Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 april 2022

Bloggarens blunder - Harmageddon blir nukleärt

Det är till att tjata om "pålitlig" rapportering. DN vidhåller att det västkapitalistiska perspektivet är det rätta. Den här bloggen tar inte ställning eftersom det är INFORMATIONSKRIG och ingen är att lita på. Ingen förutom stjärnornas omen, kanske.

FEBRUARI

 

ALLTJÄMT I APRIL...
"Viktigt med pålitlig information"

Vid återbesöket till synske Edgar Cayces förutsägelse på 1930-talet om Harmageddon och hur medierna kommer att svika sina uppgifter som angeliska budbärare av objektiv sanning, sade han inget unikt. Propaganda är gammal som gatan - se skrytiga väggreliefer i gamla egyptiska tempel och annorstädes.

Men det intressanta är vilket ålderdomligt bildspråk som ofta kom ur Cayces självinducerade hypnos. Jag citerade nyligen en del av den berömda Harmageddon-profetian som unikt nog inte var Cayces eget undermedvetna som talade utan en ängel som introducerade sig som Peniel och som den kristna Cayce efter samråd med sin familj beslöt att INTE YTTERLIGARE släppa fram. 

De kristna är välgörande skeptiska till psykiska fenomen (ofta minst sagt neurotiska eftersom de uppenbarligen inte längre själva besitter vad Paulus kallades "konsten att skilja mellan andarna"). Edgar Cayce brottades hårt med sin förunderliga gåva men accepterade en del som korrekta uppgifter (läser man Wikipedia ges intrycket att han var en charlatan eller bara ovanligt påläst - artikeln är rent löjeväckande, men det är den allmänna nivån av Internet där en stor del av den döende mänskligheten 1.0 utkämpar sina informationskrig).

Kanske var det ett misstag att avstå från denna influens från andevärlden som tog Cayces kropp och talorgan i besittning, men Cayce/Peniels ord är intressanta ur den senantika astrologins perspektiv:

"Och i deras vacklande som skulle träda in som sändebud, som lärare, från livets tron, odödlighetens tron (Sanningen, Gud) och utkämpa krig med de [änglar] som tillhör mörkret, förstå då att ni har Harmageddon hängande över er."

https://siderisk.blogspot.com/2022/03/putins-senaste-tv-tal-hotar-lassvaga.html

Det kan låta som att "Stjärnornas krig" förutspåddes långt före filmserien. Men om man betänker den gamla analogin mellan makrokosmos och var mänsklig individ som ett mikrokosmos, är det här i allra högsta grad en utsaga över de yrkesgrupper - journalisterna - som har opartisk information som åtminstone rättesnöre innan man faktorerar in tidningsägarna och deras världsbild. 

Jag fick tips om mängder av klipp på youTube som låter var en och få skapa sin bild av ryssarnas påstådda krigsförbrytelser. Är filmerna fejk? Fejkar Ryssen? Fejkar Ukraina/Väst? 

Vem bryr sig inför hotet om ett Harmageddon? Det informationskrig som Cayce förutsade är här och ingen källa i dessa tider står ovan misstanke. 

Cayces "sändebud" ("emissaries") är naturligtvis grekiskans aggeloi, änglarna. Som Guds budbärare från Sanningens tron till människobarnen verkar de extra starkt - eller borde göra det - inom journalistkåren. I vår tid är journalisten avglorifierad, utom kanske i deras egen uppblåsta självskattning - hur ofta är inte svenska journalisters ansikten i större storlek än den person som artikeln avhandlar!

Sändebudet eller budbäraren är från tidigaste babylonisk astrologi Merkurius och fick senare, under hellenismen, drag av skrivkonstens Hermes i grekisk-romerska Egypten. När jag i bloggens början läste egyptern Ptolemaios Tetrabiblos (1a årh.) fann jag honom träig i t.ex. sitt tvärsäkra påstående att Tvillingarnas och Jungfruns tecken var särskilt favoriserade (har glömt sammanhanget).

Men med åren inser jag att han bara traderar den gamla uppfattningen att människan har en noblare ras över sig: änglarna. Och dessa representeras förstås av Merkurius som via LUFT härskar över Tvillingarnas tecken (ett tecken som beskriver mänskligheten, avbildade som en man och en kvinna i indisk tradition. Men över sig har människan har en överjordisk komponent, en ängel). 

Astrologin är en fascinerande samlingsplats på vilken traditioner dumpats och där det tycks finnas flera traditioner för samma sak. Den personliga daimonen som avhandlades nyligen tog INTE upp Merkurius som ett högre jag eftersom människans rationella själ generellt (om än inte i ett specifikt personligt horoskop) representeras av Saturnus som är ett "högre energitillstånd" än Merkurius som i indisk lära förknippas med energicentret i halsen. 

Halschakrat motsvarar Tvillingarna/Merkurius i LUFT - från halsen grenar armarna ut sig - de första "semaforer"ap-människorna upptäckte att hon kunde vifta med som en form av kommunikation. Det dröjde inte längre förrän den primitiva lokaliserade armarnas möte i halsen och därifrån börjar skapa gutturala läten. Kommunikation på nästa nivå.

Men med kroppsliga uttryck kanske man ska övergå till merkuriska Jungfrun, lika intressant eftersom ängeln här "jordas" och vinner i konkretion. I vanligt tal: Jungfrun är en hejare på exakt detaljkunskap och pur saklighet. Den första ängla-Merkurius verkar helt på himmelsk nivå (LUFT) medan den andra ängeln observerar det som går att observera i det materiella. Den senare typen brukar ateister hylla som sunda intellekt, som bara går på "empirisk data". Astrologin vet nu att det också finns en andevärld och går förvisso att plocka upp "kommunikationer" utan att de är hörbara genom någon fysisk apparat.

Harmageddon-varningen från Edgar Cayces/ängeln Peniel utspelar sig alltså i LUFT på den nivå där planer smids och tankesystem konstrueras. Här finns alltså något i världsmediernas konstruktion som tillåter dem att bli orena vinklare av sanningen och det är JUST PÅ GRUND AV DETTA MISSLYCKANDE att rapportera rätt som Harmageddon följer som ett nästa steg. "Informationskriget" både i Ryssland och i Väst har att göra med journalistikens Ägare att göra. Dessa är verksamma i kriget redan nu.

Dessa är vad Cayce kallar mörkrets änglar. Det är därför jag från Ukraina-krisens första början sarkastiskt kallat Aftonbladets ägare för NATO-Schibsted. Det förklarar nästan allt om varför det låter så illa om deras köpta seniorskribenter. Alla känner de plikten att rädda Västs värderingar och tacksamt nog har Ryssland gått i en fälla riggad av Ondskans nya axelmakter, till vilka Sverige inom kort kommer att sälla sig.

Men jag har redan i inläggen om "lilla döden" (november 2022) antytt att det rimligen måste vara Sveriges ställningstagande mot Ryssland som kommer att kosta. Vid andra omnämnanden av Cayce på sistone har jag strukit kärnvapenkrig som möjlighet eftersom Cayces förutsägelser inte talat om något sådant.

Så dum jag känner mig nu! Cayce dog i januari 1945 och USA:s första (och ytterst hemliga) atombombstest hölls först sommaren det året. Självklart kunde inte Cayce ha talat om någon atombomb i sina förutsägelser, termen var förmodligen inte ens myntad under hans liv. (Att Cayce inte var allvetande och redan snokat upp att amerikansk bombutveckling pågick, visar flera misslyckade transintervjuer och t.o.m. prognoser under hans levnad. Flopparna måste vägas mot hans remarkabla framgångar - av extremt specifik art - i andra frågor som han fick sig tillställda via brev eller närvarande utfrågare.)

Därmed, tyvärr, är återigen atomkrig på bordet och kanske just ett så allvarligt krig att Cayce under hypnos (eller den kommunicerande ängeln Peniel) såg och bedömde det framtida kriget vara tillräckligt allvarligt för att kunna beskrivas som "Harmageddon" - i princip den Gamla Världens undergång om man följer Uppenbarelseboken som den kristne Cayce kunde utan och innan. Han hade som livslång praxis att läsa Bibeln från pärm till pärm en gång om året och hade läst in de år han som ännu inte läskunnigt barn! I sanning en av USA:s mest kufiska figurer...


4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Jag måste ändå, efter att just ha läst den, högeligen rekommendera denna enormt viktiga text om situationen i Ukraina och vad som ledde fram till den. Jämför sedan med vad som serveras i de ägardirektivstyrda papegojmedierna!

https://www.thepostil.com/author/jacques-baud/

"Jacques Baud is a former colonel of the General Staff, ex-member of the Swiss strategic intelligence, specialist on Eastern countries. He was trained in the American and British intelligence services. He has served as Policy Chief for United Nations Peace Operations. As a UN expert on rule of law and security institutions, he designed and led the first multidimensional UN intelligence unit in the Sudan. He has worked for the African Union and was for 5 years responsible for the fight, at NATO, against the proliferation of small arms. He was involved in discussions with the highest Russian military and intelligence officials just after the fall of the USSR. Within NATO, he followed the 2014 Ukrainian crisis and later participated in programs to assist the Ukraine. He is the author of several books on intelligence, war and terrorism, in particular Le Détournement published by SIGEST, Gouverner par les fake news, L’affaire Navalny. His latest book is Poutine, maître du jeu? published by Max Milo."

Seaward sa...

Tunga kredentialer hos den här f.d. säkerhetsanalytikern. Förstår att han publiceras i ett humanistiskt-kristet magasin - den här typen av verklig information skulle aldrig gå att publicera i gammelmedia!

Någon på franska Wikipedia säger att han chekcar in på alla punkter som en geopolitisk konspirationstänkande" vilket är fullständigt löjeväckande givet de uppdrag han haft! Nätet är verkligen en ormgrop.

Men jättetack för länken! Den stämmer ungefär med den uppfattning jag tidigare hade men ger MASSOR av förklaringar fram till dagsläget.

Inser dock att "nostalgiska Putin" och drömmar om Storryssland troligen är västpropaganda som jag absorberat. Nu kan förstås båda "bilderna" vara sanna, den här artikeln koncentrerar sig på turerna som föregick Putins operation i Ukraina men berör inte hans större vision (som han naturligtvis inte ordar om).

Skammen att vara europé efter den här texten är påtaglig och Putins tal om avnazifiering blir nu helt begriplig.


Anonym sa...

Länken ovan innehåller flera lögner. Huvudlögnen är att Rysslands armé inte har deltagit förrän 2022. En mer sann beskrivning finns i nedanstående länk:
https://smallwarsjournal.com/jrnl/art/battle-debaltseve-hybrid-army-classic-battle-encirclement

Ryssland har fulspelat i Ukraina sedan 2014. En rad olika journalister från Sverige, USA och Storbritannien som befann sig där då rapporterade om hur ryskt artilleri besköt Ukraina över gränsen redan då. Därefter gick den ryska armén in i åtminstone två slag under 2014 och 2015.

Ryssland har hela tiden förnekat det, men grävande journalister har kunnat visa att ryska soldater postat bilder på sociala medier när de befann sig inne i Ukraina.

Putins mål är inte att avnazifiera. Med tanke på att han använder nazister i Wagnergruppens privatarmé som gör Rysslands dirty work i konfliktzoner och att ryska ultranationalister slagits för Donbassrepublikerna, så är det bara ett svepskäl.
Hans mål är att bygga ett Storryssland. Det är uppenbart från hans handlingar och uttalanden han har gjort i intervjuer med amerikansk teve. Hans måne i Oxen nära Algol är ett klart tecken på att han värderar land och det historiska Ryssland mer än godhet, andlighet och medmänsklighet. Han är en hänsynslös följare av Guldkalven. Med andra ord en ond människa som i ren form är djävulens redskap här på jorden. (Sen är väl inte västledarna några exempel på godhet heller, men men :))

Han avskyr också att USA och Nato håller Ryssland tillbaka. Hans horoskop med en Saturnus som sitter på hans Sol Jungfrun tyder ju på en svår relation med fadern. USA:s Saturnus sitter ju också i Jungfrun så Putin upplever sannolikt sina problem med fadern i relationen till USA. En blandning av ilska och realism över att USA såväl som fadern är starkare än honom.

Seaward sa...

Narrativ: Man kan lyfta in och ut detaljer tills man får den bild som passar de egna preferenserna. Mycket var mig nytt i den där texten, men jag höll artikelns saknade Storryssland-perspektivet som en möjlighet. Den aspekten rymdes inte i den f.d. säkerhetsexpertens annars välskrivna "tidslinje".

Texten medger faktiskt ryssar i Ukraina, det är uppenbarligen en nick till de uppgifter du hittat någonstans Men i mindre antal, säger säkerhetsanalytikern, så där ser jag ingen lögn.(Det är möjligt att det rör sig om olika iakttagelser.)

Texten har dock en affekterad ton, ibland schweizaren ut och låter ärligt sorgsen över att analytikerkåren körs över där ohörsamma politiker börjar driva sin agenda (och medier som är dummare än hundar och säger bara det Större intressenter vill få fram).

Schweizaren har intressant nog Solen och Månen i känslosamt Vatten (Fiskarna/Krabban). Det är sorgens element och Fiskarna är för övrigt den som martyriskt sticker ut huvudet i en impopulär sak.

Hur som helst är detta en avvikelse från ämnet som avsåg rätta en kommentar till siaren Cayces om det helvete mänskligheten skapar sig själv. Vem vet om USAs aktuella 1,7 miljarder dollar till ukraínarnas beväpning innehåller grundplåten till en liten atombomb eller om det blir Putin som till följd av Västvärldens tryck eskalerar till begränsat atomkrig.

Apropå att båda är lika goda kålsupare är tanken att Kapitalkramare (Guldkalvens barn) skulle råka i in inbördeskrig och tillsammans öppna för en ny postkapitalistisk tid för mänskligheten - det är den bild jag själv hoppas på. Men inget tyder på att Kapitalisten frivilligt kommer att bidra med lösningar så att Världen får styra Världen, så den här akten måste nog sluta i tragedi.

Jag gillar din koppling via Saturnus. Det kanske kan bli ett annat inlägg: Saturnus i Putins, Rysslands och USA:s karta... Dock har jag flera exempel på MYCKET BRA förbindelser mellan fader och son och Saturnus och Sol (trots att planeterna är fiender). Jag kan inte förklara det annat än med ett fall där sonen exakt kopierade sin fars arbetsknarkomai (Sol/Sat i hus 10 för sonen).