Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 30 april 2022

Myndighets varning skrämskott mot svenska folket

[Skrivet den 27 april men publicerat denna 30 april, dagen för en viktig nymåne för svenska folket.]


AB meddelade att Säkerhetspolisen utfärdat ännu en svensk myndighetsvarning för Ryssen. 

Ukrainakriget är, som landets första kvinnliga SÄPO-chef von Essen uttrycker det, "ett svårbedömt läge som påverkar Sveriges säkerhet". Detta är i mina öron tomt pladder som först medger att man inte kan bedöma situationen med någon säkerhet alls och sedan - i en intellektuellt ohederlig glidning inom samma mening - tvärsäkert fastslår att SÄPO trots bristande kunskap om hur, om alls kriget påverkar Sveriges säkerhet.

När sedan von Essen använder formuleringen "Ryssland kan i nuläget anse sig ha ett begränsat tidsfönster för att påverka Sveriges ställningstagande i Natofrågan", då låter det som att svensk säkerhetspolis lusläser svenska sociala medier och utan verklig vetskap gissar att allt som inte är hyllningar till NATO (täckmanteln för USA:s maktexpansion i Europa), måste vara "putinism". 

Vad t.ex. om den här bloggen, som bara för några dagar sedan använde just von Essens formulering ett "begränsat tidsfönster" för Ryssland, men i ett annat sammanhang: "...från Mars ingress och till dess sista dag i Vattenbäraren är ett kort tidsfönster med astrologins båda naturliga illgärningsmän tillsamman."

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/saturnus-in-i-vattenbararen-startar.html

 


Den stackars och i sin nya roll redan hårt prövade von Essen skulle ha brutit samman fullständigt om hon känt till att hon själv faller in under den andra halvan av upptäckten jag gjorde i inlägget: att Saturnus står redan i legalistiska torrbollen Stenbocken att anträda den svenska identitetens tecken Vattenbäraren (med allt vad den fulla identitetskris Saturnus låsningar innebär i samma tecken som den "fria" och slösande livgivande Solen). 

(Tips. Det är sannolikt inte Ryssland som är hotet om förmörkelse utan det myndigheterna signalerar ut till folket. Av någon anledning kräver Sverige att befolkningen betraktar Ryssland som ett direkt hot mot Sverige. Sveriges myndigheter försöker förminska landets medborgare och göra dem rädda, precis som politikerna redan återskapat ett klassamhälle "von Oben" - högt ovan den allt fattigare under- och nu även medelklassen.)

Von Essen föddes kuriöst nog när Saturnus stod exakt i samma läge som Saturnus under dessa dagar, i Stenbockens 30e och därför "baby-nyfödda" grad! (I negativt polariserade zodiaktecken som Stenbocken "föds" och mognar planeter baklänges genom tecknet. Nästan som om hinduerna ville säga att den lägre, sublunära världen är en falsk baklängesvärld som bara imiterar den verkliga och andliga världen, gestaltad av de supralunära, positivt polariserade tecknen).

I termer av löpande tid dröjde det dock in i nästa år innan Saturnus verkligen nådde Saturnus. Kort efter von Essens födelse "beslöt" den sig vandra tillbaka genom Stenbocken för att sedan vända och byta tecken i början av 1964:

Range of search: 1.01.1963 - 1.01.1965
In steps of: 1h 0m
Search for...:
sa.aqu[1]
 
Realization intervals (begin - end):
27.01.1964 16:00 (GMT+1) -  5.02.1964  1:00 (GMT+1)

Retrograda planeter sägs ju utöva en negativ påverkan (här på von Essens uppfattning av gränser och även tiden som sådan). En liten ändring i sökmönstret till "stationär på väg mot retrograd" ger

Range of search: 1.01.1963 - 1.01.1964
In steps of: 1h 0m
Search for...:
sa.aqu[sr]
 
Realization intervals (begin - end):
 3.05.1963 14:00 (GMT+1) -  4.07.1963 17:00 (GMT+1)

Denna sökning avslöjar faktiskt att von Essen föddes att sitta fast i ett skruvstäd, enormt låst i psyket/Månen av en konformistisk Saturnus (långa 270-gradersvinkeln mot Månen). 

Planeten Saturnus rör sig varken framåt eller är retrograd vid födelsen. Hon föds fem dagar in i detta LIMBO, denna skärseld. Man vore en talanglös hobbyastrolog att inte sätta denna plump i livsödet för vår senaste SÄPO-chef i samband med Saturnus stundande ingress i Sveriges soltecken och den samtidigt uppseglade krisen.

Detta har inget med putinsm eller ryska påverkanskampanjer att göra, den här delen av inlägget är en redogörelse för hur astrologin kan avslöja mycket olyckliga livsöden. Att ha "von" i namnet kan antyda vilken tortyrkonservatism som hållit denna kvinna i ett skruvstäd hela livet. 

Saturnus är paradoxalt nog både Passionerad till kvaliteten men också konservativt bakåtblickande - i många fall vansinnigt rädda för förändring och den nya värld som alltid väntar mänskligheten. Dess Passion är dessutom ISKALL till följd av härskarens bortomvärldsliga grundnatur.

Saturnus är essentiellt en LUFT-planet och bland andliga väsen existerar inte passion på det sätt biologiska varelser förnimmer den och JORD faller under den tredelade Själens domän enligt den astrologiskt bevandrade nyplatonismen (200-talet och några hundra år framåt). Saturnus är organisation av död materia, ungefär som Överheten i alla tider sett på småfolket...

Saturnus ägarskap över Stenbocken kan närmast och med aristoteliska termer beskrivas som accidentellt eller blott tillfälligt. Saturnus PRIMÄRA eller essentiella härskarskap är således över Vattenbäraren, den gudomliga Arkitekten, den ideala och ännu inte födda Mänskligheten, en nivå som inte befattar sig med Stenbocken futtiga lilla världsberg som lägre JORD-typer krigar och fäktar över.

Den världsliga maktpretendenten på väg
att bestiga hierarkins högsta punkt

Man kan förenklat säga att von Essen och Putin - Saturnus i JORD är som gjorda för varandra. Det här är också förklaringen till att jurister ofta har horoskop som ser misstänkt lika ut förbrytarkartor. De delar värld men har av någon anledning valt olika sida, inte för att den ena är bättre och den andra sämre, utan bara för att de fallna själarna en gång valt Världen och nu måste spela på den lägre spelplanen. I Himmelen, sade nyplatonismen Plotinos om jag får parafrasera honom, skrattar man åt barnleken "tjuv och polis" där nere i världen.


Som synes ingår Saturnus-Stenbocken i et storkors i Passions eller de tomma åsikternas kvalitet.  Man kunde tro att Kunskapens eller Ljusets kvalitet skulle utmärka den svenska Säkerhetspolisen och inte en orange flammande sensationalism. (Sensationalism = att gå enbart på sinnesintryck utan att nämnvärd bearbetning av intelligensen.) 

Men om man inser att det inte är mycket för världen med svensk underrättelse (se hellre på USA - eller Israel - om du vill se en nation av spioner som tagit sig ändå in i din smarta telefon), och att det senaste alarmet om ryska påverkanskampanjer bara är ett led i Överhetens propaganda som var igång dag 1 när Putin invaderade Ukraina, då blir detta plötsligt rätt kvinna på rätt plats.

Månen/psyket har flera problem på denna himmel. Som månascendenten ges ett psyke som fantiserar om en skrämmande krigare som positionerar sig i maktförhållande (hus 10) gentemot henne själv och att hon känner sig så lite och maktlös eftersom Solen (hennes autonomi och känsla av stark individualitet) glidit henne ur händerna och nu ligger hos "den Andre" eller i 7e allianshuset. 

Och för vilken gång under Ukraina-kriser ser vi månnodsaxeln och i synnerhet den besinningslösa extremismens Rahu förvärra en planet? Här är det krigets Mars som vanställas och uppförstoras av Rahu (demonisering av Ryssland). Säpo-chefen saknar enligt eget medgivande förmåga att bedöma denna Mars och när Månen (Mars disponent) och Solen i opposition skapar en passionens oförmåga att se skarpt på saken och istället hänger sig åt lidande åmanden.

Man förstår av detta karta av en ytterst olämplig människa för maktpositioner hur folket i gemen mår (inte bra!) när medier och myndigheter väcker liv i Sveriges välförtjänta rysskräck ännu en gång. (Vi var som vikingar där och rövade vilt och förr eller senare kommer sådant tillbaka för att anfäkta vår kollektiva svenska själ.)

Som skolexempel är detta är ett bra horoskop som betecknar något större, något om Sverige, och inte bara en karta för en nervig person. I underrättelsetjänst är Ljusets kvalitet A och O och Passion det sista man behöver för mycket av. I kartan finns Ljuset men smutsgult pga. instängdheten i Fiendens och Olyckans 6e sektor - åtminstone som Månen/psyket föreställer sig saken. Nu är de bara att hoppas att denna ljusa region inte låg i 6e huset vid födelsetidpunkten för det skulle tyda på att Sverige har en rejäl neurotiker i viktig position, en vars varje tanke och handling kan försämra landets relation till Ryssland. 

Men detta är inte fel, det är Världens lek och den kommer att fortgå utifrån den Högre Plan som redan är skriven i Himmelen. Manus kan ändras utifall plötsligt viktiga roller skrivs ut ur berättelsen - som den senile president Biden råkade avslöja av misstag: USA kontemplerar sin vana trogen att lönnmörda Putin (en metod Putin själv inte verkar vara någon främling för). 

Med stor makt följer oftast också stor korruption, mycket värre än den harmlösa propaganda SÄPO släppt för att ytterligare förvirra medborgarna om världens verkliga tillstånd.

Shit! vad bra första delen av Matrix var med den sovande befolkningen som Maskinstaden tappade på dess bioenergi och under sin sömn matades med en dröm om urbant statsliv i flärd. Synd att de följande delarna inte kom i närheten av denna isande allegori över nutidsmänniskan i västerlandet.

Hur som helst träffsäkert att SÄPO släpper sin avsiktliga attack mot svenska folket den 27 april. Det här missgreppet kan lugnt sorteras under den digna hög onda omen som nu haglar över landet. Precis som en planet anses ha en "orb" (av orbit) eller omkrets om några grader kring sig brukar astrologer ha svårt att bestämma händelser mer än 1-2 dygn. De gamla kineserna hade ett talesätt "3 dagar före, 3 dagar efter" som antydde att deras studier av månen lett till en lite större marginal för de kritiska tiderna runt ny- och fullmåne.

Givet äldre och klokare människor än dagens, är det därför legitimt att placera den tre dagar tidiga SÄPO-propagandan under den ominösa nymåne jag noterade här:

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/varslet-ar-varre-om-sveriges-nato.html

De är själva det de varnar för. Det är allas krig mot alla i Sverige just nu, en verkligt kacklande hönsbur och inte en Tänkare inom synhåll med position och kapital att utmana hela den NATO-frälsta överheten. Den har dessutom efter förmåga vuxit ihop med amerikansk finans sedan länge så det jag tror inte ens en IT-miljardär, en sån som köper upp hela twitter, skulle räcka för att återskapa det fria ordet i Sverige. 

Och vad skulle en sådan High Roller med den här fjuttnationen till? Det blir NATO, för sådant är Sveriges öde och det grymma slut som väntar den ungdom som tidigare bara lekt krig med dataspelen men vars liv Sverige sålde ut till USA att kontrollera. Tyvärr är bloggaren för gammal att hinna se sammanbrottet men det är ändå skönt veta att detta är kapitalismens sista tid, Jorden hade inte klarat mycket mer av vår sort. Varför började tigrar slåss och bita vandra blodiga på Kolmården häromdagen? De illustrerade den svenska folksjälens tillstånd just nu!

 

*****


// Ett tack till hertig Albrecht IV av Bayern för att han lånat ut av sin klarsyn som före detta "herre på täppan". Hans politiska insikter var bättre än de bloggaren i detta dussinliv besitter. 

Den mästerlige brittiske filosofen Alfred North Whitehead tycks ha förstått mycket om tidens natur och reinkarnationen trots att han aldrig talar om den senare. Men han var smart nog att gömma österlandets insikter bakom modernt språk. Som när han gång på gång talade om "tillfällen till upplevelse" som om själen vore en liten vattendroppe och hur dessa tillfälligheter, när de är överstökade, blir till "det odödliga förflutna" ("the immortal past"). Universum har inte lämnat en enda erfarenhet åt glömskan, allt finns där för den som bara slutar stirra sig blind på den yttre världen.

Lika fascinerande om än krånglig är Whiteheads analys av hur det odödliga dået hänger samman med nuet vilket i sig redan är bärare av framtiden. Han talar om österlandets tänkande kring KARMA eller kausalitet med en moralisk dimension. En läsvärd filosof eftersom man känner igen astrologins djupare nivåer i det Whitehead har att säga. 

 

Eller som framlidne New York-filosofen Arthur Damianis postuma bok undertitlades: "Philosophy's Empirical Context, Astrology's Transcendental Ground". Alla de ställen där tanken odlas med seriositet börjar påminna om varandra eftersom det finns en osynlig struktur högre än nationernas lagböcker, en nivå som alla enskilda lagar och förordningar i bästa fall skrivits i full medvetenhet om. (I övriga fall handlar det om skurkstater.) 

Ska tilläggas att den impressionistiska astrologin på denna blogg har föga med Damianis tankar i Astronoesis att göra. Den amerikanska filosofen knöt ihop nyplatonismen (och en del buddhism!) mer systematiskt med zodiakens dolda budskap. Att han använder så mycket österländskt tankestoff man ändå brukar västzodiaken är ursäktligt. Även den siste store nyplatonisten Proklos gjorde det. Hade Proklos känt till sitt sideriska horoskop hade han skrattat igenkännande. Bara rationell LUFT och JORD...


*****


PS. Efter att ha skrivit detta ser bloggaren Mattias Gardell i AB om Bokbränningens historia. Obehaglig men läsvärd text som slutar så nära Whiiteheads analys av Då-Nu-Sedan att det är smått kusligt.

 

PS2. Jag uppfattar som mer substantiellt än SÄPO:s ludd den svenska militärens uttalande i DN några dagar senare, att ta det ryska hotet mot Sverige på allvar. 

https://www.dn.se/sverige/forsvarets-insatschef-man-ska-ta-allt-ryssarna-sager-pa-allvar/

(Tyvärr tog DN:s gnidenhet överhanden och texten försvann bakom betalspärr efter några timmars övervägande på redaktionen.)

Bloggen har tidigare antytt något liknande ett vapenhot från Ryssen, men utifrån astrologisk data. Antog dock "Ryssen avstår från atomvapen" i första skedet. Hittar inte tillbaka till den texten men väl några andra (se nedan).

DN publicerar händelsevis texten den 29 april klockan 6.45, bara 29 bågminuter efter att Saturnus anträtt Sveriges soltecken Vattenbäraren. Omen för dem med ögon att se och öron att höra, och jag är inte så konspiratorisk att jag tror DN anammat den här bloggens astrologiska data. Det vore att medge att tiden runnit ut för Väst, det konfliktforskaren Stranne beskrev med sitt "vi". (Ettt småord som retade gallfeber på räknenissan Linda Jernick i Expressen och även en vänstertyp som replikerade på Stranne i AB.)

DN publicerar när Tvillingarnas 14e grad stiger i öster och Saturnus ingress i Vattenbäraren - lokal Sverigetid (Stockholm) ägde rum 3:19, knappa 2½ timma tidigare. Märkligt nog vaknar bloggaren 3.29 ur en dröm som föreföll ha pågått en evighet och vars sista fas är det enda jag minns: en memorabel samling människor, nu levande och även en död släkting som tätt packat ihop sig i en soffa och uppenbart symboliserade en trivsamt och nära sammanknuten skara (soffan ungefär samma funktion som "sitta i samma livbåt"). 

Tankarna går här till bästsäljande hypnosterapeuten Michel Newtons böcker om bl.a. hans fynd av själsgrupper varom hans klienter kunnat berätta under hypnos. Grupperna söndras vid födelsen till Jorden för sina respektive livslotter men tillhör ytterst samma själsliga aggregation (ibland byter själar grupp). Ett slags subset av en nationalsjäl vilken i sin tur är subset av Världssjälen. 

Newton bedyrar på något ställa att han INTE läst sig till fynd han gjort, dvs att han via överföring och motöverföring (telepati) fått sina hypnotiserade klienter att verifiera hans egna antaganden. Men att det luktar nyplatonism om hans rön, är uppenbart. Antingen hade "de gamla grekerna" rätt om saker den moderna människan nu glömt eller i sin materialism aktivt förnekar, eller också är Newton en bluffmakare.

Det skulle inte förvåna om drömmen, som upplevdes som flera timmar lång, var mycket kortare än så men triggades av Saturnus teckenbyte. Det betyder i sin tur att den indiska statens val av korrektion för zodiakens skiljelinjer mellan tecknen stämmer perfekt. 

Nu startar Liemannens period med dess för Sveriges del koppling till den sublunära, äregiriga demonen. Den kommer att verka på landet och då främst på dess Elit. För det är där den dåliga karman ligger, och det är bara att beklaga de myndigheter som är förpliktade att försvara den felande sidan av vårt samhälle. Men sådana är livets lotter, själen å sin sida, finner alla uppdrag egala och skiljer inte på hjältar och busar, diskriminering är för den enkla människan att syssla med, ännu på väg mot sin upplysning.

15/4: https://siderisk.blogspot.com/2022/04/magdas-relation-till-sveriges-lilla-dod.html

"I november har Sverige plötsligt kärnvapen utanför sin östkust, Lilla Döden[s period] visar vad som landet har framför sig när Saturnus STORA period drar igång 2036."

Nedanstående rubrik föregick Rysslands invasion av Ukraina med några dagar och ser ut som ett misstag. Men läser man texten på nytt, anas något annat:

20/2 2022:  https://siderisk.blogspot.com/2022/02/ryssland-i-grunden-defensivt-men-ocksa.html

"Blir det inte krig före 6 mars slår ryska ödesrytmiken över i Rahus subperiod. Hinduernas giriga demon som sökte sig för högt i ambitionen att bli odödlig som gudarna (men senare straffades för det).

Denna Rahu är inte Rysslands[horoskopets] egen, den ligger i 6e huset för Fienden. Stor risk således att USA (som naturligtvis är Rysslands främste fiende) kommer att göra bort sig utrikespolitiskt under perioden mars 2022 till  början av september 2023.

Men även Ukraina faller förstås bokstavligen under Rahu som en omåttligt ostyrig demon - Rahu ligger ju exakt på Ukrainas rollspel/Skyttascendent! Ukraina har således också varit en  fiende till Ryssland sedan östblockets upplösning, bara att USA har varit fienden många årtionden ytterligare."


Kommentar 29/4: "Blir det inte krig före 6 mars" - med introduktionen av demonen Rahu implicerar texten att kriget stod för dörren. "USA:s misstag" är redan i full gång: tunga vapen levereras till deras proxystaten Ukraina (som de lirkade loss från Ryssland via understöd till revolutionen 2014). 

Svensk militär gör rätt bedömning: ryssen MÅSTE nu trappa upp hotet mot Sverige som väljer Nato. Sverige är nu i "preliminärt krig".


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Ska bara nämna att kommentatorn Magnus Stenlund på Swebbtv.se nämnde Jacques Baud i sin senaste videoledare, med titeln "Underättelsetjänst eller desinformationstjänst?". Han uppfattade Bauds texter som väl underbyggda och tog kontakt med två personer med militär bakgrund för att få höra konstruktiva synpunkter och sakargument för eller emot det Baud formulerar. Den första, en pensionerad militär underrättelseofficer med lång karriär inom försvarsmakten, ville vara anonym men lät hälsa att han instämmer helt i varje enskilt ord som Baud säger. Att analysen är solid, sett ur en svensk underrättelseofficers perspektiv. Stenlund kontaktade också en f d rektor på Försvarshögskolan, generalmajor Karlis Neretnieks, som han uppfattat som ärlig och hederlig efter ett tidigare samtal. Här är Neretnieks svar till Stenlund angående Bauds texter:

"Detta är ren och skär rysk propaganda och desinformation. En soppa av lögner serverad som en skenbar analys. Vänligen nämn inte mitt namn kopplat till detta eller något annat. Vill inte bli förknippad med alster eller människor som behandlar den här typen av texter som om det vore något seriöst."

Stenlund upprepade att det var sakargument han efterfrågat för att inte gå publikt med denna analys och fick följande svar av Neretnieks:

"Det gör mig ledsen att behöva göra dig besviken, men artikeln är i sin helhet till den milda grad tendentiös att jag inte ser det som meningsfullt att peka på att det eller det är fel, eller att påståendet XX saknar grund. Vore ungefär som att ägna tid åt att vederlägga det som på sovjettiden stod i Pravda. Meningslöst att lägga tid på det. Möjligen skulle en analys av artikeln höra hemma i ett akademiskt seminarium om desinformation och påverkansoperationer."

Stenlund berättar att han svarade med att även USA:s försvarsminister, Lloyd Austin, nu hävdar det som Baud beskriver, att taktiken är att försvaga Ryssland så att de inte kan kriga mer. Med skillnaden att USA menar att de precis kommit på detta nu. Han undrade vidare om Neretnieks svar på frågan var en smart taktik att ta till, som varande f d rektor och pedagog, när man stöter på en undersökande journalist. Inget svar.

Stenlund ställer sig avslutningsvis frågan om Neretnieks möjligen kan vara köpt av den svenska försvarsindustrin och drar slutsatsen att hans avfärdande sätt att replikera faktiskt ger Baud det allra bästa stöd för sin analys.

Jag googlar Karlis Neretnieks och ser en man med bister uppsyn född 1949-10-20. Liksom bloggaren och undertecknad Sol-Våg, men med fundamentet Venus i Skorpionen, samt Månen/Merkurius/Rahu i Jungfrun. Solen och dess disponent kontrollerade från rajasiska Lejonet av Saturnus respektive Mars korta aspekter. Neretnieks föddes i Mölndal, men föräldrarna kom från Lettland (hmm, jämför Victoria Nuland). Ett av hans twitterinlägg dyker upp:

Nu har jag fått nog. Dags för bankdirektörer, fondförvaltare och godhetspladdrande "hållbarhetsstrateger" att inse vad deras placeringsregler, att klassa tillverkning av vapen som fel och inte hållbart, innebär för länders möjligheter att försvara sig.

Seaward sa...

Intressant med två diametralt motsatta bedömningar av två verksamma i försvaret! Neretnieks har aldrig figuerat på bloggen men jag tog notis i samband med en DN-artikel från 2016 och sparade horoskopet med detta som enda minneskommentar:

"Generalmajor Pansartrupperna NATO-propagandist
www.dn.se/debatt/repliker/forenklad-och-ohistorisk-syn-pa-sakerhetspolitiken/"

DN förstås numera gnidigt och låser in varje punkt och kommatecken de publicerat, men texten var en gång fritt läsbar och Neretnieks fick där mothugg av någon..

Vad gäller Vågar undergrävda av Venus i sin missnöjesposition i Skorpionen kan det yttra sig som i fallet Pierre Schori, koincidentellt (?) publicerat dagen efter detta inlägg. Men du pekar ut ytterligare astro-faktorer och utan klockslag skulle jag misstänka stridisen Mars-Lejonet och dess attack mot en redan skadad bas för harmoniska Vågen, precis som du säger.