Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 maj 2022

Massmordet i Buffalo, New York

 


Kartan över vit makt-ynglingens tilltag, som livesände sitt mord på 10 mestadels färgade shoppare på stormarknaden, är mer än bara ett fullmånehoroskop.

Oppositionen mellan Sol och Måne är förvisso ett brytpunkt och ett maximum som ibland ger knivskärpa men ibland förvirrade och obalanserade attityder - särskilt när egot Väduren och balansen med andra - Vågen - huserar de Stora Ljusen.

Men här sammanfaller fullmånen också med månnoderna (så att det någonstans på jorden, t.ex. i Nordamerika var en total månförmörkelse - en sk "blodmåne") och noderna i nämnda tecken understryker våld som lösning på sina inre problem

Jämför Sverige som kommer att skicka in NATO-ansökan direkt efter detta amerikanska massmord. Föregående ny- eller fullmåne är alltid viktiga omen för ting som timar - detta månomen bekräftar den idioti Sverige lurats in i och stora delar av befolkningen stödjer - gå med NATO och importera ännu mer av den amerikanska mördarmentaliteten - mer än amerikansk underhållning hittills lyckas förgifta landet med.

Helt klart var rasistmördarens videosända illdåd en exakt kopia på hur våldsunderhållning under många år sett ut, med något militärkommando som sitter i trygghet och iakttar markfolkets framryckning.

Bloggen har tidigare resonerat om komplementparet Väduren/Vågen som en typisk plats där instabilitet märks tydligt. Överdrivet ego (norra, strävande månnoden i Väduren) kommer att bestraffas med det kapade drakhuvudets hybris (södra månnoden) i rättvisans tecken Vågen, som tillika är den sociala relationens tecken.

Dessutom räcker det inte med en extra störd eller extremistisk fullmåne, här finns inte mindre än 2 förekomster av hinduernas "6-8-relation", kallad "inkonjunkt" i västtraditionen. 

Jag gillar den kufiska indiska beteckningen eftersom den påminner om "rötterna": 6e husets "fiender" och 8e dödshuset som en "lösning" på problemet. Det är en lätt vinkling av den här "icke-aspekten" men passar väl för Buffaloskjutningen. De inkonjunkta tecknen är väsensskilda men tvingas ändå fram i belysande kontrast genom att planeter aktiverar dem båda.

Här aktiveras diskrepansen mellan:

Vågen/harmoni eller fridfull samlevnad OCH Oxen/äganderättens instinkt - "mina" pengar, "mitt land" (Oxen är territorial till sin läggning, ett Jord-tecken, av fixerad eller mörk kvalitet).

Den här disjunktionen fick rasisten uppenbarligen inte ihop. Han levererade den vanliga harangen om att "invandrare översvämmar landet" och jag slår vad om att han inte tänkt på hur den röda mannen känt detsamma om honom, när han, den vite europeiska massmördaren, uppenbarade sig på amerikansk mark.

Den andra diskrepansen är lika talande den. Även om f.d. statsministern Fredrik Reinfeldt talade om "öppna era hjärtan" var han en sadistisk förespråkare för "arbetslinjen" i dess värsta utformning: statligt sanktionerat slaveri, redan känd sedan flera europeiska kolonialmakter på den "gamla onda tiden". 

Det var regeringen Reinfeldts FAS 3-slaveri där långtidsarbetslösa fick utföra fullgott arbete och ändå inte få någon riktig lön för det. Högersossarna har efter honom fortsatt i samma anda och låter nu de ekonomiskt mer välmående kunna välja bostadsreparation och hemhjälp (ROT och RUT) som de samhällets fattiga är med och betalar för, trots att det själva inte har råd att utnyttja det nya, subventionerade kasten av tjänare.

Vit makt-mördarens "tid att glänsa" delar med Reinfeldts födelse det egocentriska självtjänandets oförstånd av kollektiva lösningar som kommer alla till del: Jungfrun står i "6-8-relation" till Vattenbäraren. Negativ och kritisk hyperindividualism (Jungfruns sämsta uttryckssätt) hamnar i oförsonlig fiendskap med samhället i stort: Vattenbäraren trycks in i Fiendens eller Olyckans 6e hus. 

Saturnus har just återvänt till Vattenbäraren för att organisera ett kollektiv, precis som den stod när Reinfeldt föddes. Fiendskapen mot viss slags organisation är därför maximal i båda fallen. Notera hur även illgöraren Mars i Vattenbäraren kastar en illvillig 210-gradersaspekt mot Buffalos östra horisont och vittnar om onda ting. Hos Reinfeldt stod Mars istället i hans personliga 1a hus/i öster!

Detta är en verkligt sociopatisk kombination och jag kan försäkra att personer som äger denna kombination lärt sig hålla inne med många åsikter eftersom kombinationen är så extremhöger, extremborgerlig att t.o.m. ägarna av attityderna blir generade när de kommer i kontakt med sitt inre (sannerligen ett psykologiskt komplex som de kan ha fått sig implanterade av t.ex. familjehemmets värderingar). De hatar delar av samhället som en Fiende men dödar eller undertrycker insikten om sitt inre illamående. Både "sjätte-relationen" och "åttonde-relationen" märks i massmordet. Fiende och Undertryckande eller Död.

Lustigt nog hittade bloggen helt nyligen ett exempel på den förstnämnda "6-8-relationen" i Täby-politikern som inte till något pris ville ha kvottilldelade invandrare på sin Ox-domän. Eftersom 150-graders disjunktionen är rätt vanlig räknas den inte som speciellt allvarlig - alla människor har ojämnheter och personlighetsdrag som inte samverkar något vidare. Men ibland blir problemen akuta, som vid masskjutningen i Buffalo, så Jungfrun stiger i öster och bokstavligen tvingar in hela köpcentret (ett kollektivfenomen) i 6e huset för Olyckan eller Fienden. 

Det går säkert att leva ett obemärkt svenssonliv med två disjunktioner och det är rimligen gårdagens och dagens fullmåne (med de demoniska månnoderna) som ger den här tidpunkten dess karaktär. Säkerligen hade förövaren Payton Gendron ett födelsehoroskop som kuggar i ovanstående karta på någon eller flera punkter. "Rätt man på rätt plats" för att fortsätta driva USA mot dess sammanbrott. Och åter: de dumma svenskarna tror detta är en Mamma att hålla i kjolarna! Hur tankeslö är egentligen svensken? Vit makt-slö?

Denna fullmåne sammanhänger med nymånen för två veckor sedan.

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/varslet-ar-varre-om-sveriges-nato.html

Jag nämnde den som ett illavarslande omen för Sveriges NATO-anstluting (NATO = USA). Traditionellt sägs en nymåne gälla som omen intill nästa nymåne. Vad nymånen än betecknar, ska inte sökas längre fram i tiden. 

Men vad om fullmånen bara 14 dagar senare? Är den krisen ett första hållbarhetstest för "projektstarten"? Om Trump återvinner makten kommer Sveriges medlemskap i NATO att betyda noll. Trump har ett stort land i fritt fall att ta hand om. Att denna söndag söka medlemskap "i USA" samma dygn blodmånen pekar ut det landets problem, gissa vilken framtid Sveriges får i det äktenskapet!


Tillägg

En läsare bidrar med gärningsmannens födelsedag:

 


Bristen på livsglädje hos massmördaren är påtaglig. Noll planeter i Eld och den primära eldkällan Solen totalt under isen till följd av konjunktionen med Saturnus – Solens motpol. Putin har samma signatur. Den iskalla planeraren Saturnus som stryper Solens spontanitet men ser så mycket mer ”mönster” i samhället – det tycks vara basen för massmördarens subtila sinnessjukdom. Saturnus är här psykets disponent och i månpsyket i Vattenbäraren också Mars aggression.

Utan exakt klockslag kommer man inte så mycket längre men detta är DOMINANT LUFT SOM ÄR UPPFUCKAD, dvs en överintellektualiserande läggning. Jag känner till åtminstone två fall av dominant Vattenbärare läggas in på psykvård för deras tendens att skapa mentala konceptioner och se mönster av de mest gåtfulla slag. I ett fall började det med att en bekants bekant, ännu inte 30 fyllda, ”anförtrodde” sig åt mig som ”sysslade med astrologi”. Han hade sett ”siffror i träden” som talade till honom, eller något liknande. Ett halvår senare fick jag höra att han var intagen på mentalsjukhus och kom tydligen att förbli där.

Så långt man kan gå på enbart månascendenten eller sinnelagets syns här ett aggressivt rationellt psyke (passande för en tekniker för övrigt) som siktar in sig på en Fiende: den ”blomstrande” eller expanderade gruppen av en eller flera minoriteter i Olyckans 6e hus. Jupiter i Krabban betyder alls inte automatiskt ”stor empati med klanen/etniska enklaven/familjen”. Den etniska minoritet som har den sådan här Måne som disponent är snarare ett utvald offer – ur Payton Gendrons psykiska perspektiv!

Det är typiskt att massmördaren berörs av Saturnus entré i Vattenbäraren och att krigaren Mars just nu är närmast färdig med sin passage genom samma tecken. Det är alltså en Mars-transit som verkar den utlösande faktorn här. Plus att hans Sol är kroniskt ”under isen”, så att Månen-i-Vattenbäraren har nära till missmod och fixering vid problem ”att lösa”.

Uppgiftslämnaren som läste Gendrons ”manifest”, pekar på Rahu nära Algol, men den rakaste förklaringen (och mer potenta) förefaller mig vara Solens konditionering av Vattenbärarens härskare Saturnus och Saturnus som aggro-psykets underliggande ”fundament” Om Algol låg i ett hörn vore det en annan femma men födelsetimman är okänd....

Hinduismens ANDRA TYP av aspekter skapar lätt förvirring. För här är Mars en källa till problem bara i kraft av att vitalisera psyket OCH det faktum att Fiendens 6e hus aktiveras av en planet. I SIG kastar alltså Mars ingen aspekt, det är "6-8-relationen" som återigen gör jobbet.

Kartan för dagen illustrerar alltså hur ett defekt LUFTSLOTT står skrivet över himmelen och att svagare själar föds att inkorporera detta i sina egna psyken. Man kan påminna sig att Månen i Vattenbäraren också är USA:s månplacering och att detta mordiska land har ungefär samma problem med aggressiva Mars i Tvillingarna plus en Krabba som inte gör den nationen något gott. Sverige är på väg att lägga sig i händerna på världens värsta psykopat!

Men vi är inte så friska själva. Sverige har politiker ur stånd att fatta hur ett folk som bara tilldelas Konsumtionens Gud snabbt spårar ur. Lena Mellin noterar i en krönika att stockholmskiddsen blivit egosvin av bara 2 års coronaisolering. Deras insida har trängt fram.

Själv höll jag på att gå rakt i elsparkcyklar häromdan. Folk i närliggande portar hade skapat en egen in promptu parkeringsplats och eländena stod i 3-dubbla rader ut från väggen och stal 75% av trottoarens bredd. Jag rundade vägghörnet i god fart utan att veta att trottoaren nyss blivit p-plats för lata stockholmare!

Detta är återfödda slavar eller f.d. vilddjur som beter sig som deras "långa minne" styr dem. Dessa nya stockholmare kan ALDRIG ha levt tidigare liv i civilisationer där man lär sig tänka RUNT SINA EGNA HANDLINGAR. (Tänka ur samhällsperspektiv eller hur ens eget handlande ser ut ur gudarnas synvinkel). Dessa kringflängande glidarcykelbabies är små och outvecklade egon, vare sig i 15- eller 25-åringars kroppar. De är prima exempel på hur även det svenska samhället brutits sönder av bara några års högermentalitet.


Tillägg 2

i Expressen kan läsas att ynglingen hade en historia av underliga utfall mot utvalda grupper (Krabban i Fiendens hus), bl.a. sina egna klasskamrater!


Tillägg 3

Några förtydliganden i efterföljande inlägg Blodmånens massmord i Buffalo...

6 kommentarer:

Havsörnen sa...

De första raderna ur hans 180-sidiga manifest. (I och för sig ett väldigt skumt sätt att uttrycka sig. Och varför har de alltid manifest?)

"My name is Payton Gendron, I was born on June 20, 2003, which makes me 18 years old as of writing this. I am the sole perpetrator of the recent attempted mass shooting. I lived in Southern Tier, New York all my life with both my parents and 2 brothers. I believe I am ethnically white since my parent’s nationalities are from north-western Europe and Italy. I graduated highschool with a regents diploma with advanced designation and am currently enrolled in SUNY Broome with a major in Engineering Science. I would love to continue this but there are bigger problems I’m more concerned with. I am not a warfighter, nor have I been enrolled in any military or tactical training, so excuse any mistakes I make during my attack. I was never diagnosed with a mental disability or disorder, and I believe to be perfectly sane. Recently I took an MBTI test, as seen below."

Solen och Saturnus i TVILLINGARNA
Soldisponenten Merkurius i gradexakt konjunktion med Venus i OXEN
Månen och Mars i VATTUMANNEN
Jupiter i KRÄFTAN
Rahu i OXEN, inom två grader från Algol

Seaward sa...

Ah! En extra mil för att fånga upp detaljerna hos den bekymrade amerikanska tonåringen! Se min tagning i tillägget. Tack för uppgiften!

Havsörnen sa...

Bristen på livsglädje tycker jag även syns i uppsynen på Finlands president, Sauli Niinistö. Han har Solen konjunktion Saturnus invid Regulus (ca två grader före respektive efter fixstjärnan). Han brukar se så besvärad ut att man kunde tro att han har en pistol riktad mot tinningen. Beaker i Mupparna, kombinerat med Jokern i Batman, kanske. :-)

https://alchetron.com/cdn/beaker-muppet-01df8a18-1c99-4fd0-ad81-22eaf4e9233-resize-750.jpeg

Seaward sa...

:-)

Du råkar sätta fokus på en västerländsk tes här: mittpunkten. Två grader före och två efter gör honom till Algols perfekta kanal - vare man vill se detta som Djävulens utvalda offer eller någon som sprider en falsk väg (efter att först ha frestats eller hotats av Djävulen).

Man tolka detta som att både Ryssland och USA-NATO "kommit åt honom", och att hans sol-identitet inte längre är hans egen. Han har låtit sig bli ett verktyg för annan makts intressen (USA).

Havsörnen sa...

Fast nu var det kungavärdighetens stjärna, inte Algol! :-) Han nådde presidentposten, men han har Liemannen i ryggen? I och för sig lägger både Niinistös födelse-Saturnus i Lejonet och födelse-Mars i Vågen nära gradexakt sina långa aspekter mot den transiterande Solen just nu vid Algol.

Har läst att president Urho Kekkonen var KGB:s största tillgång i Finland, under kodnamnet TIMO. Var det därför han satt så länge på sin post? KGB-analytikern Anatoly Golitsyn (avhoppare till väst) hävdade detta.

"TIMO värvades redan 1948 och på den tiden var han en minister i Finland. TIMO värvades enligt Golitsyn genom många trevliga bastubad och fester med en av KGB:s handledare. Handledaren lyckades övertyga TIMO om att samarbeta i utbyte mot att KGB 'glömde' hans militära bakgrund som ledare för en exekutionspluton som avrättade finska kommunister under det finska inbördeskriget då TIMO slogs på de vitas sida. KGB lovade att använda sig av alla sina kontakter och inflytande i Finland (media och politiker) för att bygga upp TIMO till en framgångsrik och inflytelserik politiker."

Seaward sa...

Algol kapade bestämt mitt förstånd för en sekund !

Även Regulus som mittpunkt mellan Sol och Saturnus har ju sin symbolik, president passar fint (tills man betänker alla tusen och åter tusentals födslar under några dygn som aldrig blev kungar och presidenter - gissningsvis har finnen tumme med Regulus, dvs klumpen ligger i något viktigt hus eller i ett av hörnhusen).

Begränsaren Saturnus i strålande solkungen Lejonet smakar inte helt rätt, även om man kan se en liten historia av progression i planeternas ordningsföljd.

(Saturnus framför Solen är för mig en ovillkorlig blockering, symboliskt sett. Jag utgår från att resonemanget är giltigt efter hinduerna följer zodiakens rörelse framåt i flera andra regler, atma karaka, för att inte tala om den urgamla observationen av planeter som föregår eller följer soluppgång/solnedgång.)

Saturnus är som en hämmande skugga följer honom i spåren, vilket leder över till ditt nästa ämne om Överrockar som förlänar Saturnus långa varaktighet. Det känner jag inte att jag kan spekulera ytterligare i. (Varken kan eller är tillräckligt intresserad av vår granne i öst, typiskt loj svensk där...)