Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 april 2022

Senaste från Ukraina-analytikern Jacques Baud

En bara några dagar gammal intervju med f.d. NATO-medarbetaren och säkerhetsexperten Jaques Baud.

https://mronline.org/2022/04/16/u-s-eu-sacrificing-ukraine-to-weaken-russia-fmr-nato-adviser/

Mycket känns igen från de två tidigare texter bloggen tipsat om, men pusselbitarna fortsätter läggas på plats. Den korrekta bilden som svenska medier aldrig någonsin kommer att ge svenska folket. Istället släpas den ena uppenbart russofobiska experten efter den andra fram, senast onsdagsmorgonen där en pensionerad historieprofessor tog ordet Putin och hans "förvirrande språkbruk" i sin mun med så hörbar förtrytelse att alla radiolyssnare omöjligt skulle missa vilken skrev hjärna vi hade att göra med.

Det är något misstänksamt över detta extrema drev, och det är tur att det finns en sådan som Baud utanför landets gränser, som uttalar sig i oberoende media. Jag översätter ett kort stycke fram mot mitten av ett transkript komplett med Bauds tankepauser och t.o.m. felsägningar:

Aaron Maté: Vi har just fått veta …. från The Wall Street Journal …. att tyska rikskanslern Olaf Scholz den 19 februari förklarade för Zelensky att, ”Ukraina måste ge upp sina NATO-ambitioner och deklarera neutralitet som del av en omfattande Europeiskt säkerhetsavtal mellan Väst och Ryssland”. Den här av Scholz föreslagna pakten skulle undertecknas av Biden och Putin, men Zelensky förkastade hela idén rakt av.

Min fråga är nu, eftersom jag tycker det står helt klart att Zelensky/Ukraina-sidan [i detta krig] saboterade de diplomatiska möjligheterna, men vad om Ryssland? Anser du att Ryssland för sin del uttömt alla diplomatins möjligheter att undvika kriget? Varför inte t.ex. hos FN efterlysa en fredsbevarande styrka i Donbas-regionen? Och om nu syftet [som Putin säger] var att skydda folket i Donbas [dvs. den del som identifierar sig som ryssar], varför invadera långt bortom Donbas?
 

Jacques Baud: Ja…jag tror ryssarna helt förlorat förtroende för Väst. Det är nog den främsta anledningen. De litar inte på Väst längre och därför sätter de hoppet till en totalseger för sin militär för att ett fördelaktigt läge när det kommer till förhandlingar.

Jag tror Zelensky…jag är inte helt säker på att han egentligen motsätter sig fred. Men han kan inte gå med på den. Jag tror han från första början var klämd mellan… kom ihåg att han valdes till president pga. målet att skapa fred i Donbas. Detta var han första objektiv, hans program som president.

Men jag tror att Väst, att amerikanerna och britterna, inte ville se denna fred. Och naturligtvis har vi tyskarna och fransmännen som skulle garantera Minsköverkommelsen för den ukrainska sidan, och de implementerade den aldrig. Jag menar att de helt klart inte gjort sitt jobb.

Så där har vi det: detta är Västs krig och det massiva (närmast öronbedövande) drevet från svenska medier är hur den skyldig låter när han vill mörka de verkliga sammanhangen. Media rapporterar som de nyttiga idioter de är om kriget i detalj, ändå ner till Aftonbladdrets bottennapp - en artikel om stridande förbands insignier - fatta nivån av lurendrejeri: att rikta läsaren åt allsköns detaljer och till och med trivialiteter istället för de verkliga schackdrag som föregick detta olyckliga krig.

Men hur skulle svensk media kunna tala rättframt och sanningsenligt, Sveriges NATO-medlemskap har uppenbarligen varit på gång längre än svenska folket fått veta. Medierna portionerar bara ut faktabitar lite i taget och på ett sätt som håller folket i detta "demokratiska" land helt ovetande med mindre de läser på själva.

*****

Även, videointervju med den mäktige intellektuelle Noam Chomsky om den verkliga geopolitiska historien kring Ukrainakriget - berättelsen svenska medier inte törs lämna ut till svenska folket:

https://therealnews.com/noam-chomsky-a-left-response-to-the-russian-invasion-of-ukraine

*****

När Putin meddelande Ukrainas folk (horoskopet här) trodde jag i flera dagar att detta kunde vara startskottet till en ny ekonomisk världsordning, men uppenbarligen rör sig tid på planeten Jorden oändligt mycket långsammare än i där schackpartiet utspelar sig - i en högre dimension. Det ligger flera schackdrag mellan nuet och den postkapitalism mänskligheten måste formulera för att inte bränna ut planeten och sig själv.



7 kommentarer:

Susanne sa...

Jag ser inte att du kommenterar månen i inlägget från 24/2, men om man ser månen som symbol för Ukrainas folk är det ju extremt illavarslande: Månen med Ketu i Skorpionen i 12:e. Dessutom styrd av krigets Mars vid ascendenten - krigets start. Det maktlösa folket som offer.

Susanne sa...

Såg att månen i detta horoskop dessutom ligger vid Putins ascendent. Folkets öde ligger i händerna på Putin...

Seaward sa...

Sant och mycket mer kunde säkert sägas om den kartan. Men inlägget tillkom i all hast utifrån den första rubrik i svensk media jag såg och då hade jag obefintlig kunskap om geopolitiken. Det var bara ett horoskop för talet/invasionens start och inte ett försök samköra alla relevanta kartor. Men den blicken ger utdelning.

(Hade turen att för geopolitiken få kännedom om experten Jacques Baud som uppenbarligen ångrar det skitiga jobb för NATO han hade i Ukraina några år och nu berättar den verkliga historien om USA:s långa närvaro där. Att läsa svensk media är att aldrig förstå ett dugg. Huvudaktören nämns aldrig ens. Kriget är en följd av USA:s manipulation av Ryssland. Än tyngre bedömaren Chomsky menar i den fantastiska videon - länk i texten ovan - att Putin totalt gick i USA:s bakhåll och att invasionen var ett gigantiskt misstag.)

Anonym sa...

Är ju ytterligare svammel från Baud. Han blandar vissa sanningar som att Zelensky sannolikt inte har kunnat stå emot mer militaristiska krafter inom Ukraina med vita lögner och rena lögner. Några exempel på de rena lögnerna:

1. Han hävdar att den ukrainska armén var usel 2014. Men tydligen var den enormt skicklig bland de trupper som gick över till utbrytarrepublikerna. De kunde ensamma under 2014 och 2015 stå emot hela den resterande ukrainska armén. Bara det är rent nonsens om man ser till de faktiska styrkeförhållandena. Sanningen är att utbrytarna fick hjälp med soldater, materiell, övning från Ryssland åtminstone från sommaren 2014.

2. Ukraina planerade att attackera Donbass och Krimhalvön nu i vår. Detta hävdade Donestkrepublikens ledare Pushlin precis före Rysslands invasion startade. Baud väljer att bortse att det enbart är separatisterna som hävdar detta. Det ter sig väldigt osannolikt att vara sant med tanke på att Ryssland har byggt upp trupp sedan våren 2021 på Ukrainas gräns. Dessutom varför höll man denna övning Allied Resolve under februari där man på sluttampen visade upp kärnvapen om man inte hade planerat invasionen länge.

Den ryske politikern och nyligen avlidne Vladimir Zhirinovsky kunde avslöja Rysslands invasionsdatum redan i december:

https://www.mirror.co.uk/news/world-news/breaking-russian-politician-who-predicted-26647084

Du borde istället titta på de viktiga personer som skapat Rysslands och Putins politik:

Igor Strelkov Girkin, som stegade in i Krims parlament och enligt egen utsago under vapenhot fick de motvilliga ledamöterna att rösta för en omröstning för Krims anslutning till Ryssland. Därefter ledde han upproret i Donbass.
https://en.wikipedia.org/wiki/Igor_Girkin

Denis Pushilin, ledare för Donetskrepubliken. Före 2014 inblandad i pyramidspel. Mobiliserade republiken precis i tid för invasionen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Denis_Pushilin

Bägge två har kopplingar till Putin eldtecken. Att Ryssland och Putin inte agerade redan 2014 militärt kan astrologiskt förklaras med att ketu stod i Väduren. Dvs samma tecken som Putins Jupiter. Krig är det som bringar Putin lycka. Hans popularitet bygger på krigsframgångarna i Tjetjenien, Syrien och Georgien. Putin beklagade själv i invasionstalet att han inte redan 2014 agerade.

Anonym sa...

Förtydligande angående Rysslands truppuppbyggnad. Det är förstås kring Ukrainas gräns.

Anonym sa...

Här är ju en analys hur Ryssland agerade i ett par år före kriget i Georgien. Åter igen var Putin hjärnan bakom det.

https://kkrva.se/debatt-nya-uppgifter-om-georgienkriget-ger-nygamla-slutsatser-for-finland/

Seaward sa...

Detta handlar inte om Putin, måste jag upprepa det igen, Anonym?

Den som citerar brittisk nyhetsrapportering som motargument har givetvis inget till övers för en sådan som Baud, en avhoppad NATO-anställd som på plats i Ukraina sett arbetsgivarens sanna väsen (snygga upp det haveri som var ukrainskt försvar vid den tiden).

Var och en blir salig på sin barnatro men den här bloggen har därtill astrologin som huvudämne och för ett andra utlåtande. Jag har redan diskuterat eventualiteten av snurrigheter i Bauds horoskop (känslor och intellektualitet blandar sig illa) men har frikänt honom från allvarligare störningar eftersom elementen är tydligt separerade. Baud är så långt jag kan bedöma konsekvent genom de tre texter jag läst, uppriktig i sin syn om vad som timat sedan hans tid som NATO-medarbetare i Ukraina vid tiden då USA avsatte den ryssvänliga regimen (vilket tvingade fram Putin på arenan). Faktiskt bestyrker Noam Chomsky den historieskrivning Baud givit i sina texter.

Så garanterat övertygar heller inte Noam Chomskys än mer omfattande föredrag i länk nr 2 för svenska öron som i linje med massrörelsen utsett USA som moraliskt rättesnöre. (Chomsky ser både Ryssland och USA som lika stora skurkar men ser USA som oändligt mycket värre till följd av dess de facto dominans i hela världen, militärt.)

Det råder en bisarr tystnad i svenska medier om narrativ som bjuder ett alternativ till det USA producerar och som kan läsas i varje västtidning - att konstatera detta är inte att ta Putins sida, vilket "anonym" tidigare insinuerat att bloggaren gjort.

Den här ASTROLOGISKA bloggen med nedslag i konkreta händelser konstaterar att Sverigehoroskopets brist på samvete och känsla för andlig sannfärdighet (hus 9) bara överträffas av 9e huset i USA:s nationalhoroskop. Chomsky kallar (med reservation för sina reservationer av hemlandet som är betydande - skrivet blogginlägg i pipeline) USA för en formidabel slaktare i all dess utrikespolitik sedan 2a världskriget.

Detta har också varit min upplevelse alltsedan jag läste "CIA inifrån" av en avhoppad agent. Jag köpte den redan vid 14 (är 62 nu) och har sedan dess varit uppmärksam på den medvetna historieförfalskning USA ägnar sig åt (vilken Chomsky i intervjun exemplifierar och sedan upprepar eftersom lögnen var betydande: USA ändrade avgörande händelsers ordningsföljd för att sälja in det amerikanska perspektivet på Tjetjenienkriget).

https://therealnews.com/noam-chomsky-a-left-response-to-the-russian-invasion-of-ukraine

PS. Anonyms punkt 1 bekräftar i själva verket Bauds åsikt snarare än motsäger den. Baud konstaterar att skräpet blev kvar i Ukrainas armé (efter USA:s frammanipulerade revolution mot den tidigare ryssvänliga ledaren) och han hade som NATO-medarbetare den otacksamma uppgiften att försöka mobilisera en alkoholiserad och suicidal militär. Avhoppen var ansenliga (nu ersätt av legosoldater från 19 olika nationer) och det är dessa avhoppare Anonym kallar de skickliga. Men det var också dessa som inte kunde acceptera Ukrainas språkdiskriminering och deserterade!

Så långt som jag förstått Baud, men jag är inte intresserad av detaljerna och varken kan eller svara på dina/Anonyms övriga synpunkter. Inlägget var avsett som ett bihang till Bauds horoskop nyligen, och hans syn på Ukraina är nödvändig för att ge en intressent kontext till en annars torr symbolkarta och abstrakta kommentarer om den.

Bloggens röda tråd: astrologi med exempel ur verkliga livet. Bauds karta med VATTEN humanitet och LUFT intellektuell analys kvarstår som en av de mer intressanta kartorna på länge och att både han och Dalai Lama har den stora LUFT-TRIANGELN och båda är nära kopplade till FN, var ett intressant fynd som antyder tanke på mänsklighetens högsta nivå.