Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 8 maj 2022

Nog falskspel - analys av Natomötet som väljer in Sverige.

OBS. Ompublicerat. Ett räknefel i tidigare horoskop. Efter korrigering en mycket enklare karta men som säger samma sak: Sverige går med. En nymåne signalerar den 29-30 juni en projektstart vilket i sammanhanget betyder att NATO går in i en ny fas, via två nya medlemsländer...


Som förrätt: Den ultimata dårskapen i NATO-frågan presenterar Expressen, vars bildredaktörer måste vara västvärldens okunnigaste patrask.

Att illustrera höken Anna Dahlberg tillsammans med en detonerande atombomb visar hur lite dagens medienissar förstår. Poängen med atombomben är att avskräcka, inte ta i bruk! Här stoltserar höken med sin sida som just startat atomkrig. Är Expressen åtalbar för hets mot folkgrupp?

*****

NATO har ännu inget schema för mötet där Sverige och Finland väljs in som inte ont anande klanmedlemmar. Eller mer troligt håller de inne med programmet eftersom ryggradslösa svenska politiker och journalister ännu en tid låtsas som att medlemskapet alltjämt är en öppen fråga.

Utifrån de senaste tre specialsammankomsterna efter Rysslands krig som involverat just Finland och Sverige, utgår jag från att efter preliminära krusiduller även junimötet startar 10.00.


Lejonet i öster vid Finlands och Sveriges förmodade entré i Härskarnas Klubb. Nymånen / projektstarten inkluderar ascendenthärskaren Solen, så hela mötets natur har med en nystart för Lejonets egenmakt (Lejonet är autokrat och inte demokrat). NATO blir än mer potent, USA än mer dominant i världen. Intressant nog försvinner medlemsländerna (Månen) under nymånen - den centrala figuren har storhetsvansinne (mer om det strax) och slukar så att säga sina medlemmar.

Det felräknade horoskop som visades några timmar stödde inte alls Sveriges medlemskap, det var rent bedrövligt. På ytan ser karta 2 bättre ut, om man ignorerar varningar från många västastrologer att SAMTLIGA planeter över horisonten är typiskt för psykopater, som lägger allt krut på ytan (för enkelhets skull räknar jag Saturnus nästan exakt i väster som tillhörig övre halvan). 

Alla planeter under horisontlinjen beskriver introverter, men ofta djupa tänkare med mycket mer substans än den här kartan tecknar. Detta enligt en preliminär grovindelning.

Samtidigt är det en tid med många styrkor. Krigaren Mars står i sitt positiva hemmatecken Väduren ("stridspitten") i "det högsta goda" - 9e huset. Detta påminner om att "Lejonkungen" på ascendenten inte är att leka med. Detta är den "religion" självhärskaren lyder: egoprincipen och närheten till våldet. 

NATO:s kapacitet att tillfoga skada är alltså avsevärd, och latent blodtörstiga som de passiviserade (av Staten) svenskarna med sin vapenexport är, gillar säkert tanken på att krypa ihop under USA:s kärnvapenparasoll. 

Problemet här är att den besatta och hybrisskapande demonen Rahu finns med krigets Mars. NATO är inte en frisk militarism. Rahu tecknar alltså det som går för långt, strävar efter för mycket. (Även om mötet handlar om nya medlemsstater kommer man lätt att tänka på USA:s utplacering av vapen i länder nära Ryssland, avfyrningsramper som lätt kan användas för att avfyra kärnvapen mot Ryssland. Detta är Rahu, hybris eller övermod! USA trotsar gudar och Himmelens lagar och provocerar fram konflikter över hela världen. Just en snygg mobbare att alliera sig med.)

Den lilla illgöraren är således otroligt potent och krigslysten i horoskopet (kanske mer än den infantila svensken vill förstå). Att Mars klassificeras som "verksam välgörare" för Lejonpersonligheter betyder inte att den är mindre krigisk utan bara att den är mer än villig och kapabel att agera som världens råbuse nummer 1 - allt för "fredens skull" som människor som glömt vad sanning är, formulerar sig. Och lägg sedan hybris-demonen ovanpå detta. Inte ens Adolf Hitler (Mars + Venus i Väduren) hade samma vansinniga blodtörst som under ytan driver USA. (Sen är det också världens mäktigaste land utåt, alltmedan det ruttnar på insidan.)

Den stora illgöraren Saturnus är INTE bra för Lejonhärskaren denna möteshelg. Den står i sitt positiva härskartecken Vattenbäraren i planetens världsligt starkaste väderstreck, väster.

Det förfaller som helgen för Sveriges och Finlands ärelösa allians med råbusen sätts ifråga av Tidens herre Saturnus. Vad detta betyder för NATO-mötets resultat (nya medlemmar) kommer tiden att utvisa.

Saturnus - som här inte verkar för mötet - kontrollerar nämligen via sin speciella (i Indien) 60-gradervinkel den Stora Välgöraren Jupiter. Den senare är förvisso Lejonrollens vän och hjälpare. Men den är "bara" hemma i sitt negativa härskartecken Fiskarna och Saturnus är lätt den starkare av dessa två motsatta principer. Jupiters framgångsrika expansion KAN och KOMMER ATT begränsas av Saturnus. Världshistorien kommer att göra Finlands och Sveriges medlemskap till en poänglös parentes!

Till sist har också Lilla Välgöraren Venus hittat hem till sitt negativa härskarläge i Oxen. Fyra planeter är tekniskt sett ovanligt starka.

Men om Venus i Oxen indikerar en vilja att "fredsbevarande" stabilisera GEOPOLITIKEN (Oxen = Terra) så kommer Liemannen i väster likväl att ta kål på det här mötets tänkta resultat.

Det kan vara ett vidgat krig som drar in fler och fler länder. Dödsominat i det här horoskopet kan också tyda på att något annat kör över det utvidgade NATO: Kanske Naturen sätter fart med sin vedergällning mot den ovuxna mänskligheten, så att länderna tvingas lägga käbblet åt sidan.


Inga kommentarer: