Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 29 april 2022

Frivola statsmän förlorar allt

Svenska statsministern och "prinsparet" har minglat på en gaygala, ett av resultaten av den sociala experimentverkstad ett "religionsbefriat" land som Sverige bedriver, utan att veta vad poängen är eller var det kommer att sluta. I tiotusen olika åsikter om vilket gender som ska uppfinnas härnäst? En sådan hyperindividualism att ingen längre bryr sig om något eftersom alla samband gått förlorade?

Mästaren [Konfucius] sade: Om en gentleman är frivol kommer han att förlora undersåtarnas respekt och sakna fast grund på vilken att bygga sitt [eget fortsatta] lärande.

Först och främst måste han lära sig vara trogen sina överordnade, hålla sina löften och betacka sig för vänskap med sådana som inte är som honom själv.

Finner gentlemannen att han begått ett misstag får han inte rädas att medge detta och korrigera sitt sätt.

Konfucius Analekter bok 1:8 (snabböversatt från Arhur Waleys rendering till engelska från 1938)

Om textens gentleman är nationens härskare blir naturligtvis den överordnade Shang Ti - Himmelens herre.  Saknas insikt om de högre livsformer som följer på människan och samhället arrogant sänkt tanketaket så att människan blivit alltings mått? Den kulturen är redan död, och det är bara en tidsfråga innan förruttnelsens fläckar på samhällskroppen börjar synas.

När en kultur sjunkit under den miniminivå som är öppen för högre verkligheter, tappar den förmågan att läsa och förstå antik vishet som den de gamla kineserna utvecklat. Intelligens är nämligen inte en frukt av en enskild och särskilt lyckligt lottad hjärna (vad än vetenskapliga experiment tyder på - experimenten är nämligen utformade utifrån just falsariet att allt utgår från materien och därmed mäter och bekräftar den vetenskapliga människan bara sina egen förutfattade åsikt och tillvarons natur!)

De gamla kineserna var betydligt högre mästare i konsten att bygga samhällen än svenska sociala ingenjörer, vilket syns i Kinas pågående och häpnadsväckande resning från sina fattiga århundraden. Antikens vishet övergavs aldrig helt och redan bedömare av Kina under Maos period noterade att annars obegripliga beslut tycktes överensstämma med flertusenåriga orakelsamlingen och kosmologin Jijing, en av de fem konfucianska klassiker varje statsman måste kunna utan- och innantill. Vem i Sveriges riksdag har idag en susning om något enda ämne som höjer deras statsmannautövande till konst?

Mästaren sade: [den Goda människan] sörjer inte att folket inte inser hans meriter. Hans enda oro är att han skulle misslyckas notera deras.

Bok 1:16

Det som fick mig att ta fram Konfucius talesätt var Aftonpladdrets rubrik om Magdalena Anderssons "politiskt korrekta" deltagande på gaygalan. Jag har i samband med Sveriges NATO-urspårning noterat att hon har den sämsta moraliska ryggrad som zodiaken kan illustrera (nästefter Saturnus "fall" i Väduren som är signaturen för principlös egostyrd despotism): Anderssons Saturnus i Fiskarna (just före "fallet" i Väduren) ger ingen elak människa, men som bas för Solen-i-Stenbocken är detta inget fundament värt namnet för en maktmänniska. 

Individen surfar bara hjälplöst med i tidens trender och har inget inre direktiv, följer bara med i tidsandan och är en som politiker en anpassling, kanske att Tidsanden just undgår förändring och politkern får full upp med att hålla masken och söka överleva i sin position.

Fiskarna är Vatten i dess rörliga tillstånd, i dess övergång från en position till en annan. Det inre "fundamentet" gör den yttre "fasta" Sol-Stenbocken till en missvisande yta, ett tomt rollspel. Möjligen lite äkthet i rent moderligt empatiska situationer där Saturnus-Fisken själv baseras på hennes Jupiter-Krabba ("framgång som beskyddande moder" men definitivt en ordertagare).

Men det är just detta svenska folket vill ha för att trots att det sitter i strykklass bland västeuropeiska folk ändå kunna känna sig "lika god som nån". Jante måste matas och för den sakens skull ser svenskarna ut att självdestruktivt välja helt galna politiker och regeringar, höger eller vänster är det samma låga nivå vilket lyfter medborgarnas fantasier om sin egen tillräcklighet.

Sverigehoroskopet visar Vågens tecken som söker jämlikhet men i Sveriges fall vågskålar som är falskt balanserade genom att Vågens härskare Venus som SITT fundament har likaledes utslagen Saturnus. Den huvudlösa demonen Ketu (Draksvansen) just invid Saturnus reducerar Sveriges förmåga att hålla en stabil kurs, ibland tappar landet huvudet helt och hållet. Jämför medierna som så lätt piskar upp drev och påverkar folkopinionen som hemliga uppdragsgivare önskar se den. Det är också därför svensken är en så barock konsument av senaste årsmodellen av allting och har åtminstone varit en av världens värsta förbrytare mot Klimatet. Det är den huvudlösa demonen igen. Vi förstår inte vad gränser är.

Därav "det extrema Sverige" som inte ens förmår avbryta förstörelse av barnen via vinststyrda skolor. Sveriges demoniska töjande alla gränser och brist på respekt för Naturens Ordning är således den falskaste tänkbara "jämlikhet". Sveriges rollmask passar inte de Elitkrafter inom landet som vill se ekonomin växa (ond härskar-Sol med ond finans-Jupiter och mediernas Merkurius i kläm mellan dessa två kravställare på nyhetsrapporteringens vinkling).

Landet blev ett fuskbygge eftersom man inte kan skrota ens en dekadent kristendom och ersätta med sekulära "hitte på"-värderingar utan att nationen över tid börjar kärva rejält. Även om kristendomen var Överhetens makt- och styrmedel gentemot arbetarna, var sekulariseringen ett än värre ramverk. Djävulen låg bakom denna skenbara "befrielse" av svenskarna och han skrattar nu åt ett land i sönderfall, Herre över total negation (ateism) som han är.

*****

Men hur ställer sig denna Anderssons och Sveriges brist på inre fasthet och objektiva, beständiga normer med den kinesiska vishet jag nyligen citerade apropå Sveriges nyinrättade propagandaministerium för att skydda den klent begåvade medborgaren mot "rysk desinformation"?

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/snallversionen-av-goebbels.html

I det inlägget citerades en annan kinesisk text som rådde härskare att inget eget hjärta ha utan ta folkets vilja som sin. Är då inte Anderssons veka Saturnus helt rätt?

Nej.  För Kinas härskare var ändå härskare som stod i samklang med Himmelens Väg (kalla det gärna astrologins planetära system!) och i sin egen person (åtminstone i teorin) illustrerade en människa i perfekt samklang med den Universella Morallagen. Citatet om att ta folkets hjärta som sitt, åsidosätter inte den kejsarens plikt att vara sitt himmelska mandat trogen, men är en slug rekommendation att SPELA folklig, knäppa upp skjortan några knappar som den obehagligt dubbelspelande populisten Macron.

Citatet i länken ovan hade dock en djupare innebörd också, som handlar om att telepatiskt sprida godhet istället för misstro som svenska Censurmyndigheten ägnar sig åt. TRO PÅ LÖGNAREN alltmedan du låter den överlägsna godhet sippra in i låglivet utan att denna själv märker det. 

Överlägsna själar förbättrar således samhället genom närmast övernaturliga metoder utan de pinsamma pekpinnar och förklaringar som sedan flera år ses i alla medier och får en utlänning att fråga sig om hela Sverige är förståndshandikappat, att de i Sverige krävs en förklaring till varenda artikel, att det är ett "åsiktsstycke och bara representerar författaren" och liknande. 

Svenskarna förefaller i behov av instruktion att knäppa på rätt sorts läsförståelse och i varje sådan här "förklaring" ligger underförstått att det antingen är objektivt och JÄTTEsant eller något tidningsägaren publicerar men samtidigtt tar sin hand från. Det är ack så uppenbart vem som äger landet och dompterar befolkningen. Tittar man inte noga, missar man att manipulationen börjar redan i småsaker, som i den harmlösa förklaringen till textens genre.

Snacka om att med dessa etiketter söka tejpa ihop ett samhälle som redan gått sönder till följd av den privatiserade och vinstjagande skolan med de närmast analfabetiska nya svenskar som resulterat, ett folk som hellre svajpar bilder på löpande band än läser en mening på mer än fem ord. Sådan är Anderssons Saturnus-i-Fiskarna - detta vattentecken är Glömskans flod Lethe (jfr letargisk) som de gamla grekerna berättade om, den flod som får själen att glömma allt i förberedelse för ett nytt jordeliv. 

Fiskarna är zodiakens slut och, om man så vill, Syndafloden som spolar bort en civilisation, kultur eller ett samhället. I nästa steg, Väduren, kommer nystarten med ett nyfött barn som ändå inte är en tabula rasa, utan bär på en hel säck karma att konfrontera under utvecklandet av ett nytt liv.


Se hunden nafsa den unga dårens (Väduren) genitalier. Detta är den positivt polariserade Vädurens härskare Mars som sexdrift. Mars vill framåt (och det snabbt) och är således fiende till den historiskt medvetna och mer långsiktiga Saturnus. Därför har jag kallat Mars-Väduren och Saturnus-Stenbocken den värsta konfrontationen mellan ELD och VATTEN. "Egenmäktighet" - en man mot all erfarenhet och allt vett.

Detta är också barnet i trots mot auktoriteten/föräldern och när båda tecknen är aktiva inom en individ uppstår ofta våghalsar som ska göra en massa barnsliga saker med risk eller hela livet som insats (tänk extremsportare). Saturnus är mer än förbjudande föräldrar, i extremfall är den Döden själv som säger något Väduren och Äventyraren inte lyssnat till då Historia och Erfarenhet är det sista det Nya Livet eller Debutanten i Tiden vill höra talas om.

Detta förklarar också Sveriges historielöshet: landets Måne i Väduren ger an antydan om just ett sådant här barn som tror allt börjar med det självt. Problemet för landet är att föräldern Saturnus är utslagen via en rätt passiv och konservativ Mars-i-Oxen, och därav en allt ytligare och mer egoistisk avkomma. Svensken "bryr sig inte" om värst mycket bortom egots valda intressen (i Sverige spelare pengar en beklämmande stor roll och tyder på att det finns någon som vill hålla folkets förstånd på en verkligt låg nivå, simpla materialister med är lätta att regera över).

Jag har tidigare spekulerat i att 80-talet var vändpunkten då kvaliteten på samhället och därmed folk började sjunka, och i ena inlägget citerades rocksångaren Joey Tempest som tyckte det var ett banalt årtionde:

https://siderisk.blogspot.com/search/label/1980-talet

De som föddes då har nu fött än mer egocentriska barn.


5 kommentarer:

Susanne sa...

Apropå det där med Sveriges måne i väduren och mars i oxen så såg jag att en skribent vid namn Thomas Engström har just den konfigurationen. Han är på tapeten efter att i ilska över Frida Strannes text i AB slutat skriva i tidningen. Jag läste att han i protest mot höga skatter i Sverige flyttade till Georgien (av alla länder) och efter det till Latinamerika, men bor nu i Sverige igen. Han är född 24/9 -75 och förutom denna måne och mars kan man notera att hans mars (med Ketu) i oxen attackerar sin disponent venus i väduren. Dessutom kontrollerar Saturnus i kräftan sin disponent månen i väduren.
Det var en debatt i morse mellan Jerneck och Greider där den senare nämnde något om att det började likna MacCarthyism, och det var välfunnet, tycker jag. Förra veckan var det mycket tal om att vi har yttrandefrihet i Sverige och att den är viktig att värna om, men den talar man inte om i det här sammanhanget...

Susanne sa...

Mars attackerar sin disponent venus i lejonet ska det vara, inte väduren.

Seaward sa...

Jag hörde “debatten” mellan Jernick och Greider på morgonradion och den var rätt lam och arrangerad, men Kalla krigets åsiktskonformism var helt rätt parallell. Såg också och tittade på horoskopet på denne Engström som jag bara kände som Margot Richerts make därför att hon verkade ha sadlat om från högerkolumnist till något slags vänsterperspektiv. Men makens karta ser onekligen oroväckande och inte helt balanserad ut – kringflackandet som uttryck för Tarot-kortet Dåren/Väduren på min ära!

Sverigehoroskopet har samma ”folkliga” dissociation mellan Mån-Väduren och en Mars-Oxe vars placering i bredvid blockerar ”den genomsnittliga svensken” från att se och förstå sina egna, ofta aggressiva och pekuniära motiv.

Havsörnen sa...

Liberalernas nye partiledare Johan Pehrson debatterade NATO-medlemskap med Nooshi Dadgostar i Aktuellt igår. Sol-Vädur med Mars i Oxen (konj. Merkurius). Riktigt självgod typ med tvärsäkra åsikter, trots dålig analys. Vi måste gå med i NATO, eftersom Putin kommer att invadera det ena landet efter det andra när han är färdig med Ukraina. Som om vi levde på bronsåldern med krigarkungar som vill expandera sina imperier.

Pehrson verkar vara två meter lång och han befann sig med familjen på badstranden i Thailand när tsunamin slog till 2004. Fru och tre barn klarade sig. Om det nu kan vara till någon hjälp med att gissa AC. :-)

NATO:s "musketörsparagraf" nr 5 som det tjatas om har aktiverats EN gång, i samband med elfte septemberattackerna! Vad är det som säger att vi skulle få något annat än filtar, konserver och de varmaste välgångsönskningar från medlemsländerna "om ryssen kommer"?

Seaward sa...

Jag har tänkt försöka undvika senaste L-chansningen. Efter "konsultkvinnan" Sabuni förefaller mig partiet stendött, så någon spekulativ ascendent blir det inte

Som kuriosum kan nämnas att en fd arbetsgivare med hustru också överlevde tsunamin. Har inte klockslag men hans horoskop är högintressant på temat död eller kanske Rahu (stora överdrifter = tsunamis): Föddes med Solen, Månen, Saturnus, Merkurius och Rahu,,, i dödliga stingets Skorpion.