Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 januari 2024

Läs Expressen om svenska statens brist på intelligens

Bloggen har tidigare ondgjort sig över hur staten kunnat vara så dum att den låtit ett privat bolag ägt av den svenska bankkartellen skapa BankID för digital identifikation. Detta underkastar medborgarna dataföretagens vansinnesrusning mot nya operativsystem som kräver nya teknikinköp och belastar landets många fattiga med helt onödiga utgifter. BankID skär dessutom ner antalet system de supportar eftersom de vill gå med maximal vinst. De är de amerikanska dataföretagens knähundar.

De flesta svenskar så indoktrinerade av reklamen att årligen "uppgradera" dator eller smartfån att de inte inser att de skapar morgondagens helvete på jorden varje dag de medvetslöst håller sig fast i konsumtionskarusellen. Jag har en över 20 år gammal Microsoft e-postklient på datorn (som jag flyttat över flera gånger till ny maskin flera gånger eftersom BankID tagit mitt liv gisslan. Jag är åtminstone lycklig att e-posten nu så omodern att den inte förmår rendera alla de smiley-gubbar varmed mina vänner  garnerar signa allt mer fåordiga meddelanden och indirekt avslöjar hur korkat vi som folk blivit under teknikens våldtäkt på våra förstånd.)

Men hur futtig är inte denna kritik jämfört med vad svenska staten utsatt utlandsfödda barn för under årtionden. Läs och begrunda parallellt Sverigehoroskopets många svaga punkter. Det är ett under att vi lyckats konstruera flygplan som är sådana klantarseln i så många andra frågor som kräver omdöme och överblick när ett problem ska lösas.

https://www.expressen.se/debatt/sverige-har-satt-krokben--for-utlandsfodda-barn/

Inga kommentarer: