Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 3 maj 2022

Aborträtten ifrågasätts i USA. Men vad säger p-pillrets horoskop?

 


USA tycks ställa sig alltmer frågande till västerlandets senaste århundrade och dess moraliska förfall. Sverige som parodisk kopia av det stora landet har tagit efter precis allt, och en f.d. väninna till bloggaren hade i sin bekantskapskrets "det svarta fåret". Hon hade omoget använt sig av statens fria aborter tre gånger efter att hennes krogrännande nattliv i Stockholm fått oönskade graviditeter som följd. (Varför människan inte skaffade sig p-piller är mig obekant.) 

Var detta typiskt för det förfall det sekulära samhället resulterat i en typisk stockholmsförort för medelklass och övre medelklass och där det redan på 1970-talet var tunnsått med kunskaper andra än att tjäna pengar och leva så flärdfullt som möjligt? 

Minns Sverigehoroskopets suspekta 5e hus för den lyckligt lottade delen av Sverige! Husets onda Jupiter ger välmående svenskar en bisarr och skev uppfattning av individuell frihet, men amorösa Venus som ser återhållsam ut i självkontrollens Stenbocken visar sig sakna alla spärrar eftersom Venus fundament Saturnus själv är angripen av den huvudlösa Draksvansen (södra månnoden) vilken undertrycker ansvar och moral (Saturnus) i samband med lunära frågor, till vilka hör bl.a. naturens moderskapsfunktion. 

Ytlig Barbiedocka utan ansvar för verklig kvinnlighet står inskrivet i Sverigehoroskopet som det utländska män lustar efter: "vackra svenska flicka". Detta är en tydlig trend och på ideologisk nivå beskrivs horoskopets tillkortakommanden istället av sidor inom feminismen, som helt gått på slaveriet under staten: p-pillret befriar även kvinnorna att bli kugghjul i Produktionen av vilken svenskarna ser ack så lite medan Stat och Fabrikör lever så gott.

P-pillret således ett verktyg för Överheten att kunna utnyttja befolkningen mer effektivt. Var det detta den gissningsvis moderata partykvinnan omedvetet protesterade mot? Märkligt nog läste jag på lite om p-pillret igår bara för att vakna nästa morgon med rubriker som den överst om USA:s begynnande återuppräckt av fenomenet "moral". En synkronicitet. 

Katharine McCormick -
en svårt stressad eller
fanatisk människas ögon

Intressant nog var det en amerikansk kvinnlig rösträttskämpe som finansierade p-pillret med ett sitt jättelika arv. Katharine McCormicks liv var märkligt. Hon kom från fin juristfamilj och tillhörde från start USA:s grädda och gifte sig sedermera med yngste sonen till en av USA:s största industrialister, Cyrus McCormick som gjorde sig en förmögenhet på  agrikulturella maskiner (skördetröskor, traktorer m.m.) - uppfinningar han i vissa fall "lånade" från andra men tog patent på som sina innovationer. 

(Svenska proggmusikerna "International Harvester" - nämnda bara häromdagen i AB - var kända hemmavid under sent 1960-tal som "Träd, Gräs & Stenar". Av för mig okänd anledning valde de McCormick-klanens företagsnamn. Symboliserade jätteföretaget något för svenskarna vid den tiden, typ dagens onda Google eller Meta? Notera hur mediefolket totalt glömt eller förbjudits skriva om mänsklighetens verkliga fiender: namnen på de stora vapenfabrikörerna, inhemska och utländska...)

Det var nu inte pappa Cyrus som inkorporerade namnet International Harvester utan äldste sonen Cyrus Jr., en så omdömeslös rik slyngel att han i sitt hat mot organiserade arbetare (jfr svenska och nazistiska Bondepartiet/Centern) utlöste Hömarknadsmassakern som blev till arbetarrörelsens 1a mej-firande (se kommentar från 1 maj 2013).

Gissningsvis var hela McCormick-klanen arbetarhatare - det unga USA hade ännu inte tippat över i den satanistiska form av kapitalism som nu dominerar i Väst. Katharine gifte sig alltså med en i klanen, men hon valde olyckligt. Maken McCormick (bror till den hatiske Cyril Jr) förföll mentalt i schizofreni och blev ett vårdpaket. Det var där Katharine svor att aldrig låta sig bli gravid, och många årtionden senare huvudsaklig finansiär till p-pillret.

Denna kvinna som i ungdomen kämpat för sitt köns rösträtt kom med tiden att ansluta sig till mänsklighetens fiender, den Överhet som tillfångatog mängder av enkla kvinnor och ökade deras Produktivitet genom att ge dem ett p-piller som bedömdes tillräckligt säkert att man kunde räkna med svåra biverkningar eller död "bara" hos ett fåtal användare. 

(Big Pharmas sjaskiga historia redan i full färd, som synes. Långköraren med covid-sprutor som redan blivit en storsäljare med nya årsmodeller typ A, B, C... är bara det senaste av Överhetens inbillning att vara mänsklighetens välgörare men egentligen till stor del är kapitalister som aldrig säger nej när en chans uppenbarar sig att "normalisera" och skapa nya kroniska behov av "kvartalets fix" - mot influensa eller vadhelst. Nu ska man tydligen ta "boosterdoser" mot fästingar också, för att vara S-Ä-K-E-R. Inte konstigt att svensken hamnat i akut neuros och konflikt med naturen.)

USA:s motsvarighet till Läkemedelsverket, Food and Drug Administration, godkänner från och med 11 maj 1950 företaget Searle och deras p-piller. Företaget är den enda tillverkaren under många år och få men rika blev nu våldsamt förmögna på detta piller, som såldes in som "befrielsen för kvinnan". I botten låg en överklassdotters kamp för att slippa vara biologisk mor men säkert också en fläkt av Överhetens alltid lika sluga metoder för att suga skiten ur den arbetande och utbytbara folkmassan. 

Vinst och därmed Trygghet är som bekant temat i USA-horoskopets 9e religionshus, så det såg ut som en win/win-sitution för alla. Se bara imitatören Sverige där feministiska, i allmänhet lätt vänsterlutande kvinnor som hyllar sin frihet att få slippa Hemmet (detta fula!) och förena sig med alla torskar som accepterat löneslaveri. USA:s Krabban i nionde antyder hur amerikansk rovkapitalism fungerar: den äter, äter, äter och assimilerar andras arbetsinsatser och hela liv för att växa sig rund och fet som fullmånen.

Not. När Månen är rund kan man föreställa sig Saturnus ankomst, Skördemannen som fyller sina lador - livet för de materialistiskt sinnade är föga mer än detta samarbete mellan Måne och resursernas herre Saturnus via Krabba och Stenbock. Den uttryckliga socialismhataren Ebba Busch har axeln via fullmånefödelse.

Riksdagen innehåller säkert några exemplar till av denna axel, för den kan uttrycka sig som en formidabel samhällsstreber: Magdalena Andersson har t.ex. en version av Sol-Stenbocken stirrande mittöver, mot Stora Pengars Jupiter-i-Krabban. Så passande någon med ekonomibakgrund och många år som politiker med finanser som specialitet! Naturligtvis ser sig alltid Jupiter som stor välgörare men inte alla är det i praktiken...

Att göda sig själv är alltså USA:s märkliga nationalreligion och alla andra uttryck för landets trosåskådningar följer samma bisarra mönster. Aftonbladets nyhet om abortens upphävande visar fotot på en man med plakat: "ateister mot abort", som för att bevisa att det inte bara är kristna fundamentalister som engagerar sig för livet. Se där: ateism med otippade programpunkter som ännu en av USA:s perverterade religionsformer.


De tre kvaliteterna är intressanta i p-pillrets karta. "Frihet" utlovas via den jupiteriska ascendenten, och Jupiter själv står med graviditets- eller modersprincipen. Ascendenttecknets LJUS är dock fläckat av MÖRKRET och det är Jupiters position i det Mörka och statiska Vattenbäraren som gör att p-pillret inte är en obetingad, anarkistisk frihet. Vattenbäraren eller Samhället är den som portionerar upp denna frihet för modersprincipen Månen.

Så vad gör då Vattenbärarens gränsdragare Saturnus? (Gränser behövs för att ens kunna tala om ett samhälle.) Jo, den behärskas av olycksbringaren och mördaren Mars till följd av en konjunktion. Dräparen Mars är dessutom horoskopets atma karaka, själens begär eller nuvarande direktiv. Kan man använda AK i ett horoskop för ett preventivmedel? Har ett piller en "själ"? 

Ja bedöm själv: p-pillret må skänka kvinnor frihet från den biologiska följden av odisciplinerat sex, men prisets frihet är att man dödar ett annat liv för att rätten att leva vidare på ego-nivån. Det här horoskopet (som alla horoskop) verkar diskuterar pillrets karaktär ur ett perspektiv som inte sekulära västerlänningar vill höra om! Astrologin är en påminnelse om en äldre mänsklighet som ännu var medvetna om en kosmisk morallag, om objektivt rätt och fel.

I bloggens tidigaste fas tryckte jag ofta på "multipel attestering" - finns flera snarlika budskap i ett horoskop övergår en indikation till närmast visshet. Se Barnets symbol och hus: Solen och 5e (naturligt solära) huset - här i Passionens kvalitet. Symbolen är absolut perfekt: Väduren står också för Barnet eller Debutanten i denna värld.  Solen dessutom i sitt eget "kreativa" hus för barnalstring. I gammal tid var Mannen aktiv i processen, Månen /modern enbart en "matris" vari det solära nya livet växte (Upptäckten av interaktionen ägg/spermie är sen, 1800-talets andra hälft, har jag för mig).

Men här finns ett aber med DEN GODA KARMANS 5e hus, det är en saboterad god karma: husets ägare är nämligen Mars. Ur barnhusets perspektiv är Mars dock bara en neutral markör och platshållaren skadas av närheten till Liemannen eller Begränsaren Saturnus! Här är p-pillret ur flera perspektiv: pillret sätter käppar i hjulet för att alla barn - ännu själar i himmelen - som vill träda in kretsloppet eftersom själviska människor har avskurit sig från den Stora Planen och söker organisera sina egna liv för maximal bekvämlighet. Människa i osynk med den gudomlig instiftade morallagen för "hur saker görs här på Jorden".

Barnet - symbol för God Karma - dödas redan innan det blivit till. Det är P-piller-horoskopets djupaste innebörd. Men det perspektivet hade inte de feminister som skapade pillret. De var alltför upptagna med att se kvinnans lott i ett  samhällssystem som de borde ha börjat med att ändra på! (USA försökte länge med socialistiska kollektiva "COOP-lösningar" (kooperation mellan alla inblandade), men förlorade mot den Rike Mannens modell (krig och utslagning). Att sedan p-pillret blev en kassako utan motstycke, det är bara kapitalismens refräng och till dess ständiga vanära.

Men så presenteras inte den västerländska livsstilen och allraminst p-pillret, som alltjämt påstår sig "befria" kvinnan att sugas in i Produktionsmaskineriet. Se Satans stjärna Algol och hur den exakt koinciderar med kommunikationsplanetens längdgrad i Oxens 3e grad. Med mördande reklam, PR och desinformation kan man få Mördare och Rovkapitalister att framstå som våra bästa vänner, särskild när de gömmer sig bakom positivt laddade ord som "demokrati".

Ett sista domsord finns också i denna märkligt avslöjande karta: kvinnan generellt betecknas av Venus och i Fiskarna anses planeten "upphöjd" och därmed ägd av Jupiter, frihetens planet. Men här går något för långt och antar istället demoniska kvaliteter: Venus korrumperas av det giriga Drakhuvudet (hinduiska mytens demon som vill bli lik männen, ursäkta gudarna!). Detta visar en kvinnlig frihet som förbryter sig mot universums norm. Om västerlandet snart går under (och dess storhetstid HAR varit) är det inte bara patriarkatets kapitalister som är skyldiga utan även kvinnor som trillat i varjehanda fälla och misslyckats se den Stora Bilden, se de många sjuka värderingar som smugits in i västsamhället och nu anses normala.

 

Katharine McCormicks horoskop

Utan känd födelsetid och med Månen (så viktig här!) just ankommen i sitt härskarläge modersprincipen Krabban vid lunch, finns ändå möjligheten av en Måne-i-Tvillingarna, vilket hennes akademiska barndomshem kunde tyda på. Notera hur juridikens Jupiter i LUFT i det fallet skulle berika barndomshemmets Måne i Luft. Men osäkerheten om mån- eller sinnelagsascendent gör att det får bli en naturlig zodiak, med moderskap/hem i 4e och härskare/överhet/karriär i tionde under Ägaren Saturnus överinseende:

 


Månen i Krabban skulle dock aktivera samhällsstreberns axel även här (se ovan). Inte minst kan man då läsa Saturnus som Gränsdragaren för Månen - prevention av moderskapet! 

Barnlöshet med Solen i 5e barnhuset och dessutom maskulina Lejonet är annars en astrologisk standardprognos, även om en naturlig zodiak inte talar om en enskild människas fertilitet eller val. Det är dock en intressant feministsymbolik: Solen - självhärskaren - bränner svagt både intellekt/Merkurius som kvinnan/Venus. 

Detta betyder inte att hon saknade intellekt eller var främling för sitt kvinnlighet, men att hon primärt upplevde sig som en Sol, som en kognitivt och neutralt själsligt väsen. En ledargestalt (se hennes blick på fotot igen! Lejonet rovdjursblick.). 

Detta soltecken hos en kvinna - mer man än de flesta män - är exakt rätt drivkraft för att ta strid mot det patriarkala samhälle som den eventuella oppositionen Saturnus/Måne kan teckna.


_____

Överkurs - här börjar den verkliga historien om Livets kontinuitet och barnprevention som sinkar men aldrig helt kan hindra

Ännu ett inlägg där "subinflytandet" från katolske Albrecht tycks ha smugit i bakhuvudet. Bloggaren är inte katolik och inte ens kristen av annat slag. Men då och då dyker ämnen i tiden upp vilka tycks aktivera vissa otidsenliga synsätt som förefaller ha att göra med en människas sidopersonligheter. Dessa är inte ens tillgängliga förrän själen når ett minimum av avgiftning från de rådande, i Sveriges fall, materialistiska "sanningarna". De kan förekomma i drömmar om natten men den sekulära människan saknar förmåga att förstå vad hon just drömt om...


Jag trodde jag "skrivit av mig" detta "sidoinflytande" via två texter ägnade helt åt den obskyre hertigen, inte ens en fotnot i världshistorien och troligen bara föremål för bayerska lokalhistoriker. 

Men när jag återvänder till hans födelsedag, vad ser man då om inte EXAKT de planeter sammanfogade som i p-pillrets horoskop! 

Såväl moderskapets Måne som barnets Sol baseras på välvilliga Jupiter här uppenbarligen inte "dödad" av Mars utan snarare extremt energisk eller vitaliserande. Albrecht tycks från unga år ha varit en ambitiös och makthungrig lokal figur, och stämmer månascendenten i Fiskarna syns det som Solen (självhärskaren) i 10e makthuset. Sådan var hans lunära fantasi om sin framtida roll, och i verkligheten utmanövrerade han en äldre bror (snarare "köpte ut") för slippa dela tronen. 

Vad jag läst mig till stormade alla i den i flera stater spridda släkten Wittelsbach mot varandra, något jag känner igen från detta liv och splittringar och oenighet mellan familjemedlemmar och även mellan fädernets och mödernets släkter! Jag har i ett upplyst (?) ögonblick identifierat hädangångna far i detta liv som en av Albrechts döttrar i 1400-talslivet. Det kan vara fler gamla tyskar i släkten, nu återfödda i "pursvenska" blodslinjer. Insikten om att själar rör sig oberoende av DNA är sista spiken i kistan för Svensk rasbiologi i dess senaste utförande: den söndermedicinerade sekulära svensken. DNA är en lägre form av kunskap som diskuterar naturens mekanismer, inte själens egen verklighet.

Albrechts födelsetid okänd men Månen med överdriftens Rahu i Fiskarna verkar stämma. Både hans glupskhet (ett matvrak enligt en föga smickrande målning - den enda som letat sig ut på nätet). Han hade samma aptit för "det senaste". Hertigen var en av de första i norra Europa som importerade exotiska djur och höll sig med en eget litet zoo, en föregångare till den senare "demokratiserade" djurpark småfolk av idag färdas till och häpnar över getter och annat i huvudsak hemodlat. Månen i Fiskarna är känd som enorm djurvän och jag minns en bekants barndomshem där det kryllade av hundar och katter, som ett eko av en gammal bondgård mitt i staden i modern tid.

Nytt sedan inläggen om Albrecht är en handfull kommenntarer om hinduernas planetära relationer, inte minst den kufiska "6-8"-relationen som sägs olycksalig. Den förefaller inte kritisk men hertigens horoskop har två stycken "dissociationer". Dels en troligen rätt obetydlig mellan Saturnus och Venus. Han hade bara tio år kvar av sitt liv när han slutligen gifte sig (och lade stor möda på att skaffa sig en ansenlig avkomma). Dissociationen mellan Venus och dröjsmålsmakaren Saturnus kanske vittnar om det sena Venus-äktenskapet...

Den andra "6-8-relationen" är intressant i frågan vad Albrecht skulle ha tyckt om p-pillret och Modersprincipens val att förneka sin funktion som barnaföderska: Månen i Fiskarna, får ur sitt fundament Jupiters perspektiv en fientlig blick riktad mot sig ("6-förhållandet" eller "inkonjunkt" i modern västastrologi).

Med bara en sinnelagsascendent blir tolkningen spekulativ, men sinnelaget har här sitt fundament i "radioskugga" eller en blindfläck i 8e mörklagda dödshuset. Eftersom Mars just invid Jupiter representerar naturens blinda sexualdrift kan man uppfatta detta som att "Albrecht den Vise" (som man postumt kom att kallas) länge levde utan en tanke på avkomma eftersom han som härskare tänkte politiskt. Inte vilken kvinna som helst dög, och det dröjde innan han lyckades få hop det med Kunigunde, dotter till den mäktige kejsar Fredrik III av det Tysk-Romerska Riket (säte i Österrike). Vad jag förstår "kuppade" han till sig prinsessan utan kejsarens medgivande! Solen i Skytten är känd för sin oförvägenhet.

Tanken på en kvinna som mor till hans avkomma hölls "dissocierad" under många år vilket också de inblandade elementen på sitt sätt demonstrerar: Vatten och bortträngd Luft. Vågen (partnerskapet) i 8e med en så viktig planet som måndisponenten häri) tyder inte på någon högre prioritering av tvåsamheten, så sent faderskap är rätt tydligt, trots att inte klockslaget är känt.

Men den dolda välgöraren Jupiter har en mycket mer välgörande funktion för Solen än för Månen! Om Månen "drömmer" om Solen i 10e makthuset, bidrar månfundamentet Jupiter konstruktivt genom att vara fundament även för Solen-i-jupiteriska-Skytten. 

Och här är synergin mellan elementen tydlig: ELD och LUFT (även om det senare är dolt i 8e) fungerar som himmelskt omen betraktat. Det måste vara en Sol uppbackad av religionens och filosofins Jupiter som gav hertigen det postuma epitetet "den Vise". Världslig vishet brukar ligga hos tidens herre Saturnus men andlig eller högre visdom tillhör Jupiter. OBS. Utifrån månascendenten är BÅDE Mars och Jupiter VERKSAMT GODA (Jupiter verksamt neutral men till sin essens "den Stora Välgöraren").

Jag har mött mycket roliga människor med störning mellan VATTEN och LUFT och tänker speciellt på en med samma Måne i Fiskarna men baserad på Jupiter i LUFT-tecknet Vattenbäraren. Halvt mytoman (se Amber Heards LUFT/VATTEN-mix) men samtidigt fylld av Fiskarnas välvilja för samhällets små.

Tyske Albrechts knäppighet anades när hans överdrivna kärlek till stora mängder mat ledde honom att till sin egen begravning beordra att en stor kaka eller pudding av något slag skulle bakas. Den föreställa honom själv i full skala. Gästerna skulle således "kannibalistiskt" förtära sin hädangångne härskare! 

Jag kan inte föreställa mig att detta var brukligt förr, men anade direkt vad Albrecht tänkt på: han iscensatte Kyrkans nattvardsceremoni med sig själv som Jesus kropp och blod! Han var Oblaten/brödet begravningsgästerna förtärde, "honom till åminnelse". Detta är exakt så sjuk fantasi (och tänk att detta var delstaten Bayern-Münchens hertig!) som jag noterat hos en del VATTEN/LUFT-typer. Den grandiosa eller spefulla självbilden passar väl med den gränslöshet som fick Albrecht att importera tama lejon från Afrika som strövade fritt på hans borggård.

Helt klart var "katolikerna" roligare på den tiden, åtminstone de som fötts till rätt position. Sedan kom tråkmånsen Martin Luther och pekade på Kyrkans förfall. Så vitt jag förstår var bayerske Albrecht mer intresserad av att skapa ett hov i italiensk renässansstil än något annat. Vilda djur och en privat orkester (det här var före stereoanläggningar i hemmet).

Kanske var det dessa världsliga later som avgjorde att han bara ett halvt århundrade senare reinkarnerade i England och kom att bli en Italien-dyrkande greve som förgäves sökte maktbefattningar under drottning Elisabet. (Han hade fått måttet fyllt i sitt tidigare liv och Ödet behövde inte se honom upprepa samma mönster igen).

Som tidigare nämnt, bloggaren har genom över 40 år samlat vitala drömmar som tecknar en linje. Ännu har inga överlappat på en linjär tidsskala. Att tala om "sina tidigare liv" är dock en typisk västerländsk ego-fadäs. Varje människa har ett liv och inget annat. Det är själen (en annan existensform) som använder människosläktet för att uppleva denna värld som möjligen kan tala om "sina" tidigare liv...

Men av kartan för dygnet för Albrechts födelse syns ändå en stor respekt för Livet (Solen i mäktigaste huset) och uppbackad av sitt fundament Jupiter i det genomsexualiserade 8e huset med sexualdriftens eller libidos Mars nära knuten till sin planetära vän Jupiter. Den arma Kunigunde måste ha varit konstant med barn under parets tio år tillsammans. Åtta barn blev det på dessa år, varav bara en dog innan första födelsedagen. Pojkarna nådde maktpositioner, döttarna giftes bort...

Bloggarens liv är så maktlöst som något kan bli, faktiskt är 10e huset AKTIVT AVKNÄPPT i via Draksvansen hans horoskop, vilket kanske bäst förklaras med ett "vart där, gjort det redan". Albrecht är således arketypen till den Fiende så mycket av bloggen adresserar i klassfrågor och Sideriska har i den meningen kommit att bli en slags själens självterapi! 

Albrechts överdrifter har för övrigt redan friköps av en kortlivad slav i North Carolina... I själva verket började friköpandet långt tidigare, för linjär tid är bara ett av flera möjliga perspektiv på "summan av verkligheten", precis som en planet kan avhandla flera saker beroende på perspektivet, som exemplifierat av Mars i p-pillerhoroskopet.

Fler borde ägna sig åt navelskådande. Ju mer man upptäcker, desto mindre har man att bygge falskt ego kring och ju mer fattar man att hela mänskligheten är en enda process som kravlande söker en ny Form, Människan 2.0. 

När den modellen lanseras (först i det Osynliga) kommer ribban ha höjts till den grad att merparten av själarna som börjat vänja sig vid Jorden inte längre kan återvända. Ur jordiskt perspektiv beror det på att planeten inte längre klarar nuvarande folkmängd. Något kommer att hända i en inte alltför avlägsen framtid och alla världens tekniker kommer inte att ha några lösningar. De Rika kommer att rädda sig och låta resten gå under.

Kommer då verkligen Människan 2.0 att vara lösningen? Ytterst, nej. Det är fortfarande samma zodiak, samma pussel, men med lite annan betoning på motiven. Krabbans ständiga hunger och oro kommer t.ex. att åtgärdas med dna-saxen och nya sätt att hålla kropp 2.0 vid liv kommer också att se dagens ljus.


Inga kommentarer: