Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 16 maj 2022

Vatten som fundament för pragmatikerns Jord-Sol

Falsifierad hypotes (ventilerad i Blodmånens massmord i Buffalo).

Att Magdalena Andersson kastar in handsken för minsta skrämskott och ber blodbesudlade USA att bli överrock åt Sverige, är inget tecken på att JORD PÅ BASIS AV VATTEN i hennes horoskop är en sämre kombination för projektledare (Solen i Stenbocken) som måste stå stadigt för att driva sitt projekt till perfektion. 

Detta besked (säkert en lättnad för några) ger sig vid kontroll av 566 st Nobelpristagare t.o.m. 2015 i fysik, kemi, medicin ("hårda vetenskaper").

Förväntat var 11,8 pristagare med Solen i Stenbocken och fundamentet Saturnus i något av de tre Vattentecknen (1 på 4 element).

1/12 * 1/4 * 566 = 11,8 Nobelvinnare

JORD på fundamentet VATTEN
11st so.cap & sa.can,sco,pis

JORD på fundamentet JORD
10st so.cap & sa.tau,vir,cap

JORD på fundamentet LUFT
7st so.cap & sa.gem,lib,aqu

JORD på fundamentet ELD
11st so.cap & sa.ari,leo,sag

Vad mintestet visar är antingen att astrologin inte har något fog för sig eller att Räknenissens sätt att bedöma "relevans" bara är för barnen bland människor. Att astrologin bara kan leverera mening för dem som av någon anledning övervunnit JORD-elementets "peka och räkna"-förbannelse, en grotesk förenkling som några har beslutat ska gälla för allas verklighet!

För det är bara med materia eller ting som siffrornas magi kan ta sin början och makthungriga kan utöva sin makt via kalkylark och budgetar i en världs reducerad till ekonomi. 

Matematik har en särskild koppling till Jord-elementet via Jungfruns härskare Merkurius (Räknenissen). Det är också Merkurius (som köpman) som står för dödssynden girighet och ha-begäret börjar med förmågan att förstå "mer" och "mindre". Merkurius analyser applicerat i Jord-elementets domän.

Men matematiken kan ju betraktas som ett byggande av luftslott? Tanken på de fysiska matematikernas strängteorier vars ytterligare dimensioner inte ens i princip går att verifiera. 

Men t.o.m. i detta tillstånd existerar MATERIA OCH TING men i deras intellektuella form (filosofen Plotinos, 200-talet). Som nämnt förr, byggde Nikola Tesla sina uppfinningar direkt ur huvudet och kunde felsöka och förbättra dem mentalt utan att behöva bygga prototyper med fysisk materia (Teslas intelligens gjorde att han slapp "trial and error"-momentet).

För en praktiskt orienterad Sol-Stenbock (projektledare, organisatör, realpolitiker med mera, och enkel arbetare för det stora flertalet), skulle möjligen LUFT vara marginellt sämre. Dvs. att likt Tesla gå direkt från luftslott eller tankekonstruktioner till utförandet i det fysiska. Mer troligt är det bara en slumpartad svacka för Sol på Luft. 100 år och lite fler Nobelpristagare och siffrorna har jämnat ut sig...

Dessutom har Nikola Teslas intelligens troligen mindre med de fyra elementen att göra. Hans säregna horoskop fäster istället uppmärksamheten på en ännu mer primitiv (ursprunglig) delning av tillvaron i de 3 kvaliteterna... Här menar åtminstone gammal hinduisk kosmologi att Mörkret representerar okunskap men också tröghet medan Ljuset ger den lätthet som krävs för att ta till sig nya tankar. Tesla var alltigenom spunnen av "Ljusets lätta fiber" (bildspråk).

Jag tittade nyligen på de tre kvaliteternas fördelning inom de större svenska riksdagspartierna. Det blev inget inlägg eftersom grupptester av detta slag återigen vägrade ge något genomslag i den verklighet som Merkurius på de beräkningsbara tingens nivå begränsar människans ande till. 

Och det är anden eller andesjälen som är själva basen för all kosmologi värd namnet och även så för astrologin. Ingen ställer ett horoskop för en sten, stenen har inga variabler som gör den intressant. Å andra sidan hade det varit trevligt om anden bekräftat sin närvaro även genom enkla försök som dessa. Men det är tydligt att andens intelligens är mycket, mycket större. Astrologin antyder något först med sammansatta och ibland väldigt obskyra kombinationer. 

Vem hade t.ex. räknad med att massmördaren i Buffalo hade ett horoskop som påminde om en vanlig svensk ingenjörstyp! Horoskopet var på många sätt inte alls extremt, viss tonvikt på Luft eller det intellektuella. Men när man började lägga samman delarna skönjdes en helhetsbild, som tillhörde det skoningslösa slaget. En tekniker med en Skarprättares mentalitet, en supersvensk, dvs en amerikansk hök, och därmed ett perfekt omen för själva den dag då Sveriges regering meddelade folket att vi ska bli den Store Satans allierade, något som ökar både svenskarnas och världen i stort för att dras in i storkrig. Snyggt jobbat, Sverige.

Astrologin har bjudit åtminstone undertecknad på paradoxen att fenomen sinnet (eller intelligensen) tydligt kan förnimma ändå inte registrerar i den värld som definieras "kvantitativt". 


Inga kommentarer: