Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 januari 2024

Smärtan personifierad: det sociala macho-fenomenet Andrew Tate

Senast putsat på den 28 augusti 2023 men lagt åt sidan. Horoskopet är dock illustrativt för det han gjorde sig känd som, en emotionellt och intellektuellt störd typ. Åter en reservation att ingen är dömd av  problematiska horoskop, och filmskaparen Woody Allens närbesläktade karta, också dominerad av "den sociala utstötningens syndrom", visar att det går att göra vass humor av smärtsamma problemkärnor!

****

Ibland får aktualiteter företräde och så kan det gå som med det här inlägget, det skjuts fram och skjut fram. Vem minns längre Andrew Tate från tidigare i år? Nyhetsflödet måste vara den mytologiska Lethe, floden de döda doppas i för att bli än mer medvetslösa när de väl återvänder till Jorden. Den floden är skälet att ingen minns att de levt tidigare och därför så lätt torskar på vår tids oväsentligheter.

Redan före P3 ID:s porträtt av Andrew Tate hade den status- och lyxjagande kvinnohataren och Alexander Bard-liknande predikanten om att män måste ta sin manlighet tillbaka från  kvinnan figurerat i någon kvällstidningspodd (AB vill jag minnas). 

Engelska Wikipedia har fakta nog och kortar den tid man behöver ägna detta bottennapp. I det följande kommer enbart det lika udda horoskopet att kommenteras. P3 ID kallar detta en ung man med offerkofta och en mytologiserande självbild som visar hur oförmögen han är att hantera verkligheten på ett normalt sätt.

Faktum är att det "typiska" i horoskopet är en så sammansatt härva att inte en enda celeber eller ökänd person av de elvatusen jag bemödat mig anteckna genom åren. För att så många planeter som verkar i Tates öde ska stå i samma positioner måste man gå längre tillbaka i tiden än bloggarens jämförelsematerial.

Så ur sökmönstret elimineras tidens herre Saturnus vilket genast ger en liten grupp som delar Tates alltjämt mycket ofördelaktiga nymåne i den mest bisarra formen av självprotektionism astrologin känner: Skorpionen. Tecknet symboliserar döden men med aktiva planeter som Solen däri står det för en energisk kamp MOT individens frånfälle. Mycket riktigt startar han som kampsportare som en är en extrem symbol för att använda Döden för att skydda sig från Döden. 

Sol och Måne i "projekt Skorpionen" lägger alltså allt krut på att aggressivt nedkämpa faktiskt men framför allt inbillade hot. (Skorpionen verkar i hög grad på en fixerad emotionell nivå och med en snabbhet och träffsäkerhet som visar att de inte behöver ta ett extra varv runt det självmedvetna Luft-elementet.)

Värre blir det när det valda sökmönstret också innehåller Skorpionhärskaren Mars i det tecken som fungerar sämst med den defensiva Skorpionen enbart kämpar för individen. Det är Vattenbäraren, den intellektuella kollektiva Människan som Skorpionens djupa instinkter inte kan hantera, och Tate är ett klockrent exempel på den "sociala utstötningsmekanismen" i full karriär. 

Men också mobbaren eller utstötarens mekanism, som synes i hans uppskruvade kvinnohat. Den här förmågan att göra handelsvara av extrem psykopatologi (som social mediapersonlighet) kan löst hänföras till handelsmannen Vågskålarna som är nära koppling till försäljarbranschen. 

Visserligen saknas mannens födelseklockslag, men med nymånen ges två av den hinduiska astrologins tre ascendenter, Månen för sinnelaget och Solen för handlingsmänniskan (i den mån man utmärker sig). Bara den fysiska eller kroppsliga ascendenten saknas som kanske inte är fullt så viktig om medier är LUFT eller sociala medier. 

Det som gör Tates psykiska sjuklighet till "en på miljonen" är att också tidsherren Saturnus adderas till nymånen. HAN ÄR MÖRKRETS HJÄRTA i världen just nu och representerar den ondska USA producerar, ett land med samma mobbartendens via landets Skorpionascendent. 

Utvikning. USA har vidare mängder av planeter i Skorpionens 8e hus, samt ett sinnelag via Månen i Vattenbäraren som i detta fall inte relaterar väl till den helhetsblick tecknet normalt representerar. Eftersom Månen kan stå för både folket och landets inrikes tillstånd ser man därför tecken på att alla USA:s underrättelseverksamheter (CIA m.m.) fungerar rätt dåligt och ineffektivt och så att teknologin för det perfekta övervakningssamhället i högre är en amerikansk prioritet snarare än en kinesisk. Bara det att amerikanskt spionage på individer aldrig diskuteras i Sverige (som i allt högre grad köpt in sig på USA:s paranoia). Här görs kritiska reportage om Kinas samhällskontroll eftersom det landet faktiskt är friare med information om vart deras samhälle är på väg.

*****


Redan de två ascendenterna ger en bild av den värsta sortens försjunkenhet i Mörkrets kvalitet med 5 av 7 klassiska planeter i kvaliteten. Denna rigida kvalitet upplever ALLTID att tryggheten i status quo är hotad och förklarar en del av att Tate varnar för kvinnan. 

Men de återstående 2 planeterna, i Passionens kvalitet, hamnar här i 12e huset som är ett förlustens hus. Vill man bevisa sig som ett enbart könsdrivet biologiskt väsen, MÅSTE parförhållandenas Våg offras och i den här kartan skickas både kvinnan/Venus och begåvat intellekt/Merkurius ut genom dörren. 

Luft ligger i ett Vattenhus och bildar likt Skorpion/Vattenbärare en störning mellan rationalitet och känslolåsningar. Det är svårt att veta var gränslinjerna går: är kvinnan förkastad som en följd av hon anses vara ett offer för den Skorpion-typ Tate fabulerat ihop? Är han spritt språngande galen och lever enbart i ett universum bestående av attityder och av Vatten störd Luft-intellektualitet?

Då har Tate en kanske värsta sortens problem, eftersom betoningen av två element lämnar honom utan Jordens trygga realism och Eldens klarsyn - att ha de två ljusbringarna Sol och Månen i hus 1 måste ställas mot konjunktionen med Saturnus eftersom den senare opassligt nog är en Luft-planet och dessutom av Mörkrets kvalitet - Saturnus intellektualitet är helt enkelt bortom människans fattningsförmåga och uttrycker sig i den mänskliga världen som en grundprincip - ett axiom - som inte ytterligare går att klarlägga genom Luftens analys. Saturnus är intellektets innersta väsens (och hela den mänskliga uppfattningen om tillvaron). 

Som Solens, Eldens eller Livets naturliga fiende blir Saturnus Luft bara begriplig bortom denna värld och dess naiva materialister. MEN Eld och Luft samverkar bara i avsaknad av störningar från Vatten så här drog Tate en nitlott. I detta fall dödar Saturnus Tates Sol och Måne och säger redan från början att en rundtur i inbillningsvärldar (dissociation Luft/Vatten) är förutsagd men att Domen (Saturnus är också Domaren) redan från start hänger över denna tidrymd och det öde dygnet representerar. Så här skulle man kunna tänka att ett öde reserverat för Adolf Hitlers återkomst skulle kunna se ut - så mörk att få lyckas bli kända och att de som ändå föds under dygnet tilldelas oansenliga livslotter och rutinjobb av enklare typ.

Lady Gaga var en annan med hela horoskopet dominerat av en overklig, drömlik världsbild (hela tre Luft/Vatten-skärningar om jag minns rätt). Men i hennes fall har kanske åldern eller samhället normaliserat henne. Hon parasiterar inte längre på sina "små monster" som hon kallade sin könsdysforiska publik utan har genom att gå från sexkabaréer via gayschlager nu blivit mainstream genom den hyllade musikfomen mot Bradley Cooper, ett annat "blötdjur" (dominerad av Vatten-elementet, och en som bekänt alkoholproblem orelaterade till alltför många versioner av "Baksmällan"). 


Cooper (3 tidigare inlägg) har bara en Luft/Vatten-störning men den är potentiellt problematisk eftersom gränsdragaren Saturnus i Luft tappat konstruktiv kontakt med den "törstande" Skorpionascendenten med ominäsa hungerdemonen Rahu och Mars i första huset! Det goda är att Cooper visar hur även den undertryckta Saturnus (i 8e huset för "dålig karma") kan aktiveras så att den förmår säga nej till Mars - det skadliga eldvattnet.

(Den egyptiska eller hellenistiska daimonens lott i Lejonet åtrår tydligen en offentlig roll inför massorna, han vill visa "vem han är" (Solen). Just så har jag upplevt Cooper, skitnödigt karriäristisk på ett dolt sätt, och ger inte mycket för honom eller de sjaskiga roller han ofta valt (men som kanske är Skorpionens märkliga dragning mot det mörka). Allt Vatten och en demoniskt äregirig Mars i öster - i princip samma budskap som från daimonen - gör honom dock populär bland kvinnor...)

*****

Så störd är Andrew Tates himmel att Vågen inte bara producerar fantastiska eller pseudorationella argument och produktifierar dem utan också indikerar främlingskap också inför sig själv. Som mobbat barn med aningen mörkare hy kan man förstå att han började urskiljas som svart får i samhället redan tidigt och att de känsliga Vågskålarna under många år jobbat på lösningar, om hur att revanschera sig... 

Men det är märkligt hur tydligt födelsedagen stämplar honom som någon som kommer att söka realiserar dålig karma. Han är ett varningstecken för alla som förmår tänka och en gillrad fälla för dem med snarlikt dålig karma. 

Tate är ett bra fall att söka paralleller till:

ma.aqu & so.sco & mo.sco

Sökningen producerar utöver Tate överblickbara sex horoskop av 11.500 sparade. Men missa inte att Tate är en extremvariant som lyckas knyta de två giganterna Saturnus och Jupiter till detta utstötnings- och/eller mobbarsyndrom. Att även identitetens Sol dras in med de väldiga 6e och 7e kretsarna skulle i allvarliga fall till och med kunna knytas till psykiatrins märkligaste sjukdom: multipel personlighetsstörning där jag-kärnan är så splittrad att skilda sidojag passerar revy utan någon central sammanhållare. 

Den här psykiatriska diagnosen finns mig veterligen inte med i de kartor bloggaren sparat genom åren men Solen i ett av de framhävda hörnhusen (1, 4, 7, 10) skulle i teorin kunna de den här slitningen extra effekt (Saturnus söker centrera medan Jupiter söker dra Solen vidare - psykets Måne bör också vara involverad). Thrillern "Identity" från 2003 med intressanta skådisar som John Cusack, Amanda Peet  och Ray Liotta använde personlighetsstörningen till god effekt.

Någon besläktad "typ" med sökmönstret härlett från Tates karta har granskats tidigare, jag minns såväl den usla välfärdskapitalisten Borelius som visade ha stora likheter med andra av samma sort i en äldre sökning.

  1. Leonard Huxley;11.12.1860;12:00
  2. Franz Xaver Schwarz;27.11.1875;12:00
  3. Johan Dennelind;8.12.1969;12:00
  4. Ivan Daza;8.12.1969;12:00
  5. Walter Pullen;19.11.1971;11:01 /den enda med känd tid
  6. Henrik Borelius;15.12.1971;12:00
  7. Andrew Tate;1.12.1986;12:00
  • Huxley var skollärare och son i skuggan av den kände biologen Thomas Huxley, en inbiten ateist som bara såg biologi och inget annat. Saknar bio-data om sonen Huxleys liv och ståndpunkter.
  • Schwarz, mycket passande en nazist, tjänstetitel Reichsschatzmeister (finansminister).
  • Dennelind, floskulös vd efter TeliaSoneras mutskandal 2016.
  • Daza, usel kapitalist-profitör som gjorde sig miljoner på regeringen Reinfeldts imitation av diktaturers arbetsläger (den s.k. Fas3-årgården för arbetslösa). Drev den snart utskämda "Jobbfabriken".
  • Pullen, amerikansk matematiker och konstruktör av astrologisk mjukvara. Inga bio-data.
  • Borelius, förvärvade epitetet skandalkändis som vd för vårdprofitören Attendo Care.
  • Tate - falsk och möjligen sinnessjuk profitör (det var hungern efter mer pengar som fick honom att lämna professionell kampsport).

Men... Även om nymånen är stark kvarstår en tänkbar och grov dysfunktionalitet i den ömsesidiga kombinationen av Mars och Saturnus placerade i den andras härskartecken men i element med en separativ inverkan. Väljer man detta enklare sökmönster - som dock bara kan inträffa som tätast vart 29 år (Saturnus omloppsbana) - ger det för många träffar att diskutera här.

*****

In med Solen i mönstret igen. Genast flera intressanta träffar som inte alla är psykiatriska fall, men :

  1. Ashley Cox;15.11.1956;12:00
  2. Eileen Collins;19.11.1956;12:00
  3. Bo Derek;20.11.1956;14:13
  4. Cynthia Rhodes;21.11.1956;12:00
  5. Omar Mateen;16.11.1986;12:00
  6. Oscar Pistorius;22.11.1986;10:30
  7. Linda Jerneck (Nordlund);26.11.1986;12:00
  8. Katarina Tracz;28.11.1986;12:00
  9. Andrew Tate;1.12.1986;12:00
  10. Osman Adam Khatib;7.12.1986;12:00
  11. Peta Todd;8.12.1986;12:00
  12. man > kvinna > man (velig transa!);12.12.1986;12:00

  • Cox, utvikningsbrud i Playboy (Solen exponerar Saturnus former i sexualitetens Skorpion - Mars indikerar att hon är en avvikare jämfört med Vattenbäraren, mänskligheten i stort).
  • Collins, första kvinnliga piloten i NASA:s rymdfärja.
  • Derek, bystig affischflicka i månget pojkrum på 1980-talet (det ytliga årtiondet, möjligen överträffat av vår tid i fråga om själlöshet). Skådespelare med minimal talang, det var i princip hennes hallicks (makes & regissörs) ambition att tjäna pengar på att exponera hennes kropp.
  • Rhodes, hoppjerka (dansös) i filmerna Flashdance , Stayin' Alive och Dirty Dancing. Kopplingen Skorpionen rätt uppenbar. Sex som urkraft och Saturnus som dess formaliseringen verkar rätt läsart här.
  • Mateen, massmördare (homoklubb i Florida 2016, 49 offer).
  • Pistorius, vapenfanatisk idrottsman med metallfötter som mördade sin flickvän.
  • Jerneck/Nordlund, skribent av hök-typen i borgerliga Expressen.
  • Tracz - bitr. chef för lobbyverksamheten "Frivärld" (ännu mer USA i världen) och NATO-propagandist.
  • Tate, född bara några dagar efter de två kvinnliga hökarna visar nivån på sällskapet.
  • Khatid, en av de bombterrorister i London 2005 som fick sina tillgångar frusna.
  • Todd, "glamourmodell" utskickad till brittisk Nato-trupp för att "pigga upp dem".
  • Transa, kritiserar i 30-årsåldern svensk vård i Expressen: "min könsdysfori var asperger och add" (nervig och klen förmåga att behålla fokus). Hur sjukt tillståndet är, framgår av ett anonymt fall jag har. Först klassades det av sjukvården som adhd men det gjorde bara individen "nöjd" ett år, innan den inre oron började igen. Det slutade med ett dubbelliv som man på arbetsplatsen men i kvinnokläder därutöver. Föreföll mig vara en extremt olycklig människa och tyvärr föraktfull ateist och därmed självförvållat utestängd från den metafysik som ev. kunde ge ett befriande perspektiv.

Slutsatsen är ett det inte finns några kön utöver man och kvinna, enbart psykiska störningar (precis som diagnosen förr löd). De kostar dock för mycket pengar för Pappa Staten som vill se sjuka medborgare åter i löneslaveri till lägsta kostnad. Därför normaliseras det vilt i Sverige och den sociala smittan via HBTQ-positiva medier skapar nu också en sekundär sjukdom: de som bara tror de är könsdysforiska. Tvingade av samhälle och trender drivs naturligt vilsna unga till extra förvirring och illamående. Bara i ett extremistland som Sverige!

Som synes en liten men märkbar "hang-up" på kropp och/eller sexualitet vid denna sökning. Monetär girighet är ett sub-motiv eftersom Skorpionens motpol och spegelbild är den liknöjda och fett materialistiska Oxen (den här oppositionen tenderar att producera en låg form av Oxe, sensualistisk och lättjefull). 

Andrew Tate försöker vara "Oxe" som lösning på sitt splittrande medvetande. Men även dissociationen mellan Skorpion/Vattenbärare har en entreprenöriell aspekt eftersom Vattenbäraren symboliserar stor organisatorisk tankemodell medan Skorpionens vilja att särskilja sig från massan kan ge hopplösa "produkter".


Tillägg januari 2024. 

Efter Folk & Försvars och svenska politikers skräckvarningar för Kriget har den märklige civilförsvarsminister Bohlin profilerat sig som en negativ dysterkvist, inte olik nämnde Woody Allen. Han skulle förstås ha ingått i den här texten om han varit känd då. Samma psyke (Månen) med den svarta Saturnus som hos Tate, samma uppenbara problem med en intellektuellt vrång eller avvikande världsbild.

Inga kommentarer: