Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 maj 2022

Den globala maffians årsmöte i Davos


En text signerad Winiarkski i DN berättar om ett glest besökt årsmöte i Rikemansklubb nr 1 - i skuggan av världens USA-inspirerade åtgärder mot krigförande Ryssland. Sammankomsten mellan de ledande makthavarna och storfinansfolket fick inte namnet World Economic Forum förrän under det groteska 1980-talet - yuppie- och satsa på dig själv-decenniet - och det är just passande.

WEF är en stark sinnebild för allt som är ont i mänsklighetens nuvarande ekonomiska grundplan. Enda ursäkten är att världen först nu börjar nå den nivå av teknologi där det kommunistiska världssamhället kan införas, det som sätter Människan i första ledet och inte den Superrika minoriteten och deras privata agenda.

Efter att ha lokaliserat datum för det allra första mötet 1971 och valt midnatt som ascendent (i brist på närmare tid), står det helt klart vilken kriminell maffiasammankomst detta från första dag var destinerad att bli. Samtidigt är horoskopet så ondskefullt eller krisartat att det antingen indikerar en sammankomst som kommer att självdö eller transformeras över tid till något bättre än ett gäng mafiosos som kontrollerar världens ojämlika välfärdsfördelning. Detta är en så horribel karta att man förstör varför Davosmötena blivit en sinnebild för den onda ekonomiska världsordningen!


Den är bloggen fångar inte in några ny och än mindre större läsarmassor, så en kort uppräkning av de många ömma punkterna får räcka.

I Elitens 5e hus naturligtvis Solen i resursägaren Stenbocken - hur övertydligt!

Men Solen kan aldrig bedömas ensam. Det egendomliga med den här placeringen är att disponenten blir Saturnus - Stenbockens "dubbelsystem" är kopplade till två planetära fiender, där Solen ytterst betecknar liv och välstånd medan Saturnus är svaghet, armod och till sist död. Solen är gränslöst givande men fundamentet är den snåle Onkel Scrooge ur en Vintersaga (han som behöver möta 3 spöken ur det förgångna för att tänka om och förändra sin attityd).

Problemet är att Saturnus är "fallen" i ego-principens Vädur och dessutom (utifrån den diskutabla ascendenten) i 8e huset, dödens hus men som för hinduerna representerar innestående dålig karma. Dåliga gärningar i det förgångna har lett fram till att detta möte skapas och denna onda karma anknyter förstår till västvärldens ekonomiska styre, dess sätt att med koloniala ögon betrakta stora delar av världen och dess folk som "resurser" för Den Onde Rike Mannens fortsatta självberikande. 

Själva fundamentet för dessa årliga möten är alltså GROV SYND. Synd existerar i astrologins antika världsbild och 8e huset är ett som tecknar inneboende skuld, och Saturnus dessotom KRONISK eller systematisk skuld. 

Saturnus hinduiska 270-gradersaspekt framåt mot Solen och dess eget negativa hemmatecken visar på en desperation hos en "död" Saturnus att kontrollera femtehuselitens grepp om Resurserna. Detta är på pricken det Davos-möte bloggaren hört om med ett halvt öra under alla de år han insåg att politik är bästa sättet att förgifta sin själ och inte ett ämne att fördjupa sig för mycket i.

Att Storfinansen - Jupiter - är en ond kraft för Räknenissen Merkurius som här är ascendenthärskare är känt åtminstone sedan de flera år då statsminister Fredrik Reinfeldts omvända Robin Hood-politik infördes i Sverige: låt de samhällets fattiga betala för de mer välbeställdas ständiga renoveringar av sina hem. 

(Knappt hinner veckor av hamrande och betongborrande bedarra i huset där bloggaren bor, förrän nästa helrenovering aviseras. Ett år var det 3 totala ombyggnader och att bo i Stockholm är nu att bo i ett ständigt pågående byggprojekt - allt för att smörja ekonomin. I en bättre värld vore detta vansinne inte möjligt. Bygg med den kvalitet bara överklassen historiskt kunnat unna sig och byggnationen betyder inte dessa ideliga kasserande av inredningar till nytt-nytt-nytt enligt senaste mode. Det finns en förklaring till svenskarnas fobi för det använda och lite nötta, och gamla Fattigsverige finns kvar i all sin pinsamhet under den fernissade moderna ytan. Se Månen med disponent i Sverigehoroskopet och vi är genast tillbaka till sent 1800-tal!)

I Davos-horoskopet är Jupiter värre än i den svenska boendeneurosen (synlig i Sverigehoroskopets totala beroende av samverkan mellan Ledarskikt (Solen) och den Onda Rike Mannen - Storfinans och Riksbank - Jupiter). I Davos-horoskopet är Jupiter inte bara "verksamt ond" (relativt Jungfrun/Merkurius som ascendent), som expansiv "kraft för ekonomisk tillväxt" stöttar den också omoralens och krigens Mars och dessutom i ett av de dubiösa eller rent av onda husen, kommunikationens men också ett siffertrixandets 3e hus - ett merkuriushus och vilket dessvärre gör konjunktionen extra potent för den onda typen av tillväxt som ligger till grund i Kapitalismens tänkande.

Intellektet (Merkurius) sägs kunna resonera förnuftigt och avvärja många onda ting, men som synes är också Merkurius (i Skytten) behärskad av den verksamt onda Jupiter, och även Skytten står naturligtvis för "tillväxt", varande den gränslöst utforskande och framåtsträvande. (Eld/Vatten-krig mellan Merkurius och disponenten Jupiter överhettar och degraderar intellekts klarhet.)

Och häri ligger Davos-mötens enda chans att överleva som form. Att intellektets fundament (Jupiter) revideras och världens rika och mäktiga börjar arbeta för att eliminera sig själva eller åtminstone sitt urgamla och onda bidrag till mänsklighetens historia. Att ett gäng skröpligt utbildade arbetare skulle ha lyckats revolutionera Sverige är bara att le åt, när man ser Socialdemokraternas extremt affekterade men inte särskilt begåvade horoskop. 

Davos-mötets är ungefär lika själviskt som arbetarklassen men är ondska av högre dignitet än den heliga vrede som en utnyttjad arbetare har all rätt att uttrycka. Davos-mötena har handlat om att bevara och utveckla världen ur de Besuttnas perspektiv. Om nu Greta lyckades å in något bakom pannbenen på herrarna i mötet för 2 år sedan, skulle klimatet kunna vara ett nytt nav, och rubrikerna på WEF:s hemsida tyder på att de åtminstone nu vill framstå som världsförbättrare - alltmedan samma Elit skapat 4 nya bottennoteringar för naturens ohälsa enligt nylig rapport.

Ska man tala om att en mötesform som Davos-sammankomsten har en själ, kan noteras att horoskopets atma karaka (själens åstundan) är genuint simplistisk och men också typisk den förhatliga Ekonomism som styr världen. Det är Månen som i 30e graden Skorpionen "vinner". Men i Skorpionen är Månen "fallen" (oerhört degraderad i vilken värld den valt att se och verka i) och jag måste erkänna att det var med viss tvekan jag valde Vatten-tecknet före, Krabban, som mest typiskt för Näringslivet (spefullt omdöpt till Närighetslivet på bloggen). Förklaringen är att Månen är symbol för all obeständigt, för allt i naturen som lever och växer blott en tid, för näringsbehovet som aldrig kan stillas och som förklarar Kapitalismens monstruösa mentalitet. 

Månen i härskarläge i Krabban blir då en Passionerat och ständigt hungrig natur. Men när man ser Davos-mötets "fallna" Måne, dvs. den desperationen den simpelt naturliga människan måste erfara - skräck, desperation, där inte kvartalsvinsten blir som beräknat - inser man att det finns olika aspekter av den näringsorienterade människa. Skorpionen står för rädslan av att basal näring inte ska infinna sig i linje med Krabbans konsumtionsrytmik (Månens ebb och flod) utan fastna i dödens ebb där inget flödar MOT egoistens vidöppna gapande mun. 

Skorpionen är blir därmed en hårdare och mer oförsonlig typ av näringslivsorienterad människa - se horoskopen för diverse politiska kommentatörer i svenska medier. De som låter fulast och mest oförsonliga har påfallande ofta Skorpion i horoskopet. Borgerligheten som sådan kan antingen beskrivas i termer av gapande hungriga fågelungar i Krabbans bo för de små krabater (Krabban, värnat hem, stadsmur = Trygghetens princip en naturens instinkt som verkar UNDER förnuftets). Men i orostider blir de desperata skorpioniska typer, fast i hatisk attityd till blotta tanken på rättvis fördelning eller andra tilltag - eftersom varje kostbar åtgärd av reptilhjärnan  (i sjuk samverkan med intellektet) tolkas som död för den egna statusen.

Davos-mötet själ handlar således om hur världens ledare och superrika ska säkra sitt fortsatta liv, och det är här Saturnus/Sol-kombinationen kommer in. En ful och stenhård symbolkombinationen som är självisk och brutal. Ordet "stålbad" (för länders ekonomier) är något sådant som Davos-folket skulle kunna uppfinna.

För om själens drivkraft är rent sublunär (saknar andlighet) och dessutom ser med fasa på försämrade livsvillkor för Elitens Elit (alltid vinnaren i alla ekonomiska upplägg), då uppstår grymhet och t.o.m. krig blir till ett medel för att hålla Etablissemangets värld vid vigör.

Som politiska analytikern och vänstermannen Noam Chomsky sade om Ukraina-kriget redan i början: USA kommer att låta ukrainarna att slåss till sista man, det ligger i den Stora Kapitalistens väsen att sälja ut sina vänner för att rädda det centrala. Något Sverige borde ha tänkt igenom innan hönsen i nuvarande regering störtade iväg till Mamma USA som nu tydligt visar svenskens svaghet:


Att Sverige byter ut betongstöveln Ann Linde mot statsministern själv är inte grejen här, utan DN:s mindre rubrik direkt efter, den som förklarar varför Andersson talat med Erdogan. Notera det moderna trötta och kanske döende USA som ser sig allt mindre hågad att vara någon mamma som Sverige kan hänga i kjolarna och lösa vissa svenskars oro inför framtiden med krig bara en medeldistansrobot bort.

Inga kommentarer: