Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 maj 2022

Joe Bidens snubblande son

Dagens rebus är en andra spaning på temat "pojkvaskerns omognad". Först var den om försvarsministerns emotionalism. Det här specimenet osar dock definitivt av formativt barndomstrauma.


Expressen föredrar nog att läsa högerpress av skandaliserande natur där i princip president Biden via sin eländiga son Hunter i princip redan förklarats vara korrupta skattefifflare (affärer i Ukraina ! och Kina).

https://www.expressen.se/nyheter/120-000-mejl-lackta--fran-hunter-bidens-dator/

[Efter att inlägget skrevs ligger Expressen i och läser utländska nyheter, här är en senare sammanfattning: https://www.expressen.se/nyheter/nya-fokuset-for-hunter--bidens-stjarnadvokat/]

Den här bloggaren har sökt behålla sinnet obesmittat och i synnerhet inte grävt för mycket i den amerikanska skiten. För skit är vad som tycks pågå i det landet. Det är USA:s spänning mellan absolut misär och grotesk rikedom som Sverige anammat som sin förebild och resultaten syns redan i det svenska samhället. Egoismen och falskspelet dominerar nu starkt i det offentliga.

För presidentsonen gör jag ett undantag och skummar två topplacerade artiklar från Googles träfflista i ämnet. Dessa avslöjar Expressens dåliga val av informatör. Jag läste inte ens "Om oss" på sajten VOX men texten var välskriven och trovärdig och tilltalar en mer avancerad läsare än det Expressen slängde ur sig. 

Det är faktiskt en artikel som diskuterar faktaläckage, etik och frågan hur ofta man egentligen kan åberopa "rysk desinformation" utan att till sist framstå som en dåre! (Jämför svenska myndigheter i dessa tider.) Den intellektuella nivån håller definitivt inte svensk kvällspress och knappast "dagstidningarna" heller. 

Det svenskarna får att stilla sin nyhetsnarkomani med, kan närmast liknas vid desinformation. VOX diskuterar frågan om hur långt man måste faktakolla en "läcka" men svenska medier skriver mest av andras nyheter, saknar resurser för värst mycket till egna gräv. Sverige förblir ett underutvecklat land på många sätt, men turligen finns nätet för den som själv mäktar källkritik...

https://www.vox.com/22992772/hunter-biden-laptop

Vox text skrevs visserligen före det datasläpp från Bidens dator Expressen refererar till, så sista ordet om presidenten och hans son som "manschettbrottslingar" är nog inte sagt.

Ett står klart, den i sig onde Joe Biden med många fula politiska beslut bakom sig, förlorade inte bara fru och halva barnaskaran i en dödlig bilolycka på 70-talet, Hunter överlevde men brottades sedan med sprit- och drogproblem under årtionden och har en mängd skandaler bakom sig som Demokraterna och amerikanska medier sökt förtiga så mycket som möjligt (utom högermedier förstås).

Den första texten jag läste hade låg nivå och frossade mest i alla Biden Hunters skandaler, vilka kanske familjetragedin delvis kunnat förklara, om författaren haft intresse av att förstå snarare än sprida sensationalism.

https://www.nationalreview.com/corner/hunter-biden-is-all-kinds-of-scandals-all-rolled-into-one/

*****

Just bilolyckan intresserade mig som var med om en allvarlig incident i tioårsåldern. Hela familjen klarade sig oskadd men olyckan var en märklig bekräftelse av en återkommande mardröm jag haft vid 6-7 av hur far körde ner i en cementerad trappnedgång nära skolan och drömjaget i baksätet - samma eviga Observatör (Översjälen) då som nu - våndades över att inte kunna ingripa i faderns "klantiga bilkörning". 

Det som hände några år senare var tvärtom men vissa komponenter från drömmen realiserades: en klantig förare svängde ut på en höghastighetsväg och farsan, aldrig någon vän av fartgränser, hade inget val än att för att undvika direkt kollision styra höger och våldsamt krascha bilen i ett djupt dike. 

Diket eller dess variant "betonggjuten trappnedgång till byggnads källarplan", kan i sig härledas från en arketypisk Avgrund, eller solens nedgång i västra "avgrunden" - kort sagt sexåringen bearbetar redan vid dessa unga år ett dödsmotiv. Skottdramat som ändade livet på en byggingenjör och hans familj i Mussolinis Italien - kanske bloggarens föregående och tidigare omskrivna liv - skulle kunna förklara dödsmotivets närvaro i så unga år - det föregående avslutet rullas över och blir en omedveten struktur i nästa inkarnation. 

*****

Över till Hunter Bidens sinnelagshoroskop. Det ser först ut som ett ganska meningslöst företag eftersom tidpunkt saknas och Månen vid lunch just är på väg att fullborda sin vistelse i Skytten och styr kosan mot en nymåne i Stenbocken. 

Men en kort granskning ger vid handen att himmelen ger lika dåliga omen oavsett vilket mån- eller sinnelagstecknet än är! 

Här är en "naturlig zodiak" med egotecknet Väduren i sitt naturliga 1a hus:

Extrafärgerna har inget annat syfte än understryka att den skandaltyngde Hunter föddes med en övertydlig betoning på just den fladdriga Passionens kvalitet (Rajas guna). 

Till och med de två säkra planeter (tre om Månen står i Skytten) som slipper slitas mellan Ljus och Mörker och befinner sig på "ljusa sidan" är i själva verket låsta i Passion. Här finns ingen äkta strävan om intelligens och insikt eftersom Merkurius och Mars (och ev. Månen) betingas av sin disponent Jupiter, som i Passionens Våg är mest intresserad av att förlusta sig. Det börjar låta som Hunter Biden redan i denna kosmologis första vaga antydningar...

Om nu "kosmos kvalitet" i denna tid inte är demonisk (Tamas/Mörkret) men heller inte har någon gudalikhet (Sattva/Ljuset) utan förblir krampande i den genuint mänskliga Passionens mellannivå (hans "karriär" innefattar strippor och droger och all den Passion som gör sig så bra i stora rubriker), kan man ta steget in i människans "system" och granska planeternas positioner.

Och här syns de två "stora ödespenslarna" i clinch. Expansiva Jupiter och Åtstramaren Saturnus i opposition. Men återhållsamheten förlorar och rikedomen och excessernas Jupiter tar över. Detta kan säga även med en "naturlig zodiak" eftersom planeterna har bättre och sämre lägen, och en sämre position för Saturnus än egoprincipens Vädur finns inte. Här är egot sin egen lagstiftare och utförare. 

Jupiter, vars expansionskraft, och allmänna förmåga att harmoniera med andra (Vågskålarna)  skadas pga. av den egocentriska fixeringen, skadar i sin tur Saturnus genom att ingjuta för mycket av den sämsta sortens Jupiter-Våg i egots ramverk: Jupiter-i-Vågen är här bara en njutningslysten indikation.

Det är pga. oppositionen mellan "gasa på" och "bromsa sin" som Månens placering i detta fall inte spelar någon roll. Barndomens och familjens planet hamnar oavsett om i Skytten eller i Stenbocken med denna slitiga opposition som disponent/fundament!

Man kan t.o.m. tala om "arrested development", något i Hunter Biden var fel från födelsen. Saturnus i Väduren kan också indikera att en fixering eller blockering satt sig redan i småbarnsåren (Väduren = barnet) och att Mars i den världsliga försakelsens Fiskarna inte förmår agera som fundament till Saturnus-Väduren, er lika klart. Det är den drömska Fiskarna man ser i Hunter Bidens blick, han är inte närvarande utan Saturnus-hämmade egot lever kvar i moderlivets drömtillvaro. Årtionden med droger och alkohol var ett sätt att "åter krypa in i moderlivet". 

Bilolyckan i vilket han och sin storebror förlorade mor och två syskon inträffade 1972, när Hunter bara var två år gammal. I den generella livslinjen sorterar en så späd ålder naturligtvis under Månen (barndomsmiljön, modern, vaggan och graven). Från fem i denna generella livslinje (som modifieras av det exakta horoskopet med födelsetid) inträder Merkurius på sinnets scen (Månen = den inre scenen) vid 5 år. 

Jag är inte kompetent att utifrån den katastrofala bilolyckan bedöma Månens korrekta position hos Hunter Biden. Slutet av Skytten (en födelse före 12.58 i Wilmington, Delaware) passar visserligen bra: näraliggande Merkurius betecknar rörliga fordon. Detta placerar även sinnelaget i händerna på den oansvariga förmögenhetsmänniskan Jupiter, snarare än den visserligen defekta restriktionsplaneten Saturnus .

Jämför en njutnings- och lycksökande Hunter Biden vid Sveriges t.o.m. "verksamt onda" Jupiter, en position i 5e elithuset som visar hur Fattigsverige än år 2022 är helt fixerat vid framgångstrippen och att "gräva guld i USA"! Vilket misslyckande att bibringa hela folket en levnadsstandard som är tillräcklig och som tystar även giriga människors osunda drivkrafter efter "mer".

 

PS. Som alltid blir man nyfiken på de tallösa barn som föddes under samma omen och INTE i tvåårsåldern förlorade mor och syskon i en bilolycka...Men det går att borra ned i ett horoskops finare nyanser givet exakt födelsetid. Hinduisk metod säger sig kunna skilja ödet åt hos individer födda på samma plats med så lite som en minuts mellanrum. Ett horoskop för en hel dag (eller som här, eventuellt två dygn) är inte ens i närheten av den precisionen.


Inga kommentarer: