Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 april 2022

Sveriges övre klasser felorienterade som en fransk solkung eller en Macron

Man ska hålla ett öppet öga efter horoskop med känd födelsetid och planeter i första huset. Av dessa planeter som främst verkar genom personligheten och dennes ego (och ofta nog kroppsliga egenheter), kan man lära sig mycket. Både när planeten stiger i öster i ett passande tecken och blir en VERKSAM VÄLGÖRARE. Men även när planet och ascendenttecken inte fungerar och planeten blir en VERKSAM ILLGÖRARE finns massor att lära sig. 

Ta bara Frankrikes mest dekadenta kung, Ludvig XIV, vars självefterlåtna badande i lyx var en faktor i framdrivandet av den Franska revolutionen med dess överdrifter i form av massornas oresonliga hat mot överheten och inte minst prästerskap där hundratals oskyldiga munkar och nunnor avrättades för Elitens regelvidriga leverne.

Jag har som horoskopets minnesanteckning kopierat någonstans ifrån: 

"Narcissistisk, grym, paranoid, illaluktande och därför parfymindränkt despot med underlägesenhetskomplex och 20 älskarinnor." ...och... startade upp (de tidigare avslutade) massmorden på franska hugenotter (protestantiska kristna av den kalivistiska typen).


Det visar sig nu att Ludvig XIV har en välståndets och "högsta kastens" Jupiter stigande i Vågen i öster - ett måttfulla balansens tecken där Jupiters "tillväxtfilosofi" inte alls fungerar utan tvärtom blir en helt skev syn på vad balans och jämvikt är för något. 

Ludvig kan därmed berätta mycket om det moderna Sverigehoroskopets Elit (solsidans femte hus där vare sig ledarskapets Sol eller överklassens Jupiter är mer än "verksamt onda"). Upptäckten av Ludvigs ledande planet styrker därför bloggens misstankar om Sverige håller på att ta kål på sig själv tacka vare hönshjärnorna på folklig nivå som strömmar in i storstäderna för att leva det framgångsrika livet och därmed blir kollektivt medskyldiga till det dödsstraff som redan hänger över Eliten.

(Eliten är inte identisk med folket i regering och riksdag - bloggen har rett ut att solsidans 5e hus är glidare som lever ett parallellt liv till de töntar som från 10e makthuset bröstar sig om att sköta landets "demokrati" alltmedan Eliten har vägar och metoder att skratta hela vägen till banken.)

Beträffande "solkungens" omstart av systematiska mord på medborgare som avvek från statens föreskrivna religion (katolicism) är också paralleller med det moderna Sverige rätt kusliga. Religionshatet i Sverige går tillbaka till socialdemokratins fattigmanskomplex visavi överheten (och prästerna som ofta tog överklassens parti). Kanske med rätta insåg den enkla svensken kopplingen mellan from skenhelighet och samhällets besuttna. Men med 9/11 drabbades landet av psykos och islamofobin var ett faktum. Då var religionen sedan länge död och Köptempel upprättade till det egocentrerade livet var sedan länge upprättade.

Det påstås att Sverige inte har dödsstraff, men se vad medier och polismakten genast kör för slags drev efter att Sverige givit den danske superrasisten rätten att bränna en annan kulturs heligaste skrift: anfall är bästa försvar och plötsligt heter det att detta var yrkesmässigt våld mot Polisen! Detta är mord av viss art, mord på Sanningen. 

Hade inte svensk polis varit så falsk (kritiserad för att lägga allt krut på att skönmåla sig och svära sig fri från misstag) och korkad, hade den bättre ursäkten varit att demonstranterna VALDE polisen som måltavla för att protestera mot det islamofobiska Sverige och landet ens "i yttrandefrihetens namn" ger någon rätten att skymfa en hel kultur i det offentliga. [Nytt efter att denna text skrevs är att det nu ska utredas om Polisen felat på något sätt under påskupploppet.]

Denna svenska "yttrandefrihet" är i själva verket inte alls fri utan betingad eftersom Merkurius (kommunikation) står inklämd mellan Överhetens båda illgörande planeter Jupiter och Solen!

Vilket självförljuget skämt Sverige är. Jag tror inte en lögnens kultur av denna intensitet går att reparera, de som har mest att tjäna på status quo är de som bestämmer över vad som är fria yttranden. Dessa släpper fram Koranbrännare och ser till att journalister avskedas om de berättar för mycket om mediernas informationskällor till det som händer i Ukraina - att det ser ut att vara en USA-påverkad rapportering som naturligtvis gör Ryssen många gånger ondare än vad alla krig nödvändigtvis är. Detta är genomkorrupta makthavare!

Korrupt makt visas också perfekt i Ludvigs horoskop. Se den matglada frossarmentaliteten på topp, i maktens 10e: Månen/magen och Venus/livets goda. Eftersom Venus härskar över Vågascendenten uppstår en störning mellan instinktiva Vatten och rationaliserande Luft - den här kungen måste ha haft noll kroppsmedvetenhet och simmade i kroppstank medan han inbillade sig att han var den vackraste (Venus) gåvan till folket.

Dessutom har kartan två "inkonjunktlägen" eller som hinduerna säger "6-8-relationer". Dessa kommunikationssvaga eller helt dissociativa avbrott i himlens internkommunikation drabbar t.ex. hans ideal om att vara en soltung (Solen i härskarläge i Lejonet i 11e idealhuset, och Saturnus i härskarläge i Jord. Det finns alltså en störning i realismen. Fundamentet är inte sol Solen i Eld föreställer sig men för orealistiska drömmar har förstås Vatten-Krabban på topp mycket att skaffa. 

För den som tänker djupt syns ett problem med kungens identitetsplanet - han har bara som IDEAL att vara som en härskare/Sol, men verkliga härskare har solen/själen mittöver i goda karmans 5e hus, de ÄR SIG SJÄLVA allaredan och behöver inte ha kungavärdighet som ett ideal. Och, som sagt, denna Ludvig beter sig knappast som en konung: Månen på topp doftar simpel pöbelmentalitet och än preciös och effeminerad via Venus.

Denna Vatten-Krabba har också ett inkonjukt "osammanhangsläge" med Skytten i kungens 3e intellektshus där aggression och måttlös hybris/Rahu vistas). Det går inte att nog understryka vilken horribel himmel detta är för någon i maktposition, men så gick det som det gick.

Men Sveriges nationalhoroskop är inte långt efter, bara att landets Elit är smartare än själva åbäka sig i det höggradigt synliga 10e huset. Där får pöbel låsas att de sysslar med demokrati medan Eliten roar sig i 5e huset för de framgångsrika, dvs på områden dit inte vem som helst kommer (se Sveriges strypning av bostadsbyggandet i kombination med ständiga försök att inrätta marknadshyror - allt för att säkra Elitens egna områden från "demokratisering"). Det är väl att förstå var nationen lagt ribban för att se om man själv är farozonen att leva ett liv som grundlurad eller om styrkan finns att mejsla fram den egna individualiteten!

Eftersom ett nationalhoroskop avslöjar samhällets "officiella" hållning och något slags genomsnittsmedborgare (där olika planeter visar olika typer av medborgare - elit och arbetarklass t.ex. - blir kartan samma sak som den propaganda det samhället söker bibringa varje ny generation (socialisationsprocess). Men därutöver avslöjar horoskopet om samhällsvärderingarna är äkta eller hyckleri som döljer det faktum att vissa klasser har dolda vägar till sina egna målsättningar. (Känt svenskt exempel: falska politiker som använder politiken som en språngbräda till ännu högre löner och mer förmåner inom näringslivet). 

Sverigehoroskopets mest dominanta planet måste sägas vara den folkliga och relativt fattiga Månen i Väduren, framträdande i det nationella livet eftersom den är hörnplacerad (=framskjuten och mycket synlig). SVT gör knappt något annat än underhållning skräddarsydd för dem med bara grundskola (om ens det) bakom sig. Såg reklamen för något nytt tävlingsprogram, "Hjulet", där bara 30 sekunders förljugna minspel fick mig att undrar hur underbegåvning kunnat blir referensvärdet i detta land. 

Nationalhoroskopets Jupiter illustrerar övre Medelklassen och uppåt. De verkligt Rika må ÄGA men de använder också den falska Jupiter som en tom skramlande tunna att bedåra de fåtvitska medborgarna.

Så där finns incentivet, inskrivet i nationalhoroskopet, till Sveriges allt värre högervridning och egoism: samhällets lägre skikt manas söka börja anamma solkungens degraderade flärdfullhet och nationen går bit för bit åt helvete. Ingen vettig människa vill umgås med tillgjorda och pyntade nollor som spelar märkvärdiga-jag-leken!

*****

LIBERALISM = fungerar om Jupiter beter sig perfekt i horoskopet och har en god Saturnus så att den kompletta bilden "frihet under ansvar" gestaltas av horoskopinnehavaren. För andra individer blir lätt liberala fanatism ett sätt att skyla sina excesser av olika slag. Astrologin hjälper att genomskåda vilka bluffarna och vilka de genuina är, oavsett vilken "ism" man talar om.

Sedan finns förstås möjligheten att en själ föds som är större än sina astrologiska "ingångsvärden". I dessa sällsynta särfall står sig förstås astrologins prognoser slätt eller missar helt. I sådana fall blir en känd födelsetid extra spännande, för kanske kan doktrinen om "den personliga daimonen" förklara avvikelserna. Den som helt leds av sitt högre medvetandet kan i princip födas under vilka usla astrologiska omen som helst för det som ÄR denna individ står över ödet. Detta var en vanlig tanke i antiken bland filosoferna. 

Den som jobbar på sin Rationella Själen (för att aktivera den eller redan till del lever på en nivå där inte mediernas under-bältetjournalistik och eviga försök att driva läsaren till affekt längre har någon inverkan), den människan kommer troligen att vända ett svart och problematiskt horoskop till saker man arbetar mot i livet.  Bloggaren har t.ex. en "verksamt ond" Jupiter men "turligen" i 6e fiendehuset så att han inte blir någon bedragare eller lycksökare utan tvärtom vänder sig mot den jupiteriska avarten - och nationalhoroskopets besynnerliga dubbelhet finns det mycket att vänta sig mot.

Se även den politiskt engagerade lingvistikprofessorn och filosofen Noam Chomskys karta i omtolkning. Mycket i horoskopet ser väldigt besvärligt ut tills man inser att det är USA:s onda nationalhoroskop i annan tappning (jfr ascendenthärskaren i 8e huset i båda) och att Chomskys omina kring hans "personliga daimon" får mycket höga betyg. Han blir det samvete det galna och blodtörstiga USA så bittert saknar men har gömt bakom en spelad Hollywood-yta av rättrådighet tills man ser hur landet ständigt kör över alla andra länder och beter sig som en mobbare på världsarenan. 

Mobbingtrenden ses tydligt i historien, hur de med överlägsen vapenkraft ger sig på först Amerikas urbefolkning, sedan efter Andra världskriget småländer som inte lyder USA:s önskan om kapitalism. Trenden ser också astrologiskt i svårigheten att få Skorpionen och Vattenbäraren att lira tillsammans (samma hos Chomsky). USA är en buse bland nationerna, som Chomsky konstaterat många gånger, och att Sverige nu nödvändigt ska knyta banden med DET landet och ge upp Sveriges påstådda neutralitet, vittnar inte om någon högre begåvning. Men nationalhoroskopets dåliga Jupiter omvittnar just en sådan korkad aningslös hoppfullhet om fortsatt frihet och välstånd för de rika.

*****

En annan fransk falsk. 

Macrons löjliga försök att  posera ungdomligt i en soffa med uppknäppt skjorta fick mig att minnas att detta är en före detta bankman, området var investeringskapitalism - bank för dem som tänkt sig låta pengar tjäna pengar så de kan leva ljuva livet. Att han lika skevt kallade sig "Jupiter" tyder på att hans planet Jupiter är störd enligt solkungens och Sverigehoroskopets mönster. Hur var det nu med den saken?


En så problematisk himmel! Men "onda" hus betyder inte att att individen nödvändigt är sadist eller något i den stilen. Men åtminstone att livsområdena bjuder motstånd och blir till problem. Med det hårda slitets och ärbarhetens Saturnus som ascendenthärskare borde Macron representera allt annat än lätta och snabba cash. Men Saturnus är inburad i onda 8e huset och har därför knappt någon inverkan på Macron. (Dock skulle han inte klarat livet som en Räknenisse på investeringsbank utan Solen opposit Jupiter som ger en viss kriminell intelligens, han är smartare än de flesta men Jupiter fungerar underligt.)

Motpolen Jupiter är dessvärre också den i ett av de onda husen, det 6e för olyckor och/eller fiender. Men till skillnad från bloggaren ger Macrons Jupiter-i-sjätte inte någon distansering från den lata klipparen som vill nå högt i livet genom kapitalismens mekanismer och det blir begripligt om man inser att soltecknet Skytten är beroende av Jupiter som sitt fundament. Men eftersom också Solen står i ett av de onda husen börjar det nu bli riktigt kritiskt. Vem är denna man, och vad står han för?

Eftersom så mycket är utslaget och dysfunktionell i det här horoskopet blir det enda kvarvarande en simpel och usel populism! Hans veka Mars-i-Krabban stöttar Månen-i-Väduren (och vice versa - detta är en "ömsesidig reception"), som är den billigaste sorts politiker som går att föreställa sig. 

Det enda jag på rak hand kommer på att likna denna hemska pretendent vid är DN-Wolodarski som också har linslusen Väduren och den protektionistiska och emotionella Krabban som dominanta motiv. De här kan inte tänka om, från det de präglats kommer Krabban att slåss intill döden för kapitalism, liberalism eller vad som nu fångat dem. 

Den ideologiska besattheten på den emotionella nivån gäller förstås även vänsteråsikter - se extrema VATTEN-horoskopet hos Jan Myrdal, Solen och intellektets Merkurius i Krabban, Måne med Jupiter i Fiskarna och så det motsägelsefulla mötet mellan Mars och Venus i ELD-Lejonet. Tillsammans blir det en lidelsefull debattör med Lejonets något självviktiga framtoning. (Lustigt nog en karta snarlik den för den nu efterkloke rikspolischefen!)

Från bloggarens allra tidigaste beräkningar minns han också ELD/VATTEN-kriget från en väninnas väninna, det gängets "svåra" tjej eftersom hon redan runt tjugo hade fått alkoholproblem. (Att det just var den ytliga "sensationalismens" syndrom upptäckte bloggaren långt senare och den sideriska zodiaken gav det överlägset bästa förklaringen till den unga kvinnans kroniskt usla humör, ofta under inflytande av alkohol.)

Å andra sidan måste inte Eldvatten alltid vara problemet, Stefan Löfven, den karaktärslösa ja-sägaren (förutom hans utmärkta tvivel om NATO-medlemskap som jag undrar om han vågat ventilera om han varit statsminister), hade samma ömsesidiga reception och det finns förvisso något oskolat och mänskligt över kopplingen mellan Måne och Mars i zodiakens första primitiva eller "personliga" tredjedel. 

Macrons uppknäppta skjorta är helt enkelt hur simpel han är. Populisten och linslusen är det enda oproblematiska med honom. Just en snygg landsfader!

Tyvärr leder han i opinionsmätningarna  men en vinst för Le Pen skulle ruska om Europas vansinne rejält och förmodligen bidra till världsdelens snabbare undergång så att mänskligheten äntligen får en sportslig chans att börja om med helt andra värden än de som fört fram till avgrundens rand. 

Europa och USA med sin historiska barlast av kolonial utsugning har förlorat all legitimitet i Himmelens ögon. Mandatet (kineserna sade MING) kommer att skifta inom kort, men Le Pen skulle precis som slaktaren Putin kunna vara just de spelbrickor som TIDEN tar till sin hjälpt för att korta världens plågor under kapitalismen. Men vem är människan att i detalj förstå hur Ödet kommer att rita om världen?


Tillägg 220423 8:55

Expressen publicerar en initierad kommentar om Macron från en moderat jag haft åsikter om tidigare. Men detta är nyktra observationer som väl tål att jämföras med "Jupiters" horoskop:

https://www.expressen.se/debatt/macron-vagade-aldrig-ta-i-migrationsfragan/


Inga kommentarer: