska underklassens "guldkant" enligt tv-reklamens pladder om "fredagsmys". Sedan de här falskt familjära begreppen har landet också introducerat en ny samhällsklass, de kastlösa. De kan inte ens klämma in en chipspåse i veckobudgeten.)

Sveriges hyresvärdar tillhör också de kriminella själar (rekordhöjningar i år igen), vars slutliga bortgång garanterat kommer att följas av det medvetandetillstånd som i äldre tid kallades helvetet, innan människan snävat in sig mellan materialismens skygglappar.

Så klart vänstern självdör under dessa omständigheter, med en sådan "högsta kast" som sätter ramarna för vad som går att tänka. Men vänstern gick dessutom vilse i så många perifera frågor ("särartsfeminism"och annat) och att nu bara NATO-journalister återstår gör massan än mer duperad och främmande för en värld där inte staten kräver arbetsslaveri intill döden.) 

Sideriska vidhåller sin astrologiska prognos: Sverige har dött med Jupiter-cykelns start (senare bekräftad genom bank- och rikemans-Magdas NATO-ansökan). Sladden är utdragen (dyr-el) och hjulen bara snurrar på en stund till, av inertia. När "kriget" kommer ska ni veta vilka grupper av svenskar som ville ha hit det: de som tjänar på det och lätt flyttar utomlands när det blir för jobbigt att vara svensk.

I samband med ÖB:s krigskvidande nyligen konstaterade jag att Micael Bydén hade en allt för "konventionell mentalitet" för nuvarande befattning, och nu instämmer faktiskt Amanda Sokolnicki. Hur kan en människa i denna position ha så dåligt omdöme att man häller vatten på "vänsterns" kvarn, deklarerar avsikt att registrera ett konsultbolag för att få vara med och profitera i det militärindustriella komplexet? Men så mycket säger hon inte, hon kommenterar bara hans dåliga tajming och inte hökmentalitetens insufficiens. 

https://www.dn.se/ledare/amanda-sokolnicki-overbefalhavaren-visar-uselt-omdome-i-helt-fel-lage/

Hökar kan inte se den stora bilden eftersom västerlandet idag saknar den världsbild människan vårdade intill den så kallade Upplysningen. Idag måste medborgaren ha turen att veta hur man börjar samla kunskap om vishetskulturerna och själv rekonstruera bilden av en ärbar kultur ("hållbar" räcker inte).

Det rätta - vore inte Sverige så urspårat - är att avsätta den otillräckliga medelmåttan Bydén direkt eller ge ÖB år av karantän efter att förordnandet löper ut senare 2024! Varför ska han ges statlig subvention till ett liv med guldkant när massorna förnekas allt? Lägg färdigt pusslet, Sokolnicki. 

Tillägg. Avgångskravet restes tydligen även i Morgonradion P1 som jag lät vara avknäppt för att skriva detta. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MoKjoE/stark-kritik-mot-micael-byden-och-linda-staafs-nya-bolag
Även i Expressen har det konventionella svenska klanteriet redan kommenterats: https://www.expressen.se/debatt/ska-en-konsult-leda--var-forsvarsmakt-/

Den verkliga bilden är hemskare än lite hysterisk krigsfruktan. Frågan är om Sveriges mentalitet nu sjunkit så lågt att den högsta kastens fördolda våld bör öppna för dödsstraffets återinförande. Hur annars ska Eliten förmås besinna sig? Har den moderata justitieministern Strömmer, tidigare ertappad med kriminella tankar, ens tänkt på samhället som helhet och inte bara på förortens problem? Hans väg till ministerposten handlade gissningsvis om borgarens,  materialisten och den ägandefixerade individens rättvisa och föga mer. Jämför tonläget på Strömmers himmel med Medvedevs:

Ljusskygg typ som vet hur man kringgår reglerna
för maximalt anonymt partibidrag

Snabbanalys:

Jorden äger hela psykets föreställningsförmåga. Frågan är om Krabbans Vatten-Venus fungerar ("halshuggaren" just invid) för befruktande av den materiella tendensen. En enda position i Vatten och dessutom undertryckt kan ge en torrboll av Guds nåde. Trots indikationer om kompetent hantering av siffror och fakta (i räknenissen Jungfrun) verkar det saknas eoner av insikt i denna karta.

Den stridbara Månen i Stenbocken liknar Solonickis även om psykets fundament här är en döende Mars i 30e graden Lejonet (och därmed ännu ett fall av materialistisk Jord/Eld-krig, egenmäktighet, men simpel). 

Att Mars förutom att ses som döende (mrita) eller mindre effektiv just i slutet på positiva tecken samtidigt fungerar som Atma Karaka (indikation om vad själen vill uträtta) kan man nästan bortse från. För vilket själsligt liv kan tänkas med denna konfiguration? Reservation för att känd födelsetid kan lyfta fram någon annars obskyr indikation.

(Not. Rahu/norra månnoden kan fungera som AK men aldrig Ketu/södra noden. Här står också Rahu i 30e och sista graden av sitt tillfälliga tecken. Men noden är per definition alltid på solekliptikan och utan deklination. I detta fall vinner därför Mars det "planetära kriget" i kraft av +1 grad nordlig position.)

Så här ser politiker ut som svenskarna väljer. Säger något om hur efterblivet landet är på den psykiska nivån! Landet behöver satsa på ett kunskapslyft för hela folket och som lär ta ett årtionde att genomföra. Det kommer inte att ske förrän världen nått en postkapitalistisk lösning. Att födas svensk (eller invandra hit) är en av de största nitlotterna som Jorden erbjuder inkommande (reinkarnerande) själar i denna tid. Ett tidigare (långt) inlägg nuddade vid frågan om varför Eliten håller folket lågt i kunskapshänseende. För rubrikens "ojämlikheter i andevärlden", tjänar Medvedevs och Strömmers kartor perfekt som kontraster.

Det man inte talar om i Sverige: ojämlikheten i andevärlden

Frågan om själens relation till den lägre, sinnliga verkligheten är ett av människans eviga problem och det blir inte mindre av att nyplatonismen ser de fyra elementen som gudomliga väsen, vilket skulle ange att Strömmers extrema materialism är något hans själ tagit med sig från himmelen ner till denna värld. Men i den högre världen finns inga moraliska värderingar, de kommer först med människoblivandet och den "väg" som blivit vår art given.

Tillägg 2. Intressant sammanträffande i tiden: Finland har upptäckt samma problem med Sverige - utbredd urskillningslöshet - men via kulturen:

 

https://www.dn.se/kultur/ylva-perera-sveriges-problem-i-litteraturdebatten-ar-oformagan-att-erkanna-skillnad-pa-kvalitet/

Inga kommentarer: