Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 januari 2024

Love is blind - utlandet sågar den den svenska versionen för deltagarnas ytlighet

Expressen skriver om blind-dejting programmet som finns i flera språkliga versioner men där omvärlden häpnar över hur ytliga och enbart-utseendefixerade svenskar är. Tidningen ger ett exempel som t.o.m. visar att vår tydliga rasism startar redan med deltagare från våra baltiska grannländer!

https://www.expressen.se/noje/svenska-love-is-blind-sagas-ytliga/

Nu är den svenska ytligheten inget nytt för den här bloggen, som genom åren gått igenom Sverigehoroskopet från alla håll och kanter. En snabb summering räcker.

De senaste få åren kom slutligen insikten att nationalsjälens mest förödande tillkortakommande var det svaga 9e huset. Som ultrasekulär och världslig nation utan någon kontakt med ämnen som religion och filosofi formas över tid ett skrämmande skitfolk som är inte odugliga för internationella människor att umgås med, de är helt enkelt för grunda ("shallow") som kritiken över programdeltagarna lyder.

Men den första punkt i kartan som drog misstankarna till sig var förstås Månen, "sinnet" och då särskilt den breda svenska massan som har mycket annat än den mest basala medvetenheten att luta sig mot, pratet om väder och vind för en äldre generation men för de yngre enbart kunskap om vad ytlighetspredikanter som smink-Bianca och andra har för yt-förbättrande produkter till salu eller senaste techprylens prestanda. 

Ytligheten är inte bara förlusten av en själ utan fastmer bindningen till en kropp alternativt mentalkropp (eller båda). Svenska flickor har reducerats till bara kropp och pojkar bara ett ultraförkrympt teknokratiskt medvetande (eller slagskämpar om man hamna i det nya Sveriges sociala bottenskikt, de Kastlösa).

Och innan bögeriet åt sig in även i vanliga mäns värld genom ett slags mellanting, "den metrosexuella" människan, var den "vackra svenska flicka" förmodligen den mest utsatta. Kvinnans Venus är starkt kopplad till Sveriges persona eftersom planeten äger landets Vågascendent. Venus själv lever därmed upp till sin klassificering som den Lilla Välgöraren men positionen i ytans och formalismens Stenbock börjar direkt gröpa ur de svenska flickorna och göra dem konventionella och tomma i bollen. Men snygga. Detta är ett av nationens värsta fiaskon att man låtit marknaden påverka och skapa en svenskhet som är stendum (och kräver arbetskraftsinvandring för alla mer kvalificerade arbeten).

Venus fördelaktighet naggas ytterligare i kanten av att den ägs av Stenbockens (patriarkatets) härskare Saturnus, en planet som via Jord-elementet har allt i världen med stil och ytan att göra, och som påminner om att Venus-Stenbocken i Sverigekartan står i 4e huset för hushållen eller det inre, och förklarar hur lättkorrumperade svenskarna var när en viss politisk riktning introducerade subventioner för de hushåll som hade råd att blinga upp sina hem. Nu är ett betydande del av svenska folket störda även på det sättet att de okynnesrenoverar helt fullgoda boenden och folk i hyreshus (utom i den fattiga förorten) tvingas utstå reparationsslammer året igenom. Alltid är det någon lägenhetsinnehvare som inser att köket kunde vara ett år fräschare eller badrummet lite lyxigare. 

Jag har skrivit om hur det är att bo i ett normalt innerstadshus i Stockholm med helrenoveringar eller plågsamt utdragna amatörjobb flera gånger om året sedan åtskilliga år tillbaka. Vid entrédörren aviseras redan nu i januari att årets första helrenovering strax rullar igång. Denna kollektiva sjukdom, ROT-avdraget som introducerades av borgarna, beskrivs väl av kartans Venus-Stenbock i Hemmets 4e och dess akut anti-filosofiska (stendumma) bas i Saturnus i 9e huset för vishet - en kvalitet som helt odlats bort från det här landets folkpsykologi och kan läsas som samvetslös jakt på Venus-skönhet för det egna privata. (Samvetslöshet resulterar ur att samvetets 9e inte fungerar och den hårdhjärtade egoismen framgår av att staten kräver alla svenskar på skatt för ROT-finansieringen medan bara de bättre beställda svenskarna kan dra nytta av okynnesrenoveringarna.

Naturligtvis finns enstaka undantag från landets lamslagna 9e hus för högre medvetenhet, men Sideriska som intresserar sig för detta ämne (om än på ett intellektuellt krävande sätt - astrologiska resonemang!)  har en nästan obefintlig publik. och andra platser för högre funderingar har aldrig fått något omnämnande på de svenska mediernas kultursidor vad jag sett. (Möjligen SvD men den tidningen var först med att totalt bomma igen sina nätsidor för dem som inte ville prenumerera - jag tittar aldrig ens till förstasidan längre.). Intresset i Sverige att fatta vilka vi är, är således försvinnande litet. Ett ytligt folk föredrar förskönande om än förljugna självbilder och det är inte förvånande att 5e nöjeshuset är så framträdande i nationalkartan.

Folkets nivå - Månen - är som nämnt också förhäxat av bevakningen av Stockholm och landets elit (utan den yttersta eliten som sett till att slippa bevakas av medierna, trots att de verkligt rika sorterar under samma 5e elithus som vilken clown eller halvbra underhållare som helst). Bloggen har pekat på hur elfte steget från Månen (symboliskt motsvarande 11e idealhuset) visar att folket idealiserar just Sveriges femtehuselit och därav den tilltagande korruptionen i arbetarklassen när den känner att den har vittring på livets goda. I Sverige vill man låtsas att man tillhör eliten. Också det skapar en generande ytlighet eftersom den ofärdiga imitatören stupar i första steget. 

Medan det här inlägget "ligger till sig", publiceras en debattartikel i AB av en kristen präst. Hans omdöme om vanligt folk är bättre men betingas naturligtvis av artikelns vinkel: den svenska politikerklassens intellektuella och moraliska urartning (där instämmer han helt med Sideriskas analys, modell hinduisk, av elitens 5e hus och det svaga 9e som representerar en aspekt av moral.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/mQk61O/stefan-nilsson-prast-vad-ska-vi-med-ertill-politiker

En lägre del av moralen ses av 10e. detta är demokratins och politikens hus - och täcker också den samhällsmoral som utgår som påbud till folket. Här motsäger Sverigehoroskopet prästen, för vem äger 10e i Krabbans tecken om inte Månen - Folket, samma folk som har elitens lyxglidande som idealet att sträva mot. Är inte folket korrupt i nuläget, så räkna med att de jobbar sig mot sin försämring som människor. Bloggen har kallat Sverigekartan en skiss över självdestruktivitet!

Härnäst följer ett exempel på en tv-programledare som går hem hos massorna, men har fått funktionen att fixa elitens dåliga samvete.

Inga kommentarer: