Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 4 maj 2022

Feminism som levebröd: Studie av en lycksökerska (samt lite kosmologi)

Häromdagen föreslog jag att Johnny Depp och Amber Heard förmodligen bäst lämnas att tillintetgöra varandra - astrologiskt möts de under stjärnan Algol, den onde Förledaren. De är båda lika goda kålsupare. Inte långt därefter publicerar Expressen en fanatisk text som lägger hela skulden på Depp och hans fans.

https://www.expressen.se/kronikorer/irena-pozar/stodet-till-depp-ar--sexistisk-propaganda/

Det är flyktingbarnet från Balkankrigen, Irena Pozar som vuxit till sig i Sverige och t.o.m. vunnit utmärkelse för att som skribent i VeckoRevyn där hon tydligen bidragit till lite girl power bland Sveriges av marknadskrafterna förytligade och invärtes störda flickebarn. 

Om pendelsvängningen från Ambers Heards anklagelser mot Depp till hans motoffensiv vill Pozar inte höra! Texten sjuder av rättshaveristisk indignation. Tar man bort en hoper onödiga ord säger hon rakt ut: "allt vi tror att vi vet om digital krigföring ... är som bortblåst när det handlar om ... att förgöra en kvinna."

Vad? "Förgöra"?

Det här är inte friskt, om någon frågar mig. Än märkligare blir det när Pozar hävdar att turbulensen kring Depp vs. Heard illustrerar "föreställningen om kvinnan som en lycksökande, pengakåt hämnerska". 

Gissa min förvåning (eller inte) när Pozars födelsedygn signalerar just denna Lycksökerska, kanske tydligare än något bloggen stött på.


Det är ett bra exempel på lycksökare (typen rymmer både män och kvinnor), och dessutom kunde det har varit en framgångssaga värd applåder om inte för att demoniska ärelystnadens Rahu (Drakhuvudet)  förstör nymånen (omstarten i Sverige?) i Skytten, och skapar hybris gränsande till vanvett. Pozars senaste bok recenserades kritiskt av någon i något medium (glömt var) som "gränsande till konspiratorisk". Expressentexten går definitivt i samma riktning.

Förutom Rahus måttlösa ambition hade en genial artist kunnat se dagens ljus men det var ett annat år och ett annat öde än Pozars. Se den utmärkta ömsesidiga receptionen i klarsynt ELD där den kognitiva kapacitetens Sol och framgångens Jupiter bygger hemmatecken med varandra och bildar en ömsesidig reception. 

Likväl är denna förbindelse (motsvarande en kraftig konjunktion) lyckobådande för omstarten (nymånen) - det är bara hybrisdemonen Rahu som förstör, och eftersom ambitionen i "receptionen" är så omfattande (Jupiter vill inte bara succé, den vill gigantisk framgång), vanställer Rahu den redan expanderade strävan till en pervers nidbild av framgångens natur. En Lycksökerska.

När det kommer till ämnen att utnyttja för att nå lyckan passar Venus bra, frågor om Kvinnan. Utifrån såväl känsloascendenten (Månen) som handlingslivets ascendent (Solen) - de är en och desamma här - tvingas Venus i svagt läge i Skorpionen in i förlustens 12e hus.

Pozar har problem med sin egen kvinnlighet trots ett normalt heteroäktenskap kan hon inte släppa sitt poserande som rabiat extremfeminism. Det har blivit hennes födkrok och i Sverige går det inte att omskola sig utan att halka ett pinnhål nedåt och tappa i inkomst, sådan är kapitalismens systematik och tanken bakom Statens förrädiska tal (under vissa konjunkturstyrda perioder) om "det livslånga lärandet". 

Födelsetid är okänd men enligt båda substitutascendenterna överkompenserar hon med sin feministiska show och därunder ligger en förkrympt och inte rent av blockerad kontakt med sitt eget kön som får henne till dessa otroliga utfall mot alla som ser det hon vägrar se om sig själv. 

Med Skorpionhärskaren Mars med nymånen i 1a egomedvetandets sektor kastar visserligen Mars ELD-ljus in i dolda 12e huset. Nu uppstår en astrologisk tolkningskonflikt. Allt sedan antika Ptolemaios har västastrologin talat om tjocka väggar mellan tecken/husen och det omedvetna 12e och det egomedvetna 1a borde inte ha någon som helst kontakt (utom det som kommer upp ytan under nattliga drömmar). 

Men i just detta fall står dissociations-tesen mot tanken att husets ägare kan "återrapportera" från det hus och det element vari den för tillfället befinner sig. Pozars förlustbringande "onda demon" är alltså Mars (tillfällig 12e-husägare) och den har stigit fram i hennes dagmedvetna och återupplever där kvinnokönets samlade lidande i 12e huset. 

Innehållet i förlustens 12e ser inte vackert ut när den flyttas ut i det synliga. Det är just därför 12e också står för kloster, mentalsjukhus eller hospis för terminalvård av de döende som bara är en skugga av det de en gång var. Ting som bör förbli i det fördolda. Venus i dödens Skorpion, skadad av Pozars egen demoniska nymåne. Hon bär uppenbarligen barnminnen av kriget med sig fortfarande (sett våldtäkter av kvinnor?)  och ägnar nu sitt liv åt poänglöst orerande om manssläktets jävlighet genom alla årtusenden. 

Och allt detta hycklande som feministposör alltmedan hon lever med en man.

Kartan är udda för en skribent eftersom den lider akut brist på såväl LUFT i bemärkelsen intellektualitet som skrivkonstens Merkurius. Den senare är också i 12e huset för saker som är förlustbringande eller saknar förmågan att nå världslig framgång. Att hon vunnit ett politisk korrekt pris för skrivandet för VeckoRevyn beror på den allmänt tursamma lycksökarsymbolen (Solen+Jupiter) i kombination med att skrivarpennan Merkurius söker sig till Venus i förlustzonen. 

Bortser man från Rahu, som skapar teatralitet som i citaten ovan, finns fördelar här som kan kompensera bristen på Luft. Det handlar bara om att hitta sin nisch. Luft är mer flexibel och tar sig an alla ämnen. Merkurius med Venus i VATTEN kan närmast liknas vid en specialist på kvinnlig missnöjsamhet, avund och känslan av total felfördelning. Venus-Skorpionen är känd som zodiakens kanske mest svårtillfredsställda och liknar inte alls Venus "normalvärde". 

Venus i Skorpionen är syndaren som skjutit över målet, Venus hörde hemma i tecknet innan, i LUFT-Vågen. Den himmelska själen beskrevs av romerske filosofen Plotinos som Venus eller Afrodite, men i Skorpionen har själen redan dukat under för psykets lusta och fallit ner i en vattenvirvel. Sexualitet har i princip slagit själen medvetslös. I drucket tillstånd vet den inte längre vem den är och människans ego-fakultet blir istället det som driver kroppsfordonen (inbillar sig egot - astrologin visar hur många andra krafter som också vill vara med och styra).

Zodiakens motiv har gamla rötter. Här ett exempel från den manikeiska religionen (en tidig konkurrent till kristendomen). I dess irakisk-persiska rester hör man svagt astrologiska tankar som för tankarna till den hinduiska läran om Ljuset och Mörkret (dikotomin mellan perfekt kunskap och godhet i Ljuset och obestämd Passion som punkten för ytterligheternas kontakt. Ändläget är Mörkret och själens förgiftning i syndafallet till psykisk och t.o.m. kroppslig medvetenhet. "De fem" i citatet ser jag som det evolutionsstadium som följer på Kvaliteterna (Ljus, Passion, Mörker): de fem elementen, det femte är Eter och sägs genomsyra de övriga fyra. (Det är dock inte Wikipedia-länkens bedömning som ser alla "fem strålglanser" som attribut hos "den Store Fadern".)

I det att Mörkrets barn slukade dem, kom de fem luminösa gudarna (den Ursprungliga Människans avkomma och substansen som utgjorde alla de själar som senare sprids över världen) att berövas all förståelse och genom giftet hos Mörkrets barn blev de som en människa som har bitits av en rabiessmittad hund eller en orm.

Citerat av Hans Jonas i hans klassiker The Gnostic Religion (1958, s. 69). Förtydligandet i parentes är Jonas.

Not. "Den Ursprungliga Människan" också dyker upp i esoterisk judisk tradition som Adam Kadmon eller den Universella Människan, säkerligen babyloniernas zodiakfigur Den Store, vår Vattenbärare. Planetärt emblem: Patriarkatets/Matriarkatets Saturnus! (Mer om vilket följer.)

I hinduismen florerar i vissa skolor tanken om Gud som partiellt inkarnerad i världen som dess universella själ, Purusha. Alla dessa försök till gestaltning går tillbaka på en insikt mänskligheten haft men (med enstaka undantag) förlorat.

Med dessa bakgrundskunskaper börjar zodiaken klarna och varför Luft-Venus är suboptimal i Vatten-Skorpionens skepnad - i Mörkrets kvalitet eller värld. Zodiaken är inte hopsatt bara på en nyck, utan de fyra (fem) elementen uppträder alla på olika "våningsplan" (Ljus, Passion, Mörker) och är i sig själva också vånings- eller medvetandenivåer.

Den antika världsbilden var mycket mer komplex än den fått kredd för och för mig verkar den beskriva en mänsklighet som var lika smart då som nu om inte mer. För vår tids  tekniska framsteg har krävt offret att vi första krympte vår förståelse! Vilket är att föredra? Gigant i en korkad värld eller mindre precis men med våldsamt mycket mer omfattande allmän intelligens (det psykologer kallat "g")?

Allmänbegåvning bestås inte av Rahu, denna astrologiska faktor omvittnar bara ett många gånger ohälsosamt driv för att nå över de gränser som satts av ödet. Paradoxalt nog tycks astrologin som deterministisk mall indikera vilka som föds som gränsöverskridare, dvs Ödet har alltjämt kontroll över turbulenta tider som signalerar "själar i spinn"! Därför är Saturnus den sjunde och högsta himmelen, ingen kommer undan Patriarken/Matriarken!

Antik astrologi begränsar sig till de sju synliga planeterna och hela världsbilden ryms i detta kosmos. Att nya planeter upptäckts längre bort, detta är materialisternas tripp och har inget med astrologins världsbild. Originalet avbildar alltjämt vad en äldre mänsklighet förstått av en högre gudomlig Ordning. Den Lagen vägrar materialisterna ens tro den existerar eftersom de bara kan se ting av JORD eller fabulera i en jordisk version av de gudomliga Intellektets LUFT. Skilda barn av skilda världar så det förslår.

*****

En annan och vad jag förstår mycket bättre skribent i kvinnofrågor är Kajsa "Ekis" Ekman som nyligen fick känna av det militärindustriella komplexet i säng med staten och fega och inställsamma medier. Hon hade nämligen den dåliga smaken att värdera nyhetskällor och det kostade henne ett mångårigt jobb på "vänstertidningen" ETC, en tidning vars feghet skulle ha blivit århundradets första svenska presskandal om det inte samtidigt pågått en NATO-mobilisering innanför Sveriges gränser. Köpta journalisters outtalade överenskommelse var att alla måste hetsa mot Ryssen. (SAAB och Bofors vapenindustrier gynnas av världssituationen och vapen är verkligen något Sverige och USA har gemensamt.) Sverige har ett steg i taget börjat förlora rätten att finnas kvar på världskartan.

Ekman blev den fria och analytiska tankens offer i den röriga och självdestruktiva DEMONI som genomfar svenska folksjälen just nu. Ja, det finns, som i citatet ovan, medvetandeformer andra än de som djur- och människokroppar innesluter. Vissa medvetandeformer långt större än demoner. Planeter är besjälade och var galax har sin Överherre och dessa är bara småfolk jämfört med Universums herre/dam. Deras kommunikationer över den verkliga världen är av ett slag människosläktet aldrig kommer att utvecklas att uppleva. Kanske mänsklighetens samlade KARMA när arten dör ut resulterar i en annan "reinkarnation" eller livsform rustad att förstå.

Men Ekman hade kanske haft tumme med den lyckobringande Jupiter. Allt går i perioder - även över många livstider. Se samma Jupiter-Lejon som hos Pozar (fast ett 12-årigt varv tidigare) och hur Jupiter även här skickar välsignelser (i linje med dess natur) tillbaka till sitt hemmatecken Skytten:


Den här himmelen slipper Rahus hybris och vanvettiga strävan att mäta sig med gudarna (männen i Pozars fall). Tvärtom har Ekman fått skit av perverterade svenska feminister för  att påminna om att livet på jorden är ett kroppsligt ting i lika hög grad som en Judith Butler-fixering vid enbart den mentala konstruktionen barnet tvingas internalisera av välmenande men korkade föräldrar som själv också fångats i socialiseringsprocessen och nu är föga mer än kugghjul i samhällsmaskinerna - och lite shopping och inbillat självförverkligande vid sidan av.

(Judith Butlers komplexa horoskop granskades senast 2018 - notera särskilt hennes kroppshärskare Jupiters klämda läge i Fiendens 6e hus och Olyckans Mars i attack mot den egna kroppen. Butler var inte nöjd med vad hon fötts till och hittar därför på svepskälet att köns- eller som hon säger, genderroller enbart är sociala mönster.)

Ekman har samma sunda insikt som Harry Potter-författarinnan, att kvinnan är ett reellt ting och inte förvirrade män kan operera eller klä sig till. Intressant nog har både Rowling och Ekman Solen-i-Krabban - spotlight på naturens egen kvinna den äkta varan!

Ekman har ett välutvecklat intellekt (Merkurius i hemmaläge i LUFT vilket stimulerar Månen/sinnet). Merkurius styr hennes lunära föreställningar om att bli uppburen intellektuell (Merkurius äger 10e huset för offentlig position).

Men lika viktigt: Pozars vettvilliga karriärsträvan eller Rahus överambition kan ses som en del av den påtvingade omstarten i nytt land (Balkankrigen visade att Europas framtid är lika skakig som denna zon av mordiskhet varit genom historien). Denna extremism saknas i Ekmans Skytt som tvärtom har ett helt rent (ELD) sinnelag eller klarsynt sinne som får bränsle från den vittomfattande Jupiter i ELD-Lejonet. 

Ekmans himmel har inte lycksökande som högsta prioritet: atma karaka (själens indikator, vad själen strävar mot) blir Saturnus i oslagbara 30e och sista graden av sitt värdtecken. Saturnus naturliga funktion är att begränsa Jupiters eviga expansion. Jupiter är kapitalisten och "tillväxtekonomi" (lycksökaren!) men Saturnus (i bästa jordiska uttryck) är den ansvarsfulla patriarken eller matriarken som vårdar regionen och håller den intakt. 

Engelskans "husbandry" påminner om att det maskulina momentet i ett patriarkat är starkt - "husband"/maken som äger marken och tingen. Så långt har Pozar rätt om manligt överherravälde genom historien, men hon demoniserar principen istället för att se att den ursprungligen representerar hushållande och ansvarstagande. Det är fullt möjligt för även kvinnor att "reclaima" t.o.m. viltvårdarens roll. Jaktgudinnan Diana, någon?

Eftersom Ekmans Sol-Krabba (biologisk verklighetsupplevelse) är fundament till Lejonet med den intressanta kombinationen Saturnus/Jupiter blir hon således en gränsdragande matriarkalisk garant mot övertrampen på den äkta kvinnans region - till rabiata queerfeministers, transors och övriga HBT-skockens irritation.

Det är Sverigehoroskopets överdrivna LUFT som gjort landet så mentalsjukt att nationen själv skapar störda medborgare av sagda typ. Jag törs garantera att tanken inte ens fallit någon svensk sociolog in att studera om HBTQ-typerna är GROVT överrepresenterade i Sverige jämfört med andra västländer (vars horoskop inte är fullt lika mycket offer för mentala konstruktioner som Sverige). Sverige är som ett Lustiga Huset med skeva speglar. Landet saknar förankring i absoluta intellektuella värden, eftersom sådana kräver en metafysik. Och filosofi är som bekant inte "lönsamt" enligt den svenska modellen, den snarare hotar såväl produktivitet som lönsamhet.


Inga kommentarer: