Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 5 maj 2022

HD-domaren mot abort som plåster över samhällets moraliska dekadens

 


Medan alla svenska åsiktsmaskiner i medierna ondgör sig över det läckta avslöjandet att USA:s Högsta Domstol ämnar inskränka aborträtten, tycks den verkliga historien vara att domare Samuel Alito är intelligentare än hela det samlade svenska pressuppbådet. Dessa är journalister upplever sig säkert som skarpa typer men här kommer fenomenet med nationalpsykologi in. Svenskar, som alla folk, simmar i ett akvarium och fattar inte på vilken nivå de befinner sig jämfört med omvärlden.

I förlängningen tvingas bloggaren inse att han inte inte är värst svensk till följd av för mycket läsning av inte bara hinduiska astrologibloggar. Alito visar sig ha exakt samma syn som bloggaren i abortfrågan, nämnd några gånger för åtskilliga år sedan. Inte för att abort eller ens barn har varit någon viktig fråga för honom - bloggaren har barnets symbol Sol i barnets 5e men har i detta liv avstått från att projicera sin själ in i avkomma och istället undersökt Solen i dess betydelse av "själ", men också fattningsförmåga och egen kreativitet. Genius är ett sterilt väsen.

Någon i Expressen förfasar sig över utvecklingen i USA, trots att Alito, likt bloggaren är helt för abort där kvinnans hälsa är i fara eller där hon blivit offer för en våldtäkt och gravid. En mycket rimlig ståndpunkt som naturligtvis går stick i stäv med uppfattningen i Sverige, detta land av otrogna hundar som bara lever för löningen och njutningen (se kommentar om p-pillret).

Alito är nu inte muslim, apropå de otrogna hundarna, men väl uppvuxen i ett studieivrande hem och fostrad av italienska, katolska troende föräldrar. Man att familjens värderingar överförs till barnen betyder inte att barnen är dumma och oförmögna att tänka fritt. I Samuel Alitos fall är det precis tvärtom. Redan i High School noterar klasskamrater och lärare hans exceptionella intelligens och hans största nöje verkar vara att läsa. (Inte smartphone utan böcker! Känt medel för att hålla sin medfödda begåvning i trim.)

Domaren har helt enkelt varit intelligent nog att skärskåda sin familjs värderingar och funnit dem värda att införliva med sin egen framväxande världsbild.

Hans horoskop har en verifierad födelsetid vilket är enormt tacksamt i samband med en kvalificerad människa. Annars brukar det vara billiga kändisar och filmstjärnor som gärna låter väfrlden få veta sina födelseklockslag!

Ascendenten bekräftar i fullt mått allt jag sagt. Jag ska bara peka på några men viktiga detaljer.


Först hans katolska barndomshem. Månen med "formativa" Saturnus i Lejonet, typiskt sträng och dominant Patriark i hemmet, som sett i så många amerikanska långfilmer som porträttar italienskättade familjer. Men notera att hemmiljön är placerad i Gudens hus (nr 9), den hinduiska astrologins "bästa" hus och som också betecknar den gudomliga Lag utifrån vilken människan efter förmåga skapat lagar för sina samhällen. Bland studieämnen knyts juridik, religion och filosofi till nionde.

Intressant nog har Alito - så domare han är - sagt att hyser stor uppskattning för Lagens exekutiva arm och det är just precis Saturnus som representerar lagens utförare!

Och var är Lagen själv? Jo, Jupiter ligger i passande tecken, den intellektuella Vattenbäraren och skapar en positiv och stimulerande opposition till Lejonet. Lagens Jupiter är dessutom hans egen Persona eller ascendenthärskare och den ligger i intellektets 3e hus. Det blir inte bättre om man söker efter en omdömesgill och extremt klartänkt man att råda i tvistiga frågor! Nu är händelsevis kvinnoplaneten Venus en verksam illgörare för Skyttascendenten, apropå ämnet abort! Men gissa vem som sopar banan med den? Den Stora Välgöraren Jupiter i tajt konjunktion är Lagen som leder den prostituerade Venus på rätt väg. Den Lilla Välgöraren Venus är den som tjänar på denna konjunktion eftersom Venus utmärks av sin anpassbarhet. 

Detsamma kan sägas om Saturnus som normalt inte är någon vän till jupiteriska Skyttascendenten. Men här disponeras Venus av Solen som ÄR bra för Skytten och Solens disponent är Jupiter. Allt pekar i rätt riktning.

Det är bara för att betona dessa dominanta punkter som jag färgat in dem lite extra, men även den mer lågmälda axeln mellan Jord och Vatten bidrar till domarens excellens. Efter en hel del av horoskop på sistone på bloggen, där demonen Rahu bara är en vettvilling, bidrar den sublunära demonen med något gott i domarens karta, inte minst för att demonens fundament är den fina Jupiter som noterats. 

Se för övrigt hur välgörande ointresserad domaren är av makt eller kändisskap för dess egen skull, likt bloggaren har han den halshuggna Draksvansen eller Ketu i 10e huset. (Jag önskar jag haft en lika fin Jupiter...) Det är Ailos övriga kvaliteter som lyft honom till en position i Högsta Domstolen. 

Men Solen med giriga eller hungriga Drakhuvudet/Rahu i privata 4e huset och i kontakt med hans läsförmåga Merkurius och hens intelligensplanet Solen bidrar till just omdömet "glupande aptit på böcker" ("voracious") som jag såg någonstans. Här ser man en man som gärna drar sig tillbaka i hemmets lugna vrå och försjunker i litteratur! 

Vad turbulenta Mars gör i karriärhuset (med Ketu) förklaras bäst av hans konservativa ideologi: detta är inte någon större blunder i hans yrkesutövande (utom förstås det läckta utkastet enligt satanistiska svenska journalister), det är helt enkelt ståhejet när han valdes till nuvarande position under starka protester från vissa.

För det här ju så här: Abort skulle inte ens behövas om bara människorna haft högre moral, om mänskligheten förmått skapa bättre samhällen än denna socialdarwinistiska djungel som västsamhällena är, drivna av kapitalismens mekanismer. Samhällena skapar nöd och brister, och klasser vilket resulterar i friktioner och våldtäkter i sig säkert triggade av Marknadens sexualisering av precis allt (som stimuli till konsumtion). Det är dessa Skitsamhällen som fått västerlänningen att prestera på lägre nivå än t.o.m. våra kåta kompisar aporna.

En konservativ som Alito skulle förstås inte ens överväga socialism som västsamhällenas lösning, men det beror i sin tur på att katolicismen är en av flera korrupta former av kristendom, och därtill den dominanta sedan 1700 år. Den har i allmänhet tagit de Rikas sida. Den ursprungliga varan, som Alito säkert hört om ifall han är beläst som det sägs var den judekristna ebionismen. De första kristna levde kommunistiskt och samlade alla personliga tillhörigheter i en pott för helhetens (gruppens) bästa. Det levde ett större liv än slaveri under Penningen. Jesus var definitivt ebionit ("De Fattiga").

Andlighet och socialism hör egentligen samman, utom i Sverige och en del andra länder som avvikit så långt från den kosmiska morallagen att deras dagar är räknade. Morgondagens världskarta kommer att se väldigt annorlunda ut. Ord kommer att ha bytts ut, men ebionitiska visionen kommer att med nya beteckningar kunna skönjas i morgondagens enade värld. Ge världen ett århundrade till och den Nya Ordningen sitter bergfast på plats. USA:s nya konservativa vindar är tyvärr för sent för dem, det landet kommer att krascha svårt, inte långt efter det veka Sverige kastat sig i mamma Natos famn, trygghetssökande och smått inavlade som vi är.


Inga kommentarer: