Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 april 2022

Ytterligare en "obunden socialdemokrat" i ledband

 


Det är synd att behöva skriva det eftersom Suhonens artiklar i AB ofta varit energiska och läsvärda, men dessa är UPPENBARELSERNS TIDER, när Ukraina-krisen avslöjar vilka som är tänkare och vilka är populister i arbetsgivarens ledband. Och detta vare sig man betraktar NATO-norska Schibsted som Suhonens yttersta arbetsgivare eller socialdemokratin/LO med dess minoritetsinnehav (9%) av Aftonsluddret.

Redan rubriken är "shit for brains" eftersom det är Suhonen själv, med flera i Sverige, som dödat den traditionella svenska alliansfriheten och inte Putin. Aftonsluddret slår för närvarande dagligen bottenrekord i dåligt tänkande.

Det är också intressant att Suhonen likt Anders Lindberg, som gjort sig en smula fånig genom en fejkad "jag har bytt ståndpunkt"-krönika tillhör den simplaste sortens horoskop. Dessa är populisterna som bara nyttjar ELD och VATTEN eftersom himmelen inte utrustat dem med mycket annat.

Sådana journalister som satts att skriva för läsare med ytterst begränsad fattningsförmåga men som kan detektera en ton av "angelägenhet" och stämmer sitt eget känsloläge därefter. Det är propaganda av simplaste sort.

*****

Här vill jag använda Räknenissens enda mått på verkligheten. Bloggen började med att undersöka astrologins sanningsanspråk via kvantitativa tester men insåg snabbt att det krävs enorma mängder data för att granska mer komplicerade frågor än "planeten X i tecknet Y". Astrologin berättar symboliska sanningar och den verkar fungera för den som kan symbolsystemet även om tendenserna är så svaga att de inte fångas upp med så simpla begrepp som "statistisk överrepresentation". Människans förmåga att uppfatta nyanser och förekomsten av attityder och beteenden tycks mer avancerad än matematikerns klumpiga verktyg för att bedöma "vad som existerar eller inte".

Men nu flög satan in i skallen på mig och ännu en kvantitativ studie gjordes efter fullbordat text och stacks in redan här i början. Resultatet stämmer nämligen utmärkt med astrologisk doktrin och tjänar till att göra inlägget som helhet mer trovärdigt än svenska mediers NATO-propaganda!

Sparade Nobelpristagare i de hårda vetenskaperna samt litteratur fram till 2015 användes (jag har inte uppdaterat samlingen på flera år), i tanken om att alla dessa är synnerligen framstående exemplar av mänskligheten. (Även om man undrar vad i hela friden som gör Sverige så lämpat att bestämma vilka de bästa är. Vårt nationalhoroskop är ju synnerligen korrupt och första långt in i Nobelprisets historia upptäckte svenskarna t.ex. att även folk utan för USA och Europa faktiskt skapar stor litterär konst.) Men oaktat landets uppblåsta självbild om att vara den yppersta av kvalitetsbedömare, är dessa 701 sparade datum ändå en bra testgrupp.

Astrologin känner två distinkta tudelningar - de emotionella (Eld- och Vattentecken) samt de rationella (Luft- och Jordtecken). Hypotesen är att populistiska journalister som söker manipulera läsaren är just av Eld/Vatten-typen och därför på det hela taget saknas i gruppen med Nobelprisvinnare. Istället borde man förvänta sig ett överskott av "rationalister".

Det astrologiska datorprogrammet ZET (gratisversionen) - är händelsevis från Ukraina. De ryska folkslagen får många andra länder, Sverige inkluderat, att framstå som primitiva grottmänniskor när det kommer till matematiken. Jag vet inte vem denna ukrainare är som gjort programmet, men jag har aldrig sett så mycket intelligenta funktioner bjudas ut i en gratis programvara. Är det många årtionden av socialism som skapar den generositeten (den fullskaliga versionen kostar pengar, men bara en bråkdel av vad amerikanska astrologiprogram betingar).

Tillverkaren har t.o.m. skapat ett skriptspråk så att användaren kan bedriva egna studier i "astrologins sanningsanspråk". Det kan ibland bli rätt omständliga instruktioner för sökningen, men formlerna gör jobbet som tagit hur länge som helst vid manuella genomgångar av tiotusen eller här sjuhundra kartor. 

Låt oss söka eventuella Nobelpristagare som utifrån Element-läran är EXTREMT KÄNSLOORIENTERADE och har alla planeter plus det aktiva Drakhuvudet i antingen Eld eller Vatten. Sökformeln på första raden och på andra raden anropet med kriteriet "fler än sju planeter" (dvs. samtliga åtta kroppar, utvalda på annat ställe i programvaran):

n ::= SO-SAT,NOD.ARI,LEO,SAG,CAN,SCO,PIS;
n > 7;

...och sedan detsamma för Nobelpristagare under EXTREM RATIONALITET, Luft eller Jord.

n ::= SO-SAT,NOD.TAU,VIR,CAP,GEM,LIB,AQU;
n > 7;

Inte så krångligt. Och resultatet var det förväntade.

Den extrema känslomänniskan lämpar sig sämre för sådan spetsforskning (eller författande) som räcker till Nobelpris: 2 st pristagare av 701, båda biokemister.

  • John Kendrew;24.3.1917;12:00, Nobel 1962 BIO-CHEMISTRY;
  • Robert Burns Woodward;10.4.1917;12:00 Nobel 1965 BIO-CHEMISTRY;

Att båda är födda våren 1917 varskor om att detta troligen var enda året under 1900-talet alla 8 kroppar stod i specificerade elementpar, de långsamma Saturnus och Drakhuvudet gör att det går långa tider innan båda intar en viss position på nytt. Men detta är immateriellt för detsamma gäller den RENT RATIONALISTISKA typen och dessa kniper tre gånger så många Nobelpriser:

  • James Chadwick;20.10.1891;12:00 Nobel 1935  PHY-MATH;
  • John Steinbeck;27.2.1902;12:00 Nobel 1962 WRITER;
  • Kurt Alder;10.7.1902;12:00 Nobel 1950 BIO-CHEMISTRY;
  • Alan Lloyd Hodgkin;5.2.1914;12:00 Nobel 1963  BIO-CH/MEDICINE;
  • Renato Dulbecco;22.2.1914; 7:15 Nobel 1975 Medicine;
  • Robert W. Holley;28.1.1922;23:00 Nobel BIO-CH Medicine 1960;

En jämförelse med 701 slumpmässiga datum ("gemene man") ger en jämförelse:

6 "emotionalister", 3 "rationalister"

Just som man kunde ha misstänkt. Folk i gemen är känslostyrda och därmed fungerar populistiska journalister bäst som talar till folk på folkets vis. Rationella texter fattar ändå inte massorna! (Påståendena utifrån testgruppen är i sig ren populism! Läsaren får själv lista ut varför.)

Det låter cyniskt, men även hinduisk astrologi bygger på samma insikt i det att HELA MÄNSKLIGHETEN - vår art - klassas som fångar i Passionens illusoriska åsiktsträsk. Västerlandets gigantiska portalfigur Platon såg samma sak: DOXA eller åsikter är det typiska för vanligt folk, och också den skit de helst konsumerar. Individer mogna filosofin är av nödvändighet få eftersom sinnet måste disciplineras och tränas, och Överheten har i tusentals år sökt underhålla intellektuell träning för massorna i syfta att skydda sina egna privilegier. Varför har Stockholm cementerat sina tjänare och slavar i förorterna? Detta är den gamla mänsklighetens taktik, den mänsklighet som snart är historia blott. Vartenda västsamhälle bygger på diskriminerande härskarmetoder. Djupt ovärdigt arten eller bara alltför typiskt för den?

Det utmärkande för DOXA är att åsikter ibland stämmer, men oftast inte. Det finns därför absolut ingen anledning att tro på svenska mediers rapportering om kriget i Ukraina. Som journalisten Kajsa Ekis Ekman ENSAM i Sverige kunde rapportera innan ETC slängde ut henne, var att nyheterna som västmedierna okritiskt förgiftar medborgarna med tycks härröra från ukrainska publicister som medietränats .... av USA.

*****

Att den hundraprocentiga emotionalisten Suhonen drar fram någon gammal vänstergubbe i sin text - som han förklarar överspelad bara för att Putin sträckt lite på benen gör det troligt att han är medveten om att Sideriska helt lyfte fram supergamle Vietnamkrigs-protesteraren Noam Chomsky (och samtidigt passade på att ifrågasätta Anders Lindbergs självvalda omvändelse till NATO). 

Som moteld till denna Chomsky finner eller uppfinner Suhonen en tillsvarande anonym figur som han två gånger uppger att han gör diskussionen kort med. (Vilken IQ-befriad varelse Suhonen här framställer sig som, men helt i linje med den simpla emotionella människan som inte orkar argumentera utan avbryter istället. En potentiell diktatorstyp.) 

Suhonen faller med denna "sedelärande" historia om den gamla FNL-sympatistör han avslutar konversationen med i den kategori av idioti som tror historien nollställs och för inget räknas varje gång Apple släpper en ny iPhone. Måste ha! 

Och så är det tyvärr ofta med den simpla formen av ELD - vad ögat ser, däröver tänds passionens eldar. Så Putin rört sig och därmed ska svenskarna glömma USA:s 70 år av regelvidrigt översitteri i världen?



Lindberg har, precis som Suhonen, genom åren skrivit mycket gott till förmån för den lilla människan i kläm. Jag minns hans utfall mot vårdprofitören Carema och mycket annat, men att kommentera världsläget kräver ett stabilare psyke än Månen i finkalibrerade Vågen som lätt börjar väga snett om någon fibblar med kalibreringen eller om ämnet är tyngre än Vågen är konstruerad att väga.

Kartan ser krigets Mars i Fiendens 6e hus överbelasta månpsyket genom att kasta en ond 210-gradersspekt. Lindberg har också många fiender i landet, har hört förtrytsamma kommentarer från - tyvärr - vänner av liberal typ. Krig rör om fredsskadade svenskar och måste vara en åkomma och som har gjort Aftonsluddrets och övriga tidningars drevande FÖR aggressionsstaten USA och dess Nato-förklädnad så effektiv hos svenska folket. 

Svenska folket har uppenbarligen inte en susning om vad alla USA-avhoppare genom åren - till i morgon - berättat om sitt lands anti-demokratiska ränker. 

I Suhonens skeva historiska uppfattning räknar han upp alla USA:s illdåd i princip till nu och avfärdar allt detta ENBART för att Putin invaderat Ukraina. Det tyder på långt värre omdöme än t.o.m. en Lindberg under stress.

Bloggaren har visserligen inte läst någon bok om USA:s skändligheter sedan jag var 19 och häpnade över avhoppade CIA-agenten Philip Agee som avslöjade metoderna med vilka USA fifflade bakom ridåerna i flera sydamerikanska länder ("håll socialismen borta från vår kontinent" - USA har länge inbillat sig att de äger hela världen). Men han har naturligtvis inte varit blind för att stormakten därefter och in i detta nu - blockaden mot Kuba och det satans fånglägret därpå - kontinuerligt visar varför mänskligheten inte klarar att hantera makt. 

Människan är ett självdestruktivt släkte och Sveriges "neutralitet" är den enda ärbara positionen. (Dvs. till man närstuderar både gamla och nya Sverigehoroskopet och inser att detta är en pragmatisk skock rövare som med tiden blivit allt bättre på att förklä sig - minns 1809 års karta med samma Sol+onda stjärnan Algol. Titta på Åkesson som har emblemet och bedöm hur trovärdig hans makeover är! Så genomskinliga var alla svenskar förr, men nu kan vi det där med smink och grooming även för bögar och metrosexuella låtsasmän.)

Till följd av den svaga Mars i Vatten i angrepp mot den delikata mentala balansens LUFT är i praktiken också Lindbergs ett Suhonen-horoskop - det är ELD och VATTEN som utgör kartans effektiva delar (så långt man kan avgöra utan exakt klockslag). Och en rubbad Månen i Vågen som betyder rubbat omdöme i stressande (Mars) ämnen.

Lindberg har annars en intelligenshöjande kombination av Solen och Jupiter i samma tecken (låt vara så långt från varandra att den är på upphällningen - barn födda en-två veckor tidigare var som grupp betydligt mer lyckligt lottad). Men om inte Månen finns där att ta emot Solens giv och förmår reflektera över den (pga attacken från Mars), då minskar gynnsamheten.

Suhonen, återigen, har Solen och dess härskare Jupiter i ömsesidig reception (motsvarar en stark konjunktion), men som jag noterade i texten om Ludvig XIV i slutstycket om Macron så är Väduren/Krabban den mest passionerade och därför korttänkta populisten och elementens krig mot varandra i stridens hetta ruinerar i hög grad Jupiters förmåga att höja den kognitiva skärpan. 

Har jag rätt syns detta trubbiga eldsflammande av att hans åldrade och kanske helt fiktiva FNL-anhängare skapats som Aftonslöddrets officiella svar på den här bloggens förbehåll mot NATO via Chomsky. Ja, jag har anledning tro att bloggens lilla publik till oproportionerlig del består av tidningsfolk på jakt efter idéer att sno eller som här tillbakavisa - vilket i så fall visar att Suhonen inte ens känner svenska folkets ointresse av texter på högre nivå. Han ödslar kraft på att tillbakavisa en blogg försvinnande få läser. Gammelmedier har noll koll.

FNL-typen tycks konstruerad utifrån Sideriska inlägg om Chomsky "förra årets iPhone-modell" enligt historielösa emotionalister, de ytligaste av verktyg. Om inte ett poänglöst gensvar så iså fall en typisk idéstöld och vändning till dess motsats. Ett vanligt fultrick som bara den låga Kapitalismen normalt använder. För Kapitalismen står profiten över alla etiska synpunkter och det går ju att slå mynt av precis allt eftersom mottagaren definierats som en tanklös konsument som springer på allt nytt och aktuellt.

Vad ska man då ha Eld/Vatten-populisterna till? Förutom de få särfall som vinner sig ett Nobelpris är de bra på att göra vågen på idrottsarenor! 

Populism, drev och massrörelser är så långt de nått i sin uppfattning om sin egen uppgift, dvs ett rätt suddigt fokus. 

Partifärg avslöjas inte särskilt väl av astrologins verktygslåda, därom omvittnar Hitler (massor av skränig och högljudd Eld) och Stalin (stark Eld/Vatten-betoning) - figurer man kan förmoda att vare sig Suhonen eller Lindberg känner speciellt för. Kanske för att de står dem nära, temperamentellt.

*****

Efter att detta redan skrivits dagen innan, rehabiliterar sig Anders Lindberg åter i en söndagskrönika som handlar om den islamofobi som förfular Sverige, ett lagom tungt socialt ämne som tillåter hans humanistiska Mån-Våg att väga korrekt. (Lindberg vidgår i krönikan att han deltagit i krigslekar så det är möjligt att han åtgärdat lite av sitt Våg-psykes debilitet till följd av Mars attack!)


5 kommentarer:

Anonym sa...

I en annan blogg hittade jag denna länk till ett inlägg i en indisk blogg: https://www.indianpunchline.com/migratory-birds-of-mass-destruction/
Det låter helt otroligt och skrämmande, det som står där, och man undrar förstås om det kan vara sant. Det är en indisk fd diplomat som bloggar, så det är väl knappast nån knäppgök som sitter hemma och snickrar ihop konspirationsteorier i alla fall.

Susanne sa...

Blev lite förvirrad av det nya utseendet på kommentarsformuläret, så jag missade att fylla i namn, men det är alltså jag! :-)

Seaward sa...

I mina ögon en trovärdig nyhet och värd att hålla ögonen öppna efter mer info om (lär förstås inte dyka upp i svenska medier i närtid).

USA har alltid fascinerats av vapen, från rentvagningen av naziforskare för att få tillgång till raketteknologi och Japans bio-kemiska krigsmaterial under Andra världskriget. Sen har det tydligen bara rullat på, att döma av länken..

Mycket bra engelska tyder på en högutbildad indier (till skillnad från de sorgliga hinduiska astrologibloggarna...)

Google/Blogger måste ha ändrat kommentarfältet helt nyligen, första gången jag ser det.

Havsörnen sa...

Den där informationen har förekommit i alternativa medier ett tag. Man kopplade också ihop det med att ryssarna för några år sedan arresterade utländska studenter som samlade in DNA från olika folkgrupper i landet, vilket skulle antyda att forskarna kan gensaxa till virus för att skräddarsy en farsot för vissa etniska grupper. Och det är dessa labb som nu Wallenberg vill flytta till Sverige?

Spindeln i nätet kring USA:s destabilisering av Eurasien heter Victoria Nuland. Det var hon som under senatsförhör erkände att USA har forskningslabb i Ukraina, men hon vinklade direkt till det att det vore ju illa om ryssarna fick tag i verksamheten där. Hennes farfar hette Meyer Nudelman och växte upp i en by utanför Odessa i Ukraina. Victorias far Sherwin B. Nuland (Shepsel Ber Nudelman) blev, trots fattig uppväxt i New York dit familjen flytt, känd professor i kirurgi på Yale.

Seaward sa...

Alltid resursrika kommentarer! Tackar för det och jag ska peta in ett par rader om Nuland i ett färdigskrivet inlägg i Ämnet ifråga.