Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 1 april 2022

Bruce Willis sjukdom, inte olik det som drabbat Sverige

Brasklapp. Detta är inte en medicinsk astrologiblogg och bloggaren har ingen medicinsk kunskap alls. De fynd jag här kommer att peka ut, stämmer visserligen kusligt väl med både astrologiska teser och med utfallet i verkligheten men innebär inte att symboliken uttrycker sig likadant i ett annat horoskop...

*****

Första tanken inför nyheten att Bruce Willis lägger av till följd av afasi (talsvårigheter): Hur dumma måste inte de känna sig nu, som till övriga Razzie-utmärkelser instiftade ett pris för "Bruce Willis sämsta rollinsats i år" apropå hans allt tydligare prostitution av sitt varumärke, actionhjälten. Någon kommenterade att han visas upp på filmaffischer för att sälja filmen och sedan knappt deltar i handlingen.

Nästa tanke var 6e Olycks- och ohälsohuset (även Fienden i senantik astrologi). Syns detta speciella hälsoproblem i Willis födelsehoroskop? Enligt AB kan afasi drabba inte bara förmågan att hitta rätt ord utan även sänka den kognitiva förmågan, så att individen inte förstår rakt tal. 

Nog har Willis sett drömsk och frånvarande ut ibland - det är ett av hans två uttryck i filmer genom åren, han är typiskt nog född i Fiskarna (Solen = kognitiv kapacitet). Antingen Solen, tänkte jag, eller Merkurius för intellekt och logisk fattningsförmåga måste ha problem.

Minnet av kartan, utöver solfisken, var som bortblåst, men svaret lät inte dröja:


Willis har Jungfruascendent vilket gör Merkurius förmåga att kommunicera sig till A och O och se var Merkurius befinner sig! Sjätte huset för hälsoproblem.

Solen är också svag eftersom den står i väster och apropå alla Willis filmroller, är inte denna placering i martyrens tecken perfekt? Säg i vilken film han inte presenteras som på deken eller som en loser eller nerblodad och i svårt underläge mot Fienden (som han till sist ändå fixar). Detta är typiskt Solen i den Andres händer (7e partnerhuset). Faktum är att han gjort sig en rejäl förmögenhet på exakt denna rolltyp - Stora Pengars Jupiter i 10e huset är fundamentet till Solen i detta underläge: hela hans 10e "karriäranseende" har byggt på att han upprepat samma typ av hjälte (Solen = en hero).

Multipel attestering var en snyggt uttryck jag använde under bloggens tidiga år. Ett omen bör stärkas av något mer som pekar i samma riktning och här är även det 3e merkuriska huset stört genom att ägaren halkat in i 8e onda huset för förruttnelse och död. Lyckopunkten i 3e huset säger att Willis verkligen gillat att spela roller där hans actionplanet Mars är inburad i onda åttonde (men tar sig ur knipan). Men nu kommer alltså samma symbolik tillbaka som en verklig olycka som berör hans 3e hus och den logiska och kommunikativa förmågan.

Och vad innebär detta för karriären/10e huset? Jo, ridå. Eftersom de stora pengarna och celebritetens Jupiter är helt beroende av sitt fundament som i detta 10e hus är...Merkurius.

Willis har sin personliga daimon (sin Rationella Själ) GRADEXAKT med Jupiter i 10e huset. Människans potentiella högre intellektsnivå är nu inget Willis någonsin givit prov på, som komiker var han usel. Det komiska värdet var som bäst "larvig" när han knatade runt som husfru och dammsög i någon film där det komiska fördes av andra och mer begåvade skådespelare.

Eftersom den grekisk-romerska astrologins gamla lära om den personliga daimonen (högre intellektet) är nytt för bloggen, kan jag inte säga mycket mer än det uppenbara: daimonen har krokat fast via Jupiter - celebritet i tionde inflytelserika huset - kan verkligen "det högre intellektet" vara så fåfängt och banalt? Reinkarnerade Willis själ bara för att stå i spotlighten och få applåder? 

Mysteriet blir än större om man (regelvidrigt) kombinerar den gamla västtraditionen och dess daimon med den hinduiska läran om att planeterna kan byta natur i sin verksamhet. Jupiter är för Willis inte längre än välgörare utan en verksam illgörare. Detta tyder på en vilja att briljera som liknar Sverigehoroskopet och det landets uppblåsthet och ofta grundlösa tro på sin egen förträfflighet. Det finns ett mindervärdeskomplex även hos Willis som han sökt kompensera med sin filmkarriär.

Nu tillstötte sjukdomen först när han i praktiken var klar med sin enda rollfigur, och naturligtvis tjänade dem gamla västliga Lyckopunkten honom väl under många år. Han gillade smått sadomasochistiskt att agera ut denna lidande och kämpande figur som tecknas av både en sjunkande sol i Fiskarna och Mars kämpaglöd i ett "hopplöst" hus som 8e.

Uppenbarligen är det först nu som Lyckopunkten vänds till någon slags olyckspunkt om man ser till att glappkontakten mellan 3e intellektshuset och dess tillfälliga härskare har varit hanterbar tidigare i livet. För märk väl, Willis har aldrig varit en smartskalle. Här finns två förekomster av "6-8-relationen": ascendenthärskaren Merkurius sex tecken bort för en bokstavlig 6-relation och aktivering av Ohälsan, Olyckan etc. 

Men också tredje intellektshusets härskare Mars placerar sig sex steg bort och hamnar i onda 8e huset. Faktum är att jag inte kan påminna mig en enda film där Willis yttrat mer än korta oneliners! Det är som han alltid stått avskuren från någon mer omfattande intellektuell aktivitet... Han fejkade (via filmrollerna) en "handlingens man", vilket naturligtvis hänför sig till Solen (den levande, den agerande, handlingsmänniskan till skillnad Månen och den interna känslan).

*****

Kan då Willis planetära cykler kasta ljus över att hans livslånga afasi gått in i ett mer akut skede nu. Eftersom han gjorde så många filmer 2021 är det troligt att något var fel redan då, vilket typiskt började som förnekelse och sporrade till ännu mer aktivitet innan 2022 tvingade honom att inse faktum.

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Sun:  1955-02-27  -  1961-02-26
 Moo:  1961-02-26  -  1971-02-27
 Mar:  1971-02-27  -  1978-02-26
 Rah:  1978-02-26  -  1996-02-27
 Jup:  1996-02-27  -  2012-02-27
 Sat:  2012-02-27  -  2031-02-27
 Mer:  2031-02-27  -  2048-02-27
 Ket:  2048-02-27  -  2055-02-27
 Ven:  2055-02-27  -  2075-02-27


Wills genombrottsfilm var "Die Hard" från 1988 där den egentligen hjälten var skyskrapan som utstod mer skada än Willis eller den gisslantagna personalen i det Stora Rika Företaget. Som framgår av listan var OND RIKEMANSJUPTER på världens tak (10e huset som skyskapa) Willis entrébiljett till kändisskapet.

Detta pregnanta omen för en period av framgång säger samtidigt en del om Sverigehoroskopet där funderat över hur landets uppenbara framgångar även efter socialdemokratin byggt bort den värsta fattigdomen har haft gott flyt - åtminstone för Eliten. Men en "verksamt ond" Sol och Jupiter i 5e lyckohuset visar samma som Willis Jupiter i tionde: även de utan kvalifikationer eller moralisk rätt att kallas "stora" kan åtnjuta kosmisk medvind. 

I Sveriges och Willis fall är det GOD KARMA som utkvitteras men som tycks ödesbestämd att genast omvandlas till dåliga handlingar som och NEGATIV KARMA för framtiden. Jupiter är stora men fula pengar. Att dessa pengar (eller denna berömmelse) tillfaller en är god karma men i ett annat perspektiv är det förbannade pengar som man inte bör rör. Det fattade inte Sverige, vars storföretag uppdagas som korrupta, det ena efter det andra. (Minns vad den här bloggen har sagt hela tiden om Sverigehoroskopets onda Jupiter.)

Det Sverige vi ser 2022 är som en Bruce Willis som tappat talförmågan eftersom Framgången och de Stora Pengarna var en verksam illgörare och inte någon verklig tillgång. 

Willis tvingas kasta in handsken årsskiftet 2021/2022 och det är, kanske passande, under ålderdomens Saturnus (sista trappsteget i illustrationen av en människas åldrar - några steg upp till zenit och några steg ned till greven).

I Expressen heter det att filmfolk känt till besvären i "flera år" och kortat manus för att Willis skulle klara insatsen. Jämför "flera år" med sub-cyklerna här nedan:

Vimsottari Dasa:

 Sat MD:  2012-02-27  -  2031-02-27

  Antardasas in this MD:

  Sat:  2012-02-27  -  2015-03-02
  Mer:  2015-03-02  -  2017-11-12
  Ket:  2017-11-12  -  2018-12-21
  Ven:  2018-12-21  -  2022-02-18
  Sun:  2022-02-18  -  2023-01-31
  Moo:  2023-01-31  -  2024-09-03
  Mar:  2024-09-03  -  2025-10-13
  Rah:  2025-10-13  -  2028-08-19
  Jup:  2028-08-19  -  2031-02-27

 

Under Saturnus storcykel lämnade han under Venus sub-period. Dessa två står i ömsesidig förbindelse i födelsehoroskopet: Saturnus i Vågen och Venus i Stenbocken. Detta visar på något sätt att åren 2019-februari 2022 var en viktig period. Ur hälsosynpunkt är detta förbluffande eftersom Saturnus sägs "upphöjd" och extra rättvis i Vågskålarna medan Venus som alltid är följsam och konform till vadhelst dess härskare över Stenbocken föreskriver. 

Kan detta tänkas som en symbol som beskriver "följsamhet med vad ålderns herre dikterar", ålderskrämpor av definitivt slag? "Receptionen" är liksom konjunktionen alls ingen garanti för goda ting, den kan ofta ses som kärnan i ett problem till och med som här, där planeterna kallas "vänner" i Indien. Men Saturnus bryter ner och dödar så vilken vän är egentligen det för ja-sägaren Venus? Fråga femnister med ett ont öga till "patriarkatet" (Saturnus)!

Annat exempel på Saturnus som symbol för slutsträckan/ålderdomen. Nyligen passerade Månen under två dygn pågående krigshärd i Stenbocken där för tillfället Mars, Venus och Saturnus vistas (motsvarande Ukraina, den enda världshändelse medierna klarar att bevaka, men troligen Willis medicinska besked, givet hans Saturnus-Venus-dasha). 

Under två åtföljande dagar med denna Månens "vardagshändelser" gick bloggarens stereo sönder på olika sätt. Första dagen dog höger högtalare i diskanten och jag befarade att de retro radiorören i förstärkaren redan dött, bara fyra månader efter att jag nytt till nya. Det är rätt stor felprocent på radiorör (särskilt kvarvarande lager av gamla rör ibland 30-50 år gamla). Men när de väl fungerar är ljudet ljuvligt...


Det visade sig bara vara ett kontaktfel i högtalaren (inne på sitt 21a år, en bra högtalare men mycket gammal enligt modern slit & släng-filosofi där material skapas av kemister i avsikt att de ska gå sönder och tvinga fram ny konsumtion). Det räckte med att böja ett stift en smula för att få tillbaka kontakten. Glädjen varade exakt ett dygn under måntransiten genom bloggarens 8e dödshus. Sedan drog höger högtalare återigen uppmärksamheten till sig. Och nu med det omisskännliga vinande ljudet av ett radiorör som signalerade problem. 

Saturnus är sista steget på ålderstrappan, långsamhet, hinder, förseningar eller kontaktproblem. Den tycks extra negativ under vistelsen i sitt negativa härskartecken Stenbocken.

Så rådet är: tänk inte ens tanken - nästa dag kanske farhågan blir verklighet, åtminstone om hela Kosmos signalerar negativ kontakt-Jord. 

Ett bra råd när en del inkluderar kärnvapenhot i sina tankar. Det är dessa människor som skapar krigen genom att koppla känslor och tankar - en mycket destruktiv kraft i andevärlden. Tankar är också handlingar (karma) och fört eller senare blir tankarna konkret verklighet.

Som avslutning en cykelnivå ner. Bruce Willis genomlever ålderdoms-erfarenheten "Saturnus" just nu (jag gjorde min under hundår runt 30 som först arbetslös med en universitetsutbildning som den korkade svenska arbetsmarknaden inte kunde se värdet i - filosofi har alltid stått väldigt lågt i det här praktiska landet. 

Under Saturnus period ingick också 3 år av hårt slit som dataprogrammerare. Där Willis möter Saturnus storcykel senare i livet (med ålderns begynnande förfall), där passerade bloggaren sin Saturnuscykel redan i yngre år, och då i gestaltning av allmänt hårt slit, dålig ekonomi, Saturnus i formen av "arbetarklass" eller slavarna som bygger Överheten deras imperier som de sedan noga vaktar.

En annan och drygt 20-årig programmerare såg verkligheten i vitögat och konstaterade att detta var det nya slaveriet. Inte ens ett omnämnande på den färdiga dataprodukten eller "appen" fick dessa dolda småsnillen. Företagsledningen tog både pengar och ära. 

Sådan är en "verksamt ond Sol och Jupiter" som i Sverigehoroskopet. Ett land designat för bara företagsledningen och dess maximala utnyttjande av befolkningen. Mellanhänder som förre LO-chefen Thorwaldsson eller fackrepresentanten Stefan Löfven är bara Överhetens tjänstefolk, med uppgift att sälja in "brödsmulorna från den Rike Mannens bord" till fackmedlemmarna. Hur länge har "den svenska modellen" varit riggad?

Tankar som dessa kan förmodligen inte ens Bruce Willis tänka om jag förstår hans horoskop rätt. Actionhjälten var bara fåfäng yta och föga därutöver (en dålig Jupiter i 10e huset kan ge extremt insubstantiella typer). Snäll men inte överdrivet intellektuell (en sida han faktiskt bjussade på här och där i vissa filmscener). I nästa liv kanske han satsar på att bygga en mer akut medvetenhet. I det här livet drömde han.

Faktum är att Willis horoskop kan jämföras med säkerhetsexperten som visste förklara i svensk radio hur "rysspropaganda" om Sverige låter. Den "dubbelbottnade" indikationen i expertens horoskop påminner om Bruce Willis mix av Vatten och Luft. Solen i Vatten är utagerande känslor, men de är skriptade av Överheten (högsta kastens Jupiter i maktinnehavets 10e hus och Luft).

Wills var mer än normalt bara en formbar Vatten-Sol, en nickedocka som agerade utifrån branschens direktiv. Mig veterligen förgrenade han sig aldrig, startade inget eget produktionsbolag som många andra driftiga skådisar gör.

Tobey Maguire (den första av nu tre i rollen som Spindel-Mannen) har t.ex. producerat åtskilliga filmer. Jag har sett två, båda bättre än förväntat. I "Pawn Sacrifice" spelade han själv den problematiske schackmästaren Bobby Fischer och djup psykologi är också temat i den minimalistiska "Z for Zachariah", med bara 3 skådespelare och det lågintensiva dramat mellan dem. 

Maguire visade enorm kvalitetsmedvetenhet som valde att delfinansiera den indiefilmen - ojämförbart överlägsen det fetbudgeterade fyrverkerier som kallas Marveluniversum (serietidningseskapism) och som pågått i tjugo år. Här är den värsta sellouten tveklöst är skådisen bakom Tony Stark - en personifikation av amerikansk kapitalism i dess militärindustriella gren. 

I den rollen, som Iron Man / industriledare har Robert Downey Jr. och Hollywood bidragit åtskilligt till det krig som nu pågår i Europa. Mer än snälle Bruce Willis vars akrobatik i skyskrapan på 80-talet möjligen var en av flera Hollywood-inspirationer för terroristerna som i Islams namn ställde knäckte de två tornen i New York... Om man nu ska dra några fler exempel än Will Smiths "toxiska maskulinitet" som alla pekar mot den nation för vilket krig och mord innebär rikedom för några få, en nation Sverige så gärna vill vara en del av, nu senast med svepskälet att Ryssen ser farligare ut än normalt.

En titt på Tobey Maguires karta visar hans intresse för psykologi och vad som pågår på "insidan". Krabban i öster och dess härskare Månen i Stenbocken ger ett stort intresse av det psykiska, av känslor och också att formalisera och konkretisera dem (Stenbocken). 


Men lika viktigt, om inte mer, är det "hemliga livet" i 12e huset är Solen med Saturnus visar en självkontrollerad strateg typ Putin. Saturnus är en LUFT-planet och samkvämet med Solen (egentligen Saturnus fiende) underlättas åtskilligt av att kombinationen utspelar sig i ett intellektuellt Lufttecken. Bakom-ridåernakontrollör = producent eller regissör.

Hans framgång som en älskvärde unge Peter Parker/Spindel-Mannen kan nog tillskrivas hans troskyldiga uppsyn: Mars-i-Barnets-tecken-Väduren i prominent placering i 10e huset. Mars i modiga Väduren är ännu en variant på hjältesymbolik, här tydligt riktad mot unga sinnen (Väduren). Missa inte att Maguries version av Spindel-Mannen var trevligare än de följande två misslyckade rollbesättningarna (som mer speglade samhällets allt mer störda ungdom). 

Tobey var inte bara dold superhjälte han var också en trevlig person: Venus i Krabban i 1a huset! Vem kan ha något emot en sådan vän personlighet. Horoskopet är inget spel men visar att den här mannen är mångsidig och med en särskilt dragning mot att gestalta Passionens kvalitet inför folkmassorna: Befolkade Rajas-tecken i 1a, 7e och 10e husen.


Inga kommentarer: