Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 1 maj 2022

Genuin statsman: Pierre Schori

Det här inlägget kan ses som en fristående spinoff på Den frivola statsmannen.

Den genuine statsmannen Pierre Schoris (och medförfattaren Henrik Fritzon) "varning" för NATO-medlemskap i Aftonbladet är oantastligt formulerad. Den avslöjar hur katastrofalt snett socialdemokratin spårat ur. Läs hans beskrivning av det underlag för NATO-frågan partiet skapat sig. Skrämmande illa prioriterat och lömskt!)


När jag tittar på denna diplomat-ut-i-fingerspetsarna är planeternas fördelning på de tre kvaliteterna fascinerande. Det kunnigt insatta Ljusets kvalitet mixar fascinerande med Passionens eller Lidelsens kvalitet.

Men den enda planet som befinner sig i Mörkret spelar likväl stor roll eftersom det är Venus - balansen och freden - som står hotad i den blinda sexdriftens, dvs. dödens (och återfödelsens) Skorpion. Venus tillhör Passionens kvalitet och kan därför inte upplysa Skorpionen som t.ex. Solen kunnat göra. 

Planeterna i Ljusets kvalitet kan "befria" även de Mörka tecknen, och Sol-Skorpionerna kan ibland vara heroiska kämpar i farans eller dödens närhet: brandmän, akutläkare etc. Viss varning, eventuellt, för Skorpionen i ideologiska frågor, tecknet tycks problematiskt i två av Expressens kvinnliga journalist-hökar.

Schoris avvikande Venus är en lämplig position för en som sedan Olof Palmes dagar delat synen på kärnvapenhotet mot mänskligheten. Hans Passionerade Ljus har något att rikta sig mot.

Intressant nog är partiordföranden Magdalena Andersson 100% Passion och Kunskap (här färgas även Väduren passionerat orange eftersom det aktiva Drakhuvudet gästar tecknet, den passiva motsatta Draksvansen fyrar inte upp tecknet på samma sätt om den är ensam i ett tecken.).


Denna totala "passion för ljuset" passar en statsminister som måste vada igenom pappershögar för att snabbt bilda sig en kunnig uppfattning i varjehanda frågor. Man måste verkligen ha passion till ytlig kunskapstillägnelse. 

Men denna synbart lätta och goda karta kan medföra en aningslöshet eller risk för att underskatta Mörkret eller för den delen Mörkret neutralt uppfattat: som förmågan att informerat likväl insistera på status quo ("Sveriges neutralitet har tjänat oss gott genom åren"). 

Schori tycks därför ha mer realism än Andersson med förmågan att bromsa via Venus-Skorpionen och se värdet i landets nuvarande ställningstagande. (Rimligen vet han att allt detta är hyckleri, Sveriges band med NATO-USA går djuupt... Men han har i alla fall uttryckt sin från NATO-köpta krafter inom Socialdemokraterna avvikande åsikt...)

Så varför förefaller Andersson ha tappat greppet nu, bara för att Putin trasslar i sin närmiljö? Svaret är att både Schori och Andersson har klippfasta principplaneten Saturnus "på glid" i det strömmande Vattnet (Fiskarna). 

Men Schoris fritt flytande principplanet har lite bättre fasthet eftersom den disponeras av Fiskarnas Jupiter, som i sin tur står i en Passionerade Stenbocken. Jupiter och Saturnus bildar en nära sammanflätad "ömsesidig reception" genom att var och gästar den andres tecken, och spelar tecknen överhuvudtaget in, kretsar Stenbockens passion dels kring makt men också det bestående, det hållbara, det som håller bästa hantverkskvalitet. Det är en materiell och därför i sig stabiliserande typ av passion.

Den känslan borde Sol-Stenbocken Andersson också ha, men hennes Saturnus i rinnande Vatten förvärras av Fiskdisponenten Jupiter i Krabban, som är ett Passionerat tecken motsatt den försiktiga Stenbocken med dess Passion för Bevarande. Passion för status quo - påverkad av Föränderlighet - underminerad av Passionen för "månadens smak". Detta är att vara rotlös!

Krabban som månens tecken är IDEL FÖRÄNDERLIGHET (månens fyra faser) så att Andersson helt saknar fundamental stabilitet. På hennes djupaste nivå är alltid förändring något gott och därmed är hon en lättmanipulerad härskare, en klassisk ja-sägare till säsongens nymodighet. 

Detta är förödande trots att kartans starka del i Ljusets kvalitet ser så progressiv och god ut. Man som bloggen noterat kan man hitta rena stolpskott i denna nominellt bästa kvalitet, precis som det finns dem med mycket Mörkret som representerar ädelt motstånd mot förändringar för att de ser att det rådande läget är bättre än vad "innovationsfanatikerna" vill införa. Varje horoskop har sina unika budskap i relation till de tre kvaliteterna.

*****

Att sakna klockslag är ett aber eftersom de STÄLLEN som behärskas av Ljus, Mörker eller Passionen (den senare sliten i båda riktningarna) ger inriktning åt livsödet... Den här bloggaren har t.ex. en karta med tid som påminner om Schoris fördelning fast lite värre hot från Mörkret. Med samma ascendent (och tillika månascendent) i Tvillingarna hamnar en placering i Mörkret i fiendens 6e hus, precis som Schoris månascendent har sin Venus i denna otursamma sektor. Och bloggaren har bestämda idéer om den olycka Rikedomens Jupiter medför i en människas liv.

Det är säkerligen insikter som gjorts i tidigare liv, nu finns kvar som Attityder och lätta att återaktivera runt 20 då jag läste Dödahavsrullarna "1900-talets största arkeologiska textfynd". Dessa 2000 år gamla judiska dokument en entydiga: Pengar är ett av "Djävulens tre fångstnät". Av den anledningen kallade de första jude-kristna ebioniter (De Fattiga, de som levde i kommunistisk egendomsgemenskap) så länge rörelsen hade kvar sina rötter i Palestina.


Tre kunskapssökande Måne-i-Tvillingarna på raken. Bloggarens karta ser dock mer "dubiös" ut än Schoris, i termer av Ljuset och Mörkret. Men den är ett bra exempel på hur klockslaget krävs för ett säkrare omdöme. 

En fysisk Tvillingascendent gör den naturliga välgöraren Venus även till en verksam välgörare så att planetens närvaro i det mörka och rent animaliska Lejonet höjer sig över "spelplanen" - TROTS att Venus alltså tillhör Passionen och därför kunnat blir "passion för mörkret" i Lejonet. Bara födelseklockslaget friar Venus från den misstanken.

Som verksam kraft för det goda kommer Venus också att ta udden av såväl Solen (Lejonets ägare) som krigaren Mars i venusianska Vågen, vilka annars är verksamma illgörare och som verkligen kunnat leda till en "mörk passion". Denna mörka härskar- eller lejonpassion tillhör nu bloggarens tidigare liv (ett eller flera) och där det måste ha skett svåra felsteg för att bara en skurkstat som Sverige var tillgänglig för en återfödelse till Jorden.

Således innebär Månen i Ljuset (Månen tillhör själv Ljusets kroppar: Solen, Jupiter, Månen) och lunär absorption av näring (LUFT = tankenäring) gör att vännen och välgöraren Venus kan börja upplösa horoskopets Mörker, faktiskt friköpa de forna personer som svagt och på ett torftigt principiellt plan signalerar vilka de var genom den aktuella kartan för ett jordeliv.

Not. Det har sagts tidigare, men den hinduiska doktrinen om planeterns "verksamma natur" är märkligt lik Aristoteles uppdelning av orsaker i fyra typer var av en är just den "verksamma" - det som driver processen här och nu till skillnad från t.ex. ändamålsorsaken (syftet som verkar "baklänges" och drar allt till sig - teleologi skulle en teolog säga).

Återstår bara att ta ställning till det mörker som läcker in i bloggarens 7e allianshuset och drabbar 9e filosofihusets härskare Saturnus. Risk för att Ljuset förmörkas av villoläror till följd av dålig filosofi eller dålig livsfilosofi eller val av ideologi?

Nej! För detta är inte bloggarens mörker, det är Fiendens mörker som han på inget sätt bör alliera sig med (7e allianshuset). Mörkret läcker in i 7e från 6e olycks- och fiendehuset där 7e husägaren Jupiter i Mörkrets Skorpion befinner sig. Detta är Dödahavsrullarnas och Bibeln budskap i ett nötskal. Kung Davis psalmsamling börjar:

Välsignad är den människa som varken rör sig i de ogudaktigas råd eller lever på syndares sätt eller intar den hånfulles position.

https://biblehub.com/kjv/psalms/1-1.htm

Att det är ett uselt omen i äktenskapsfrågan, risken för allians med en ytlig människa som med tiden visar sig sakna substans, alltför positiv skattning är ett misstag bloggaren gjort flera gånger. Allianser i allmänhet bjuder på samma problem och yrkeslivet gick sönder av den ena arbetsgivaren efter den andra som gick i konkurs. Sverige har blivit ett land för ytliga klippar- och chanstagarmentaliteten ("start-ups" uttrycker klippar- eller lycksökarmentaliteten). Ominat passar därför "utmärkt" för födelser till sekulära länder som Sverige, länder som fångats av djuriska värderingar: marknadsekoomins credo "äta eller ätas". Ett land som programmatiskt avvisar Guds existens som en faktor i sina rådslut.

Eftersom "långvarig karmas" Saturnus är involverad i allians/fiende-kombinatet i bloggarens karta, antyds en ödesbestämd födelsetid för en själ som haft tidigare liv i en kultur som praktiserade "grader av renhet". En sådan själ kommer att få problem med de kolsvarta själar som dras till födelse i sekulära länder. Det är inte nödvändigtvis något ont omen, bara en konsekvens av gamla och djupt sittande synsätt vilket kan komma på kant i nytt värdland. (Exakt samma resonemang som invandringsmotståndare anför, vilka således framstår som idioter eftersom varje människa innehåller ett helt menageri av sidopersonligheter och där garanterat ett par stycken heller inte passar med den "normerande svenskheten"!)

Ta Jesus som måste ha känt till Dödahavsrullarna i detalj. En teori om honom var att hans modersamfund var just rullarnas författare. Det grundade ursprungligen av präster i exil vid Qumran invid Döda havet. Rörelsen bedrev mission inom landet och Jesus kan ha varit - inte Messias vilket vissa bibelställen tyder på att han värjde sig för att kallas - men väl en av gruppledarna (maskil) som färdas runt i landet med en grupp män och kvinnor och predikade. (Huruvida han uppviglade mot ockupationsmakten Rom är SÅ bortredigerat ur de kanoniska texterna  att sanningen knappast går att nå, även om mans yngre bror i en rekonstruktion triggade det judiska upproret mot ockupationsmakten). 

Som en typisk renlighetsivrande esséermedlem vägrade Jesus bära penningbörsen som hans lilla kringvandrande team folkpredikanter behövde när de inte rörde sig bland andra esséer (mellan vilka den kommunistiska principen gällde, att alla delade husrum och mat med partivänner). Jesus tillhörde en högre grad av prästerlig renhet än t.ex. Judas, som fick uppgiften att hålla i "de satans pengarna". 

Dödahavsrullarna ägnar stor möda åt att reda ut vad som faktiskt ser ut som en slags segregering mellan människor på basis av deras grad av andlighet, en smått spöklik föregångarna till svensk och nazitysk rasbiologi, som istället tog fäste på kroppslighet / biologi då den andliga medvetenheten trängt ut av biologins och kemins landvinningar i början av 1900-talet. 

Se Sveriges illustrativa horoskop från 1809 som via sin sataniska axel mellan Ledaren/Solen och 11e husets samhällsanda perfekt illustrerar en generande låg låsning av samhället på en materiell-fysisk nivå och åtskillnad mellan de få Rika och de många Fattiga, det 1800-talssamhälle dagens borgare återinfört genom import av arbetskraft som motsvarar dåtidens fattiga svenska statare och tjänare.


Tillbaka till bloggarens horoskop. När Jupiter i 6e huset så otvetydigt symboliserar den ogudaktige statsmannen - antingen som offer för Olyckan eller som en aktiv Fiende - följer att bloggarens 10e jupiteriska makthus (eller karriärhus) är avknäppt via Draksvansens närvaro där (Drakdemonens drivande huvud kapat vilket ger en avmätthet eller ointresse gentemot det 10e). 

Utifrån detta omen i Fiskarna - som har den förkastade Fiskhärskaren Jupiter som sin bas - förstår man hur omöjlig den här bloggen egentligen är. Inget bloggaren vidrör KAN eller ens FÅR (enligt Ödet) lyckas eller nå den stora menigheten (tiondehusrenommé). Bloggen uttrycker tankar och ämnen Sverige som helhet inte längre kan ta till sig till följd av valet av, som Psalm 1 uttrycker det, "syndarens väg/sätt" och "den hånfulles" ironiska sarkasm (ironisk distans är det enda förhållningssätt många av dagens svenskar behärskar - de klarar inte att ta till sig något, klarar inte att förändras och växa). 

Psalm 1 ger för övrigt skälet till att vissa zadokim, vissa från Jerusalems prästerskap gått i exil vid Döda havet: Jerusalem hade definitivt förorenats av Rom och detsamma gällde en dekadent judisk överklass som ville leva som de dekadenta hedningar - jämför en motsvarighet i Sverige: den sekulära judiska familjen Bonniers och deras USA-vurm, anpasslingar som avfallit från sin judiska tro. Frågan som inte längre kan besvaras är om Jesus också åt "gräshoppor och vildhonung" som samfundsmedlemmen Johannes Döparen och senare förfalskade tillägg framställde Jesus som en som äter och dricker gott och menar att problemen enbart bor i människans sinnelag. I så fall är det solklart att modersamfundet sparkade ut honom. Brodern Jakob var mycket mer renlärig och avvisade hellenisternas frosseri.

Efter profitskolans införande i Sverige (och uppenbart inte en politiker i sikte som våga sticka upp mot landets Profitörer) saknas till och med grundkunskaper för att ta reda på hur man tillägnar sig förståelse. (Tredubbel insufficiens i landet!)  Då är det illa. Inte minst för en astrologisk blogg. Ämnet är frustrerande eftersom "allt kan betyda allt" och i själva verket kretsar kring förmågan till "kreativ analys". Sideriska siktet är och förblir en "smal nischblogg" vilket kan ses i bloggarens avstängda "offentlighetshus" (10), så ser inte huset ut för dem som skriver en storsäljare eller får ett personligt genombrott.


*****

Ett helt annat ämne

Medförfattare till detta inlägg var inte så mycket hertig Albrecht av Bayern (1400-talet) som det politiska fiasko den 17e greven av Oxford (1500-talet) kom att bli. Albrecht förmedlade ännu mycket av sitt alter egos vilja till makt (vilket kan ses i Shakespeareverkens besatthet av kungamotivet) men stötte på patrull i det efterföljande livet med den litteräre greven. Det som talar för Oxford - just nu - är att han inte kan låta bli att sticka fram sin linslusiga Vädurs-identitet denna dag (30 maj), med nymånen i Väduren baserad på Mars i Vattenbäraren (Oxford: Solen i Vädren, Mars och Månen i Vattenbäraren).

Bloggaren hade tänkt avhandla enbart Schori/Andersson men så gick tankarna till den egna kartans omöjliga karriärindikationer och "den judiska erfarenheten" som undertecknad tror sig ha haft, kanske bara årtionden före Jesus födelse....  Asien "gjorde" själen långt tidigare, och själens "långa minne" har som äldsta scen uppfattat måltidsritualer hos något mycket tidigt jägarfolk där varken tid eller plats på Jorden medföljde drömmen, vilket hänt några gånger. Det var så länge sedan att hominiderna ännu inte hade ett talspråk, men de hade lärt sig att rituellt grymta eller mässa tillsammans inför måltiden varefter rena kriget utbröt över de bästa bitarna av det nedlagda och grillade djuret! Det hela påminde en del om dagens enklaste flocksammankomster: det kollektiva beteendet hos en supportergrupp på läktaren. 

Här kan man tala om att kollektivsjälen dominerar över den individuella. Båda ändlägena har alltid funnits men relationen mellan dem pendlar över tid... Sverige har nu nått den kollektiva tankens sammanbrott och bara Eliten håller ihop för att garantera sina fortsatta klassprivilegier. Vänsterperspektivet har i princip försvunnit från Sverige och det betyder också landets upplösning som tidigare bloggat om...

Efter brittens 1500-tal skulle det bära käpprätt ned genom århundradena fram till "den svenska upplevelsen" (med en budgetblogg som enda meningsfulla frukt). Detta var troligen den här själens absoluta bottennapp. Trots ett samhälle med både trygghetsnät och tekniska bekvämligheter ett nästan tommare liv än den fattiga upplevelsen som färgad slav och trädgårdsmästare i USA på 1700-talet. Men allt vänder till sist till det bättre.

Iakttagelsen av egen synskhet i ett mycket tidigt utvecklingsstadium har fått bloggaren att se mer än den fåkunniga västvetenskapen: att vara medveten om sina sidopersonligheter skiljer sig från sjukdomen multipel personlighetsstörning. I det senare fallet, enligt läsefrukter, ersätts ego-jaget temporärt av en annan personlighet, blir besatt, och i vissa fall kan flera personligheter snabbt skifta. Det är ett endimensionellt fenomen, precis som psykosen eftersom allt kretsar kring egot. 

Forskningen anser att dessa sidopersonligheter är en traumatiserad människans skyddskonstruktioner, men för egen del har dessa karaktärer sakta klarnat under ett helt liv som istället tagit den antika tanken på största allvar: i drömmar kan människan få tillgång till kunskap hennes ego inte besitter. Sakta växer själen och börjar kasta ett ljus över sina inre angelägenheter och i drömmar börja man se att vissa "hang-ups" (eller "fixeringar" som det hetta innan USA drabbade Sverige)  har en förhistoria ingen kunnat föreställa sig!

Den med själslig förankring kan därför från en stabil punkt erfara aktörerna på sin inre teaterscen och parafrasera dem utan att bli besatt eller identifiera sig helt med dem. Ibland t.o.m. identifiera från vem impulser eller tankar kommer. Men det kräver förstås initiala UPPENBARELSER av karaktärerna, ett ord som ingenting betyder i ett sekulärt samhälle eftersom den ringa människan sänkt taket så lågt att hon känner sig vara herre på täppan och att det nuvarande egot är det högsta (och enda).

Det är barn av sådana samhällen som drabbas av psykisk sjukdom. (Gammal kinesiska har inget ord för "ego" eller "jag", bara symbolen för en människokropp vilket kan indikera en medvetenhet separat från ego/kroppssystemet.) Själen är portförbjuden i sekulära länder och förklaras i vilket fall vara symptom på att något är fel, kanske att den sociala indoktrineringen misslyckats. 

Sanningen är att ett sådant land erövrats av Satan, som det skulle ha kallats förr. Landet lever under falska föreställningar och har blivit uppblåst. Detta i sin tur återknyter till de lunära demonnoderna där Drakhuvudet är hybrishalvan av det repetitiva mönstret och Draksvansen den fas där luften går ut hela den falska föreställningen. Jämför gärna Sveriges solära fundament Saturnus - hackad i kanten av Draksvansen som tömmer landet på dess livsluft (men även dess uppblåsta och intiga luftslott).

*****

Tillägg

Inläggets publiceringstid (direkt efter en sista stavningskontroll och inte tidsbestämd med någon avsikt):


Kartan täcker in flera av textens ämnen. Inte minst kommunikationsplaneten Merkurius i undanskymt läge trots en fenomnal Vattenbärare i 9e huset för samvete och högre medvetenhet, en bra grund för nymånen i Väduren (utom för landet Sverige vars Saturnus inte håller måttet som policymakare).

För förnimmelsen att en viss död greve engagerade sig i texten, se förstärkaren och linslusen Rahu i Väduren, baserad på nämnda Vattenbärare i 9e "gudens eller all-insiktens hus".

Ämnet: den goda statsmannens avvisande av sossarnas NATO-dårskap passar löst under denna utmärkta karta men kanske speciellt under den pacifistiska Venus med Jupiter i Fiskarna i 10e "officiella" huset. (Obs. Venus är här stridbar eftersom den föregår Solen och fungerar som Morgonstjärnan. Men stridbarheten rör ämnet: Schoris appell mot ett ja till NATO!)

Här kan man notera att publiceringstiden visserligen gör Jupiter till en verksam illgörare, men se vad texten säger om bloggens öde - denna blogg kan inte vinna någon framgång till följd av bloggarens karma i kombination med ett land som Sverige. I någon mån tempereras den verksamt dåliga Jupiter (noll ryktbarhet/spridning av texten) av att Venus är en verksam välgörare. Det blir ett blandat besked om ämnets nominella huvudämne (eller textens flera sammantrycka underämnen). Men 10e huset beskriver bara yttre inverkan, kombinatet Vädur/Vattenbärare säger långt mer om textens sakinnehåll.


Inga kommentarer: