Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 30 januari 2024

Överförenklingar och astrologins tre kvaliteter

 


Jag har genom åren uppskattat Lena Mellins rättframma texter i ämnen som faller lite utanför de personliga intressena. Hjälper till att hålla pöbelmentalitet och okunskap borta. Men när hon nu kommenterar Rysslands förtäckta hot när Sverige har sitt NATO-medlemskap inom synhåll är det för enkelt och propagandistiskt. Texten haglar av meningar på två (2!) ord och ett halvdant försök att vara spydig mot Maria Zakharova på Rysslands Utrikesdepartement. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/gEo2bB/nu-hotar-ryssland-oss-igen-for-att-vi-gar-med-i-nato

Ryskans horoskop kommenterade jag kort när Rysslands invasion av Ukraina var rätt färsk - maj 2022:

NATO-elitens intresse tystade folkets röst. Astrologin och lustigt nog Ryssen bekräftar.

Det är intressant att ställa Zakharova mot Mellin som känt sig kallad att, med samma röst som den krigspropagandistiska Schibsted-tidningen AB hela redaktion (med något enstaka undantag),  sprida samma svenska propaganda-gift som Eliten nu definitivt och permanent ingjutit i den svenska ... pöbeln. (Vad annat kalla svenskarna som är så i djupet av den själ de inte ens tror på, tro på rena lurendrejare, politikerna.)

Rysshotet är en utmärkt sporre för krigsindustrin och bra för knegaren i lågkonjunktur, just som den utskällde Göran Greider så tydligt sade i en debattartikel. Det finns krafter som söker militarisera den svenska befolkningens medvetande. Sideriska siktet dödförklarade 2022 nationen Sverige och även Mellin måste medge att vi nu är en lydstat under USA. Hur föga övertygar de som viftar bort tanken att kärnvapen kommer att placeras på svensk mark av vår nya Överherre!

Mellin har kommenterats astrologiskt några gånger och det är bara att inse hur exakt hon passar i på de övriga hökarna i AB (undantaget Anders Lindberg, vars omen nyligen granskades på nytt). Det är Mörkrets kvalitet hos Lena Mellin som får henne att sälla sig till den reaktionära elitens vägran att söka nya tankebanor. Mot, i praktiken, tre verksamt onda planeter, i Mörker i Sverige-kartan (där statens ledare Solen och Finanselitens Jupiter verkar utan ett uns av nytänkande), har Mellin en lika dramatisk förekomst av Mörkrets kvalitet. (Mellin röjde något genom att hatkampanja mest högljutt av alla i ett tidigare misstroendedrev mot vänsterpartisten Nooshi Dadgostar). 

Maria Zakharova, däremot, har ett dramatiskt eftertryck i sina uttalanden (vilket Mellin ogillande noterar) och som kan härledas till ryskans sinnelag i dominanta Lejonet. Men Lejonet ägs av Solen och går blicken dit så ser man att hon utan tvekan äger Ljusets kvalitet i sådan mängd av den svenska tidningens hökar alla framstår som nattståndna reaktionärer som vill tillbaka till den enda värld de känner till. Zakharova har Solen i framåtblickande Skytten, i Ljusets kvalitet, men lika viktigt är att Skytt-Solens ägare är Jupiter och den står i sitt andra härskarläge, Fiskarna.

En av Ljusets planeter, den Stora Välgöraren förfogar således över Solen, en annan av de sattviska planeterna! Visst ger detta ett Eld/Vatten-krig och med det ett tonläge som man också hörde hos t.ex. Anders Lindberg i AB för några år sedan när han var mer lättantändlig och alarmistisk, men kombinationen av Skytt och Fiskarna antyder en vilja till inre renhet och yttre sökande det bättre. Kombinationen är närmast religiös i sig (nu vet jag inte vad Zakharova har för livsåskådning, kanske är hon likt Putin mest mån om den ortodoxa kyrkan som en viktig sammanhållande kraft för det religiösa ryska folket).

Missa inte hur kvinnorna möts i "lesbisk kärlek" båda har Venus i Vågens tecken - men en omöjlig förbindelse, så det blir Mellins som riktar hat mot ryskan istället och söker oskadliggöra eller förminska (med sin gränsdragande Saturnus) det ryska hotet. Det är inte dåliga partnerkombinationer den sammanslagna synastrikartan uppvisar och den här bloggaren dras in med sin analytiska Merkurius i Vågens 27e grad och berörs av ryskans "äkta" Venus i samma grad (den himmelska Afrodite har varit aktuell på bloggen i samband med de antika filosoferna Filon från Alexandria, 1a årh, och Plotinos, ledare för Platons Akademi i Rom, 3e årh). 

Bloggarens normalt höga uppskattning av Mellins kommunikationer blir tydlig eftersom även hon har Merkurius i 27e graden, men en kommunikation som är avskalad och förenklad eftersom Saturnus är en ekonomisk gränsande till snål planet i det jordiska. Men den är perfekt för journalistik som svenskarna tror måste vara oerhört enkel eftersom Eliten är medveten om hur de korrumperat svenska folket för att befästa sin egen överposition.

Not. Sverigekartans kanske största problem är Saturnus, som inte är så förmånlig eller har vettigt grepp om varken förnuft eller den goda gränsdragningen. Som vän till landets Vågpersonlighet underpresterar Saturnus tydligt och inom många områden, inte minst Elitens förmåga att se hur oanständiga de blivit i sin girighet under senare årtionden. Faktum är att det är Saturnus som fått omvärlden att betrakta svenskarna som tystlåtna och lite dumma (väl gestaltat av Peter Stormare i Hollywood - tänk filmen Fargo). Åtminstone hette det trög och tystlåten intill den senaste generationen eller två - svenskar låter mer som ytliga amerikaner med trivialt och slängigt språk från tv-seriernas gatumiljöer än som svenskar. Sverige är som sagt dött sedan 2022 enligt min tolkning av hinduismens ödescykler, givet grundkartan dessa aktiverar.

Mellins "utstötningssyndrom" (Vattenbäraren/Skorpionen) är ganska stark eftersom det är självkänslan eller upplevd identitet (Solen) som skär ihop med sitt fundament Mars (Luft ovan och utan förening med Vatten, även känd som dissociationen mellan den Rationella och den Irrationella själen). Eftersom Solen är dagaktiv och pådrivande verkar denna journalist för partiskhet och splittring, allt under det att Vågen faktiskt samtidig får NATO-propagandan att låta neutral. Men ryskans rena Sol/Jupiter i Ljuset står för en tydligt högre medvetandenivå.

Är det något som sänker är det att hon lider av den typiska ryska fruktan för det egna landets lugn och ro och säkert USA:s fula spår i historien. Den svarta Månen i Lejonet svärtas något och blir känslomässigt kluven, färgad av den ryska historiens erfarenheter. Månen i Lejonet har som fundament den perfekta Solen i Ljuset, men jag väljer lite ologiskt att istället trycka på Månen genom den historiska erfarenhetens Saturnus som är ett sänke i Månens eget hemmatecken Krabban. Månen i Lejonet vill i känslan bejaka en äkta, ljus Sol, en strävan mot något bättre. Men Saturnus i Krabban ger ett sekundärt budskap och som talar om isolationen och utfrysningen Ryssland påtvingats. 

Mellin har helt rätt i att detta är "Putins kvinna" fast inte som hon tror. Hon är född med omen som visar hur representanter för maktens Ryssland dels har goda kvaliteter men också defensiv osäkerhet på vad Väst sysslat med sedan de allierades bedrägliga leenden när de gjorde upp om Europas utseende med Sovjetunionen. (Saturnus i Vatten är allmänt en svag position - se bara Ebba Busch kamp för sitt politiska liv och Saturnus i Skorpionen). Den defensiva och konservativt bevarande Skorpionen finns i kartorna för både Putin och det moderna Ryssland.

Intressant nog är Skorpionen hos Mellin snarare en hatare och splittrare i världssamfundet (och hennes välplacerade Saturnus i Vågen tycks inte ha sista ordet). Detsamma gäller flera av de Mörker-dominerde politiska skribenterna i Aftonbladet. Är det ägaren Schibsted som gör denna tidning så USA-partisk eller är det en urgammal svensk rysskräck?

Januari 2022, några svenska hökar noteras för ett iögonenfallande Mörker i horoskopen:

Det politiska kommentariatets typ

 

Inga kommentarer: