Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 april 2022

Sveriges "lilla död" 2022-25 en fråga om klimatpolicy?

En ilsk debattartikel i AB menar att världen enligt en ny rapport har 3 år på sig att fatta att klimatmålen nu rejält håller på att gå åt pipan. Det innebär samma tidsfönster för Sverige som jag titulerade "lilla döden".

Man ska nog inte förledas att tro det bara handlar om landets val av NATO och fruktan för Ryssen. Man kan läsa Sveriges stora ödescykel Jupiter (2020-36) som ÖVERHETTNINGENS tid varpå Saturnus som nästa period (2036-55) blir KYLANS TID (på ett eller annat sätt). 

Det är inte bara troget planeternas symbolik utan stämmer även med Jupiter som fantasin om ständig ekonomisk tillväxt medan Saturnus typiska aktivitet ar att antingen står helt till, bromsar eller står för tillbakagång. Förutom att den är en sparsamhetens planet och föredrar reglering framför nyliberalt vansinne, för vilket avsaknad av regleringen är lösningen för de rika. 

Men de rika kan man snart lämna därhän eftersom en planet irreparabelt ur balans (flera kritiska punkter överskridna) inte gynnar någon. Inte ens kapitalismen kommer att lyckas ta den Olyckan och produktifiera den. Anti-Harmageddon-spray? "Applicera på din husfasad i två tunna lager."

Eftersom det är något fel i huvudet på Sverige - dess tillväxt-Jupiter är en "verksam illgörare" - förstår man debattörens vrede, svenska politiker är störda eller inkompetenta och klarar inte att utföra den politik som krävs för att restlöst avveckla tillväxtfilosofin.

Så perioden 2020-36 - som är verksamt ond - kommer att se tillväxtfanatiker motarbeta de framtidsmedvetna som vet att Saturnus är behövd. Skarprättaren, Liemannen är den som rensar samhället från dess otjänliga attityder och ismer och tvingar ner medborgarna i energisparläge tills Storföretagen börjar arbete för världen istället för sina egna kvartalsvinster.

Därmed blir den här luckan av Saturnus-tid i den större cykeln ett prima tillfälle att dra i nödbromsen. Det är sista chansen som debattören säger, och astrologiskt kan Sverige under "lilla döden" förbättra sina aktier när väl Stora Döden kommer 2036 och forcerar tillväxtekonomiskt tänkande tillbaka till det helvete varifrån det kom.


Inga kommentarer: