Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 maj 2022

NATO-elitens intresse tystade folkets röst. Astrologin och lustigt nog Ryssen bekräftar.

Ett så korkat och provocerande uttalande
att DN efter några timmar flyttade ner
citatet till underrubriken

Signerandet av ansökan om NATO-medlemskapet var bara en formalitet, även om de sämsta reportrarna saknade omdöme och kallar den, av alla signaturer i denna fortgående Tragedi, "historisk".

 

Med bättre rätt kan man gå ner till den sällan använda tredje cykelnivån i det hinduiska prognossystemet. Tredje nivån eller PratYantar Dasha ignoreras tydligen av indiska astrologer eftersom arbetet att avstämma tre nivåer anses för betungande. Är dagens indiska astrologer vinsthungriga som en korrupt västerlänning?

Ordet pratyantar var mig okänt men gick att slå upp:
https://www.wisdomlib.org/definition/pratyantara

Istället gäller storcykelns härskare som en slags allmän bakgrundsfond och sub-cykeln lyfter fram någon enskild aktör. Sedan är det transiterna från dag till dag som ringar in när sub-cykelns ägare kommer att märkas extra tydligt.

Medan Sverige säljer ut sig löjligt billigt och "Magda" med fler talar om att vi säkrat vår frihet genom att bindas till US (se hennes ilfärd till USA och verklighetsfrämmande uttalanden där, hack i häl på den motvilliga höken Hultqvist), kan den tredje cykelnivån tydligt noteras. 

Bloggaren stängde av datorn  torsdagskvällen att fortsätta nästa dag om Folkets nivå, illustrerad av tredje cykelns ägare Månen. Döm om min förvåning när jag över fredagens morgonkaffe ser i AB att Maria Zakharova, talesperson hos Rysslands  utrikesdepartement, hunnit ta orden ur munnen på mig. 

Klicka för läsbarhet

Ryssland har naturligt lika väl som svenskarna kunnat se att det bedrivs en överhetens propagandakampanj som misstänkt börjar se ut som "affärsverksamhet på hög nivå", som något inte Folket ska bry sina små huvuden om. Zakharova levererar en perfekt iakttagelse av tillståndet i "demokratin" Sverige och den stämmer kusligt väl med Sverige Öde på tredje nivån. 

Jag skärmdumpar astrologiprogrammets beräkningar för att ingen ska tro att jag sitter och ritar upp dessa tabeller "som stämmer" ur eget huvud. För notera: hela denna Överhetens antidemokratiska anslutnings-KUPP mot svenska folket inträffar under Månens korta tidsfönster på bara två månader. Tredje cykelnivån börjar alltså likna metoden att studera transiterande planeter, där åtminstone krigets Mars befinner sig i ett tecken längre tid än en månad, men även inräknad ev. retrograda (backande) rörelsen kortare tid än t.ex. Jupiters teckenpassage på något år.

(Det hinduiska "drill down"-systemet har ännu flera sub-cykler och de blir allt flyktigare tills dess att bottennivån ungefär säger "här är ditt liv just nu" - det är determinism så det knakar om det, och Indien med dess själavandringslära tycks mer fascinerat av långa och noga specificerade orsaks- eller karmakedjor än västastrologin.

Så Sverige denna maj kan kortfattat beskrivas som att:

Huvudcykeln aktiverar redan den svenska Överhetens eller Elitens 5e hus (även ett vinstorienterat spekulationshus). Det är landets verksamt onda Finansiellt (Jupiter = Stora pengar) som agerar bakom ridåerna i denna tid. Om detta skriver inte ens Finanstidningar ett ord. Det är Jupitercykeln som får Sveriges allmänna välfärd att bryta samman åren 2020-36, ett intervall som kommenterats tillräckligt.

Första sub-cykeln beskrivs med samma planet eftersom öppningsdraget är tydligast och starkast. Jupiter, den Onde Rike Mannen, sköter affärerna under denna tid.

Och i andra sub-cykeln då det Zakharova noterat: var är svenska folkets röst?


Den här detaljen från Sverigehoroskopet har figurerat många gånger, t.o.m. i anslutning till moderaten Fredrik "Stridshingsten" Reinfeldts kampskrift Det sovande folket, i vilken han utgöt sig över välfärdsamhällets sövande inverkan på svenskarna.

Högern låtsas senare ta avstånd från Reinfeldt (ett falskt och populistiskt drag pga. orden "öppna era hjärtan"  för billig arbetskraft från utlandet). Men sanningen är att Sverigehoroskopet från 1974, på den folkliga eller lunära sidan beskriver ett pacificerat folk, inte längre förmöget till revolution (som Överheten fruktade när socialdemokratin var ung). 

Månen i Väduren skulle kunna ha varit den mest ettrigt stridslystna av alla teckenpositioner för folkmassans planet, men dess fundament är lika passivt som Oxen, tecknet som också kan liknas vid Terra själv. När disponenten Mars såldes kontrolleras av Venus och ställs in i 8e "passiva huset", då får vi ett folk Överheten tycker sig kunna baxa hit och dit i landet beroende på hur Räknenissar och Siare gissar på tillväxtområden i nationalekonomin. Sveriges rejält luftblå (intellektuella) Elithus nr 5 har räknat ut löntagarnas liv åt dem. 

Notera dubbelheten, Reinfeldt byggde själv luftslott, bara inte sådana som den klassiska socialdemokratins välfärdsbygge. I bådas vision är likväl folket bara en sövd massa (sövd, inte minst, via medieindoktrinering och en daglig dos Rapport/Aktuellt med dess subtilt vinklade nyheter, alltid lika trogna Överhetens perspektiv).

Ursäkta denna repris, Sverigehoroskopets tragiska folk har uttytts flera gånger tidigare, men PratYantar Dasha påminner om att det på en lägre nivå än den medierna riktar alla uppmärksamhet mot finns ett "demokratiunderskott" som är skriande. Detta vakuum där Folkets Röst borde ha varit, är alltså vad Zakharova noterat precis under rätt sub-cykelperiod och helt i linje med Sverigehoroskopet. 

Har Ryssarna fått syn på Sideriska siktet och tagit dess analyser på större allvar än dess hemland, landet med så obegripligt lågt i tak? Varken Zakharovas påpekande eller Sideriska siktets horoskoptolkningar är "putinism" - de är höggradig realism.

Bloggen började ta enstaka stickprov på ryska makthavare eller myndighetspersoner, men kom av sig. Varken Ryssland eller dess krig mot Ukraina var ju huvudpoängen, utan USA:s utvidgade maktsfär, en djävulskt smart fälla som Finland mer begripligt än Sverige trillade i. 

Att Magdalena Andersson och anhang så snabbt bytte helhetsbedömning talar för det jag flera gånger noterat om Anderssons ankare Saturnus - knappast världens med trovärdiga politikerposition i världsliga förlustens Fiskarna och det tecken som i "världens utkant" har lättast att bli en kappvändare - om och om igen. Under denna tid har hon lyckats förlora Sverige åt främmande makt utan att Folket fattade vad som hände! Kuppen var väl förberedd och jag tror Zakharova har helt rätt. 

Det står USA skrivet över hela den chockerande förändring av det svenska landskapet som nu kommer, med mindre det sovande folket går man ur huse och river Överhetens alla maktcentra - naturligtvis en omöjlighet av flera skäl, inte minst för att svenskarna är vana att bli skedmatade "sanningar" Ovanifrån. 

På överklassens Östermalm (där de bor som räknar med att Profitera på den här "affären") firas redan med att äta NATO-tårtor, vilket Oisin Cantwell i AB skrev om!


*****

Jag var för länge sedan på väg att kommentera ryska utrikesdepartementets Maria Zakharova eftersom de få uttalanden jag hört återgivna i svenska medier alla har varit tydligt och med något undantag fria från propagandistiska omskrivningar. Ryssar tyck överhuvud ett mer sakligt och jordnära folk än många andra och jämför man ryska med svenska nationalhoroskopet är det ingen tvekan om vem som bygger falska luftblå fantasislott i huvudena på sin befolkning och för att peppa sig själva i den egendomliga paradgrenen "svenskt hyckleri och dubbelmoral".

Men här Zakharovas födelsedygn, vad lite som säkert kan sägas med en så bred tidsram och bara Månen som ett subjektivt sinnelag - tydligt hos en del men närmast missvisande som substitutascendent hos andra...


Att det här är en talesperson eller "megafon" och inte en beslutsfattare stämmer väl med månascendenten. Månen i Lejonet är för att reflektera Solen eller Ledarens position. Här råder perfekt synergi mellan Måne och Sol eftersom även Solen befinner sig i ett Eldtecken och därtill (i Zakharovas sinne) perfekt placerad i 5e konungahuset (ledar & elithuset). Viktigt för en kommunikatör att tro på sin ledare, vara i sympati med denna för att återge rätt budskap med precision. Inga grumliga översättningar fulla av felsyftningar av svensk modell duger i den positionen.

Samma sak syns även på ett andra ställe: Venus är hemma i sitt positiva härskarläge i Vågen och således mer avancerad än de flesta i konsten "att ta folk", dvs social kompetens. Dessutom närmast hysteriskt förstärkt i frågan om att höra om Balans föreligger eller inte - Venus med "zoomlinsen" Rahu .

Jämför Sveriges Ann Linde som direkt fick anmärkningar från Turkiet för att vara fel typ att föra samtal med. Regeringen Andersson kan ha kört fast i sina NATO-planer just genom att sätta en buffel att sköta kommunikationen. Jag kallade henne högersosse av det krypoifascisstiska hållet och svärtan i hennes Skorpion når få upp till! (Missa inte passionerade Månen-i-Vågen med sviktande stöd från en Venus i Mörkret.)

Det är typiskt att hon fått Erdogan mot sig, om möjligt ännu mer fixerad i Mörkrets kvalitet än hon själv (Mörker kan ibland vara ett gott till om "innovatörer" förbryter sig mot den Kosmiska Ordningen, men är lika ofta onda, reaktionära konservativa utan ett uns till vision och framförhållning.)

Erdogan  har den här bloggaren fått en mörkare bild av än i något förfluget äldre inlägg. Detta efter att ha noterat att han visserligen är muslim (och således drabbad av Sveriges islamofobiska sentiment) men han stöttar IS:s sak och ingen kan vara för IS:s sätt att spränga sönder historiska monument som tillhör mänsklighetens, världens historia... 

Men via känd födelsetid är ändå Erdogan än mångfalt större statsman än Linde, vars hyperkoncentration på Skorpion och Stenbock (den senare har slagit knut på sig själv genom att motpolerna Saturnus och Jupiter gått i clinch) mer liknar en stöveltrampande översittare (eller kryptofascist) än en slipad politiker! 

Och se vilket stolpskott det är att sätta henne som kontaktperson i saker Erdogan har minsta intresse av : deras båda Skorpioner möts i hans 12e hus för Förluster! Genast kom talet om uppoffringar från Sverige upp på bordet.

ERDOGAN: SATURNUS/VENUS I ÖMSESIDIG RECEPTION.
EN PERFEKT STATSMAN, OCH DESSUTOM LUFT-INTELLIGENT

Erdogans horoskop har dock en svårlöst problematik: han har den Stora Välgöraren i ett svagt hus, det 6e för Fienden eller Olyckor, och det gör hans position i världen svag. Jupiter i Oxen är dessutom inte tillnärmelsevis så statsmannalik som hans omen i Luft och det gör horoskopet komplext och svårbegripligt, och det redan innan man väger in Eldascendenten i förstärkt krig (via zoomlinsen Rahu i 1a huset), den starka friktionen mellan Eld och kompromisslösa Jordens realism. 

Ascendenthärskaren harmonierar varken med hus 6 eller värdtecknets element: Jupiter är  förstoppad och fixerad i Jordelementets konkreta eller territoriella frågor. (Möjligen RÄDDAR Jupiter från Fiender och Olyckor eftersom den faktiskt förblir en verksam välgörare även i ett olyckligt hus.) 

Turkiet, landet som varken är "väst" eller "öst" enligt de barn som alltjämt sköter politiken åt världens tystade och maktlösa majoritet (inte för att den skulle ha några lösningar, den är av samma kaliber som politikerna).

Att lägga sina sympatier med en eller annan i det geopolitiska spelet ter sig alltmer som dårskap. Världen är ett oupplösligt myller av perspektiv och positioner i skilda sakfrågor. Det tillhör småbarnens värld att försöka lösa meningsskiljaktigheter småsak för småsak. 

Så längre mänskligheten saknar vishet och ser den stora och oundvikligt gemensamma framtid (postkapitalism av något slag) fortgår färden fram till ett lika oundvikligt Harmageddon, slutet för den här fasen av mänsklig civilisation. Det mesta lutar åt att det blir Ryssland och USA som utlöser detta. Kina är intelligent och avvaktar att dessa två kommer att försvaga sig genom sina ambitioner och tar sedan enkelt över stafettpinnen som världsledare.


7 kommentarer:

Susanne sa...

Vad beträffar Erdogan så är en annan känd person med känt födelseklockslag född samma dag, så det är intressant att jämföra horoskopen och livsödena. Prins Ernst August, separerad maken till prinsessan Caroline är nämligen en ökänd suput och slagskämpe. Senast dömd till fängelse efter att ha knivhotat och lappat till en polis.
Han har solen och ascendenten i gradexakt konjunktion i Vattumannen. Saturnus ligger i Vågen i 9:e, och det borde väl vara ett gott omen. Men till skillnad från Erdogan är varken jupiter, månen eller mars några välgörare för vattumannen stigande, och dessa ligger ju i mörka och fixerade tecken och prominenta hörnhus... lyckopunkten inblandad dessutom - han älskar antagligen sitt destruktiva leverne...
En annan kändis, på en helt annan nivå, är den firade och respekterade skådespelerskan Stina Ekblad. Ascendenten är förstås okänd, men den ligger troligen inte i Vattumannen i alla fall...

Susanne sa...

PS: Saturnus o Venus i reception i luft skulle ge en perfekt statsman? Mja, båda är ju verksamma illgörare i Erdogans fall, och han är ju ingalunda särskilt respekterad i omvärlden som statsman.
Och tänk om Ernst Augusti vore statsman... bevare mig! Trots att båda planeterna i hans fall är välgörare.

Seaward sa...

Du har helt rätt i att båda Luft-placeraringarn gagnar honom illa, särskilt om man tar Väst som referens för Erdogans tankar om samhällsandan eller idealsamhället (hus 11).

Samtidigt är inte det något stort problem. Sverige producerar ju ändå en hel del gott trots att både dess själva identitet (Solen) och dess Rika Toppskikt (Jupiter) klassas om verksamma illgörare. I en djup analys måste man också titta på personens förändring över tid (givet känd födelsetid)- och just det kan dasha-cyklerna hjälpa till med, minns den där bosnisk-serbiska ledaren Karadzic som faktiskt var poet i sin ungdom innan man blev folkmördare! Där måste planetperioderna för respektivet strävan sett drastiskt olika ut!

Kardzic f.ö ÄNNU EN hårdför ledare med Solen konjunkt Saturnus. Ämnet tog fart på blogggen med att Putin hade den. Tre månader senare kan man väl säga att han inte var galen som propagandan försökte sig på men heller inte en så skicklig strateg som konjunktionen kan ge om inget annat drar ner intrycket (Solen och Saturnus i förlustens eller onda daimonens 12e bör t.ex. inte utkämpa några krig!)

Hinduerna nöjer sig ofta med att konstatera att det blir blandade välsignaler när motsägande omen dyker upp.

Erdogans verklige problem tror jag snarare ligger i den uttjatade "utstötningssyndromet" Skorpiondöden relaterat till den sociala Vattenbäraren, en typisk symbol på en samhällssyn som exkluderar visst. Här har vi den djupare förklaringen till hans etniskt rena ideal och samma försök som i Ukraina att döda ryskan som språk i vissa provinser (och som gav Putin ett äkta eller föregivet skäl att stå upp för de östliga provinsernas autonomi).

Erdogans "onda daimon" är verkligen inte att leka med här: Månen i 12e med Mars - representant för den onda förlustbringande demonen "ren" i sitt negativa härskartecfken Skorpion. Det gör utstötningssyndromet starkt eftersom Mars plus djupa känslor angriper Vattenbäraren. Det i sin tur gör "luftslottet" (den ömsesidiga receptionen Saturnus/Venus) mer problematisk. Mitt enda försvar till missen var att inläggen är skrivna i en hast och utan en halv dags pannan i djupa veck.

Tittar man noga på dessa blandinlägg visar den hur associationen löper vidare via kanske bara en mening och hur nya kartor adderas "on the fly". I jämförelsen med Lind och Erdogan är det kanske dödd lopp, så långt kan jag sträcka mig efter din "men vänta nu..." - som har fog för sig, inte pga någon defekt Erdogans förmåga att bygga en stat i sig, utan i en svart fixerad typ av Skorpionattityd som gör honom mer oförsonlig om statsbyggets utseende - mer Ann Linde-lik. Som sagt: ingen kärlek när två kryptofascister fast på olika sidor möter varandra!

Mörkrets kvalitet i sådan mängd som Erdogan är definitivt en konservativ gränsande till reaktionär mentalitet. Därför mina ord: Turkiet mittemellan Väst och Öst. Envåldshärskare tror sig ju Väst ha gjort upp med tills man skrapar på ytan och ser vad som pågår under ordet ”demokrati". Typiskt nog talade Carl Bildt om "den enda vägens politik", har mycket Mörker i sitt horoskop (om jag minns rätt) och har på oligarkens vis profiterat på olja och naturtillgångar. Hans idol var Olof Palme som också hade mycket av diktatorns ledarskapsstil.

Ernst August var en intressant figur! Honom hade jag inte hört talas om. Ska snarast addera honom till datasamlingen för närmare jämförelse med Erdogan.

Seaward sa...

Hittade slutligen denna prins Ernst men det är en spekulativ födelsetid, så tyvärr hjälper den inte förklara hans allvarliga alkoholholproblem och sociala svarta får-beteende (utöver "sociala utstötningssyndromet" som inte kräver någon ascendent)..
Gissar att uppfiten var denna:

https://www.astrotheme.com/astrology/Ernst_August,_Prince_of_Hanover

Men visst skulle Månen/Mars i 10e (med Vattumanasc) kunna betyda "dra smuts över familijeryktet"! Frågan är om inte hans "problem" har med 3e intellektshuset att göra, men det finns så flera hus som skulle kunna beskriva dåliga spritsinnet (Månen + Mars = eldvatten) är visserligen i sig bra! De tre män med sämst alkoholförmåga jag känt har haft resp. Månen i Krabban, Skorpionen och Tvillingarna-i-tolfte. Kolla vattentendensen. Även en kvinna med bara Eld och Vatten hela hon.

Susanne sa...

Ja födelsetiden är rektifierad efter en ungefär födelsetid, ser jag. Det där med gradexakt med solen kan man nog glömma, men det kan ju fortfarande vara Vattumannen som är ascendent.
Vad beträffar Stina Ekblad så tycks hon ha valt rätt yrke för dissociationen mellan luft och vattten - den ska ju tjäna skådespelare väl har jag läst någonstans :-)

Susanne sa...

Carl Bildt hade Olof Palme som idol?!

Seaward sa...

Jag minns att medier förr beskrev att Bildt tagit efter Palmes ledarstil. Ekblad har jag inga intryck av (konsumerar näst intill ingen svensk kultur och har usel koll på framstående folk, men jag vet flera personer med teaterkopplingar som har just Vattenbärare och Skorpion - gissningsvis för att drama handlar om människor i relation och Skorpionen fördjupar känslintensiteten...