Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 januari 2024

Tumme med folksjälens elit och dess ansikte mot massorna


Aftonbladet länkar till en modeartikel om linslusen Carina Bergs stilresa. Ämnet är numera perifert för den här bloggen men det började ju med otaliga ytliga kändiskommentarer. Artikeln signalerar till mig eftersom jag sedan länge noterat vilken skicklig, ja rent av slug karriärist Berg är. Se raden av kända män som man naturligtvis är begränsad till om man själv kommit upp sig och hela tiden tänker på att stajla sin egen karriär. Allt från Luuk till någon toyboy/partner från idrottsvärlden som hon reparerade ett hus med på bästa tv-tid. 

Det kvintessentiellt kvinnliga får sin beskärda del genom att använda en medfödd oförgarlighet i varjehanda tv-sänd välgörenhetsgala. Hon är ju så trevlig. Noterade redan som ung att jag, en Våg, drogs till kvinnor också födda i Vågen och med härskaren Venus i den civiliserade Jungfrun. Jungfrun i Bergs horoskop förklarar också mycket av varför inte en rebellisk cell verkar finnas i hennes kropp, modet (Mars) stannar vid att välja en och annan manlig mundering i sina klädval. Missa inte att Mars-i-Krabban handlar om en förstärkt impuls att skydda sig själv och en manlig kostym kanske kan liknas vid ett pansar som skyddar Krabbans sårbara inre.

Men de diskreta egenheterna (mansplagg) är inte bara en påminnelse om Vågen/Venus dragning åt yta, stil och skönhet utan också om att människans själ i grunden är ett androgynt fenomen. Man kan misstänka att Berg har många manliga jordeliv bakom sig eftersom hon är så skicklig på att ta för sig utan att någon uppmärksammat det under hennes mångåriga byggande av en solid kändisprofil, så svensk att den omöjligt kan exporteras.

Vid en jämförelse med Sverigehoroskopet visar sig exakt vad jag misstänkt i många år: man ska ha bra synk med den korrupta svenska framgångsplaneten Jupiter om man vill komma någonvart i det här landet (Berg är så rik som man kan bli med en oansenlig start inför större publik inom radion):

Sveriges spelade Vågpersonlighet leder till landets problem med
ledaren Solen, handelsmännen Merkurius och kapitalet Jupiter!
Hela 5e elithuset består av "verskamma illgörare" (Merkurius
är god för Vågen men i detta fall belägrad mellan två verksamt skadliga).

Här är Sverige i inre kretsen och dess Vågascendent i 21a graden. Mycket vill ha mer och jag blev nästan besviken att Bergs Sol-Våg inte gradexakt matchade den svenska personen. Men nog är det ändå en god match att "Sverige" stannar till och tar notis inför en Sol (någon iögonenfallande) så nära landets tittglugg. Att mediernas och kommunikatörernas planet Merkurius också nuddar vid den svenska personen visar hur perfekt hon matchar landets kvinnotyp: även Sveriges tärande eliten grundar en materiellt orienterad Jord-Venus och dessutom intellektuell på att grupptänkande sätt. Solen i Vattenbäraren tänker som ett kollektiv medan Venus direkta härskare, Saturnus, också står i Luft, men i Tvillingarna som är en hejare på att vara precis överallt där det händer (hålla varumärket aktuellt). 

Berg har därför en perfekt "profil" platsar väl i den grupp svenska som kändisar ockuperar allt svenskproducerat. Men astrologin kräver överblick. För att förstå vilken perfekt lättviktskändis i Sverige Berg är måste man se till lagerkransens eller framgångens Jupiter. Här har hon fenomenal tumme med den korrupta eliten i Sverigekartans 5e nöjes- och elithuset - Jupiter till Jupiter (120°). Bättre blir det inte än odla kontakter med dem som kan hjälpa en framåt i sin karriärism. 

Men många föds på detta sätt utan att vara i närheten av Sveriges "onde rike man" (vare sig företagsledare eller den kreativa kändiseliten som i lilla Sverige förlitar sig hårt på landets flock- och drevmentalitet för att komma någon vart). Men Berg hade tur eller snarare var en så god och meriterad själ att hon fick födas på samma sätt som den goda Skorpionen/överläkaren där den i grunden välvilliga smälter in och blir en del av det egna psyket/Månen. 

Carin Bergs konjunktion är klanderfri - enligt hinduisk astrologi slipper den angrepp från vare sig Mars, Saturnus eller någon av månnoderna. Och i Tvillingarnas (Merkurius) tecken påminns man återigen om att kommunikation/programvärd och liknande sysslor tillhör tursamma sysslor. Men viktigast: ur Sverigekartans perspektiv är det landets korrupta elit som "ser" Berg som en lyckosam påläggskalv. 

Det är således Sveriges elit som skapat henne och fortsätter skapa henne som framgår av tidningsartikeln ovan. Hon besmittas därför av samröret med dem som gjort henne till det hon är. Att Venus hålls för "fallen" i Jungfrun är en indikation om den prostituerade som säljer sig för att nå sina mål och när äregiriga demonen Rahu förstärker en så svag Venus, då kan tankar om en "linslus" som placerar sig själv i rätt sammanhang, som en produkt, tänkas. 

Här hänger mycket på hur Jungfruns härskare, den "smarta" Merkurius fungerar, men bristen på känd födelsetid blockerar astrologens möjlighet att skåda in i detta rätt låga segment av själen. Ett kan sägas: denna skadade Venus befinner sig i ömsesidig reception med sin disponent Merkurius och ett remarkabelt band mellan dem skapas. Antingen Jungfrun eller Vågen bör stå mycket världsligt stark, men bara klockslaget avgör verkliga positioner på himlen,

Men apropå Venus inre degradation: kanske sätter bloggen ribban för högt. Inte alla själar i ett givet liv är redo för askes eller en högre medvetanderening, allra minst en fallen Venus som likt det hungriga Drakhuvudet söker ära och upprättelser från den skam och vanära denna själ måste ha erfarit i något av sina tidigare liv. Den här gången har chansen kommit för Bergs själ att göra det självtjänande lycksökarlivet, så typiskt för den etablerade grupp som flockas i Stockholms medievärld. Nyrika entreprenörer och inflyttingar som hade korruptionen i sina själar från den dag de föddes. Även om Berg har ett milt och välvilligt sinnelag (Månen+Jupiter). Inom ramen för Sverigehoroskopets 12 hus är denna milda välvillighet perfekt att lansera som programvärden för behjärtansvärda insamlingar, men detta samvetets 9e hus är således "Sveriges tanke" om hur medborgaren Berg bäst kan användas. Hon förbättrar den svenska självbilden!

Den kinesiska vishetens Jijing,kapitel 63 om en sönderfallande civilisation:

"Den här skutan läcker. Men raggor finns tillstädes för att plugga hålet." 

Eftersom Jijing också fungerar som orakeltext får en härskare som drar detta svar att staten ännu en tid kan hållas flytande.

Ibland föds goda själar som inte söker rampljuset som en följd av det självtjänande som springer ur just Jungfruns princip, även känd som tjänaren eller slaven som får smak på storhet eftersom den står precis invid elitens Lejon, som den passar upp på (zodiakens arrangemang glimrar av genomtänkta arrangemang). F.d. ryske presidenten Medvedevs dygnskarta visar på en helt annan väg till godhet (eller dess uttryck), men en väg som propsar på Jord-elementet, på att kroppsligen ha en egen del av framgången. Visst hade han Solen i Lejonet, drivet mot en ledande roll, men jag har svårt att tro att det var för att få gassa sig i medieljuset från en talarstol som motiverade denna själ att välja en så favoriserad "kosmisk" kropp (klarsyn och intellektuell). 

Jämför Bergs karta på denna mest generella nivå: det är i huvudsak en Luft-Jord-karta, en kombination döpt till "rationalism" på bloggen och representativ för den typ som lägger stor möda vis att tänka igenom sina möjligheter. Luftens intellektualitet begränsas av Jungfruns orientering mot konkreta resultat. Mixen av Jungfru/Våg beskriver i hög grad vem tjänaren ska alliera sig med, för bästa konkreta resultat: vem vill inte tjäna bra om tjäna man nu är tvingad till? Den ryske politikern är mer en ideologiskt drivande natur via Luft+Eld. Det finns naturligtvis åtskilliga sätt att läsa de olika elementkombinationerna.

Carina Berg som samlingspunkt för hela Sveriges tillfällen agera samvetesfullt och skramla pengar till cancerforskning eller något annat, det är mycket passande att den Stora Välgöraren Jupiter och svenska folkmassans Måne ramlar in i Sverigekartans 9e hus. Men detta hus har ju Sideriska dömt ut som ett hus med nedsatt kraft och en närmast total avsaknad av dess högre innebörd: religion/filosofi. Hur går detta ihop? 

Utmärkt, om man ser välgörenhetsgalor som uttryck för ett själviskt och förfallet lands dåliga samvete! I 9e undertrycker eller halshugger kontinuerligt södra månnoden det hårda slitets, arbetarens Saturnus. Dessa besynnerlig och inte värst filosofiska tendenser står märkligt hårt sammanbundna med glassiga glidarnas 5e hus och de onda och lätta Jupiter-pengarna som överheten drar in. Men det väldigt onda 5e huset förbinds med 9e via ömsesidig reception mellan Merkurius och Saturnus (båda har en materialistisk sida, Merkurius som dödssynden girighet och Saturnus som en symbol för en som ackumulerar världsliga ting). Säger det inte sig själv att denna "reception" är av ondo, och vanställer 9e samvetshuset till den onde rike mannens ständigt dåliga samvete för att han tar mer än han ger? 

Carina Berg är därför en perfekt front som ger dessa tv-manifestationer en legitimitet i en oförarglig och vän människotyp. Men som bäst friköper Berg sin fallna Venus samtidigt som den har en strebersida genom arbete som välgörenhetens ansikte eller front. För visst är den onde rike mannens smulor bättre än inga smulor alls? 

Det intressanta är att den onde rike mannen (verksamt ond Jupiter för alla med den verkliga rättvisans ascendent Vågen) i sitt lyckosamma 5e elithus inte skänker något själv. Dessa galor handlar om att få svenska folket (Månen) att lätta på sina plånböcker! Eliten söker fostra folket i empati. Sverigehoroskopet avslöjar på flera punkter i kartan hur mycket lögn och bedrägeri landet ägnar sig åt.

 

PS. Minns den hinduiska metoden att söka folkets ideal i kartan. Utgå från huspositionen för folkets Måne och räkna framåt till dess 11e hus, en analogi till det verkliga 11e huset för ideal (eller ideologi). I Sveriges fall visar sig "folket" idealisera landets 5e hus för rika men onda rika män såsom deras eget ideal. Aj då.

Vattenbäraren i 5e kan läsas som en privilegierad grupp fast i individualismens tema - hela den felfördelade massan köper därför köper rävgiftet som utgår från Stockholm. Tala om att den onde rike mannen (Kapitalet) har massorna i ett stadigt grepp. I bakvattnet Sverige blir det aldrig någon revolution. Gustav Vasas enhetsstat har nu dragit åt repen och hanteras effektiv av en icke-demokratisk sammanslutning av företagsledare och vissa politiker (5e elithusets grädda). Den här kretsen sköter landet alldeles oavsett hur folket röstar på riksdagens (hus 10) sammansättning. 


PS2. Ovanstående skrevs för några dagar sedan och slängdes ut på en impuls den 24, klockan 10.29. Om någon funderar på värdet i texter på den här bloggen, gör bara ett sideriskt horoskop för publiceringstiden. I det här fallet stiger ego-tecknet Väduren i öster med den stora framgångens Jupiter i 1a huset. En rätt bra indikation på att texten håller hög kvalitet. (Inläggets subjekt är inte Carina Berg, en jupiterisk/framgångsrik kändis där allt handlar om "ansiktet", ämnet är astrologi.)

Intressantare blir det när ascendenthärskaren Mars visar sig stå i 9e huset för den högsta analysnivån mänskligheten förfogar över, Mars som "verksamt modig och stridbar"(talar klartext). Månen i Tvillingarna står i 3e skribenthuset och reflekterar via opposition 9e. I reflektionen ingår en Venus som är rejält egocentrisk och inte en välgörare för Väduren som ascendent, samt en rätt neutral Merkurius,

Inga kommentarer: