Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 april 2022

Planeterna vid dolda Fascistsveriges tystande av Ekis Ekman

Bäst hittills om Ekis Ekmans avsked från ETC och världshistoriens fegaste arbetsgivare är krönikan i AB av Johanna Frändén. Hon målar upp åsiktsrikedomen i Paris om jämför med den förödelse som är Sverige och som snart kommer att bli mycket värre när "myndigheten för psykologiskt försvar" får upp ångan. Kapitalets diktatur försöker knappt maskera sig som "demokrati" längre!

Men vilka planeter i rörelse signalerade detta onda i Ekmans liv? Som vanligt när födelsetiden saknas går det bara att inventera himmelens olika bud och gissa hur de förhåller sig till ett suddigt enstaka horoskop.

ETC tillhör de många tidningar som gör livet surt för dem som känner kraften i tidpunkten och väljer att bara vissa publiceringsdag. Men den ömklige Andreas Gustavssons "avskedsartikel" innehåller tidpunkten i källkoden:

"datePublished": "2022-04-11T16:50:00+02:00",

Tio i sju lokal tid, således, vilket ger följande transiter att placera runt Ekmans födelsedygn i en naturlig zodiak (alltid egoprincipen Väduren i hus 1, egna resursers Oxe som hus 2, och så vidare):


Ekmans både karismatiska och magnetiska Eld/Vatten-virvlar som gjorde henne till vänsterns motsvarighet till en rock-diva syns i Vatten-Solen pimpad av sin eldiga disponent Månen som speglar de feminina Krabb-frågorna starkt eftersom Månen i sin tur disponeras av framgångens Jupiter i eldiga Lejonet. Men så mycket ELD, så mycket positiv sensationalism (en rubrikskapare) kan torka ut Vattnet, vilket till slut hände.

Det intressanta är att Tiden inte alls kommer till undsättning med en ny skopa vatten - istället agerar Månen i passage genom Krabban som en mördare av Ekis. Jag ritade först ut midnatt den 12e och där ligger Månen EXAKT vid Ekis självförhävelsepunkt, den ärehungrande demonen Rahu (varav liknelser till en rock-diva och hennes särledes intresse av att spela på kvinnlig fägring). Men publiceringens Måne bara 2 grader innan exaktitud är gott nog. 

Här är Månen inte bara en flyktig aktualitet i tidsflödet eftersom hennes ekonomi och hemtrygghet säkert påverkades i ett nafs av att förlora en säker födkrok. Månens transit utlöser Rahu som i sin tur befinner sig med ledarskapets Måne som i Krabban har karaktär av en försörjare och tryggare. När Solen skjutits ner har den inte längre någon ETC-publik som fundament (Månen=konsumenterna som basis för Ekis karriärarbetande Sol-Krabba). Som de grå pilarna visar finns här ett triangeldrama som involverar mer än Ekis själv och som går utöver hennes som person. 

Den fege ETC-chefen Gustavsson har nämligen hela det Svenska Etablissemanget bakom sig i detta krypskytte. Ekis har här börjat avslöja medialögnen genom att visa hur många intressen i Sverige som köpt in sig på den USA-lojala ukrainska propagandatidningens nyhetsförmedling, och använder nyheterna för den i Sverige pågående MASSIVA hatkampanjen mot Ryssland och den som piskat upp den enfaldiga pöbelns vilja till NATO-anslutning. Det verkliga sprängstoffet såg jag direkt, när jag sent omsider läste Ekis text på Långfredagen.

Det är därför inte så underligt att alla de onda Elitmänniskorna från Sverigehoroskopets 5e privilegierade sektor i Vattenbärarens tecken ses som transit opponera sig mot Ekis lejonlika påverkanskraft! Det var till och med i grevens tid för Sveriges Onda Rika Klientel att ingripa - Jupiter i Vattenbäraren stod i 30e och sista graden (och har några dagar senare gått över i Fiskarna). Men när Ekis får sparken opponerar sig ännu landets Rika Elit vad hon säger om den,

(Jupiters exakta funktion i Ekis horoskop förblir oklar utan födelsetid, men ofta spelar planeter flera roller samtidigt, och den kan säga något om både hennes koketterande stil men också om det ekonomiska system hon så kritiserat under många år.)

Det krävs naturligtvis kännedom om Sverigehoroskopet för att kunna dra en sådan slutsats av kvällshimmelen den 11 april.. Men när man sett vad Sverige har för orent mjöl i påsen går det inte att "o-se". 

Överhetens Vattenbärare (ur det svenska perspektivet) har dessutom en känslokalla skarprättaren Saturnus som sitt fundament (i Sverigehoroskop en lam eller förvirrad gränsdragare) men på ovanstående himmel stark i Stenbockens 29e grad och alltjämt i perfekt position att trigga "halshuggningen" av Ekis, via hennes södra månnod bara en grad bort.

Här är ett typiskt exempel där en vital transit ser ut att ha missat den exakta positionen (Saturnus en grad förbi Ketu), men den har bara väntat på att något ytterligare måste till: Månen i Krabban.

Att förstå detta är att börja förstå (som jag själv just börjat trots 13 år av namndroppande) Platons tankar kring Det Goda som genomsyras hela universum. Formernas värld är inte former i vår mening och de är inte ens reducerbara till matematiska formLer, men universum beskriver ändå dessa Former eller gudomliga Idéer genom den dynamiska anpassning av alla ingående delar hela tiden har till alla annat. 

Och detta är då bara de avbilderna som intellektet måste uppfatta men ögat inte ser. De verkliga Formerna ligger ytterligare ett steg bort och är gudomliga, därför inte möjliga för en människa att vagt ana att de existerar i en högre grad av verkligen än i den här kosmiska karusellen för oss barn som ibland bara åker runt, runt utan att utvecklas det minst under åkturen (livet)...

Det är tydligen under denna sinnebildliga axel som betecknar samhällshierarkin som Etablissemanget nyss hittade en anledning att via ett fegt verktyg på ETC göra sig kvitt en livsfarlig grävande reporter som i nästa steg kunde ha avslöjat att hela ryssdrevet i Sverige är riggat av amerikanska egenintresset. Det är i princip det Ekis artikel NÄSTAN säger. Men hon är försiktig och gör ellipser eftersom pudelns kärna är glödhet som en reaktorstav.


Inga kommentarer: