Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 januari 2024

De svenska krigshundarna och yogins upphöjda sinne

Gurun Maharisih och Beatles som adepter

Senaste skamfyllda svenska nyhet var förstås de svenska hökarnas samfällda ylande att Sverige i princip oundvikligen  måste in i krig mot Ryssland (för att USA nu har fet hållhake på oss). Medan den här texten fick en natts sömn skriver AB i princip detsamma bakom betaldörr. Putin till svenskarna:"Det är som om ni drömmer om krig." Man kan också påminna sig ett äldreuttalande:

https://www.aljazeera.com/news/2022/6/29/putin-condemns-natos-imperial-ambitions-warns-finland-sweden

Den som kan sitt Sverigehoroskop vet förstås hur illa ställt det är med nationens sömn- och drömplanet Månen, dess position i 8e dödshuset och med krigaren Mars som basen för folksjälen Detta är Sveriges hjärta, krigsindustrin som skänker vissa i landet välstånd. Ominat kan läsas på två sätt, landet är ovanligt omoraliskt eller massorna är hårt prövade av rena skitar till politisk klass.

Jag kommer att tänka på gurun Maharishi vars Transcendentala Meditationsrörelse placerade helsidor i Dagens Nyheter (och ev. andra svenska stortidningar) just i slutet av 1970-tlalet eller början av 1980-talet. Annonsens ärende var inte ens för TM-rörelsen själv utan gav bara budskapet att alla krig på jorden spontant skulle avstanna om bara 10% av mänskligheten regelbundet mediterade. En tankeväckare som påminner starkt om läkeindustrins nya rör om suggestionens kraft i självläkningen!

https://www.dn.se/kultur/lisbeth-sachs-inbillningens-kraft-tar-plats-i-den-medicinska-forskningen/

Meditation var vägen att utarma och svälta den Irrationella Själen (som redan Platon kallade den) - en demoni knuten till verkligt primitiva medvetandenivåer som driver folk som ÖB, försvarsministern, statsministern och den nyinrättade civilförsvarsministern Bohlin - drivande röster i den vansinneskupp som äger rum i den svenska folksjälen under denna tid av "lilla döden" som astrologiskt har tagit kontroll över landet.

ÖB Bydén har redan diskuterats på bloggen två gånger i termer av ett olämpligt sinne för annat än konventionell mentalitet och Bohlin (m) har ett rent katastrofalt horoskop med Månen och Liemannen i dödens Skorpion - ett typiskt ingångsvärde som kräver att individen arbetar med sin själ eller blir en landets fiende! Försvarsminister Pål Johnson noterades för bara några månader sedan, så något låg i tiden:

Galnast hittills i regeringen Kristersson (nu är atombomberna här)

Efter att ha undersökt den hinduiska astrologins tumregler för födelsetider som antyder andliga anlag och med det egna horoskopet och fått motsägelsefulla besked - vilket är ett rätt typiskt utfall - många spirituella personer kan ha ganska dåliga ingångsvärden men har höjt sig själva till den Rationella Själen, provar jag den osäkra datumet för Maharishi Mahesh Yogi. En smärre chock eftersom kartan närmast perfekt upprepar förhållandena då jag köpte min mest impulsgivande andliga bok någonsin, den i Indien älskade Bhagavad-gita, Det vore kriminellt att inte lyfta fram detta sammanträffande.

Att Gitan paradoxalt berör plikten att kriga och att vissa själar har ett stört karma är förvisso ett problem för bloggaren, men det meditativa sinnet är på tillfrisknande, hökmentalitet är en frukt av sjuka samhällen och framför allt fruktan (Saturnus) som i sitt ofilosofiska tillstånd representerar många problem.

Maharishi föddes under ett av de få ögonblick när den stränga hinduiska metoden faktiskt släpper på alla goda omen som tänkas kan! Exakt som i det inspirerade ögonblick när den då tjugoåriga bloggaren köpte Bhagadvad-gita aktiveras samtliga tre gudomliga Dharma-tecken och filosofins eller det högre medvetandets Jupiter förenar sig med sin planetära vän Solen (atman/själen) för att inte tala om att det normala mänskliga sinnelagets Måne står i Lejonet och alltså styrs direkt från Solen.


Faktum är att bokinköpet var en än mer utvald tid. Här finns en skönhetsfläck, men frågan är om inte den ingår i Maharishis "mission". Dessutom är Mars mycket välplacerad i Stenbocken. Den elementära striden mellan Jord och Eld, innefattande krigets Mars som sinnelagsascendentens (Månen) ägare till 9e filosofihuset, är inte detta exakt det han gick ut med i tidningskampanjen? Få stopp på den lägre primitiva, instinktiva månsidan (djuret i oss snarare än guden) och därmed spontanstoppa sådana bestar som våra svenska politiker som redan tänker krig och därför redan är brottslingar enligt den sinnelagsetik Jesus predikade (Bergspredikan)..

Med så osäkra födelseuppgifter som de Maharishi har (inget klockslag och t.o.m. födelseåret ifrågasatt), får man nöjda sig med spekulation och utgångspunkten att horoskopägaren verkligen själv praktiserar det han lär ut. Men Eld-triangeln är ett omen som är få förunnade och stämmer perfekt med en yogi /andlig lärare. 

Den judiske filosofen Filon från Alexandria på 100-talet diskuterar pytagoreisk tallära och kombinerar snyggt Bibelns allegori om den lägre skapelsens fulländring på sjätte dagen medan det heliga sjutalet reserveras Saturnus. Exakt som jag har beskrivit "sexans" Jupiter som uppfyllelsen av allt inom världen intill "sjuan", gränsdragaren Saturnus som också är det gudomliga Intellektet (Platons Nous). 

Filon - ännu en text jag slarvat bort i hela mitt liv men uppenbarligen "kanaliserat" ändå i astrologiskt viktiga frågor. Helt klart var mänskligheten tajtare förr och hade samma kunskap globalt. Idag återstår bara krigshetsarnas dårskap och ett rejält slut så att Vattenbärarens tidsålder kan starta upp en ny art utan det kapitalistiska systemet. 

*****

Nu är det vanligt att fd. sektanhändare passar på att tala skit om religion, filosofi eller besläktade verksamheter som deras "usla föräldrar" tvingat på dem. Särskilt i Sverige där andlig kultur aldrig fungerat med detta märkta land och möjligen inavlade befolkning. Men texten nedan visar att det finns ett mer intelligent sätt att förstå sitt förflutna, som den här kvinnan som minns åren med sin hängivna TM-mamma på en amerikansk kursgård:

https://www.npr.org/2016/06/13/481845003/a-childhood-of-transcendental-meditation-spent-in-the-shadow-of-a-guru

 *****

Som bihang, Bohlins sinnelagskarta (ännu en gång). Här kommer man att tänka på den onde mannens talesätt: "hoppas på det bästa men planera för krig". Vilken väger tyngst av två motstridiga tankar? Den brottsliga viljan till krig förstås. 

Kartan är extremt komplicerad eftersom den "fallna" Månen/sinnet i Skorpionen dessutom har sin disponent Mars/krig "fallen" i Vågen, fredens tecken och i 12e huset för förlusten. Det finns något osunt kring denna sinnelagskarta och man får hoppas ett han har ett födelseklockslag som kompenserar... Den här dissociationen mellan instinktiva Vatten och rationell Luft binder egohuset och 12e för bl.a. självskadebeteende. Elementkombinationen kan landa lite hur som helst, men den här moderaten är lika ute och cyklar som de brukar vara. Missa inte att han har en variant mellan Eld/Jord-konflikten som påminner om Maharishis, men långt ifrån lika gynnsam. Jupiter är inte välplacerad i Stenbocken.



Inga kommentarer: