Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 maj 2022

Cervenka om Sveriges rikedomsplanet / astrologin som evolutionär färdplan

Ett långt inlägg som sveper förbi materiella förmögenheters Jupiter, ljusets förmedling av revolutionär insikt eller bakåtsträvande mörker, Merkurius roll i djurets uppvaknande i relation till hinduismens lära om kroppens osynliga energicenter och naturligtvis ytterligare en utgjutelse över Sverige och regeringens genomskinliga fejk där de låtsas välja NATO eller ej. Naturligtvis utan demokratiskt inflytande eftersom den hemliga överenskommelsen med USA inte tål dagsljuset. 

(Tank att det ska till Ledare i Expressen så lättsam att den egentligen hör hemma på nöjessidorna att tala klarspråk om högersossarnas skamliga smygande med en anslutning de förmåtts till pga. Sveriges behov av Stora men Onda Jupiter-pengar,  sådana man får av landets vapenindustri.)

***** 

Ekonomikännaren Cervenka skriver i Aftonslafset egentligen bara att börsyran i den eviga tillväxtens Jupiter-bubbla är över "för den här gången", men det är precis vad hinduisk astrologi redan sagt i applikationen av en evig ödescykel (Dasha) på Sveriges horoskop anno 1974. Otaliga inlägg om saken under bloggtaggen "Sveriges planetära cykler (dasas)"

Cervenka förklarar:

I boken Animal Spirits...visade de amerikanska [Nobelbelönade] forskarna Robert Schiller och George Akerlof, hur stort inflytande vårt kollektiva mentala tillstånd har på vad som händer med ekonomin. Vi människor är svaga för starka berättelser.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/8Q0jPd/sagan-om-evig-borsyra-ar-over-for-den-har-gangen

Detta "kollektiva mentala tillstånd" är just precis vad delar i ett nationalhoroskop utger sig för att beskriva och i Sveriges fall, med vår enfaldiga vargflocksmentalitet där dreven går, ett efter ett, och alla rusar åt samma håll, förvånar det föga att som tidigare beskrivit vår intellektuella varseblivning eller mentala tillstånd är fullständigt belägrat av vad den negativt betygsatta (av tolkningsmetoden) Överheten och Storfinansen, de som i praktiken bestämmer vad medier och nyheter ska innehålla och vilken vinkeln ska vara. Den så kallade yttrandefriheten är i Sverige omärkligt modifierad av intressen som undandrar sig den, återigen, så kallade demokratin.

Bloggens få läsare kan trösta sig med att minuter, timmar eller kanske hela veckor effektiv tid ägnade den här bloggen inte varit ren desinformation. När en så viktig röst som Andreas Cervenka med sin egen dunkla agenda. Jag gladdes åt att i samma AB läsa Nina Björks överlag positiva recension av hans nya bok Girig-Sverige och att hon hade samma frågetecken som Sideriska om vad C egentligen stod själv, oaktat det spelat radikala ifrågasättandet av Sveriges fattiga penningfixering.

Hos Aftonslöddrets ägare Schibsted tycks Cervenkas text ha utlöst oro och bara timmar senare samma fredag har någon lojal arbetshund skrivit ihop en betalartikel som ska lugna alla landets sorgliga småkapitalister: "Dina Pengar går visst går att rädda, lyssna inte på den där andra artikeln som vi petat ner en bit på förstasidan." Tidningen är det mest schizofrena världen har skådat! Som helhet betraktad väl värd öknamnet Aftonhoran. Och det är Sveriges största tidning. Hur skaffade sig nationen så skeva värderingar?


Även den svenska penningfixeringen är en gammal position på Sideriska och säkert på många andra politiskt orienterade bloggar från kunniga gräsrötter och fackpersoner som besparar sig den övergripande frågan om en människa och ett land styrs av ett öde som astrologin låter människorna ana något av.

Om Storfinansens planet Jupiter i fokus 2020-36 var bloggens första prognos att det var de sprickande välfärdssystemen som först skulle röja att den Onde Rike Mannen alls inte vill leka samma lek som då Sverige vändes från en fattig skamfläck på jorden yta till en riktigt välmående land. Men som efter nyliberalismens födelse, säg 1980, började tippa allt fler medborgare ned i nöd och till sist också misär.

Kom till huvudstaden och se hemlösheten i detta moderatstyrda rikemansgetto! Folk ligger och sover utomhus lite varstans - t.o.m. i innerstadens huvudgator som om deras sista och tysta protest är att visa de nya och inflyttade stadsborna vad deras nyrika liv bygger på: de är mördare av andras livskvalitet hela bunten, fast sorgligt omedvetna i sina egna Jupiterbubblor av flärdfullt livsstilsbyggande. 

Kvinnliga influencers sprider smittan vidare så att unga kvinnor är sjuka i huvudet redan från unga år och pojkarna blir knarkare eller gangsters när inte myten håller för dagens ljus.

Men Cervenka är specialisten på ekonomi och Sideriska har inte ägnat den "verksamt onda" Jupiter i Sverigehoroskopet det intresse den förtjänar som Storfinansens emblem. (Termer i citationstecken är teknisk i den hinduiska astrologin och innebär enkelt uttryckt att även en välgörare som Jupiter i vissa fall visar sina sämre sidor, för den som lutar sig tungt mot den.)

Att Macron kallade sig överguden Jupiter och tidigare arbetat på investeringsbank ringde inga klockor för några år sedan, men det spelar ingen roll nu när Cervenka stavat ut sanningen med sin boktiteln. Den pekar rakt åter mot nationalhoroskopets "verksamt onda" Jupiter.

Det är dessutom så att Storfinansens "verksamma ondska" inte stannar inom Eliten eller på "Solsidan", och det har jag skrivit om tidigare. Som normsättarna kommer denna dåliga Jupiter att bli mentalt blueprint för alla svenskar som vill ha det bättre men saknar utbildningen eller inte är intellektuellt självgående nog att kritisera och ifrågasätta den masspåverkan som utgår från medier, statstelevision och de kommersiella kanalerna. 

(Faktiskt, entreprenörer av det gamla slaget är rätt korkade, de är den typiska idrotts- eller joggartypen - ELD och kanske en del VATTEN för att elementen ska urladda sig mot varandra och verksamheten ska föra väsen om sig vilket räknas som framgång inom den typen av förståelse.)

Dessa wanna be-Jupiterianer blir då "de tomma tunnornas skramlande" och i några få fall den nyrikes grälla och irriterande överdrifter. Som nyblivna IT-miljonärer eller t.o.m. miljardärer som köper hus i stillsamma och välbärgade kvarter bara för att riva dem och att bygga nytt och vulgärt, som för att bevisa att svenskar inte ska ha med pengar att göra. De nya it-entreprenörerna bör utmärkas av mer LUFT i sina horoskop eftersom hela datafenomenet handlar om logisk tanke och skriftspråk (tänk intellektets Merkurius i dess abstrakta Luft-variant.)

Överhetens later blir etter värre om folket ges samma privilegier, heter det med viss rätt. Det är som när arbetargrabben Elvis Presley kom upp sig och köpte rosa Rolls Royce till alla kompisar - arbetare ser framtång i enkla konsumtionstermer eftersom de dresserats av Överheten att fungera så.

*****

Det är intressant att många svenska medier bekymrar sig över Klimathotet och t.o.m. rätt ljudligt. Men INGEN skriver om den revolution det innebär att faktiskt stanna världen i steget, byta ekonomisk ordning och sakta starta om på ett hållbart sätt. För medierna kan inte ifrågasätta sina Ägare, som naturligtvis stavas "verksam ond Jupiter".

Här måste påmionnas om att förlagan USA som styr varje tanke i Sverige enligt nybörjarboken faktisk har en "verksamt god" Jupiter, men eftersom ascendenten "bara" är en biologiska reproduktionens Skorpion och tillika dödskräckens symbol (Solen i Skorpioner kan bli formidabla kämpar för att rädda det biologiska livet från faror) måste man förstå hur pass god USA:s storfinansiella symbol Jupiter egentlgen är. 

Via USA:s Vattenascendenten kanaliseras den till den biologiska nivån och ger en socialdarwinistisk prägel på det amerikanska samhället: 1% unikt rovdjursaktiga på samhällets topp (demkrater eller republikaner är egalt), en stor diffus befolkning i mitten med Coca Cola och Äppelpaj på matborder, och en ANSENLIG social utslagning till följd av USA-horoskopets i praktiken groteskt primitiva Jupiter.

Jupiter är är Guds symbol i sina bättre stunder, och naturligtvis tror USA just de har Gud på sin sida i alla sina krig och i sin roffamentalitet. I själva verket fråntas USA:s Storfinansiella Jupiter all godhet eftersom den befinner sig i det nationshoroskopets onda 8e hus, ett korruptionens hus och minglar där Skorpionpersonlighetens herre Mars. I LUFT vilken blandar sig illa med VATTEN oh ger mycket kuriösa "rationella skäl" till landets sviniga rovdjursbeteende.

Alltså: Våldsamt stor Jupiter-rikedom genom försåtliga Krig, gärna i smyg, genom andra stater de utnyttjar, nu senast har Sverige som grundlurats genom ett krig USA triggat fram för att alla ska tro det är Ryssen som agerar medan NATO iskallt flyttar fram sina positioner via de nya områden de snart har: Finland och Sverige. Få har förståndet att fatta detta. Putin, den smarta och långsiktiga har grundlurats av den diaboliska dolda krigsplanerare som gömmer sig i USA:s nationalhoroskop.

*****

Boktiteln Cervenka refererar till har också astrologiska kopplingar, även om jag misstänker att författarna stannar vid den tidiga medicinaren Galenos bruk av begreppet "djuriska livsandar" (lätt tautologi där, latinets anima betyder levande precis som grekiskans zodion för zodiaktecken är härlett ur zoe, liv - zodiaktecknen tänktes vara levande väsen). 

Notera att biologiskt liv inte ens är värt att kallas Liv enligt antik världsbild. Det är Eld som lever och är medveten, Vatten är bara ett speglande substrat och i detta bara tror undervattensvarelser att de lever. Ibland inser de naturens begränsade verklighet och då sätter Skorpionens symbolik in - terror och dödsskräck. Dödsskräcken ger Krabbans Passion och därmed hålls Kretsloppet i de okunnigas vattenvärld snurrande.

Livsandar enligt Galenos definition motsvarar således enbart Eld-elementet, det "högsta" i en tänkt hierarki bortom vilken den materiella världen övergår i den andliga. Här är emellertid symbolen Luft dubbelsidig, en Luft ovan Solen och en under., Västerlandet är påverkat av Bibelns tal om hur Gud blåser in luft genom Adams näsa och gör honom till en levande själ, men det är den lägre versionen. Samma symbol kan också stå för anden som sänker sig till Eldens nivå för att erfara Livet. Men den övre Luften är en ande är inte alls bunden till ett kroppshölje. Platons dualism är korrekt och huruvida han fick nys om den från Persien (Iran) eller ännu längre österut går inte att bevisa utifrån hans texter..

Således: fysiologen Galenos talar om livsandar i en lägre mening medan ande eller Luft i en högre bemärkelse är mer i linje med Platons ovanligt avancerade själslära i Grekland under hans tid. Platon förlorade tyvärr idéernas kamp eftersom människovarelser, då som nu, i stort antal är på väg ner i sina syndafall mot den bottenkänning som måste till innan Platons högre insikt om tillvarons dualism återigen kan bli begriplig. 

Ge DNA-forskningen mer tid att lära sig kontrollera det kroppsliga fordonens dolda finmotorik och forskarna kommer till sist att förstå att de likväl inte får ihop det eftersom fordonets chaufför inte var med i forskningsprogrammet. Naturligtvis kommer mänskligheten då att kunna tillverka så bra och människoliknande zombies att ingen kanske längre bryr sig. Men alla verkliga själar har vid den tiden lämnar Jorden och rest vidare på sin oändliga upptäcktsfärd som består i att de sjunker ned i olika typer av materia för att erfara och lära sig nytt genom de otaliga världarna. 

Här återkommer den hinduiska astrologin med motsättningen Ljus/Mörker. I nedsjunkandet omsluts den levande varelse av okunskapens Mörkret. Vissa använder all kraft att försvara de rigida former som först framträder - vi har t.ex. journalister i Sverige som genomsyrade av Mörkret försvarar den rådande ordningen vill varje pris eller förespråkar NATO-anslutning (eftersom det ändå varit en realitet som Sverige så många år hycklat om). 

Men det naturliga är att Ljuset förr eller senare ger sig till känna och den levande varelse börjar skingra Mörkrets mentala bojor. Solen tillhör Ljusets kvalitet i astrologin och intressant nog verkar en Sol i ett av de mörka tecknen (Oxen, Lejonet, Skorpionen, Vattenbäraren) ofta MER benägna att kasta ljus över mörkret och oklarheter än Solen i de Ljusa tecknen (Tvillingarna, Jungfrun, Skytten, Fiskarna). Fråga mig inte varför, kanske är det bara ett flyktigt intryck.

Bloggen har tidigare lyft fram mångårige USA-korrespondenten och numera allmänna besserwissern i AB, Wolfgang Hansson som skolboksexempel. Som naturlig zodiak berättar kartan egentligen bara dygnets egen historia och alla som då föddes kommer att ha skilda förhållanden till detta omen. Några saker är dock tydliga.


Solen med Merkurius i Jungfrun visar att ljuset är starkt, kunskap i formen av fakta är behållningen av en så analytisk Jungfru som detta (Merkurius gör Jungfrun till en god skribent). Men samtidigt är Mörkret i kartan rätt bedövande, och den låsta fyrkanten i Mörker tycks ytterst ha destinerat journalisten till att absorberas av USA under åren som utrikeskorrespondent, så att Ljuset nu bara illuminerar Mörkret inifrån och han som lydigt NATO-verktyg företräder en världsbild som alla känner som den Rike Onde Mannens. Detta om man ska hårddra denna typkarta.

Notera hur Passionen enbart representeras av en placering och här är det uppenbart att Venus (den inställsamma) tyr sig, influerad av Krabbans behov av trygghet, till den Mörka sidan. Denna är alltid den rådande makten och skänker tidvattnens Krabba en behaglig inbillning av stabilitet. Den korrupta Passionen hänger förstås på att Venus disponent Solen verkligen står i fixerade ideologiernas tecken Vattenbäraren. 

Skulle istället Månen befinner sig i Stenbocken (Passionens kvalitet) uppstår en betydligt mer vacklande typ, men skriverierna från och med Rysslands angrepp på Ukraina har alla krönikor genomsyrats av Mörkret som en diktaturens "enda väg" (NATO). Vissa texter de senaste månaderna har varit relativt sakliga men ett dygn senare märks Mörkret igen. Detta är en skribent som sannolikt är köpt av det USA han rapporterat så många år om. Glöm inte att arbetsgivaren är NATO-norska Schibsted som säkert "litar på" sina seniorskribenter. Ljuset i kartan har helt klart problem med den mörka påtryckarramen. 

Faktum är att dygnet är så tydligt i sin extremism att det är svårt hur någon född samtidigt kunde vara annat än en USA-imperialist i grunden. Intressant tankeexperiment: född i Ryssland skulle troligen Wolfgang Hansson med samma vinklade krönikestil (på ytan information men bedräglig i varje känsligt ordval) försvara Putins varje tilltag. Poängen med Mörkrets kvalitet är den gillar makt och stabilitet, i sig är knappt något av de astrologiska verktygen politisk i modern mening. Dessa symboler är äldre än den låga politiska människotypens uppkomst.

*****

Hellre då en sensualistisk Sol i Oxen, fastän tecknet är Mörkt och Solen ljusbringande. Oxen är även känd som Älskarens position (Venus härskar här i sin lägre och kroppsliga nivå och får Oxen att njuta sitt Mörker snarare än vilja avslöja det). Oxen som soltecken är djupt involverad med djurens livsbetingelser (mat, sex och sömn) och är i sig förmodligen zodiakens minst revolutionära tecken. För Oxen är det mesta enkelt, smakar det gott så är det gott. Den lever ännu i det Paradis Adam och Eva så småningom kommer att drivas ut ur, till följd av Ormen och kunskapens frukt. 

Faktiskt, "ormbettet" i kunskapens frukt är det bästa som kan hända en av det ännu sovande folket. Ormens hemvist är i Tvillingarna, som följer på Oxen. Dess härskare Merkurius/Hermes avbildas ofta med en stav runt vilken slingrar sig en eller två ormar.

En trovärdig tanke är att dess två ormar är stavens eller ryggradens två energikanaler pingala och ida i hinduisk fysiologi (eller snarare subtil fysiologi eftersom vetenskapen i väst inte hunnit så långt än). Det är här den slumrande Kundaliniormen sover i bas-centret (ryggradsslutet) och med få undantag bara vaknar upp hos Sökaren. 


Två tunna böcker båda utgivna 1974 av bengaliska meditatören och mystikern Sri Chinmoy som under många år två gånger om dagen ledde FN-delegaterna i meditation i New York. Yogin hade redan som barn haft mystiska upplevelser och väckte sin renande Kundaliniorm tidigt. Möjligen var den redan halvvaken vid hans återfödelse som Chinmoy - allt handlar om mötet mellan en unik själ och det materiella substratet. Att han var född Eld-Lejon under fullmånen kan tyda på att hans tid var kommen för ett andligt genombrott. (Lika omdebatterade och än mer kritiserade andliga mångsysslaren Rudolf Steiner föddes under en omvänd fullmåne.)

Bloggaren läste pocketarna flera gånger tills sidorna lossnade från de dåligt limmade ryggarna (lätt skamfilade hade de tydligen stått och torkat många i år i bokhandeln). De gav (med läsning av ytterligare böcker om yoga) tryggheten att våga gå djupt ned i meditation. Efter kanske 2 års daglig praktik med ett flerårigt uppehåll efter det första året hade bloggaren runt 25-26 egna upplevelser av den vaknande Kundalinienergin. 

Tyvärr sysslade jag inte med astrologi under den perioden. Det hade varit spännande med horoskopen för de 2 eller 3 dagar då energin öppnade kroppen "uppåt". Har kosmos något med den typen av upplevelse att göra? Frikyrkan i Sverige talade förr om "människans sökningstider" men naturligtvis utan mena att Gud söker öppna eller villiga själar via astrologiska medel. Men hur annars skulle dragningskraften verka? Detta är dualismens eviga och olösliga gåta: hur får den "impotenta anden" (Goethe) kontakt med den materiella världen?

Den här länken ger en summering som troligen ger något av Chinmoys beskrivning (har inte öppnat någon bok på årtionden och minns inte innehållet):

https://isha.sadhguru.org/us/en/wisdom/article/the-three-fundamental-nadis

Hittar Chinmoys åsikt om astrologi på nätet, klassisk indisk positiv skattning och likt grekernas som menade att astrologin "fungerar" sämre ju mer individen höjer sig ur den "irrationella själen":

https://www.srichinmoylibrary.com/asb-1

Wikipediaartikeln berättar att "en del journalister anmärkte på hans aggressiva självhävdande". Säg det Sol-Lejon (sannolikt exakt fullmåne med Månen i Vattenbäraren, "Ledaren och Folket/Följarna") som inte väcker anstöt hos vissa svagare soltecken! Värre är anklagelserna om sexuella närmanden mot hustrur till en del anhängare, men det verkar vara en anklagelse som är standard för gurus! Har läst liknande anklagelser i samband med flera hinduiska vishetslärare. Kanske är det så att temat celibat genast möts upp av sataniska principen som via sladdertackor lanserar motanklagelser som "otukt"? Minns axeln Jungfrun/Fiskarna (fallet ner i fysisk besmittelse och avslutande rening från världens synder).

En perfekt rening från illusionen att material är det yttersta kommer när Kundaliniormens energi når centret just ovan kraniet och en öppning till Översjälen aktiveras i individens liv. Länken just ovan talar om att aktiveringen av den centrala kanalen (människans "inre världsaxel") skänker exakt det stoiska immunitet mot den illusoriska värld så många flänger runt och bekämpar eller söker rädda.

Från att ha släppt in Saturnus sjunde himmel i det kroppsegna systemet finns ingen väg tillbaka till djuren som bara kallar sig människor men egentligen är förklädda apor som, enligt Cervenka-citetet, drivs av animala instinkt alltunder de tror de är förnuftiga i sina beslut. Därför är LUFT ohanterlig symbol. Livsluften som gör Adam levande och resonerande (till skillnad från de andra djuren) syns bara ha en vag släktskap med Översjälens eller den personliga Daimonens Luft. 

Hinduerna klassificerar intellektets Merkurius som "bara" JORD och dessutom tillhörig Passionens kvalitet. Människans intellekt är enbart en produkt av denna värld, medan Saturnus och Venus essentiellt är astrologins enda andliga planeter. (Romerske senantike filosofen Plotinos väljer intressant nog Venus som emblem för själen, och man kan fråga sig på vilka grunder. Han säger själv inget men han förefaller kunna en hel del om astrologi och kände troligen till Saturnus och Venus som representanter för Luftens andevärldar.) 

Solen är antingen djuriska livsandar eller en äkta andesjäl beroende på hur horoskopets utseende. Bara en Sol tydligt knuten till Luft antyder "Vägen upp", Solen i Eld, Vatten eller Jord, har animala böjelser ("animal spirits") eller har orienterat sig ända mer mot materialismens bottennapp.

Dessa är INGÅNGSVÄRDENA men säger inget om vilka justeringar en levande själ kan göra under sin tilldelade tid på Jorden. Översjälen är evig och har ALL VÄRLDENS TID på sig att erfara äkta självkännedom i en mänsklig eller annan kropp.

Den vänstra boken på bilden visar den 1000-bladiga lotusblomman som illustrerar kronhjulet eller sjunde himmelen dvs. Saturnus. I ett gammalt inlägg drog jag parallellen till att talet 1000 representerar oändligt många och hur samma föreställning ligger bakom Bibelns tal om Gud som "han av Många Dagar", den Evige. Också Hitler fattade galoppen som fantiserade om sitt Tusenårsrike.

Det är, sade jag i det gamla inlägget, uppenbarligen Saturnus, Tidens gång som är den av "många dagar" eller egentligen "den utan ände". Saturnus sjunde himmel är vägen ur vår lilla bondhåla till solsystem i vilket så många själar valsar runt i Kretsloppet utan att hitta vägen ut. Hemligheten är: nå Saturnus och bli vän med Döden. Sen faller bitarna på plats, en efter en. 

Bloggaren har efter sitt eget flyktiga möte med Kundalinis reningsbad anat åtminstone tjugo tidigare liv på Jorden, bara ett fåtal i fler drömmar än en, men några i så mycket som tre upplevelser. Jag vet inte om det är normalt, men tjugotalet liv tycks mig väldigt slött för att lära sig vad den mänskliga erfarenheten består i. 

Kanske säger bloggarens nuvarande Sol-i-Vågen att han fått Passion för det sociala vågspel den mänskliga existensen är! Men det är i detta liv, ingen vet vilket soltecken eller atma karaka (själens åtrå) som åtföljer nästa återfödelse - helt klart finns något mellan liven där upplevelsen processas och eventuella nya föresatser tar form...

*****

Sverige var i vilket fall ett land som bjöd på en remarkabel upplevelse: hur ett helt folk och deras valda ledare föll till föga för den mest banala av Djävulens frestelser och alla började jaga pengar som besatta. Ekonomi placeras gärna under JORD-tecknet Oxen och i det tecknet finns händelsevis den onda stjärnan Algol, också känd som Medusa som reducerar en till sten om man stirrar på henne. Och vad symboliserar stenen om inte en själ som somnat in i materien!

Ett bra exempel på en sådan folkledare är Jimmie Åkesson med Solen och Algol på samma längdgrad. Denna partiledare har köpt den ena högeråsikten efter den andra, vilket för honom allt längre från den del av svenska folket som ännu inte drabbats av den diaboliska materialismen. 

Eftersom hallucinatorisk materialism nu är vad som utgår från Elitens 5e hus i nationalhoroskop (Vattenbäraren är ett tecken som kläcker koncepten och står för idéerna som driver ett land), måste den enkla Oxen Åkesson beskrivas som hur Överhetens offer beter sig. Han är en lättlurad underdog som valt fel framtid. Världen kommer inte att gå i den riktning han tror, inte i den riktning borgarna tror. 

Saturnus är karmaplaneten och kommer att garantera att HELA mänskligheten nu balanseras ut inom sig själv. Kosmos är "socialistisk" till sin inre natur och förbrytare är varje människa eller nation som utmärks av egoism och ointresse för det Största Konceptet av dem alla. Kärlekens tecken är Venus i sitt högre hemmaläge i LUFT, i Vågen, och det är händelsevis också i Vågen som Rättvisans Saturnus (den enda andra Luft-planeten) "upphöjs". Det kan inte bara vara godtycke som skapade detta schema för planeternas skiftande hälsotillstånd under sina vandringar. Det är en hel kosmologi baserat på någon form av allgenomträngande universell morallag som skymtar i astrologins konstruktion.

Sverige har viss tumme med den universella världsordningen genom sin Vågascendent och dessutom ascendenthärskare Venus i ett saturniskt tecken. Tyvärr Saturnus i dess låga JORD-läge i Stenbocken: den som samlat på sig mest prylar när han dör, vinner. Det finns garanterat värre nationalhoroskop men är ändå en felorienterad grundsyn och som bygger på landets fattiga förflutna. Flykten från armodet styr än idag Sveriges ideologiska inriktning vilket gör landet fegt och obenäget att tänka visionärt. 

Ideologin ritas inne i Elitens 5e hus, som gömmer sig bakom Vågascendenten i särskilda avskilda sociala områden. Den gruppen skulle vi inte tala mer om har jag lovat flera gånger. De är inte svenskar längre utan söker i sina korrupta andar medlemskap i jordklotets nästa förlorare: den globala, övernationella Oligarken eller Jupiter som den "onde rike mannen". Just som denne tecknas i Sverigehoroskopets 5e hus, i rak förbrytelse mot Sveriges påstådda Vågskålar, dess jämlikhet och balans mellan individer. Jämlikhet kan ha gällt när Sverige föddes 1974 men dag har lagts till dag, och horoskopets sämre punkter har allt tydligare börjat visa sig.

2020-36 kommer alla att kunna se Sveriges onda rike man sätta sin sista potatis. Därefter bryter Saturnus cykel in och sjunde himmelen visar sig vara något helt annat än den förfalskade sublunära eller sekulära sjunde himmel Elitens ideologiskapare föreställt sig. Den sjunde himmelens Äldste är en Skördeman som eliminerar allt som inte följd den himmelska planen. 

Sverige står inför närmast oöverstigliga problem som ritade sin egen verklighet under den sublunära demonen Ketus inflytande så att landets lokala Saturnus inte alls motsvarar verkligheten. Ketu är den halshuggning som är följden av t.ex. den extremistiska strävan som Rahu illustrerar och som kunnat ses i det Rahu-kontrollerade Ukraina, tills Ryssland tyckte det fick räcka. 

Allt är inte sagt i den härvan ännu, men jag misstänker återverkningar för Sveriges del ända till dess att Skördemannen når Sverige (Saturnus dasha-cykel oktober 2036 - oktober 2055). Och det betyder att vi redan nått Tredje världskriget, som dock skiljer från de föregående genom att vara ett hybridkrig. I krig och kärlek är alla medel tillåtna. 

Bloggen har tidigare pekat på att Harmageddon enligt siaren Edgar Cayce kommer att föregås av krig i "luften" mellan "budbärae" - ett medialt informationskrig likt det svenska medier och myndigheter mest varje dag tjatar om som ryskt vapen utan att förstå att de själva deltar i kriget och verkar stå på den mörka sidan.

De agerar nämligen under Sverige lågt belägna ideologi-Saturnus som därtill redan är märkt av Ketu - det olyckliga märket för den halshuggna demonen. Detta var skrivet i stjärnorna redan 1974 och handlar uppenbart om landets oförmåga att läsa såväl Ryssen som USA korrekt och se deras tankar på djupet. (Den sjunde himmelen kan lika gärna ses som vår djupaste tankeförmåga som någon vitskäggig Gud Fader i översta himlakretsen. Draksvansen invid Sveriges djuptänkarförmåga visar hur störd nationen är när det kommer till kosmologi och fungerande planläggning - detta är landet för dåliga lycksökare - ond Jupiter - som vinlar runt och hoppas någon "start-up" ska klara sig efter att statsbidrag eller riskkapital har förbrukats.) 

Ta den så kallade boven i ett pågående drama, Ryssland. Det nationalhoroskopet har en obeskrivligt mer saklig och realistisk Saturnus än Sveriges bortkollrade luftslottsbygge. Ryssen har en jordnära Saturnus i härskarläge i Stenbocken i den planetens starkaste världsliga läge, i väster. Det går inte att jiddra med sanningen.

Att sedan Putin i rådande läge använder samma språkliga omskrivningar som västmedier ("desinformation"), det hör bara till krigsspelets regler. Astrologin ser bortom all bullshit och noterar att Sverige är helt ute och cyklar vad gäller ideologisk sundhet, medan Ryssen är den att gå till om man söker korrekta analyser av vad som faktiskt pågår. 

Det säger jag utan att att ha gått vilse på några "putin-sajter" utan enbart från en jämförelse av ländernas moraliska ankare, Saturnus. Till och med USA har tappat masken och säger mer än de borde om USA:s illa dolda inblandning. Dvs. det Ryssland länge har hävdat som fientliga markeringar, låt vara i en större historisk kontext än situationen efter krigsstarten. (Det lilla perspektivet är det svenska medier söker låsa medborgarna i eftersom sanningen om USA är rätt oskön.)

T.o.m. en vettig kommentator i Expressen noterar hur glappkäftat USA börjat bli:

https://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/bidens-team-sager-for-mycket-om-ukraina-/


PS. Birger Schlaug skriver alltid genomtänkt, så även i NATO-frågan:

https://www.expressen.se/debatt/finns-det-nagon-samre-tid-att-bli-medlem-i-nato-an-nu/


Inga kommentarer: