Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 1 april 2022

UFO är inga farkoster. Hjärnspöken eller medvetandefenomen?

 

Ufologen och författaren John A. Keel, sent 1960-tal

 

Den nyfikna skeptikern Clas Svahn i DN är besviken på hur mycket av en UFO-rapport från amerikanska myndigheter som är censurerad. Allt läsbart var redan känt sedan tidigare den tidigare rapporten.

Det intressanta är, att när nu USA slutligen medger att deras flygbaser, kärnvapenanläggningar med mera, får påhälsningar av egendomliga fenomen som bryter mot naturlagarna (och i ett fall t.o.m. roade sig med kärnvapenmissilerna och knäppte av hela serien raketer på distans!), inte klarar att tänka på annat än andra nationer på Jorden som fiender som sysslat med denna lek årtionde efter årtionde! Det är så korkat att man förstår att amerikanerna egentligen vet bättre.

Tankarna går tillbaka till den första UFO-bok av John Keel, en amerikansk journalist och ufolog jag läste i tonåren. En klasskamrat lånade mig boken och den var förstås oerhört spännande för ett ännu inte samhällsindoktrinerat sinne. Amazon visar att den finns återutgiven (sedan ett antal år) och läsare säger att den hållit för tidens tand. 

Författaren John Keels tankar är i själva verket exakt desamma den långlivade kabel-tv-serien "Ancient Aliens" nått i senare säsonger, efter att ha slösat många år på den banala tesen från Erich von Däniken att det är faktiska rymdskepp från avlägsna civilisationer som visar Jorden ett så abnormt intresse. 

AA har senare spekulerat i just andra världar kanske överlappande med planeten Jorden man i en annan dimension. (Har tidigare kommenterat serien, ledd av några fanatiska dårar förstärkta av en och annan begåvad människa och t.o.m. före detta regeringsanställda britten Nick Pope.)

Här är något av vad Amazon (US) idag säger om Keels första UFO-bok:

John Keel [i ”UFO: Operation Trojan Horse”, 1970] var en av de första att notera hur UFO-fenomenet framträder i skilda förklädnader, och att man inte kunde försöka förstå detta mysterium utan att först ta hänsyn till dess många och varierade skepnader.

Köpare/läsare: Jag tänker inte gå in på alla detaljer och förstöra behållningen, men jag tror Keel har rätt. Alltför många aspekter av ämnet UFO saknar logisk, fysikalisk eller annan rimlighet. För att inte tala om att Keel når samma slutsats som områdets auktoriteter. Män som J. Allen Hynek och Jacques Vallee hade redan hypotetiserat om, inte interplanetära påhälsningar utan ett fenomen som är interdimensionellt.

Annan köpare/läsare: Det tycks finnas något slipprigt samband mellan det mystika, UFOs, vetenskap, magi och religion som baserar sig på vilka trossystem VI vid en given tidpunkt upprätthåller. … Kanske är detta en del av den mänskliga hjärnan som har utvecklats till en Skapare av tillfälliga ”märkligare än fiktion”-ögonblick av förändrat medvetna som underhåller och samtidigt förtrollar och gäckar oss.

*****


Det dröjde några år innan bloggaren, ännu inte tjugo fyllda, fick syn på en senare bok av denne John Keel och köpte den. Mycket kändes igen men "The Cosmic Question" (UK 1978, US 1976 som "The Eighth Tower") vitaliserade UFO-intresset och det blev några ytterligare böcker. Bland annat en mer esoterisk diskussion av David Tansley i "Omens of Awareness" om UFO:s som omen som förebådar en mänsklighet på tröskeln till ett kollektivt medvetandelyft ... eller något i den stilen.

Det är i princip Keels tankar och båda författarna är förstås medvetna eller omedvetna plundrare av den antika platoniska traditionen som alltid räknat med högre intelligenser i andra dimensioner (liksom så många andra kulturer).

Också detta en käpphäst i serien AA: dessa väsen har alltid funnits med mänskligheten men byter skepnad beroende på mänsklighetens egen utveckling eller tillbakagång till mer primitiv mentalitet. Ta vår tids extrema primitivism (fast många tror vi nått längre än någonsin som art). 

När materialismen tar kontroll över nationalsjälen (som i sin tur påverkar enskilda själar) då förvandlas UFOs till "flygande tefat" och skenbart högteknologiska farkoster siktas. Det är Universum som driver med människans låga mentalitet!

USA, en av världens största mördare får istället se "hotbilder" som att "främmande makt" stänger av eller gör löje av deras skyddande vapenarsenal. (Tips. Se USA-horoskopets självbedragna aspekter i det låga Vatten-psyket: Skorpionascendent för upplevelsen av hot och död överallt och ytterligare förvärrad av 8e dödshuset och det extremt fabulerande 9e huset för "vår religion".) 

Var och en får se det man närt eller förgiftat sitt sinne med. Sådan kan alltså vara Universums intelligens och syfte: att bara spegla så att de som uppnått viss intelligens - typ människosläktet - sporras att söka ytterligare. Det är frestande att se hinduismens 3 kvaliteter som ett enkelt schema för processen: Mörker - orolig Passion ("vet varken in eller ut") och så attraktionen från framtiden: Ljuset.

För en materialist är rubrikens "hjärnspöke eller medvetandefenomen" en obegriplig formulering, men all god filosofi så långt bakåt man kan gå, har alltid fastslagit en strikt åtskillnad mellan medvetandet i sig och de kanaler det använder. Först närmast själlösa kryp men långt fram i evolutionen kännande och förnimmande varelser som nu utvecklad en förfinad hjärna. Medvetandet har varit detsamma under årmiljonerna av evolution och bara "väntat" (egentligen inte, medvetandet är tidlöst) på rätt typ av "radiomottagare".

När bloggaren tar fram sina gulnade gamla pocketböcker lyser den sensationalistiska baksidetexten på "Cosmic Question" som eldskrift. Jösses, köpte jag detta så ordagrant vid 19 att åsikten levt vidare i alla år? Baksidans tre punkter är nästan exakt de tankar jag ventilerat på bloggen på senare år, fast kanske i lite andra ord!

Klicka för läsbarhet

  • Är det mänskliga medvetandet programmerat som en dator av en kraft som existerar bortom gränsen tid och rum?
  • Står vi på tröskeln till en Ny Tidsålder (New Age) när mänskligheten kommer att dras in i en förbindelse med de kosmiska krafterna?
  • Är planeten Jorden själv ett gigantiskt supermedvetande som förbereder en Domedag mer förfärande en Syndafloden och som kommer att rensa mänskligheten från alla dess experiment mot naturen? 

Punkt ett är naturligtvis platonismens Nous (det gudomliga medvetandet, ibland illa översatt som "Förnuft") som från bortom tid och rum INFORMERAR den världsprocess som löper genom tiden.

Punkt två, om Vattenbärarens tidsålder, är den springande punkten som nu blivit mer aktuell än någonsin när amerikanska försvaret släppt filmer som visar detta flygande fenomen utföra sin gäckande show inför exalterade stridspiloter...

Punkt tre: visserligen hade USA upplevt Gröna Vågen i slutet av hippie-vågen, med ungdom som flyttade ut på landet och valde en lantlig livsföring hellre än det skitliv i New York som dagens svenskar (och medier) tycks uppleva som den största drömmen. 

Klagomål på Storkapitalets förstörelse av vår boplats Jorden är således inget nytt men Klimathotet är nu så reellt att ingen längre kan tvivla. Keels framtidsspekulation har börjat bli besvärande skarp i konturerna och frågan är bara om "UFO-intelligenserna" avser intervenera och omyndigförklara människosläktet eller om de som distanserade Observatörer kommer att låta mänskligheten tippa hela planeten... 

Kommer Moder Jord helt enkelt - och tvärtom Keels turordning - att svara människans missbruk av resurserna för egen vinning genom att utrota stora delar av arten via naturkatastrofer som mer har arten av en KATAKLYSM? Synske Edgar Cayce hävdade som sagt att jordaxeln kommer att rycka till och rubba klotets rotation en smula. Jorden kommer att lägga sig i nytt förhållande till omgivande världsrymden. Mänskligheten kommer att se en "ny himmel" och "en ny jord" som Uppenbarelseboken avslutar Bibeln. 

Detta skulle då vara ögonblicket för inträdet i Vattenbärarens tid och mänsklighetens första kontakt med högre livsformer, vilket inte är "kött och blod" men väl kapabla att materialisera sig för att de fallna människosjälarna ska kunna uppfatta dem på ett "icke-skrämmande" sätt... Hur futtiga kommer Putins trasslande med sitt Storryssland och svenska politikers förståelsehorisont att te sig, när tsunamis vältrar sig över alla världens kusttrakter och länderna konturer blir permanent omritade.

Fräck spekulation: Sverige kanske ÄR världsledaren som landet under perioder föreställt sig. Men världsledare i MÖRKER och inte LJUS. 

Kanske är Sverige, passande nog fött i Vattenbärarens tecken är ett globalt riktmärke för när Mörkret fallit så djupt det kan och Jordklotet rycker till för att återställa någon form av Balans. (USA är också Vattenbärare men "bara" som måntecken, dvs. en reaktiv nation i termer av Tidens melodi. Sveriges som solnation söker alltså ledare och det är därför A och O att de är RÄTT Vattenbärare landet har i sikte... 

Var symbol har ett spektrum av betydelser och de lägsta är helt enkelt en satanisk förvrängning och nidbild av en korrekta principen. Med ledarskapets Sol och Storkapitalets Jupiter som "verksamma illgärningsmän" i Sverigekartan är det inte svårt att gissa var landet står i förhållande till den verkliga Vattenbärarens och vad den Tiden kommer att diktera. 

Sverige är ute ur spelet, och regeringens senaste tilltag mot samerna - gruva i Kallak och Littorins blufföretag - visar vilken dödsdans landet valt.

https://siderisk.blogspot.com/2022/03/kallakgruvan-och-ond-svensk-narighet.html

I ett sådant scenario blir plötsligt Sveriges planetära ödescykel intressant. Sverige fyllde 48 år i februari och Liemannens tid oktober 2036 till oktober 2055 blir enligt denna beräkningsmetod det närmaste tillfälle då Liemannen i sin fulla prakt kommer för att skörda (eller visa Sverige - och världen) vad dess kapitalistiska tillväxtfilosofi egentligen var värd.

*****

Återerinrandet av John Keel-böckerna måste följas av ett horoskop när mannen nu fått ett omnämnande på Wikipedia. Trots enbart en månascendent för sinnelagets orientering, finns under dygnet flera större figurer som är intressanta.

 


Man kunde tro att Månen i Stenbocken gav en hårdnackad materialist, men se den klassiska JORD/ELD-konflikten mellan psyket/Månen och dess underliggande fundament Saturnus "Klippan" Saturnus i skenets ELD mer eller mindre overkliga skepnader som visar sig i ELD snarare än SOLIDA TING AV JORD. Där är John Keels grundposition om UFO-fenomenet som interdimensionellt snarare än fysiska ting på samma bana som den materialistiska människan.

Kartan kompliceras ytterligare av att Skytten i sig drar ner mot det enkla och materiella sunda förnuftet. Skytthärskaren Jupiter i Oxen! 

Men inte ens detta bud håller. Oxen upplöser sig också eftersom dess härskare Venus står i sitt "upphöjda" (perfekta?) läge i Försakelsens eller martyriets tecken Fiskarna. Och här är också intellektet (samma Merkurius som Einstein), samt ufologens Sol eller identitet och allmänna kognitiva lyskraft. 

Nu är förstås Fiskarna ett metafysiskt tecken, Vatten symboliserar på en högre nivå psykets dimension, nivån som kan registrera budskap från ELD (Platon: likt vax som tar emot signetringens symbol/Form). Fastän inte inritad på kartan finne här en  högintressant ÖMSESIDIG RECEPTION mellan BÅDA DE NATURLIGA VÄLGÖRARNA Venus och Jupiter. De står i den andras hemmatecken så att John Keel förefaller perfekt att börja med de fysisk-psykiska (JORD/VATTEN) fenomenen och därefter utföra sin inspirerade analys.

Trots mängder med Jord och Vatten är detta ett spännande och definitivt ytterst andligt horoskop. Himmelen ställer så många frågor denna dag att ingen borde kunna förbli en sovande materialist med den störning sinnet/Månen upplever från det levande Eld-elementet och de Saturnus-former/skepnader som där visar sig.

Men han var förstås journalist till levebrödet och Mars i Vattenbäraren är en utmärkt vitaliserande planet i detta konceptuella tecken så väl lämpat att tänka stort. Dessutom har John Keel den oslagbara kombinationen av universalistiska Skytten och Vattenbäraren sammanknutna - ELD och LUFT för en kreativ tanke. Förvisso klassas Saturnus som "kall" men jag är inte helt nöjd med att astrologin tagit till sig Platons avfällige lärjunge Aristoteles och hans kosmologi. 

Men skadan är sedan länge skedd och visst luktar det aristotelisk och jordnära naturlära varje gång astrologin säger ordet "Vatten" eller använder sinnebilden av vatten som befruktar det - enligt Platon - döda och själlösa Jord-elementet... Astrologin är en kumulativ förrådsbod och allt i den kan tjäna som metaforer och alla symboler fattas på flera olika sätt. I bakgrunden finns dock en helt logisk trådmodell som förklarar varför en Vädur är en Vädur och inte en Oxe...

En sak till: En av US Amazons läsare ger en biografisk detalj om Keel: han hade egna upplevelser av "påtaglig främmande närvaro" och även här tror jag horoskopets konkreta delar i JORD och förbindelsen med psykiska VATTEN-skiktet kan spela in. Men samverkar den lägre delen med den högre (ELD/LUFT)? 

Bloggaren har aldrig varit med om något konkretiserat övernaturligt, men så saknar han också all emfas på JORD-elementet, det som händer, det händer i medvetandet, utan "gäckande materialisationer som ser fysiska ut" - åtminstone har jag aldrig misstagit något misstänkt andligt för att vara konkreta ting. Kan bero på att vissa SJÄLAR inte behöver väckas hela vägen från djupaste sömn i det jordiska... 

Men vad då säga om artisten Madonna, ett notabelt fall också utan JORD i horoskopet men i undertecknads ögon ute och cyklar i andliga frågor? ("Speciellt mineralvatten på flaska, välsignade av helig man" - den nivån!). 

Hennes far anklagade henne för att ljuga om sin födelse och har delat ut hennes verkliga (?) födelsedata. Av dessa ser Madonnas problem ut att ligga på nivån just över den jordiska konkretionen: i Vatten-elementet eller den psykiska inbilskheten. Vatten måste vara perfekt stilla för att korrekt kunna motta Eldens signaler, krusade ytor ger förvrängningar i sinnet. Metaforer igen, långt från sanna men så användbara! (Hinduisk filosofi skiljer på mottaglighet via stilla sinnen från en högre kunskapsväg som nås på Platons sätt: jnana-yoga där intellektet slipas till den grad det blir en Merkurius som åtminstone kan nudda vid gudarnas verklighet...

Astrologins spänning mellan 3e merkuriala huset och 9e gudomliga eller gudomligt intuitiva huset berättar mer om den saken för den som kan rekonstruera en historia inbäddad i ordlösa symboler och deras bakomliggande realiteter.

Inga kommentarer: