Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 maj 2022

Försvarsministern tack och lov trygg på amerikansk mark

 

Hultqvist: "Känner ingen oro"

Försvarsministern på plats i USA låter meddela att han känner sig lugn och trygg. Sportreporters besinningslöst korkade fråga till idrottsmän hur "de känner sig" efter matchen har alltid förbryllat mig. När fastnade Sverige i denna idéfattiga regi? 

Är det institutionaliserade mönstret en hjälp för talanglösa reportern som därmed slipper hantera sin egen fantasilöshet? Eller utgår reportern från idrottares (låga) intelligensnivå och därmed oförmåga att föra ett intressant samtal? 

Eller är detta hur svensk nyhetsförmedlingen ser på svenska konsumenter: som spädbarn som ska lära sig skilja på de två mest elementära sinnestillstånden?

I vilket fall, Vem bryr sig?

Se vidare om Hultqvists 200-procentigt känslobetonade natur istället för den analytiska typ man trott Sverige skulle välja för denna befattning. Den texten kan kompletteras med minnet av hur det en gång började: här är SAP-horoskopet, också helt renons på annat än ELD och VATTEN - upprörda känslor över sakernas tillstånd!


En försvarsministers uppgifter skiljer sig visserligen från en generals, men jämför gärna min amerikanska favoritgeneral ända sedan jag hörde hans smeknamn: Jim 'Galna hunden' Mattis! Där blixtrar det av vitalitet och omväxling på födelsehimmelen. Det är en klassisk tes i astrologin att "lite av varje" är att föredra framför ensidig överbetoning t.ex. på den affektiva typen (Eld och Vatten). 

Socialdemokraterna har för all del begärets demon Rahu i ett Lufttecken. Men ack, detta begär offras i 12 förlusthuset. Det är en renodlad aktivitets- och känslomänniska som tecknas utan några som helst intressen av att träna intellektet. Det är inte svårt att utifrån SAP-horoskopet rita en nidbild av den svenska löntagaren, en enkel sensationalist som går på varenda löfte om lätta pengar (spel & dobbel) eller en ny och bättre årsmodell av samma gamla produkt i reklamen.

Partihoroskopet stämmer också tragiskt med dess mindre demokratiska sida. Partiet delar mixen av Sol, Mars och Venus i Väduren med Adolf Hitler! Partipiskan måste ha varit ohygglig redan från början. Bloggen har äldre inlägg med en delvis annorlunda läsning.

*****

Händelsevis har också Sverige sin galna hund: mixed martial arts-idrottaren Reza "Mad Dog" Madadi som degenererade till brottsling och gjorde en kupp av typen "ta prylarna och spring". Om det inte låter värst intelligent säger kartan inte emot, det är ungefär Hultqvist-nivå på den här krigartypen, fast utan försvarsministerns missprydsamma oro:

 

 

Egentligen är sinnelagsascendent (Månen i öster istället för känd födelsetid) plågsamt avslöjande eftersom den enbart beskriver individens insida och känslor inför saker och ting.

Här är psyket MÖRKT. Månen i Skorpionen är "fallen" i tecknet och härskaren Mars är förvisso stark i Lejonet men det är en mörk planet i ett mörkt tecken och dessvärre i de fall man har en månskorpionen ATTACKERAS PSYKET AV DESS EGET FUNDAMENT. Furiös vinnartyp! i Skorpionens tecken kan man lätt föreställa sig en självdestruktiv ådra och det stämmer med MMA-idrotten. Vinnarskalle eller självdestruktiv? Båda sidorna lär dyka upp med den här konfigurationen. Och den lär definitivt knappast locka till sig några schackspelarämnen.

Brottslingens kombination av båda naturliga illgörarna Mars och Saturnus är förstås också ett omen om en grövre människotyp och även om Saturnus är en välgörande planet för Skorpionascendenten eller i detta fall känslolivet, så kan man fråga sig om nyttan av astrologins mest känslobefriade Saturnus som en planetär tillgång. Bra för mördare, kanske eller våldsamma idrotter där man absolut inte får ha några känslor för den motståndare man pucklar på.

Varför den agila Solen i Tvillingarna inte lyser starkt trots delaktigheten i Ljuset kvalitet, beror på att månascendenten förskjuter alla tre planeter i Ljuset till 8e dödshuset. Det här är intressant för även om individen på insidan inte är medveten om vad som händer i detta hus, fungerar och verkar ändå hoppjerkan Tvillingarna. Det är ju den som skapar den snabba uppfattning som behövs i kampsporter där man i princip måste vara beredd på vad som helst. 

Planeterna är alltså verksamma men på en låg, biologisk nivå som inte behöver angå det medvetna psyket. Brittiska astrologen Charles Carter, vars böcker gjorde sådant intryck på mig, nöjde sig med att kalla 8e huset en sektor som påverkar kynnet och att burdusa och gruffiga typer lätt uppstår med ett befolkat åttonde. Det verkar kunna stämma med den här galna hunden.

Venus i Passionens kvalitet eller Krabbans tecken tenderar mot Mörker eftersom kooperativa Venus här har sitt fundament Månen, svartare än svart. Viljan till samarbete är i stort sett avknäppt och horoskopet visar en slaktares mentalitet. Kartan saknar, likt försvarsministerns all släktskap med Sveriges dominanta övre medelklass som domineras av blå luftslott och inbilskhet om vad de sysslar med. 

Däremot påminns man förstås i både Madadis och försvarsministerns fall om hur Socialdemokratin en gång var beskaffad enligt SAP:s födelsehoroskop. Betydligt mer känslor än intellekt då och där... Se även inlägget från 2018, "Är det nu gamla arbetarpartiet dör till följd av svekfullhet?" - en rubrik som verkligen passade in på det odemokratiska styrelsebeslutet om ja till NATO. 

Jag hade glömt det på idag dagen fyra år gamla inlägget, men det rör faktiskt vid just denna period. SAP-horoskopet går under halshuggningens Ketu för närvarande : det huvudlösa partiet (illa när man har regeringsmakten). Det dashacylel-relaterade ominat kan sägas ha slagit in så det brakar om det! 

Ketu-cykeln för partiet började 2015, vars flyktingvåg det sagts mycket om, medan Statistiska Centralbyrån förefaller ha en funktion i Statens kontroll över propagandan som styr folkets åsikter. Efter lite sifferberäkningar förklarar SCB (2016) att inget anmärkningsvärde hände med landet till följd av flyktingmottagande - de satt fast i ett limbo när SCB räknade på mottagandet i siffror.

https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/statistiknyhet/asylsokande-grund-for-bosattning-utlandsk-bakgrund-medborgarskapsbyten-adoptioner-hushallsstatistik-och-medellivslangder-2015/

Men Socialdemokraterna skulle ändra inställning. Extra intressant med att det forna arbetarpartiet 2015 gick in i sina huvudlösa år med ett våldsamt flyktingmottagande är att Sverigehoroskopet har den huvudlösa Ketu i 9e huset - dörren till utlandet. 

Det är samma svenska oförmåga att se sina egna konturlinjer (Saturnus undertryckt av Ketu i 9e) som framverkat det diktatoriska beslutet från Sveriges politiker att ignorera folket och väljer att döda de svenska gränserna. När hissar lokal- och rikspolitiker NATO-flaggan istället för den svenska och låter folket förstå att de nu reducerats till en liten här underordnad en stor och farlig imperialist?

USA


Minns USA:s 9e hus som enbart betecknar "utlandet" för de verkligt tanklösa. På normal verkshöjd står 9e för religion, filosofi eller "statens högsta goda" - de oförytterliga värden som inte kan kompromissas bort (Sverige har pladdermakaren Tvillingarna i 9e och därför når inte landets "högsta goda" högre än "medborgarnas yttrandefrihet", för all del en logisk konserkvens av socialiserande och minglande Vågen soim ascendenttecken) .

Beträffande sitt "högsta goda" är USA som galnast eftersom det 9e i Krabbans tecken innebär att USA gör religion av i princip vad som helst, inte minst sina egna självömskande och överdrivna föreställningar om att vara hotad och hatat av hela världen. Merkurius och hybris-skaparen Rahu är INTE bra som mått på USA:s "högsta goda" men stämmer bara alltför bra med verkligehten. Inte minst om man ser hur oroligt landet är på insidan - Krabban pekar rakt mot nationens fäder och amerikansernas besatthet av sig själva och sin korta historia. 

Att ha den obeständiga Månen som herre över 9e är dessutom ungefär så oandligt det kan bli. Jag har tidigare pekat på hur 9e i VATTEN skär sig mot Månens faktiska placering i LUFT och (tror jag) givit exemplet med tv-serien Simpsons  som i ett avsnitt drev med amerikanernas förmåga att skapa en kyrka för allt. I episoden skapar familjepappan Homer en ny religion där man dyrkar Fonzie, en cool snubbe ur tv-serien "Happy Days". Homers Fonziekyrka blir mäkta populär!

Sådan är kvaliteten - överlag - i den amerikanska mentaliteten, sentimental och intellektuellt oredlig så det förstår. Lågutbildade länder som Sverige gillar naturligtvis USA:s produkter eftersom irrationalitet alltid fruktar rationaliteten och förnekar dess värde. Den oskolade skäms i själva verket och burrar upp sina fjädrar för att markera att den minsann är lika god som nån. 

Se bara den djupt förankrade misstron till "kulturmänniskor" och "intellektuella" i Sverige. Så blir det när en klick bildar en Elit och lämnar folkflertalet utanför. Sverige har en god tradition av jaga uppåt och sparka nedåt och nationalhoroskopet från 1974 har klassamhället inbyggt som en kil som drivs in mellan människor. Det råder en remarkabel distans mellan omständigheterna för Sveriges Sol och Måne, Ledarskikt och Folk. Förklaringen kan ligga i SAP-horoskopets extrema antiintellektualism, denna har vissa dragit nytta av.

USA tar Trygghetsprincipen Krabban som "sitt högsta goda" och likt en CANCER (Krabbans latinska namn) tränger detta land in i andra länder och delar med sig av sin egen sjukliga fixering vid "strid om resurserna" (Krabban är också närighetslivets bästa symbol) - ett arv från de hungrande och fattiga européer som fyllde Nya världen och vars armod ännu är USA:s högsta drivkraft. En sann mördare utan att ens förstå sina egna mekanismer och därför tror sig göra gott som "räddar" andra länder undan "socialismen".


Inga kommentarer: