Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 april 2022

De 3 kvaliteterna igen: Ann Linde, passion för mörkläggning

Ann-Charlotte Marteus har säkerligen samma ruttna syn på det moderna Väst som alla borgerliga skribenter, men hon har en attityd som ibland är rätt kul. 

När hon tvålar till Ann Linde, är det egentligen inget nytt som framkommer utöver den bild Sideriska skissade för snart fem år sedan. Sossen är en mörkläggare. Men Marteus pekar ut Lindes PASSION även om "skit" inte är mycket till svordom. Marteus har levererat mer dråpliga kommentarer i det förgångna.


Ann Linde lider av ett typiskt problem för maktmänniskor i Sverige: de verkar ofta kompensera bristen på Ljusets kvalitet (djupgående ämneskunskaper) med låsta attityder, mörkläggning (censur) eller rena lögner - allt olika uttryck för Mörkrets kvalitet när den inte längre är en väl fungerande stabilisator.

De tre kvaliteterna i termer av zodiaktecknen är visserligen bara bakgrundsfonden. Alla har de tre sattviska (ljusa) planeterna Solen, Månen och Jupiter på sin himmel men hinduisk astrologi och mina intryck så här långt är att t.o.m. en grov kategorisering av tecknens kvaliteter har med disposition och beteende att göra.

Solen i Skorpionen KAN i vissa lägen arbeta för att kasta ljus över mörka omständigheter (läkare, privatdetektiv) men i andra fall snarast beskrivas som en som AKTIVT (solärt) sprider dimridåer och förmörkar sakens sanna natur. 

Utan födelseklockslag är det omöjligt att skilja dessa Skorpionens två ytterligheter, men i Lindes fall har hon uppenbara problem i yrkesutövningen.

Månen i Vågen söker vara vänlig och balanserad men disponenten Venus är indragen i Mörkret och på nåder av sin motpol Mars (i konjunktion med Solen). Detta är inte bra för humörsvängningarnas eller sinnets Måne! Kärlek varvas med hat i det mest intensiva av zodiaktecken. Det kan vara osäkert att veta var man står i fråga om nåd/onåd med en sådan här signatur.

Ur såväl den hellenistiska som den indiska astrologins perspektiv (förmodligen i begynnelsen exakt samma lärotradition) uppstår dessutom ett vakuum mellan sinnelaget och dess fundament Venus eftersom angränsande tecken/hus saknar fungerande kommunikation med varandra. Sinnet saknar alltså fundament vilket för en del kan låta mycket illavarslande (och är det)! Å andra sidan är det kanske lika bra, med tanke på hur turbulent och illa tilltygad Venus är. Men dissociationen mellan Sinne och Fundament finns kvar under ytan och blir till grundläggande humör.

Ur det här opålitliga beteendet (Månen är dag-till-dag-personen) stiger så drastiskt Solen fram ur skuggorna och anger vid Solens typiska milstolpar nya svar och förklaringar, på just det sätt Marteus ger exempel på. Människan Lind (Månen) är opåtlighet helt enkelt för att Måne är underordnad det varav hennes hjärta (Solen) är fyllt. Och det Skorpionen vill är egentligen bara att slippa dö, så det är en minister som kämpar för sitt liv. En födelsetid skulle visa vilket hus / livsområdet hon KÄMPAR FÖR (mot Skorpionens dödssymbolik) men den precisionen saknas. Nu kan förstås båda berättelserna ha sin riktighet...

Är Solen hennes överordnade, Magda? Nej, det måste vara Saturnus i negativt härskarläge i Stenbocken som representerar den svenska regeringen varav hon är en del.

Här är horoskopets problem i ett nötskal: Saturnus fungerar inte väl i den här kartan, typiskt nog ett problem med södra månnoden Linde delar med Sveriges nationalhoroskop. Hon föddes visserligen före 1974 års nationalkarta, men även i 4 december 1961 ligger Saturnus och Draksvansen tillsammans.

Perioden har också konjunktionen mellan Saturnus och Jupiter, vilka står för motsatta principer. Kartans många sammantagna problem gör att man kan gissa på att Saturnus krassa realism och maktambitioner formligen dödar det högre samvetets röst som Jupiter essentiellt representerar. Jupiter har förirrat sig till helt fel värdtecken för att kunna göra det planeten gör bäst: ge frihet och framgång. I Saturnus negativa tecken regerar regler och förordningar och förbud. Perioden måste ha varit perfekt för den sista generationen okreativa byråkrater innan operation slimning av pappersvändar-Sverige.

Men det verkliga problemet är alltså huvudlösa/halshuggna södra månnoden. Inte ens som rutinmänniska eller byråkrat fungerar perioden värst väl. Draksvansen försvagar förmågan till saklighet och organisation, två områden där Saturnus brukar excellera. 

Det är just typiskt att Linde när gått från handelsminister till utrikesminister just i den tid när Sveriges öde aktiverar den usla Rike Mannen (Jupiter) och där Saturnus befinner sig i retur till Stenbocken där den låg vid Lindes födelse. Dessa returer är kristider och om Stenbockens PASSION enbart handlar om att låsa sig fast i status quo, kommer hon att falla rysligt kort om den flexibilitet (Ljusets kvalitet) som krävs för att hantera komplexa situationer. Dessutom har bloggen pekat på att Saturnus inom ramen för Jupiters skymningsår anländer i november i år ("lilla döden"). Om Linde fortfarande sitter i regering då, blir detta tiden då allt kommer att bära eller brista för henne å yrkets vägnar.


PS. Om någon undrar över infärgningen av kartan, är det bloggarens barnslighet som visar sig. Det är impressionistiska färgval där t.ex. sinnelagets Passion är förorenad av Mörkrets kvalitet. Sinnets orena orientering (Mörker är ultimat fel och Ljus den riktning livet själv utvecklar sig mot), skadar Lindes enda månägda hus, Krabban som här är sinnelagets passion för 10e makthuset. 

I sin lunära föreställning (Månen ger bara bildliga ekon av verkligheten) - men det förstår hon inte - bidrar hon med oren Passion i allt det arbete hon gör som folkvald i 10e makthuset. Det här ser förstås inte svenska folket eftersom nationalhoroskopet beskriver massan på samma sätt. "Typsvensken" har Månen i Passion, fundamentet Mars i Mörker och när Eld frustreras av alltings jävlighet - JORD som tornar upp sig som hinder för visionen - förgrovas sinnet och man missar den större bilden. Materialismen har effektivt knäckt folkets förmåga till vidsynthet.

Den korrupta Överheten som utnyttjar svensk "demokrati" för att berika sig själva skrattar hela vägen till banken och t.o.m. ser till att landet väljer sig nyttiga idioter och klåpare för att kunna driva sitt utomdemokratiska spel i fred. Det är på den ännu värre sidan jag förmodar att Marteus själv befinner sig, skrattar och pikar högersosseriet väl medveten om att hon själv lyder under Elitens spelregler.


Inga kommentarer: