Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 13 januari 2024

Så Väst vill ett tredje världskrig när allt kommer omkring...

 

Ett juvenilt land upphäver sin pubertalt spruckna stämma

 

Listan över länder som ställer sig på USA:s sida växer sig längre varje gång den föredras i medierna. Nu ingår också handelsjätten Tyskland och det står helt klart att det Tredje världskriget kommer att stå mellan Kapitalismen och Det Efterkommande - hur nu nästa världsordning kommer att se ut. (Sociala poäng modell Kina och ett fokus på Människan istället för Pengar har varit den här bloggarens misstanke sedan han först hörde om den kinesiska modellen och insåg, före senaste årets AI-pladder vad datorkraften kommer att innebära för nästa mänskliga civilisation, bara denna kraft flyttas till människornas händer och fråntas företagsledarna och aktieägarna.

Jag antecknade häromdagen tidpunkten för USA:s "precisionsaggression" mot många mål i Jemen, och givet att medierna i allt högre grad börjar inkludera "den globala handeln" sina karbonkopiereferat av det perspektiv medborgarna i Väst anses svälja bäst som förevändning till Vårt tredje och sista storkrig i historien, inser jag hur skrämmande väl marknadskapitalism stämmer med startpunkten för västmakternas attacker över hela Jemen. 

 "Huthirebellernas" hade ditintills bara sysslat med nålstick på Röda havet, men detta horoskop kommer i händelse av eskalering att kunna gälla för starten på Tredje världskriget. Flera traditionella omen enligt hinduisk astrologi tyder på det.

Ascendenthärskaren Venus dissociativt placerad i sexgalet Vatten (i Hades hus 2)
relativt dess essentiella Luft-natur - attacken har en dissonant, syndfull aspekt. Filosofen
Plotinos kallade Venus själens emblem. Är detta ett signum för en sjuk tidsanda?

Den naturliga zodiaken balanserar 1a huset eller ego-positionen med handelspartnern och rättvisans Vågskålar i 7e position. I Indien tillhör Vågen den luftblå sociala instinkten (kama) och jag känner en person med Vågascendenten som ständigt hänger i olika fackbutiker och snackar tekniksnack. En viss sorts mäns sätt att skaffa sig ett liv, precis som hökarna som tillvuxit i Sverige nu inget hellre vill än ödlsa andras tid eller rättare offra befolknings liv. 

Inte alla människor ansågs ha en själ i antiken, på denna jord vandrar t.o.m. gudar dolda bakom människokropp men dessvärre också daimoner, språkligt särskilda som demoner, vilka senare dessvärre är överrepresenterade bland makthavare. 

Platon likställde förvisso daimonen med människans högre själsportion, den rationella själen, men dessa kommer i båda goda och onda former (sett ur mänskligt moralperspektiv). Djuppsykologen James Hillman prickade på 1990-talet in sin enda internationella storsäljare i "The Soul's Code" (även översatt till svenska) vari han ägnade plats åt "födda rötägg" - människobarn föds oftare än vi vill tro med "missfärgade" högre själsnivåer. Den här bloggen har ogärna talat om saken eftersom genomsnittshoroskopet för en människan är rätt "mörkt" - det har med hela det mänskliga prekariatet att göra, med det kristendomen kallar "syndafallet". 

Lyckligtvis är ett horoskop bara "ingångsvärdet" och med bara en smula tur kommer livet att hjälpa själen komma på bana. Men så finns "rötäggen" till vilka politiker ofta hör, mästare i retorik (att ljuga övertygande för den potentiella väljaren).

Platon hävdade för 2300 år sedan att det är så illa ställt med människosläktet att de goda lämnar fältet fritt från orena varelser genom att välja återfödelse av svanens typ. Svanen är en omskrivning för att nobla själar dras till konst och det uppbyggliga snarare än statsmannakonst. En kort blick på det svenska politikerutbudet visar hur rätt västerlandets första sunt systematiska tänkare hade. Kristersson och Billström och nu senast Bohlin. Och "justitieministern" - har ni sett vilket gäng hycklande gycklare? Hur kunde Sverige falla så lågt att man överväger kasta sig in i ett Tredje Världskrig på förlorarens sida? Hur skadat omdöme har en sådan politiker?

Pytagoras tetrad

Kapitalistiska handelstecknet Vågen är en dominant gäller även i den svenska nationalkartan. Att därför det heliga 10-talet eller 1 gäller som position för Saturnus (Liemannen) i USA-kapitalismens attack mot dess opponenter i Jemen (läs: kulturlandet Iran) passar därför Sverige-horoskopet perfekt. Vårt identiska rollspel utåt som en handelsnation (med start i rövar-vikingarnas mentalitet som alltjämt lever djupt i den svenska folksjälen), innebär att Saturnus händelsevis befinner sig i Makthavarens 5e hus - och där hör Saturnus inte hemma. 

Sverige har gått på knäna sedan Saturnus i transit genom tecknen nådde Solens hus - Saturnus fiende. Femte solära huset sägs vara ett att den gudomliga lagens Dharma-hus och såtillvida ett hjälpsamt hus, men se hur bara ett års borgerligt styre gjort Sverige allt mer omänskligt, angiverilagar och visitaationszoner (i fattiga områden) och allt annat fanstyg. Här ser man Saturnus, inte i dess andliga essens utan i dess jordiska hus-verksamhet, som självpåtagen världsförbättrare (vilket indisk astrologi under vissa villkor ger den rätt i). Men det är för dessa världsliga och ofta dubiösa beteende Saturnus fått epitetet Den Stora Illgöraren. Saturnus är en Luft-planet men elementet är inte ovillkorligt synonymt med andlighet, det kan lika gärna representera ordinär sociabilitet men i samband med maktbegreppet en ren galnings tankestrukturer! Svenska politiker förefaller gränsa till både dumhet och galenskap i många fall.

Saturnus pågående transit genom Vatttenbäraren har perfekt visat svenskarnas omdömeslöshet och vilka ledare och lösningar de väljer (Födelsehoroskopets Saturnus har en svaghet som aktiveras under 2½ år.) Hinduisk astrologi har även cykel-metoden vilket visar att inte bara Saturnus vandrar i transit på ett ofördelaktigt läge för Sveriges härskarklass utan att landet också befinner sig en av Saturnus "sub-cykler" (döpt till Lilla döden 2022-25 på bloggen). Detta är tunga omen som talar mot det som kommer ur svenska politikers hjärnor och munnar just nu - de är inkopplade till historiens förölorare.

Nu är Sveriges demokrati visserligen fejk, folket har letts fel av samfällda krafter med säte i detta anfäktade 5e autokrata ledarhus som så obarmhärtigt avslöjat sig nu under ett år. Därför skulle guru Maharishis löfte om avstannade krig när 10% av befolkningen anammar daglig meditation som ett sätt att rena sina smutsiga medvetanden aldrig ens i teorin kunna infrias i detta land. (Se om Maharishi i de senast föregående inläggen). Svensken är alltför insyltat i den konsumtionistiska livsstilen och infriar ännu Vågen som rollspelstecknet men på en primitiv nivå. 

En varelse som hela tiden balanserar mot Marknadsplatsen/Ullared/Märkesbutiken (Har jag det lika fint som grannen?). Shopping är hur vi visar vår "personlighet" lite var till mans i detta land. Här finns bara ytor men ingen substantiell person därbakom. Men främst gäller förstås nationalhoroskopet Sverige som handelsmannen, importören och exportören. Bland "folk" lär det definitivt finnas friska individer i ett sjukt land. 

Men hur stor andel? Månen sägs stå för folksjälens interna sida och i 8e "döda huset" är nationens inre vitalitet så låg att en sjuk statsminister t.o.m. kan avkräva av invandrarna att de offrar sina liv i krig för honom och han elitistiska socialgrupp. 

https://www.expressen.se/kronikorer/david-lagercrantz/kristersson-hundvisslar-och-splittrar-nationen/

Så viktigt formulerat av Lagercrantz! Landet har försatt sin chans att fostra en god befolkning till följd av simpla och låga prioriteringar - statsegoism som inte levt upp till soltecknet Vattenbärarens fokus på individens insikt om att både vara ett jag och en medlem av en social organism. När Kristersson kräver dödsoffer av svenskarna är detta demoni en fejkad auktoritetsröst som inte kommer ur Vattenbärarens humana symbolik utan något mycket mörkare. Detta kan vara den första rent onda statsminister landet haft, men pga. sekulariseringen äger folket inte längre urskillning att se vad de har framför sina ögon!

Sverige kommer således att dras handllöst in i vad Jemen-attackens horoskop ev. varslar om. Och denna karta har till del förklarats genom parallellerna med Regeringsformens horoskop. USA-attacken till den globala Kapitalismens eller sitt eget försvar visar dock Västs problem med än större eftertryck. Inte bara är det en diktator (Saturnus) som agerar solkung i 5e ledarhuset. USA som storskalig mördare, den har mänskligheten sett förr. Vid nationens födelser stod Saturnus i 11e idealhuset och indikerar USA:s karma (Saturnus tenderar att dra uppmärksamheten och knyta allt till sig). 11e huset är andra ekonomihuset räknat från 10e världsliga makthavarhuset och här ses hur USA långsiktigt är orienterat mot att bli världens största imperialist-rövare, de vill berika sig på hela världens bekostnad, även om de var långt efter Europa i denna skurkmentalitetet.

Samtidigt är generositetens och andlighetens Jupiter i sitt sämsta världsliga läge (dig bala) i väster. Men för en nybörjare i världen är andlighet obegriplig och Väduren är nybörjarens tecken.

Men givet den starka ömsesidiga receptionen mellan vännerna Jupiter och krigaren Mars (Mars i Jupiters hemmatecken Skytten och  Jupiter i Mars hemmatecken Väduren). bildas här en extrem "overkill" - anfall är bästa försvar och det är den kapitalistiska logistiken som måste försvaras. Och se hur husen knyts samman. Det är 3e merkuriala transport- och kommunikationshuset och 7e handelspartnerhuset som båda står i full låga och stärker varandra. Röda havet brinner! Mellanöstern brinner?

Så handels- eller världskrig - det är bara att välja namn på det som nu står för dörren. Att Saturnus tar död på alla ärbarhet i 5e kungahuset och avslöjar låga despoter som styr vår värld - det tycks vara det "rebellerna" har haft för avsikt att lyfta fram, precis som Gaza-rebellerna med sin 7 oktober-massaker. De använder illdåd för att trigga den större Ondskan att bekänna färg och Biden verkar redan ha tappat greppet om lördagens (13/1) morgonnyheter stämmer att USA har utfört ännu en anfallsvåg mot Jemen.

*****

De nyliga inläggen om guru Maharishi och den hinduiska texten Bhagavad-gita med dess förmaning om plikten att kriga (så synkronicistiskt publiceriad strax innan Kristersson tondövt skämde ut sig genom att uppmana svenskarna att offra sina liv för ett ovärdigt mål), dessa texter med horoskop tål att jämföras med USA-attackens karta. 

Först kan man tycka alla kartor ger ungefär samma budskap, men det är här astrologins krav på kompletta data visar sig. Och behovet av mänsklig sammanvägning. Var på himlen stod t.ex. Jupiter? Är det en ens god Jupiter eller representerar den något lägre och problematiskt?

Bloggarens köp av Bhagadvad-gita i sin ungdom visar ett perfekt Eld-horoskop med anspråk på hög andlighet. Det finns heliga krig som måste kämpas. men är USA-attacken på Jemen ett sånt? Och för Sverige? (Tja, så uppbundna vi gjort oss till USA-imperialismens sak, diskuteras knappt sådana i Sverige längre.)

Ur den supralunära verklighetens perspektiv och dess gåtfulla och osynliga livsformer finns inte gott och ont. Det är som det är och det som sker, det sker. Men människor på jorden väljer det goda eller onda i sina ställningstaganden i t.ex. det som nu ligger framför oss. (Men kan se astrologins dubblering av tecknen till tecken OCH husen som lärans införlivande av denna insikt av den högre och lägre värld alla utom dagens materialististiska västerlänningar känner till. Se bara hur styvmoderligt och närmast pliktskyldigt Expressen publicerade en film utsmugglad från den amerikanska militären som visar en främmande livsform bara synlig för en värmekänslig kamera. Men får gå utanför detta bakvatten för att den remarkabla nyheten ska få den uppmärksamhet den är värd:

Newsnation: We need answers from the Pentagon on 'jellyfish' object

https://www.youtube.com/watch?v=4JIL5OatNmM

Den judiska filosofen Filon i bildningens högsäte Alexandria underströk för nästan 2000 år sedan Platons lära: Själen är såväl två- som tredelad. Dels har själen en rationell sida (daimonen) och dels en irrationell eller sublunär, kroppslig verklighet under en tid på jorden. 

Saturnus, motsvarar det heliga 7-talet och Filon, som ingen längre läser men som jag började studera för en vecka sedan, visar sig följa ett liknande resonemang som den här bloggen gjorde när Saturnus framställdes som människokroppens 7e energicentrum, kronhjulets energicentrum som befinner sig osynligt i subtilkroppen några decimeter ovanför den grovt fysiska kroppen. 

Bloggaren har egen erfarenhet av att "glorian" spontant lyst upp. Första gången bloggaren genomförde en timmas meditation i 18-årsåldern där "något hände" förnam jag inifrån en total stillhet hur det 7e centret kickade igång, och det som en varseblivning av den egna "auran" - ett spänningsfält runt huvudet som förlängde skallen upp en bit - till 7e centret. Efter knappa två års meditation avbröt jag men återupptog den dagliga praktiken ett par år senare. Nu gick det bara några veckor innan "kundalini-ormen" vaknade med besked och rörde sig från bäckenet och genom ryggraden för att några dagar senare explodera i ett gyllene vattenfall runt huvudet (allt upplevt från en subjektiv position på insidan som förblev fixerad vid hjärttrakten. Vattenfallet återkom även en andra dag, men sedan aldrig mer. 

"Subtilkroppen" hade kanske fått sig en "renande genomkörare" och jag lever nu, nästan fyrtio år senare alltjämt på den välgörande inverkan av det reningsbadet. Har inte upplevt behov av meditation och ville inte fördjupa skeendet eftersom landet Sverige stöter ut medborgare som sett för mycket för tidigt. Det dröjde till Sideriska siktet 2009-.... innan den politiska idioten som jag ännu var började undersöka hur fundamentet till detta lilleputtland egentligen var konstruerat. Enligt en mer filosofiskt orienterad typ av astrologi är det inte riktigt friskt, heller inte med genomsnittliga mänskliga mått mätt!

Enligt den platonskt influerade juden Filon (en rik och högutbildad skriftställare) representeras den högre och noblare själen nere i denna låga sinnesvärld av Saturnus - precis som den här bloggen alltid likställt Saturnus på en lägre nivå med Guds Intellekt eller Platons Nous. Filon tycks därtill så väl bevandrad i astrologi att han ser 7-talets olika uttryck i Idévärlden (Himmelen) och i den lägre sinnevärlden (Jorden). Han tycks vara väl förtrogen med astrologins positiva och negativa polaritet vilket i så fall är den äldsta källa till denna doktrin jag mött. Hans beskrivning av den sinnliga/lägre Saturnus är EXAKT den hinduiska astrologins doktrin om att 10e "politiska huset" är en hård slavdrivare men som söker driva fram förbättring (upachaya).

Hos Filon förklaras paradoxen hos Platon där själen ömsom är två- och tredelad. Detta förklaras med att den rationella själen motsvarar dygden Förnuft (väl känd i astrologin som kopplad till Saturnus), Förnuftet eller rationaliteten sägs vara den huvudsakliga dygden och som sekundära dygder hos Filon räknas Modet och Måttfullheten. 

Långt tillbaka på bloggen (2010) diskuterades dygderna och knöts då till det reproduktiva kretsloppet (Rajas guna, passionens tillstånd), dessa är dygder för barn av denna världen. 

Jämför den hinduiska grupperingen av tecken i ljusets tillstånd, Sattva guna - de verkar bortom den låsande inverkan regeringens moralkakor och köpta journalister spyr ur sig. Egyptiske naturvetaren Ptolemaios hävdade under 1a århundradet att Tvillingarna och Jungfrun (enligt hinduerna båda sattviska tecken) och under budbäraren/ängeln Merkurius var speciella och ju mer man gräver sig ner i det antika stoffet dess tydligare blir en gammal världsbild som Väst tvingats förhåna i dess helhet eftersom den falska guden "Framåtskridande" kräver ideliga ändringar, t.o.m. av sådant som fungerar. Varför Ptolemaios inte inkluderade de två sattviska Jupiter-tecknen Skytten och Fiskarna i sin uppräkning speciella, vet jag inte. Åtminstone hos Filon från Alexandria representerar Jupiters sjätte krets det "perfekta sextalet" i den lägre sinnevärlden" och faller därför trots allt kort om Merkurius som kan färdas genom alla världar. Den frågan tål att tänka mer på. Hermes mäktigare än t.o.m. Zeus?


Lasternas förvandling till dygder

Filons framställning av dygderna är intressant eftersom den fjärde dygden Rättvisan är en "dynamisk dygd" som bara finns i själen där de övriga tre är i harmoni (ledda av primärdygden Rationalitet). Via härskarskapet över Jord-tecknet Stenbocken har "7-talet" eller heligheten bortom de "6 dagarnas skapelse" måhända just funktionen som subtilkroppens7e energicenter som bloggaren fick en aning om i 20-årsåldern...

Alla människor/själar utan denna dynamiska harmoni är alltså "fallna själar", syndare, oförmögna att hjälpa sig själva. Det är till denna nivå av mänskligt avfall västsamhället drar ned sina medborgare och det är därför medierna i det hypersekulära Sveriges har så lite av intresse. Medierna göder människosjälens sämsta sidor och värsta förövarna är alla de politiska kommentatorer som upprätthåller "vi-mot-dom"-tänkandet, som nyss i NATO-mot-Ryssland och nu snart i Mellanösternsproblemet. 

Jag kommer på mig med att tänka att ju förr Tredje världskriget är överstökat desto bättre. Det som återstår av världen kommer då att vara vaccinerat mot den mentalitet som alltjämt håller människosläktet till en på sina håll utdöende livsform.


Inga kommentarer: