Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 april 2022

Förskingraren som sålde ut Stockholms fastighetbestånd och andra moderata finansborgarråd

Rubriken är hårdvinklad men läser man DN-artikeln och tittar på grafiken är det ingen tvekan om att Stockholm fd finansborgarråd Carl Cederschiöld är så nära den kapitalistiska förbrytartypen det går att komma. 

https://www.dn.se/ekonomi/mer-an-var-tredje-kommunal-hyresratt-borta-i-stockholm-sedan-1990-talet/

(Tillägg: Inlåst som en nationalklenod av DN senare samma dag artikeln publicerades.)

Hur ofta har inte bloggen granskat födelsedagen för någon verkligt slem materialist och hittat Ekonomins tecken Oxen och Trygga Hemmets (och Bostadsmarknadens) Krabban? Här dessutom med den Frestaren och korrumperaren Satan (stjärnan Algol) på mindre än en grads distans från Solen i zodiaken och Solen svårt demoraliserad av att dess fundament Venus minglar med den naturliga illgöraren Mars!


Pengar och Trygghet - så skapar himmelen ett omen om vek materialism som korrumperar samhället så fort typen får något att säga till om. Cederschiöld kan tydligt jämföras med det finansborgarråd huvudstaden lider av idag, samma astrologiska typ!

Stängde ner för ungdomar,
bröt själv mot covid-restriktionerna

 


Samma lergröt via ekonomi-Oxen och egentjänande trygghetstecknet Krabban. 

Utifrån psykets perspektiv (Månen) också en mycket svag ledarförmåga, Solen i Nybörjarens tecken med försvagad disponent Mars i Krabban och i 12e huset för ting som inte gagnar en i världen. 

Efter att ha sett denna underliga varelse utanför Stockholms stadshus iförd en leopardprickig päls (värsta ukrainiska prostituerade) vill jag påstå att psykascendenten visar rätt: Venus är en verksamt ont planet för Oxen och estetiken och omdömet blir därefter. 

Även Solen i Väduren tangerar vulgära uttryck och Eld/Vatten-kriget skapar ytterligare brist på förfining. Sådana här är moderater av genomsnittligt slag. Sådana är de horder som vill in i Stockholm och bidrar till stadens fullständiga kollaps till ett Mammons center.

Bloggen har flera gånger funderat om fixstjärnan Algol i Oxens tredje grad faktiskt bör läsas som Mammon snarare än Satan, men demonen är bara en uppspjälkning av Satans väsen så det kanske spelar mindre roll vilket namn man sätter på realiteten.

Vad om de två moderata finansborgarråden mellan Cederschiöld och König-Jerlmyr?

Först Kristina Axén Olin:

 

Samma materialistiska lergröt, bara att Jordelementet bytts från Oxen till Stenbock. Den resulterande oppositionen för tankarna till politikerskräp som makthungriga Ebba Busch men här i en mer principiell version Saturnus inte Solen opponerar sig Krabban och ger Vattentecknets BEGÄR en inriktning.Missa inte omåttligt giriga Rahu med Mars och Månen i Krabban - en liknande signatur har setts i fd SEB-chefen "Fallskärm" Falkengren som flyttade till Schweiz för att få jonglera med större penningsummor än i pluttlandet Sverige.

Solen i Vågen brukar kunna normalisera bara genom att Vågen som sinnebild svarar mot universums balansprincip, men den här är suboptimal eftersom fundamentet Venus här befinner sig i slipprigt Vatten. 

Utvikning. Någon kanske undrar hur Venus då kan vara "upphöjd" i Fiskarna som också är ett Vattentecken. Svaret verkar vara att den där verkar som Horan i Hora/Madonna-dikototomin. Madonnan då Venus "fall" i motsatta Jungfrun. Venus/Fiskarna/12e huset summeras i indisk astrologi som "sängkammarens hemliga nöjen" och Venus "upphöjelse" tycks alltså handla om hennes förfarenhet som en bordellmamma, världens nästa äldsta yrke eftersom de prostituerade kom före Mamman som organiserade dem i ett Skyddat 12e hus, lite bortom allfarvägarna.

Sedan Sten Nordin, den moderat som närmast föregick König-Jerlmyr:

 

Att kartans fördelning på elementen avviker kraftigt är inte förvånande. Livet är inte så simpelt som att alla som hittar till den Moderata fållan är klippta ur exakt samma tyg. Det går heller inte att komma ifrån att detta är det enda finansborgarrådet vars himmel tyder på hög intelligens. Med de fåtaliga hinduiska aspekter händer det inte varje vecka att Solen (kognitiv kapacitet) spetsas ytterligare med en opposition från Jupiter (Expanderaren).

Däremot är tecknen  av typen Tamas guna (Mörkrets kvalitet) vilket skapar en snäv ideologisk typ som blir rent av farlig för samhället när Solen i Vattenbäraren som fundament har Saturnus i hatiska Skorpionen. Och inte bara Saturnus utan också illgöraren Mars och fanatiska karriäristen Rahu. Detta skapar den värsta sorts arrogant elitist Stockholm förmodligen har letts av. Det var Nordin som inför chockhöjda buss- och tunnelbanepriser tyckte de fattigaste av stockholmarna kunde köpa mindre chips och på så sätt ha råd med resan från Orten för att slava år Stockholms Elit i innerstaden!

Nordins "sociala utstötningssyndrom" (Vattenbäraren och Skorpionen samtidigt aktiva) är av värsta slag eftersom Luftens intellektualitet bygger på Skorpionens djupa hatiskhet mot "flocken" (nu Vattenbäraren som folkkollektivet i stort). Hur kan en sådan här psykopat ens ha velat ha rollen motsvarande gamla tiders borgmästare (notera Sveriges glidning till penningreligionen: "finansborgarråd" ). Jo, månascendenten tycks tala sant här: Vädurspsyket har dels sin härskare Mars i 8e huset med klara kopplingar till bankväsendet eller de som håller i dolda medel. Men framför allt drömmer Månen i Väduren om en Räknenisse som tronar högst upp i makthuset : Merkurius i Resursägartecknet Stenbocken! Finansborgarråd.

Utvikning. Stenbocken förvirrar eftersom hinduerna också kallar den underklassens planet. Bloggen har tidigare förslag att denna paradox måste fattas som att arbetare av Resursernas ägare Stenbocken/Saturnus bara betraktas som egendom eller just resurser.

En äkta patologisk skurk är alltid fascinerande så jag söker bland tiotusen kartor efter fler med Nordins "utstötningssyndrom": Solen i Vattenbäraren "icke-stödd" av Saturnus och den senare med Mars. (Jag utelämnar vanvettigt ambitiösa Rahu eftersom sökningen troligen skulle bli alltför precis och kamma noll.)

  • Lars Tunbjörk;15.02.1956;12:00, fotograf, humoristiska och surrealistiska bilder från Sverige
  • Anonym;17.2.1956;xx:xx, autistiskt mentalfall med nazifar, knivhögg en vän (sådan far, sådan son?)
  • Sten Nordin;18.2.1956;12:00, finansborgarrådet, dagen efter ett skrämmande obehagligt fall
  • Gustaf Dymov;15.2.1986;12:00, ungmoderat: skatteplanering okej
  • Björn Gustafsson;19.2.1986;12:00, stprt genombrott som ung komiker men drabbades av mentala problem och självmordstankar
  • Danny Saucedo;25.2.1986;12:00, "falsksjungande flickidol" noterade jag vid tiden men efter det har figuren blivit något av hustam underhållare för den burgna stockholmseliten som bevistar dyra soaréer på salong med mat och dryck
  • Teresa Palmer;26.2.1986;12:00, australisk aktris
  • Margo Harshman;4.3.1986;12:00, aktris, spelade begåvad sekreterare åt karaktären Sheldon i några avsnitt av Big Bang Theory och fick (naturligtvis) se sin intelligens förolämpad av den socialt handikappade huvudrollen - "sociala utstötningen" via rollbesättning!

Tunbjörk ser som fotograf ut att ha hittat en perfekt sublimering av utstötningssyndromet: situationsbilder tagna i Sverige! Jag känner en annan med Solen i Vattenbäraren och Månen i Skorpionen som också är en hårresande skicklig fotograf av döda och förvridna strukturer eller av naturen i egendomliga ljussättningar. Bilderna är fascinerande men skrämmande när man inser att detta är ett mänskligt psyke som uppsöker motiven! Månen "fallen" i Skorpionen, blick för det döda, sargade, förvridna! 

En mycket trevligare version drömde jag i mitt livs kanske längsta dröm om i natt: en gammal väninna med Månen i Skorpionen som vigde sitt liv åt sargade djur (veterinär)! Men Skorpionens fokus på sår och deformitet lurar förstås i bakgrunden även där. Dock inte Nordins hånfulla "ät mindre chips" utan kopplad till en vilja att hjälpa de små (Vågascendent och Venus-Jungfrun i 12e huset för lidande). 

Min nattliga dröm föreföll ha pågått så länge att jag var tvungen att inspektera nattens himmel över frukosten. Ha! Månen hade redan innan sänggåendet anträtt sin passage genom Skorpionen. I en av scenerna var väninnan svept i en vit toga eller klädnad typ i antiken. Mycket troligt ett "läckage" från vårt möte i ett tidigare liv (jag drömde för tiotals år sedan att hon ingått i "den egyptiska upplevelsen") eller möjligen bara nämnda Venus-Jungfru i 12e huset - en renad version av Venus-som-prostituerad i 12e. 

Huspositionen rentvår den Jungfru som materialismens Hades våldfört sig på och som djuppsykologiskt förklarar det tecknets petighet och hygienfixering. Tecknet släpar arketypiskt på ett syndafall som vara kan neutraliseras i 12e som Befrielsens hus.). Obs. dessa kommentarer rör bara kompletta horoskop, inte de provisoriska som använder Månen som ascendent.


Inga kommentarer: