Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 29 maj 2022

Samhällets hälsotillstånd avgör normaliteten (vd:n för Svenskt Närighetsliv)

 

Intressant foto av Sofia Ekström som tycks ha valsat runt.
Aftonbladet lade vantarna på den sist
men i krediten anges såväl TT som SvD.
 

När Sven-Olof Jacke tillträdde som vd för kapitalismens basläger i Sverige, lät jag horoskopet bero. En nymåne i frimodiga framgångsoptimismens Skytten verkade inte "ondskefullt" nog! 

Men ett foto i AB gav en ny impuls. Bilen är oavsiktligt (?) genial eftersom kroppspose och ansiktsuttryck signalerar antingen en skuldtyngd mörkerman eller en småtjuv som just ertappats med fingrarna i syltburken!

Skribenten säger inget nytt om spinndoktorer och hjärntvätten av folket, men det är värt att upprepa.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/eEnpdR/svenskt-naringsliv-ager-dina-tankar

Så det naturliga steget blir förstås att se om den här Skytten är frisk. Som i förbigående noterat om Jupiter i en av nyliberalismens "fäder", Friedrich Hayek, representerar Skyttens härskare just "evig tillväxt" eller "fri handel" om man kopplar planetens karaktär till ett ekonomiskt system. 

Men eftersom Jupiter är astrologins "Stora välgörare" MÅSTE det vara en skadad Jupiter som frambringar nyliberala idéer eftersom detta annars skulle vara Guds favoriserade ekonomiska system (och det är det inte, enligt ett hett tips till bloggaren från högre världar). 

Jupiter, närmare dess essens, representerar det gudomliga i dess expansiva framfart. I fallet Hayek var Jupiter tveklöst helt kaputt vilket förklarar hur hans hjärna tänkte ut en så dålig ekonomisk modell. (Kosmos & Hjärnan, makro- och mikrokosmos.)

Platon hade förmodligen roligt när han spekulerade i att dåliga tider i solsystemet resulterade i ett skevt mänskligt kranium som hindrade planeterna att gå i sina perfekta cirklar bakom pannan! Hayeks reglerande Saturnus - som måste utgöra en motpol till Jupiters oreglerade tillväxtvansinne - befann sig dessutom i Skytten så att det var en skadad Jupiter som ägde Saturnus. Och gissa hur illa den reglerande gränsdragaren fungerar om det är en fartgalen dominant som utgör grundperspektivet. För enkelhets skulle repeterar jag Hayeks sinnelagskarta från föregående inlägg:

Det finns tydliga paralleller mellan denna socialismhatare och vd:n för Svenskt Näringsliv, nymåne i ELD hos båda (impulsiv typ, projektstartare) och Jupiter en dominant (opponerar både Sol och Måne hos österrikaren, fundament till både Sol och Måne hos närighetsivraren).


Vid första påseendet är svenskens sinnelag mer...svenskt. Se Sverigehoroskopets soltecken Vattenbäraren (intellektuell LUFT) väl motsvarande av Jackes regleringens Saturnus hemma i sitt positiva hemmaläge i LUFT. 

Detta ger en mer resonabel motvikt till den extremistiska tillväxtsidan, där nymånen i Skytten helt finner stöd i fundamentet Jupiter, också i ELD. Det är en fanatiker, men en som, åtminstone i sin egen fantasi representerar en koherent och välorganiserad tankebyggnad (Vattenbäraren = tankestrukturer, ideologier).

Men det är välkänd att tankestrukturer ofta kan tjäna som ad hoc-förklaringar, inte minst de här blogginläggen som tar givna fakta och framställer en tankestruktur som söker matcha verklighet mot horoskop! Frågan är vilken berättelse som säljer och till vem!

I den här berättelsen är nu inte Jacke helt frisk i tankelivet, dels för att en nymåne ger en svag månascendent. Reflektion över visionen i solljuset träder tillbaka (månen faktiskt helt utsläckt) och den solära handlingsmänniskan tar över. Denna måste nu vara helt sann i sitt uppsåt, annars resulterar en galen fanatiker. Och frågan är ännu mer komplex: en galning i ett galet eller förgiftat samhället skulle betraktas som frisk eller normal. Därför är inte Jacke inspärrad i Sverige utan tvärtom sitter i en maktposition.

Men astrologin kan t.o.m. med bara dygnet för födelsen se vad vd:n i den självskattning han nu mäktar uppbringa med sin försvagade Måne, missar:

Jupiter, liberalismens princip, vilar på en rätt vidrig form av materialism. Jupiters disponent är Mars, som i vd:ns lunära föreställning är en krigare som ultimat makthavare (hus 10). Detta är således en tillväxtivrare som tror på "allas krig mot alla", dvs. kapitalismens pinsamma idé att naturens inneboende våldsamhet också är rätt modell för mänskliga civilisationsbyggen, som att namnet "den visa människan" (homo sapiens) bara är ett ord utan något nedlagt löfte om artens frigörelse från sitt djuriska förflutna. Den här liberalismen tror alltså inte på människans frihet att utvecklas bara rovdjurens lag att fritt agera i människornas värld.

Att det sedan finns en ömsesidig reception mellan Mars och dess disponent, knyter samman denna makthavande Räknenisse-krigare med den onda demonens 12e hus. I ett sinnelagshoroskop kan man bara säga att denna nivå i psyket är helt okänd mark för vd:n. Han har ingen som helst insikt i de historiska processer som lett honom till att anamma den dårskap till världsbild han tror på och verkar inom. Som AB-artikeln säger: han har själv blivit hjärntvättad av sina fostrare och verkar nu själv som en villolärare.

Men frågan om ett samhälles eller en hel civilisations ekonomiska grundvalar är alltjämt för stor för någon nation att hantera och därför finns alltjämt sådana här utrangerande människotyper i viktiga positioner. Naturens vedergällning via klimatkatastrofer kommer som tur är att tvinga arten att kliva in i sin förberedda nya kostym: den visa människan kommer med Vattenbärarens tidsålder och det är bara årtionden kvar av den gamla onda världen.

 

PS. I fotot av vd:n finns en aning porträttlikhet med nu trefaldigt våldtäktsåtalade Kevin Spacey, uppenbarligen ett homosexuellt rovdjur utan förmåga att lägga band på sin "liberala princip"!

Spacey 2001...

...och på sistone

Kvaliteterna Passion och Mörker dominerar.
Saturnus i Ljuset i svaga 6e huset.

I det här horoskopet underordnas Solen, trots att den är Ledaren, sitt fundament Månen pga. teckenplaceringen. Kartan är ett mellanting mellan nyliberale Hayek och närighetsförespråkaren Jacke. 

Emotionalism dominerar (Eld+Vatten) och en Jupiter i Vågen (Luft) som en potentiell obalans i tankarna på frihet, särskild den egocentriska Mån-Vädurens frihet att våldföra sig på andra män. Nå, rättegången i England är ännu i sin linda, men horoskopet är tydligt och hjälper att sätta nyliberalismen i kontext. Omvänt tjänar Hayeks sjuka likställande av socialism med nazism till att illustrera Kevin Spaceys problematiska omdömesförmåga. 

Bloggen har tidigare argumenterat för att homosexualitet bör klassas som psykisk sjukdom, vilket den tidigare var, och att dessa arma människor tyvärr bör lite på sitt eget omdöme. Något finns där under ytan som får dem att dra fel slutsatser om vilka de är. Samma kan sägas gälla för många människor med vad de tror vara "sin sanning", t.ex. närighetsivraren Jacke.

OBS. Det här lilla klustret av underpresenterande kartor utesluter inte att det finns unika själar som gjort mycket bättre ifrån sig personligt och professionellt. Själen är faktorn X eftersom ett horoskop ytterst bara tecknar Ödeslotten en själ anknyter sig till för ett predeterminerat jordeliv.

Inga kommentarer: