Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 januari 2024

Kattfajten Busch och Skyttedal

 


 

Kommentarerna har haglat kring det alltmer pinsamma exemplet på svensk "demonkrati" och flera texter är redan överspelade vilket också innefattar mitt korta tillägg om Skyttedal i ett ps tillfogat annat ämne:

Hinduismens tre kvaliteter positivt evaluerade i vetenskapligt test

Men Susanna Kierkegaard i AB sammanfattar fallet Sara Skyttedal perfekt och säger vad det handlar om. Det moraliska haveriet Ebba Busch har nu återigen sökt kuppa bort Skyttedal.

Ebba Busch problematiska karta har ägnats tillräckligt utrymme förr, men vad om en synastri, en dubbelexponering av hennes och Skyttedals kartor? Utan känd födelsetid kan en naturlig zodiak räcka, positionerna för dygnet i fråga. Båda kvinnorna har osäkra psyk-positioner (Månen) eftersom en födelse tidigt på dygnet ger Busch ett tecken tidigare medan en födelse senare på dygnet än lunch ger Skyttedal ett sinnelag i ett senare tecken. 

Men som saker står klart om lunchplaceringarna stämmer är att båda kvinnorna har Månen i sensitiva Krabban, en passionerad och ofta okontrollerad känsloposition som kräver att kartan i övrigt är stabil och gärna en Sol som kan leda. 

Det kan nu inte Busch:s Sol-i-Stenbocken som under hennes fullmåne kan anta diktatoriska tendenser vilket är just den toppstyrning alla verkar eniga om att hon ägnar sig åt. 

Skyttedal har istället Solen opposit, i just Krabban och ger en trolig nymåne och en ovanligt stingslig Krabba eftersom nymånen "bränt bort" det lunära psyket och gör henne mer solär än kvinnligt lunär och empatisk. Men Solen i Krabban ägs ju av tecknets härskare Månen och vad händer när handlingsbenägna Solen undertrycker sin bas i Månen? 

Man kan redan här misstänka att de här båda kvinnorna inte fungerar tillsammans. Ingen har ledarskap eller vettig sensibilitet.

Och sekundära placeringar stärker den misstanken: båda horoskopen kan också visa på en konjunktion mellan hat och kärlek som bara bildas när de har samröre (när man för kartorna samman).

Mars och Venus är också tecken på överemotionalitet och uppblossande känslor som ytterligare försvagar kvinnornas intellektuella hantering av samvaron. Det är inte svårt att här tro på Skyttedals version att Busch är en falsk lögnerska, det har hon redan visat gång på gång. 

I flera äldre inlägg citerade jag brittiska väst-astrologen Charles Carter om Busch:s stortriangel i Vatten-tecknen och som menade den figuren är skapar en röra, en individ som rör ihop det med för många människor. Fallet Busch tyder mer och mer på hur rätt Carter hade. Han var en skarp observatör vilket visar sig i hans första karriärval, överrättsadvokat (barrister). Men redan i 20-årsåldern upptäckte han astrologin och såg förlagan till juridiken i denna gamla konst. Han kom sedan att dominera brittisk astrologi under halva 1900-talet. 

Hinduisk tradition har bundit upp sig så vid Jupiter som en andlig faktor (och den enda som har rätt att bilda den dharmiska stortriangeln) att de inte verkar ha sett vad Carter såg genom att studera människor. Västastrologin är faktiskt inte helt utan merit, även om uraktlåten att bevara kunskapen om den sideriska (stjärnanknutna) zodiaken var ett tidigt tecken på att Väst inte har alla hästar hemma.

Kanske är Busch:s stortriangel ovanligt illa däran, medan hinduerna i grund och botten har rätt. Hon gick ju till KRIST-demokraterna vilket tyder på att en gnutta andlighet ändå varit aktiv i hennes liv, även om MALT nu verkar ha förstört henna helt. Saturnus (makt) ingår triangeln och är extrem rigid i Skorpionen - nästan jämgamla Skyttedal har den också. "Den här stan är inte stor nog för oss båda."


2 kommentarer:

Susanne sa...

"Det är inte svårt att tro på Skyttedals version att Bush är en falsk lögnerska" - nej, efter att ha läst Lars Adaktussons bok "Fasaden och Insidan" kan man verkligen instämma i det, för han beskriver ett likadant beteende från Bush, när även han petades från att toppa EU-listan. Lustigt nog är även han född 6 augusti.
Jag sympatiserar förstås inte med Skyttedal, anser hon och Bush vara lika stora kålsupare båda två. Sympatiserar inte heller särskilt med Adaktusson. Men hur som helst så är det någonting ruttet med Bushs styre av partiet.

Seaward sa...

Ja, gamla KD har urartat rejält när man minns Alf Svensson som var belevad ut i fingerspetsarna (om än rätt förtjust i medieljuset). Partiet vet jag inte mycket om när Busch, utan motsvarande kvaliteter, ges all mediaplats.