Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 28 maj 2022

"Tjäna oss väl" (mer om socialdemokratins död)

Ett inlägg från maj 2018 rubricerades "Är det nu gamla Arbetarpartiet dör till följd av svekfullhet?". När högersossarna odemokratiskt fifflade in Sverige i NATO  - säkert i planeringskalendern ända sedan Sverige skrev under köpeavtal för Patriot-robotar av USA ett helt år tidigare, då hade jag glömt detta inlägg. 

Men partiets tendens av envåldshärskare (i sin kollektiva fantasi) framtvingade ändå ett inlägg som konstaterade att Socialdemokraternas förräderi saknade motstycke i arbetarrörelsens historia. (Erkänner att jag inte gått igenom varje arbetarpartis historia sedan industrialismen och dess förslavande av de unga nationernas breda massor.):

https://siderisk.blogspot.com/2022/05/svenska-socialdemokraternas-forraderi.html

Nu begrundar jag den planetära ödescykeln som just föregick partiets död (åtminstone i etiskt hänseende), tiden då "halshuggningens" Ketu rådde över partiet juli 2015 till juli 2022 och s-ledda regeringens val att satsa på NATO utan några som helst tvingande skäl annat än att vilja blidka USA. 

Denna s-cykel har med avslutande partiledarna Juholt (bra och därför bortkuppad), Löfven (följsamt medioker) och Andersson (total sellout) inneburit naturlig avrundning på sossarnas saga. 

Bara Eld och Vatten - var är tankeförmågan?

Partiet föddes med en allt annat än avundsvärd rikemansplanet Jupiter i 6e huset för olyckor och fiender OCH halshuggningens demon Ketu i samma sektor. Detta var alltså de unga och framåt sossarnas Fiende. Men utfallet all detta känslobaserade sossestyre ses i Sverigehoroskopet med den intellektuelle (Luft) men Onde Rike Mannen starkare och tydligare hos detta folk än i något av de nationalhoroskop jag tittat på. Sveriges så kallade "extremism" är helt enkelt kapitalismen i dess råaste och mest lögnaktiga. Hur lyckades Socialdemokraterna åstadkomma precis det motsatta till vad de satte ut att göra? Hur varför tycks inte "massan" ha reagerat nämnvärt?

Svaret är Folkets gradvisa tillvänjning till ett sosseri som kom upp sig och blev alltmer pampaktigt och oligarkiskt själv. Men Ödet i partiets grundande stod fast: den som blir en rik pamp och därmed fiende (hus 6) till grundarnas anda, den kommer att straffas med halshuggning. Att Magdalena Andersson och övriga i högerfalangen nu dödat partiets mer ädla strävanden med ett svärdshugg över nacken är logiskt. Partiets ledarskikt ÄR den Fiende de tidiga socialdemokraterna kämpade mot. Sverige är för LITET för demokrati och regeringen sitter i samma roddbåt som närighetslivet - en dödlig brygd för politikens trovärdighet.

Fienden bodde länge maskerad inom partiet vilket före den kriminella NATO-anslutningen tydligaste märktes under skolvinstjafsandet tidigare år (notera hur INGENTING har hänt på alla dessa år). Dessa Rovkapitalister (eller wanna be-kapitalister) inom partiet förfogade över Ketu, ett verktyg med vilket man kan undertrycka och dölja det som besvärar.

Södra månnoden beter sig olika för olika individer: den kan tjäna som en mild undertryckare men också slå till i blixtrande separationer - från t.ex. gamla trossatser, så som SAP nu kapade bandet med hela sin socialdemokratiska historia och allt arbete för fred och demilitarisering i världen. 

Nu plötsligt ska svenska folket pynta upp mer för militarism bara för att USA kräver en tribut för att vara till "skydd". Det stinker maffiametoder om den här alliansen för det är naturligtvis amerikanska vapen svenskarna i allt högre omfattning förbinder sig att köpa.

Ett år senare: budget för ännu fler Patriotrobotar
att USA-skränigt rikta mot Ryssland.

För den som begrundar kartan inser man att Fienden är Segraren och att SAP var dödsdömt från dess bildande. Misstaget var att välja reformer och blidka den tidens Onde Rike Man. Vad hade kunnat bli av svensken om man istället vald revolution och en radikal socialisering? Hade vi då haft ett vaken och mer insiktsfullt folk, eller hade USA fryst ute Sverige precis som man gjort med alla andra socialistiska stater?

S.J Marshall - Mandate
of Heaven (Columbia
University Press, 1981)
Att en befolkning per definition är trög gör att sossarna även fortsättningsvis kommer att få många röster och att partiets död måste fattas som osynlig företeelse, de har förlorat Himmelens Mandat (ming) som de gamla kineserna sade om trolösa och falska ledare. Den tröga och per definition korkade massan är lättduperad och hela antiryska drevet medierna inflammerat folksjälen med har lett till att en (knapp?) majoritet ger regeringen Andersson godkänt för att den trampat på de denna massa som inte ens förstår vilket brott de förtroendevalda begått.

Och vad är det för folkmassa egentligen som nu i över ett års tid har hört allt fler tjattrande politiker använda den avskyvärda klyschan "...har tjänat oss väl". Detta om något avslöjar att dagens socialdemokrater accepterar Klassamhällets över- och i underordning. Ingen verklig socialist skulle tala om att man har något eller någon som tjänar honom eller henne! Med dåliga ordval följer ofta dålig medvetenhet, och Mörker bäddar för undergång trots att Mörkret inget hellre vill än status quo.

När Hallengren börjar tala om att mota bort en företrädesvis homo-överförd sjukdom i termer av "tjänat oss väl", är det frågan om inte klichén nått slutet... Jag noterar i förbigående om att lobbylydande medier slutat skriva om att det här homos som huvudsakligen sprider apkopporna. Läkemedelsföretagen vill sälja in ett nytt vaccin till hela befolkningen, så efter Ryssen är det nu dags för ny skrämselpropaganda, allt för att berika den Stora Onda som finner ett så skrämmande onaturligt behag till den lilla människans penningbörs.

"...läkemedel tjänade oss väl under pandemin"
 

Dessa Onda Rika Män är samma djävlar som lurade av den röde indianen hans land mot alkohol och en handfull glaspärlor. Hur dessa själar kommer att förintas en oskön dag. Det eviga livet KAN tas ifrån en själ och kapitalister är den människotyp som tydligast tycks ha förverkat sin rätt att återfödas till denna värld efter Schismen.

*****

Inlägget övergår nu till den planetära cykeln (dasha-cykeln) före halshuggningens Ketu (kostnaden för hybris) som landet nu genomlever sina sista månader av.

För länge sedan gjordes kopplingen mellan SAP:s omstart (en Maha Dasha, eller storcykel är 120 år lång) och nyliberalismens uppvaknande som Västerlandets eventuella Skarprättare, ett system som nu redan drivit fram sådana problem och klassklyftor i Sverige att det snart går att räkna dagarna tills det är som i USA här, med UTBRETT VÅLD och återkommande massmord. 

Alla de gissel som uppstår i ett samhälle som accepterar en nidbild av Naturens "äta eller ätas" som modell för sitt ekonomiska system. Putin har helt rätt som mer och mer kommit att hata Väst, men bara en infam människa skulle komma på tanken att kleta "putinism" över varje nykter observatör om t.ex. vilka samhällsskick som lockar fram det sämsta ur människor och vilka som driver fram en mer uppbygglig anda.

Socialdemokraterna föds under Merkurius pågående cykel och det är också "frihandelns" Merkurius som regerar storcykelns omstart, juli 1998-juli 2015. (Under denna period misslyckades USA faktiskt med att iscensätta ett långtgående frihandelsavtal - TTIP - men Sverige hade garanterat sagt ja till även detta eftersom landet nu är skamlöst. 

Länken till Wikipedia visar att fem förhandlingsrundor genomförts efter SAP:s Merkuriuscykel, men projektet anses nu dött (hört på radion)  och kanske är det därför vi nu använder Ryssland och NATO-anslutningar som ett nytt sätt för USA att tjäna pengar på gamla Europa, nämnda "beskyddarverksamhet" - mafia style.

Merkurius är nu inte enbart är kommunikatörer (och gudarnas budbärare - vid den tid människorna ännu förstod sin ringa plats i ett multidimensionellt universum). Som månglare och handelsman är den också symbol för dödssynden "girighet". Merkurius sägs kunna avhjälpa astrologiska skavanker i kraft av sin logik, men är Merkurius körd ligger fältet fritt för allsköns demoni att ta över en människa, ett parti eller ett helt samhällssystem. 

Se bara Sverigehoroskopets Merkurius. Normalt en så bra tillgång för Vågascendenten men tyvärr belägrad på båda sidor av "verksamma illgörarna" Solen/Ledaren och Jupiter/Storfinansen. Vad kan resultera annat än korrupta svenska medier (kommunikatörerna) som i alla viktiga frågor enbart tjänar som Statens språkrör eller företräder de Onda Stora Pengarnas intressen. 

Och detta från det inflytelserika 5e Elithuset i nationalhoroskopet, den sektor den ansiktslösa massan blickar mot och försöker likna (fast med skräpprodukter som imiterar den "äkta" varan vars prislapp är galet hög - tillverkare har nämligen lärt sig hur man duperar den dumma och penningstinna Eliten, med "premiumvaror" eller "plus-material" bakom tidningarnas betaldörr - stulet material som finns att fritt läsa i engelska original på webben. 

Sverige är med andra ord ett uppsminkat skithål och förändringen har varit på väg sedan horoskopet från 1974. Svensken är idag den genomkommersialiserade flockmänniskan. Men degenerationen satte inte in förrän landet nådde Margaret Thatchers anammande av nyliberalismen några år senare.

George Monbiot (2016): Neoliberalism – the ideology at the root of all our problems

"Termen neoliberalism myntas vid ett Parismöte 1938. Bland deltagarna ... Friedrich Hayek ... österrikare i exil ... betraktade socialdemokrati ... som manifestation av en kollektivism som befann sig i samma spektrum som nazism och kommunism."

Haykes födelsekarta (utan tid). Med ledtrådar ur det här inlägget kan t.o.m. nybörjaren se att "galen eller obalanserad handelsman" står skrivet över hela Hayeks himmel:

 

Vågens tecken står inte enbart för partnerskap/allians. Det är en handelsmannasymbol som (hoppfullt) väger upp rätt mängd av den vara kunden önskar köpa. Se Hayeks liberala tillväxt-Jupiter i handelsmannens vågskålar, dessvärre är Vågen svårt destabliserad av näriga Mars-Krabban och en rätt enfaldig nymåne i framgångshungriga Väduren. Här är kapitalismens fulla destruktivitet i ett nötskal! Hetsa fram, bygg fel, riv och gör om och låt någon annan betala för kalaset.

Thatchers föräldrar ägde en grönsaksbutik och hon föddes med "reciprocitetens" Våg stigande i öster. Vågens förutsättning, den stabila urgrundens eller normens Saturnus steg tyvärr i öster och 1a hus-saturnier blir galna tidigt (kanske redan som lillgamla) och tror de själva är Lagen vandrande på två ben - se SAP-partiets Saturnus i första... 

Thatchers karta bjuder på en typiskt avvägning: aldrig bra med diktators-Saturnus i ego-position och tydligen kan inte ens Saturnus "upphöjelse" i Vågen helt kompensera för den snävsynta förstahusplaceringen ger (jag har bokstavligen sett fler personer med tätt sittande ögon vid Saturnus i 1a än exemplar med brett sittande ögon. Jag vill dock inte gå längre in på detta "frenologiskt" besmittade ämne...) SAP-horoskopets Saturnus i 1a behöver inte avvägas: 1a huset är en självisk egocentrism och Krabban är primitiv trygghetsinstinkt. Det är sådana här drag som ger nyckfulla diktatorer man omöjligt kan resonera med... 

Moderna Rysslands horoskop har Krabbascendent och är följaktligen slutet, defensivt och misstänksamt. Man måste förtjäna deras tillit. Det är en plats västerlänningarna spinner myter om eftersom de inte bryr sig om att lära känna landet pga. av historiska vägskäl. Moderna Ryssland och dagens högervridna Socialdemokrater går extremt illa ihop eftersom inte båda parterna kan vara lika defensiva och vaksamma - det blir ingen kontakt alls, vilket Anne Linde visade mot Turkiet i en variant på betonghäckssossarnas usla talang för annat än att tillsammans med arbetsgivarna diktera villkoren för det egna landets många trälar.

Om svenska intellektet inte alls "tjänat nationen väl" utan Sverigehoroskopet tvärtom visar ett land med en Elit med ett gigantiskt avstånd till "massorna", vad av Merkurius intellektualitet fanns då i Socialdemokraternas horoskop? 

Att det måste ha varit si och så med förståndet då, inser man direkt eftersom nyliberalismen så enkelt tar sig in i partiet när Merkurius återigen är Maha Dasha

Var det så illa så att dödssynden Girighet i själva verket drev den svenska arbetarklassen från första början. Med det menar jag ett irrationellt begär som inte stannar vid ett drägligt liv och drägliga arbetsförhållanden utan en hunger där man själv vill bli lika sketen som den tidens Överprivilegierade. 

Naturligtvis är svaret "ja", den här bloggarens liv har varit ett långsamt uppvaknande till landets tragedi, till den korruption som följer på dem som blivit otänkande slentrianmänniskor som saknar fantasi att utveckla världen till nästa logiska steg: välfärd för alla. Svenskarna tycks inavlade, har stannat i tankeutvecklingen och blivit konservativa systemförvaltare. Ofta söker de bara säkra sina egna privilegier.

SAP:s födelse är intressant, horoskop visar att makt och position är partiets redan när partiets grundas. Kanske för att de Gamla Pengarna redan var vettskrämda över den revolution som låg i luften och nervöst gick med på eftergifter. Adolf Hitlers exakta kombination av Solen, Mars och Venus kan ses i det partihoroskopets skräniga barn Väduren och därtill i 10e makthuset (något Hitler inte mäktade, som hade en Sol sjunkande/döende i väster). 

Detta är ett uselt horoskop som bara verkar intresserat av maktpositionen! Det högsta goda (hus 9) är att låta Fienden (överklassen) lida (niondehusägaren Jupiter i Olyckans 6e). En mer välvillig läsning är att partiet vid sin födelse har som högsta goda att detronisera armod och fattigdom som dominerade Sverige då som nu.

Merkurius är i Väduren bara barnet och baserad på samma starka dröm om Mars manliga virilitet tillskansa sig makten är faktiskt inte mycket till intellekt. Det är bara Eld och Vatten, bara övertaggad emotionalism i partiet. Intellektuella göre sig inte besvär. Partiets anti-demokratiska pampfasoner har utretts förr och beskrivs förstås av murbräckan Saturnus i 1a huset, där Krabbans eller klanmentalitetens tecken ger en distinkt diktatorsmentalitet inom partiet och dessutom ett parti som värnar sitt och håller emot omvärlden (socialdemokratins långa maktinnehav - se Saturnus 270-gradersaspekt till10e makthuset).

"Vårt eget gäng först och främst (klan- eller kollektivegoism) har funnits med alltsedan start, en gång kanske motiverad men alltmer fossiliserade till enskilda partimedlemmarnas personliga (1a huset) makttripper. Saturnus blockerar därmed också den Merkurius förmåga att verka som den är tänkt. 

SAP tänker inte, de VILL krig och har gjort så från första dag. Inte underligt att partiet alltid beskrivs som ett slitet av olika viljeyttringar! Se hur dessa diaboliskt falska socialdemokrater använde Putins KRIG som svepskäl för ett NATO-medlemskap för bättre chans att behålla makten efter valet i höst. Så låg är en svensk politikermentalitet av idag.

Problemet är att svenska fördummats under så många årtionden, snuvats på bildning och matas i livets mening: "Kneg och Konsumtion" att ingen av dem har vett att rösta radikalt. Därför är landet dubbelt dött, Sol och Måne, på dess 49e levnadsår, räknat från Regeringsformen 1974.


14 kommentarer:

Havsörnen sa...

Bidrar med ett exempel på Saturnus i första med ganska tätt placerade ögon (inte i klass med Björn Borg eller Daniel Nannskog). Kort till växten, tillika.

https://postimg.cc/mhByXJfM

Kartan tillhör ett av landets främsta andemedier. Hon var "ute och flög" på spontana astralresor varje natt mellan 15 och 35 års ålder. Så ytterst lätt för att lämna kroppen, trots "förankringen" Saturnus i Oxen, baserad på Venus i Jord. Å andra sidan kopplar Saturnus i egenskap av Måndisponent tillbaka via 270-gradersaspekten till kosmiska Vattumannen. Och Solen i långväga resors Skytten i Dödens hus, baserad på Jupiter i kombination med kommunikationsplaneten i Dödens tecken. Merkurius den enda av gudarna med fritt tillträde till och från Dödsriket. Hon är fruktansvärt skicklig på psychic reading också, och växlar blixtsnabbt mellan detta och att "ta länk", d v s andekontakt.

På Quora står det "Saturn is not automatically a Yogkarak just because of Taurus Lagna. (...) There should be no bad conjuctions, no bad aspects, no retrograde, no combustion, etc. All these adverse settings will reduce this 9H Saturn's Yogakarakness, or bring Saturn's Yogakarakness down to zero, or even make him a FUNCTIONAL MALEFIC"

Undertecknad har f ö bredare än snittet mellan pupillerna, enligt optikern. :-)

Susanne sa...

Partiet "alltid slitet av olika viljeyttringar" - ja ett saturnusvarv senare kom den största slitningen av alla, då vänsteroppositionen bröt sig ut och bildade "Sveriges socialdemokratiska vänsterparti" (alltså dagens Vänsterpartiet) den 13 maj 1917. Också det partiet har ju haft sin beskärda del av slitningar och i sin tur haft utbrytare. Horoskopet för dagen visar även det en betoning på väduren, och ingen placering i luft. Saturnus är tillbaka i kräftan och månen är i mindre lyckad reception genom att stå i Stenbocken.

Susanne sa...

Det framgår ju inte av länken vem mediet är eller hur det ser ut.

Havsörnen sa...

Märkligt att Christer Pettersson också hade Solen i Väduren och Saturnus i Oxen (graden intill exakt 270-gradesaspekt). Vid mordet på Palme var Rahu vid 9 grader 2 bågminuter Väduren, vid SAP:s födelse-Sol. Mordet på socialdemokratin beställdes inifrån (Kräftan) Sverige?

Havsörnen sa...

Edit: Saturnus i Kräftan.

Havsörnen sa...

Nä, vill inte "hänga ut" personer som jag är bekant med.

Seaward sa...

Bra iakttagelse om Saturnus retur! Hade ingen aning om att V var en tidig avspjälkning, men det är naturligtvis hur ett nytt parti ofta uppstår...

Seaward sa...

Intressant horoskop som jag sparat för att titta närmare på! Saturnus "gravitation" är ju extremt otippad att hitta i en prominent position.

Men...Läste "To Kiss Earth Goodbye" av super-mediet Ingo Swann i ungdomen och han är mest känd för ut ur kroppen-resor / fjärrskådande.

Födesetid känd (astro.com) och artikel på Wikipedia. Han han hade SATURNUS (i Jord-Stenbocken) perfekt i väster denna gång. Vilket också jag har - kanske dags börja uppfatta enstaka "kosmiska" drömmar som ut-ur-kroppen-resor?

Och ja, fotogoogling ger en bild där Swann, möjligen, har ögonen aningen tätt placerade, eller snarare ett lite mindre ansikte relativt kraniet (Saturnus = allmän kontraktion).

Utvecklade psykiska kapaciteter kanske sorterar under Saturnus trots allt? Kronchakrat i indiska energiläran, sjunde himmelen och den antika gränsen mellan vår värld och "åttan" (stjärnhimmelen) varifrån man kan "blicka inåt" mot alla kosmiskt innehåll (eller om man via falskt ego missuppfattar upplevelsen som: "resa kroppslöst").

Hinduiska dictat, DU ÄR DET, passar också bra här. Det är nyplatonismens Rationella Själ som är stark i dessa - men bara en avlägsen kusin till prosaiskt bondförnuft, urvunnet ur mycket praktiskt arbete. Gamla svenska översättningen av NOUS som "förnuft" leder tanken fel... - (troligen övertagen från tyskan men det ordets konnotationer i det språket vet jag inget om)

Susanne sa...

Angående identiteten: Ett av Sveriges mest kända andemedier kan ju inte vara någon okänd person, tänkte jag. Men förstår ståndpunkten eftersom det är en bekant.

Seaward sa...

Havsörnen: Att utifrån ett numeriskt sammanträffande spekulera så långtgående är mig aningen magstarkt. Du kanske lät dig inspireras av hur min tidigare liv-förnimmelse av ond bråd familjedöd med psykologisk realism motsvarar medfödd defensivitet i mitt 7e hus?

Men att Partiet påverkades av mordet av sin ledare, det är uppenbart och en kanske mer rimlig läsart. Änkans utpekande av Pettersson och allt...

Alla entiteter (partier, människor) med täta band - som de du hänvisar till - bör ju även visa astrologiska förbindelser. Men vad gör man av ett "omen" eller tecken. Men induktionsslut är ju de mest omtvistade...

Havsörnen sa...

Jag tror absolut inte att CP var gärningsman. En ensam galning förklarar inte alla dussintals personer som dött under mystiska omständigheter i anslutning till utredningen (självmord, avrättningar, dödsmisshandel, bilolyckor, flygolyckor, båtolyckor, knuffad framför tunnelbanetåg, ramlat nerför trappa i fyllan, etc.). Rättsläkaren Milan Valverius och hans fru dog samma dag, den 10 februari 1994, under oklara omständigheter. Han fick vid obduktionen av Palme aldrig se varken Olofs kläder eller Lisbeths kappa (som ska genomborrats av en av kulorna), trots att han var expert på ballistik. Han blev omedelbart bortkopplad från brottsutredningen, aldrig kallad till rekonstruktioner på brottsplatsen och, för första gången i karriären, inte tillfrågad som sakkunnigvittne i ett mordfall. I rättegången mot CP åberopades aldrig obduktionsprotokollet, vilket medförde att hemligstämpeln på detta fortfarande kvarstår. Valverius blev dessutom anklagad för att ha läckt protokollet till Dagens Nyheter, efter en komplott av den obehaglige Jovan Rajs på rättsläkarstationen. När Valverius påbörjade obduktionen den 1 mars 1986 fanns redan ihopsydda snitt på Palmes bröstkorg.

En av dem som tog livet av sig var Rolf Dahlgren, Hans Holmérs chaufför. Han påstod att han skjutsat runt Holmér i Stockholm under mordnatten, medan Holmér hävdade att han övernattat på Scandic Hotel i Borlänge, inför deltagande i Vasaloppet. Vid återvändandet till Stockholm klampade Holmér demonstrativt in på jobbet med pjäxorna på!

Valverius hade förresten Solen (med Saturnus) i Vågen, Månen i Tvillingarna, Venus i Lejonet och Jupiter i Skorpionen. :-) Mars ej i Vågen, men väl i Luft.

Däremot säger nu ett av de viktigaste vittnena vid mordplatsen, Leif Ljungqvist (han som ringde Länsalarmeringscentralen från sin Chevrolet och yttrade det klassiska "Ja, de é mord på Sveavägen!"), att han kände igen CP på gångstilen och de korta byxorna vid anklarna, när han iakttog gärningsmannen avlägsna sig från brottsplatsen. Ljungqvist säger att han är helt säker, men inte vågade peka ut CP under rättegången, då han var hotad av dennes sambo Astrid Thorén via telefonsamtal. Ljungqvist fick ett överfallslarm av Riksåklagaren p g a detta. Ljungqvist säger f ö också att skotten föll senast 23:18, inte 23:21 som är den officiella tidpunkten.

CP eldade upp sina kläder från mordkvällen, men hävdade att de fattat eld i torkrummet! Skumt, men det kan ju bero på att han var orolig för att bli inblandad, då han ju befunnit sig vid mordplatsen lite tidigare på kvällen. Enligt egen utsago tog han pendeln hem till Rotebro via Märsta vid 22:46. Ett vittne från utsocknes på besök i Stockholm ska ha sett CP sittandes på en bänk vid Märsta station vid tidpunkten för mordet. Dock bedömde hovrätten vittnesmålet sammanfattningsvis så otillförlitligt att det avfärdades, men CP friades ju ändå.

Seaward sa...

Intressant, men off-topic för bloggen. Astrologin är som sagt mindre värdefull vid induktionsslut och att inför detta droppa astrologin helt och köra vidare, är det planeter i transiter som förklarar sånt? :-)

Noterar idag nymåne i Oxen baserad på Venus i Väduren - ditt måntecken (opposit Sol-Vågen) om jag minns rätt.

Denna obetydliga Venus-transit triggar ev. din fullmåne, en klassiker som bjuder på den eviga frågan. Ska jag solo-lira eller samsvänga med annan / annans ämne? Off-topic-fenomenet är en bra illustration av denna teckenkombination.

Det lär bli ytterligare inlägg om partiet som sålde sin heder. Det ser ju bäddat ut för mer förvecklingar i Andersson och Co:s NATO-anslutning (Turkiets krav)...

Havsörnen sa...

Det stämmer, fast nymånen är i morgon... Rahu backar också genom Väduren nu. Och min Måne i sjätte huset Väduren är alltid under attack av sin egen disponent i Jungfrun.
Undrar om Turkiet bara passar på att få igenom några krav, eller om de är under press från ryssarna att hålla Bosporen öppen för ryska fartyg, i det fall Finska viken blir NATO-område. Turkiet som varande varken Öst eller Väst...

Seaward sa...

Hinduisk "generös" fullmåne redan från idag. Du är den politiska experten, jag läser inte mer än nödvändigt men är intresserad av om Sverigehoroskopets dashas och transiter kommer att Tydliga när groparna i vägen dyker upp...