Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 april 2022

Marine Le Pen: daimonen möter Satans huvud

 

Stark hos Le Pen: klarspråkets och intellektets Merkurius,
ascendenthärskaren, i 11e huset för ideal (särskilt samhällsideal).
Men fokus ligger på problemen med rådande samhällsideal.
 

Så vad betyder Åklagaren, Gycklaren eller Lögnaren ALGOL i Marine Le Pens horoskop? Ibland verkar fixstjärnan utsätta innehavaren för prövningar, ibland är det individen själv som spelar rollen av djävulens advokat. Ibland omvittnar antikens fruktade stjärna (kopplad till Medusa i den grekiska traditionen) en genuint ond och farlig natur. Här ramlar beräkningen av Le Pens personliga daimon prick in vid satanshuvudet eller Algol (mindre än en grads avstånd i zodiaken). 

Nog för att hennes politik kritiserats, men när jag funderar på saken är invandringen den onda Kapitalismens  uppfinning - kapitalisterna vill ha billigare arbetskraft och förespråkar därför socialdarwinistisk utslagning inom västländerna.

Sett ur det perspektivet är alla främlingspartier av godo - de söker rädda befolkningens välmående från globalismen i dess kapitalistiska variant. Men tyvärr är de ofta, som i Sverige, hoprörda med borgerlig ekonomisk politik och blir därför en blandning av det ondaste av alla världar.

Jimmie Åkesson har verkligen förtjänat en låg läsart på sin exakta Sol konjunkt Algol - det är en helt duperad människa fast han tror han har sitt falskspel under kontroll. Högern har lurat honom att själva sin sataniska själ till det som är värre än Djävulen själv - svensk borgerlig politik som tar från de fattiga och ger till de rika!

Den här bloggen yttrade en vag förhoppning om att Le Pen måtte vinna valet i Frankrike för en mer skyndsam undergång för västerlandet och en omstart för hela världen efter att Väst då fullständigt tappar initiativet (till en kommande pakt mellan Kina och - faktiskt - Ryssland och alla de länder dessa fått som stöd efter särskilt Kinas investeringar i Afrika).

Beträffande Le Pens horoskop finns flera saker att säga. Tidigt i bloggens historia trodde jag att Krabban (Hemmet, Det Privata) var ett rasistiskt / främlingsfientligt tecken men ingen kvantitativ test har, vad jag minns, styrkt detta. Tvärtom verkar Krabban satsa på trygghet och sticker inte ut näsan i känsliga frågor.

Därför är Marine Le Pens Sol-Krabba ÄKTA och har dessutom en populistisk kraft via disponenten Månen i ett Eld-tecken som dessutom är "hemma", i Krabbans naturliga 4e hus för hem- och trygghetsfrågor. Jämför med AB:s Hansson som intervjuar Pen-röstare i Frankrike och vilka förhoppningar de har:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/bGvEmq/odesduellen-avgor-bade-europas-och-frankrikes-framtid

Men här finns också ett tydligt osäkerhetsmoment för Le Pen. Hon har rasistaxeln som jag påminde om i samband med Rasmus Paludan. Hans horoskop här - jag rekapitulerade det antika skälet till just den instabila axeln Jungfrun/Fiskarna drar till sig invandrarfientlighet. Hos Le Pen är den högst volatil eftersom det säga att månnoderna utan stabiliserande aspekter, är extremt opålitliga. Hennes snabba nedtoning av främlingsfientligheten inför valet är just en sådan dramatisk omsvängning.

Men låt oss ta det här med den personliga daimonen eller Daimonens Lott en gång till. Betraktar man Satan som Frestaren (som förleder till korruption eller andra felsteg) kan man se denna externa kraft (för Satan, avmytologiserad eller ej, existerar både astrologiskt och i verkligheten) som något individen möter i sitt liv. Här är det emellertid inte med mycket begränsade dagvakna medvetandet (egot/1a huset) som möter Djävulen utan Marine Le Pens högre och bättre Själv, Översjäl eller Rationella Själ - den personliga daimonen har många namn!

Vad kan då horoskopet ge för antydningar om detta högre och bättre Själv som vissa kan ha kontakt med även i vakentillståndet och ännu fler faktiskt möter i sina drömmar om natten?  

Nu blir hennes karta verkligt krånglig för den personliga daimonen residerar i det hinduismen kallar kartans bästa hus, det 9e för religion, filosofi eller bara vanligt samvete (en kvalitet eller fakultet som förbluffande många saknar kontakt med och som förklarar den psykopatiska västkulturen där alla är individer, skilda från varandra och utan rötter andra än "jobb och konsumtion" som Arbetsgivarna i konspiration med Staten lurat på många länders befolkningar i syfte att för att bereda Eliten ett behagligt liv på De Mångas Bekostnad. (Det är denna världsordning som kommer att hå under innan 2100-talet börjar.)

Marine Le Pen har således den högst utvecklade personliga daimon eller Rationella Själ som kan tänkas, och detta trots att Oxen i 9e förefaller lite väl simpelt. Men personlig ekonomi är en grundval för högre typer av självförverkligande och för arbetarens tecken Jungfrun som ascendent ÄR privatekonomi det högsta goda.

Men Oxens härskare Venus (pengar) står olyckligt i 12e förlusternas hus - och därför lär hon få solid uppslutning bland Frankrikes kvinnor! Macron är, som det ofta sagts, de rikas president, så det artar sig till ett rent arketypiskt val!

Le Pens symbol för sin högre och bättre själ står alltså i de världsliga förlorarnas hus, men som tur är ÄGS detta hus av Solen som vi just förklarade ärlig i sitt uppsåt. Detta trots att Solen illustrerar den onda daimonen som ligger bakom förlusterna i 12e. Men genom att Solen ockuperar den goda daimonens 11e tar den intryck av den mer ideella sektorn. Minns (från Dold Daimon 1, 2 och 3) att 11e är en alternativ västerländsk tradition till den om den personliga Daimonens punkt, men möjligen med den skillnaden att 11e representerar platsens, stadens, landets egen ande/anda medan "Daimonens lott" är den strikt individuella högre själsaspekten - många projicerar en bild av en "högre andevägledare" trots att det i själva verket är det egna Självet.

Le Pens samhälleliga anda eller kollektivt goda daimon ses därför i 11e husägaren Månen som hon bär som sitt eget privata innersta (4 huset) men som likaledes är plågat av världsliga förluster eftersom Mån-Skyttens disponent också ligger i 12 förlusthuset.

Snurrigt? Ja, men det går att förstå allt detta: Le Pen står verkligen på deras sida som förlorat på ett sådant Frankrike den uppblåsta och fåfänga Macron representerar.

Hon är ärlig när hon ser det onda i ett sådant samhälle och kunde hon bara förstå att hon ställt sig fel och att hon egentligen borde representera en vänsterlösning skulle hon kunna ha framtiden för sig som Frankrikes första kvinnliga president. Att montera ned det överstatliga EU vore ett gigantiskt steg i rätt riktning eftersom detta är en rikemansklubb som just vill se flyktingströmmar och billig arbetskraft röra sig över den pinade världen. Väst är historiens värsta mördare historiskt (med USA som god tvåa i utplåningen av ursprungsbefolkningen och alla dess makthungriga ingrepp i andra länders affärer). 

Som de gamla kineserna sade: masken rör sig framåt genom att tillfälligt dra ihop sig. Vägen mot Världen 2.0 och postkapitalism kräver att länderna för en tid drar ihop sig och vårdar det goda de alltjämt äger. En nykter nationalismen kommer i nästa schackdrag att ge länder som med större vilja än de galna svenska makthavarna börjar spela med i den nya plattform Kina (med partners som Ryssland) bygger för hela mänskligheten. Kina har inte ens börjat visa SIN sociala ingenjörskonst än! De blir samhällsbyggare av ett helt nytt slag och den mest västerländska omoralen kommer att utgå. Västerlänningen håller inte måttet för en ny värld som det nu ser ut.

Men vinner Le Pen valet då? Ingen aning. Först under den här bloggens senaste år har jag börjat nosa på politisk astrologi men då även skickliga astrologer gissat fel vore man en idiot som kastade ut en prognos. Dessutom skulle beräkningarna ha gjorts för länge sedan för långt och omoget övervägande. Den här lilla skissen över Le Pen slängde jag ihop först på söndagseftermiddagen, bara timmar före valvakan i Frankrike.

Flera äldre (och mer kritiska) kommentar under taggen Marine Le Pen.

Inga kommentarer: