Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 12 maj 2022

Kändisfrotterande Jonas Åkerlunds senaste pekoral

I DN har hamnade av misstag en text av recensenten Johan Croneman utanför betaldörren och kunde några timmar eller dagar läsas utan att man först måste registrera sig i USA:s spionprogram som tvivelsutan döljer sig bakom. "Fri läsning av DN under kriget".

(Stundande NATO-medlemskap kräver att svenskarna godtar hemlig registrering, bästa KGB-stil. Besökarnas klickmönster på nätet och profilering av de dolda intressena bakom DN:s villkor är inte paranoia utan en rimlig förklaring. Varför inte bara vara en öppen tidning i "samhällets tjänst"?)

Tydligen var inte Croneman ensam i sina utgjutelser över en poänglös kreation av framgångsrika videohobbyisten Jonas Åkerlund. Efter att DN täppt till hålet berättar morgonradion P1 om att många sågat den devota filmatiseringen av smågangstern Clark Olofsson. På ett sätt visar detta hur "svensk elit" saknar insikt och moralisk ryggrad (pst, den demonangripna Saturnus i Sverigehoroskopet urholkar de privilegierade svenskarna). 

Det är en rätt förfärlig recension som påminner hur lågt den postmoderna eller normlösa människan har fallit. Men det är också en perfekt bekräftelse som instämmer med den här bloggens låga omdöme om Solsidans svenskar. Och de är rätt många då Sverige lider av mytomani och självlögn, två besvärliga åkommor. Vem som helst som har råd med en RUT-slav för att slippa städa sitt egna hem tror att man sällat sig till Eliten!

Men recensionen bjuder på en överraskning. Croneman säger: "Clark Olofssons minst sagt jolmiga kvinnosyn gör Jonas Åkerlund till sin egen. Bedrövligt."

Det här påståendet, som Croneman inte utvecklar vidare, gör mig nyfiken. För det är väl känt att individer med väldigt lite att invända sig mot varandra, har horoskop som "sjunger samma sång". Åkerlund minglande med amerikansk popkultursgrädda har naturligtvis korrumperat och förytligat honom, men skulle Clark Olofsson kunna vara av samma substanslösa sort?

Astrologin bekräftar att det är en överlappning av värsta sort, och se speciellt hur kvinnosynens Venus (särskilt i manliga horoskop) relaterar till regissören och gangsterns respektive sinnelag (Månen):

GANGSTERN:

 


REGISSÖREN:

 

I ett annat sammanhang hade de här nästan urtvättade blå Luft-tecken fått en mer framträdande roll. Välmågans och framgångens Jupiter bygger på Åkerlunds kommunikation och springande hit och det för att knyta kontakter. Tvillingarna är väldigt aktiva på det sättet. Kanske särskilt om de står i 2a ekonomihuset är vill få den egna plånboken att svälla. 

Denna mobilitet och vilja att jaga Jupiters guld lite var som helst kontaktar därpå Solen (identitet, yrkesväg, karriär) som i Vågen kan ha med estetiska ting att göra. (Genom Venus position i visuella Eld kan valt medium ringas in!) 

Till sist bär Jupiters välsignelse hela vägen till regissörens planet Saturnus i starkt hemmaläge i Vattenbäraren (Sveriges soltecken), och det är kanske därför Åkerlund nu tagit sig an en ytlig schablonbild av ett svunnet Sverige.

Men låga LUFT-lager, en glidare just ovanför jordytan utan nämnvärd distans, är inte det uppseendeväckande. Se snarare gangsterns och regissörens löjligt snarlika kontakt med Satan eller Satans axel (Oxen/Skorpionen) som omvittnar en förledd, sinnesbunden människa som faller för de enkla och fysiska. 

Satanisk identifikation med det materiella, med tingens värld är faktiskt raka motbilden till en LUFT-regissörs potentiella förmåga att ingjuta djup och mening i vad som kan bli ett platt kostymdrama - vilket uppenbarligen Clark-serien blivit.

Att Åkesson gjort det lätt för sig och bara övertar Clark Olofssons sunkiga kvinnobild är alltför uppenbart av de båda sinnelagshoroskopen (månascendent). Likt f.d. finansminister Anders Borg, som föll för en fd musikvideokändis och halvpinuppa till hustru, kan en dålig Måne i Oxen försjunka till billig sensualitet och hedonistisk njutningslystnad. Hur bra är en MånOxe involverad i den sataniska axeln och till på köpet uppblåst av hybrisdemonen Rahu? Och med Venus, Ox-psykets fundament inlåst i 8e huset för korruption (kompostering) och slutlig död?

Det är Månens oförmåga att bottna i och förstå sitt eget åttondehusddolda fundament Venus (150-gradersvinkeln/"6-8-relationen"), som perfekt bekräftar Cronemans rysning över hur lite Åkerlund lyckats distansera sig från gangstern. Han är själv inte mycket mer än en glorifierad gangster, omhuldad av hela den svenska småspiggseliten som en av svenskarna som lyckats "over there", i USA.

Faktiskt, Åkerlund Venus är värre än Clark Olofssons - från "kändisen" Adolf Hitler vet vi vad horkarlen eller manhorans mix av Mars och Venus i ELD kan innebära i termer av överdrift och banal dyrkan av eldsprakande fyrverkerier (krig och imponerande parader).  Åkerlund startade med pang-bom-bang-videor och det draget är svårt att tvätta bort. Hans ELD/VATTEN-krig - "sensationalismen" - är av det sorgligare slaget eftersom det råkar visa regissörens egen kvinnosyn (konsumtionsvaror/projektbasis) - det är Jupiter i LUFT som råkar formulera sanningen om psykets inre våldsman, den som är dragen till andra, t.ex. Clark, av besläktad natur. 

Regissörens dominanta Luft-triangel, även om vinden blåser lågt och river åt sig de lägst hängande frukterna, är det som skiljer honom från Clark. Den senares totala brist på Luft kan ha bidragit till ett kroniskt kriminellt livsöde. Notera gangsterns klättraraxel (Krabban/Stenbocken) som placerar honom i Ebba Busch & Magdalena Anderssons grundläggande kategori - maktspelare med varierande grad av välvilja utöver gynnandet av sin egen maktposition.

Ett klockslag för födelsen skulle kunna modifiera berättelsen, men för Åkerlund vittnar regissörs-Saturnus i 10e huset för makt och ära att hans sinne är kraftfullt och har lett honom till sina fantasiers förverkligande.

 

PS. Taggen "sataniska principen (förvärrad och undersökt)" var ogenomtänkt, men när månnoderna och Månen i Oxen är involverade kan man tala om en intensiv bindning till ett liv enbart i de ytliga tingens verklighet.

Clark, utan någon vettig LUFT är förstås ett långt värre offer än Åkerlund, vars massiva Luft-triangel dock kunnat lyfta honom till en högre nivå av regissör om det inte varit för "den sataniska influensen" som drar honom till billiga trick för att nå stora men onda Jupiter-pengar.


Inga kommentarer: