Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 januari 2024

De svenska krigshundarna - tillägg om deras självdestruktivitet


Att militären Paasakivi - "känd från tv" - tar chansen att jobba på sitt varumärke genom att säga tvärtemot krigstokarna i regeringen är festligt på ett tragiskt vis. Det visar hur dött och oordnat Sverige kommit att bli särskilt på bara ett års högerledning.

I sanningens namn är dock rekommendationen (se förra inlägget) från meditationsrörelsen TM "pärlor för de svenska svinen". Om den kritiska massan är 10% mediterande i världen för att verka en förändring i det kollektiva medvetande tillståndet - jag tror inga experiment utförts om den saken - då kommer inte Sverige att kunna nå en andlig stridsstyrka för att nedkämpa svensk överhet (och Putin om någon nu låtit sig luras av Västs nuvarande syndabock). 

Svenska folket är alltför skadat av sin sekulära livsstil för att kunna modifiera den nämnvärt och särskilt för att bidra till att byggen psykisk resistens mot högmänniskornas underlägsna budskap. Det krävs generationer att återskapa en fullgod befolkning med nya vanor och som följd därav en holistisk blick och som förstår varför en DN-artikel om placebo-medicin refererades i förra inläggets sammanhang.

Men tror någon Sveriges makthavare till ha ett folk med vässad intelligens? I helvete heller! Det skulle innebära att deras sötebrödsdagar var över.

*****

Nu till ett avgjort problem. Astrologin används ofta på bloggen för att illustrera vissa lärosatser efter att exempel redan visat prov på det. Men det omvända är svårare, särskilt om man bara har födelsedagen att utgå från. En kamp mellan planeter i Eld och Jord kan användas för det goda (se yogin Maharishi i förra inlägget) medan i andra horoskopet det varnar för ren förgrovad själviskhet. Att använda horoskop utan känd tid är typiskt Sverige som saknar filosofisk tradition. 

Alternativet vore att bara diskutera utifrån Adolf Hitler och Marilyn Monroe och andras interrnationella storheter som brukar användas som exempel i astrologin. Men i Sverige är det intressant att försöka få en glimt av hur så mediokra politiker når makt, och då får man offra all precision och använda grova mått eller diskutera astro-komplexen utifrån deras sämsta manifestation - politikerna har uppenbart många liv kvar att leva innan de börjar förstå vad arten är på Jorden för att lära sig. 

Sverige är inte ensamt att ha en avtrubbad befolkning som ständligen låter sig luras av förrädiska ord, men kombinationen av landets dramatiskt sjunkande bildning, noll filosofi och dessutom en psykologisk aggressionsproblematik (för lite - den fredsskadade svensken) eller för mycket (se dessa galna hökarnas tid där Magdelena Andersson först tappade nervkylan och började klänga vid mamma Nato kjolar) - allt detta är en häxbrygd som i hinduisk astrologi beskrivs som Sveriges värsta tid någonsin. 

Den "onde rike mannen" (tänk militärföretaget SAAB) dominerar landet under många år (fram till 2036) och vi var dessutom i Liemannens eller Saturnus undercykel på Ukraina-kriget startade. Den Onde Rike Mannen gnuggar händerna i dessa tider. Båda planeterna är hemska i nationalkartan så gissa effekten när de är kommer samman som storcykel och undercykel. Detta har bloggen gått igenom i över 150 inlägg (Sveriges planetära cykler)!

Indisk astrologi är traditionell och den här bloggen är inte rätt plats att är sig originalet. Däremot en plats där olika traditioner kopplas samman i insikt att livet självt har en underliggande, metafysisk ordning (raka motsatsen av vår ateistiska stat med kapitalförmering som enda uttryck för dess tro på guldkalven.)

Här är en västerländsk idé som jag flyktigt såg för årtionden sedan men var då så en primitivt ung svensk och dissade metoden eftersom den inte var invidualistisk nog. Så själviskt och dumt mitt tänkande var! Läran om "mittpunkterna" var är uppenbarligen ett modernt västerländskt sätt att diskutera "folksjälar" eller "gruppsjälar" (ett ämnet som fladdrat förbi på den här bloggen). Man adderar planetpositionerna i ett antal horoskop och delar sedan summan av t.ex. samtliga Mars med antalet horoskop i datasetet. Man får då hela gruppens genomsnittliga tendens till omoral, brottslighet, sex, krig eller vad man söker utröna om det här "kollektivet".

Ett problem när jag samlar en handfull svenska krigshundar som skällt och skämt ut sig på sistone. En extremt otrevlig och hetsig kvinna, Carolin Dahlman, på P1 Morgonradion den 10 januari i debatt mot pacifisten Göran Greider borde ha varit med. Men en högerliberalil småfisk är flugvikt och istället väljer jag den kvinnliga marinchefen Ewa Skoog-Haslum - som låter precis som alla andra och vars statsminster söker anföra med med falska föreställningar om att medborgaren är skyldiga sitt land livet! (Vilket årtusende tror han sig leva i? Jämför guru Maharishis moderna och ändå så tidlösa budskap i föregående inlägg. Det psyke som krävs av morgondagens mänsklighet liknar inte alls det svenska folkkynnet.)

Denna sorgliga representant för svenskheten är av någon anledning gift med en kvinnlig präst men tycks själv inte ha någon kunskap om hur stor människans själ faktiskt är jämfört med konceptet "ett land". De enda som inte kan åberopa denna storhet bortom världen är förstås ateister, vars bildningskuurva klippts av tidigt och brutalt genom födelse till något skitland och dess socialiseringsprocess. Jag upprepar: ingen behöver lyssna på Sveriges nuvarande statsminister, han är en dyngspridare med kriminellt lågt tanketank! Inte i närheten av det svenskarna och mänskligheten behöver)

*****

Låt oss först hökarnas genomsnittliga Mars:

Ulf Kristersson, Mars i Skytten med hala Merkurius och ärelösa Draksvansen allt i opposition till Månen och äregiriga Drakhuvudet i Tvillingarna (oj oj oj, vilket tillväxtvärk so själskarta betraktad,man känner verligen igen den hala ålen)
 

Micael Bydén, Mars i Oxen, grundad på sin disponent Venus med äregiriga Drakhuvdet i Tvillingarna.

Ewa Skoog-Haslum, Mars i Väduren, genuin kanonmat eftersom stridens planet står i sitt eget positiva tecken Väduren. (Premierad för detta via välsignelsen från lyckobrickaren Jupiter i ett annat Eld-tecken.)

Pål Jonsson, Mars i ohelig kojunktion med Venus i Tvillingarna och i oppsition till Månen och framgångens Jupiter i opossition i Skytten. (Ett borgerligt hök-mönster börjar framtona...)

Carl-Oscar Bohlin, Mars med ärelösa Draksvansen i Vågen och det för Mars felaktiga fundamentet är Venus i Skytten (vilken med näraliggande  Skytt-Solen skapar en effeminerad natur vilket kan antyda att hök-beteendet är en mask för att dölja en kvinnliga natur - Månen konjunkt Saturnus tyder på mycket fruktan i detta sinne. Men en civilförsvarsminiser ska vara klippa! Helt fel psykologi för ämbetet.).

Joakim Paasakivi, Mars i Oxen likt ÖB och därmed återigen "fel" Mars-disponent: Venus. Venus i sin tur konjukt med äregiriga Drakhuvudet i Lejonet och även Solen konjunkt i detta tecken. Återigen en motssättning mellan ett macho tecken och fredliga Venus. Är dessa traumatiserade eller krigsskadade barn som vridits snett sedan unga år och förklarar senare karriärval?

Horoskopen antyder vart och ett intressanta ting och hur intressanta skulle inte exakta klockslag ha varit. Här nu förenklade "mittpunkten" för samtliga oroshärden Mars, inte delade på exakta grader utan på de tolv tecknen rakt av:

Kristersson 9 (Skytten)
Bydén 2 (Oxen)
Skoog-Haslum 1 (Väduren)
Jonsson 3 (Tvillingarna)
Bohlin 7 (Vågen)
Paasakivi 2 (Oxen)

Delat med sex kartor avslöjar dessa hökar en "kollektiv" Mars i 24 (över ett zodiakvarv, så subtrahera ett varv). Dessa sorterar tillsammans under det 12e tecknet. Självdestruktivitetens alt. offertecknet Fiskarna. För den som förstår symboliken står det här klart att landet leds av en självdestruktiv grupp och nog passar det på deras fixering till den destruktiva Lilla Illgöraren. Kristersson skulle aldrig offra något men den hala tungan försöker han få andra att göra det. 

Den här typen skulle ett samhälle baserat på vishet gallra bort (Fiskarna står t.ex. för kloster och dårhus och ett samhället som inte vill mer än avpollettera sitt folk i blodigt krig, ett sådant samhälle vill ingen ha.). Sådana här avarter kulle aldrig kunna få chansen att fördumma medborgarna. Ett gott samhälle byggs i samspel mellan folk på alla nivåer, inte som i det görs i fejkdemokratin Sverige. 

Det 12e tecknet har att göra med själens frigörelse från närighet och de låga sinnenas kretslopp, men att som dessa svenska hökar gör är åberopa Dödsdriften, det säger vilka dunkla ting som bor i deras inre. Ingen av den kan ha en suck om sin egen själ, förmodligen för de inte vågat se efter vem som är inneboende i kropps-egot...

 

PS 11 jan: Det enda man behöver läsa som sammanfattning av Överhetens skov av dårskap finns i Expressen, i en reflektion signerad Jan Scherman:


https://www.expressen.se/debatt/klarspraket-ar-inte--modigt--det-ar-ynkligt/

Han noterar skarpsynt att det är en ledare som tappat fattningen som börjar projicera sin fruktan ("vältra över") och smitta ner medborgarna med egna tillkortakommanden. Jämför astrologins relation mellan egosektor 1 och fiendesektor 6. Det s.k. "1-6-förhållandet" mellan planeter är ett ett tecken på haltande integration av psykiska komponenter. (Naturligtvis _måste_ inte ett visst astrologiskt syndrom vara för handen, den komplexa läran har en närmast utmattande mängd kombinationsmöjligheter som kan ge liknande symptom.)

 

Inga kommentarer: