Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 februari 2022

Sverige 48 år - men vad att fira?

 


 

Måndagen är som noterat Sveriges 48-årsdag, inte ett jämnt årtal som normalt lyfts fram. Men dess position i prognossystemet Vimshottari beskriver det som en viktig födelsedag, definitivt den viktigaste födelsedagen i landets korta "nyliberala" historia. 

Huvud- och subcykeln betecknas båda av landets verksamt onda Jupiter, en svensk uppblåsthet, en yta av framgång men en ihålig tursamhet som inte håller måttet i termer av Jupiter som hållbar livsfilosofi. En dålig Jupiter är snarare synonymt med spruckna ballongbubblor!

Vad bloggen hittills sett kan Jupiters period 2020-36 dels innebära en skenbar inkassering av framgång men definitivt spruckna bubblor, skandaler eller också aktivitet som sår onda frön för framtiden. 

Ta bara Guillous påminnelse om när svenska domstolar (Jupiter = lagen) godtyckligt dömde människor som "misstänkta terrorister" bara för att hemliga polisen sade så, utan att ens ha några bevis. Då handlar det verkligen om en "verksamt ond" Jupiter - bara en falsk imitation av verklig lag.

Den tredje cykelnivån, Pratyantar dasha, tycks av Indiens astrologer användas som sista säkra sätt att precisera en tidpunkt (men här är förstås transiter också av vikt för den som söker känsliga dagar). De två återstående subcyklerna kräver helt säker födelseminut för att vara till någon nytta och är dessutom svaga i inflytandet.

Intressant nog är den tredje svenska tredje nivån Solens, just den faktor som födelsedagsfirandet utgår från. 

Men både Jupiter och Solen är verksamma illgörare för Sverige, så varken landets rika överhet eller dess ledning är av någon hjälp för folket. Men eftersom dessa två astrologiska högdjur äger Sveriges medier, kommer det förmodligen att vara business as usual hela födelse dagen och inga generande nyheter släpps till menigheten. Perioden som i själva verket är längre lågvattenmärke för Sveriges  Överhet sträcker sig in i början av april:

Vimsottari Dasa:

 Jup MD:  2020-10-05  -  2036-10-05
  Jup AD:  2020-10-05  -  2022-11-22

   Pratyantardasas in this AD:

   Jup:  2020-10-05  -  2021-01-14
   Sat:  2021-01-14  -  2021-05-16
   Mer:  2021-05-16  -  2021-09-07
   Ket:  2021-09-07  -  2021-10-23
   Ven:  2021-10-23  -  2022-02-26
   Sun:  2022-02-26  -  2022-04-06
   Moo:  2022-04-06  -  2022-06-11
   Mar:  2022-06-11  -  2022-07-28
   Rah:  2022-07-28  -  2022-11-22

Det går inte att låta bli att tänka på världsläget, Rysslands attack mot Ukraina och en kollektiv uppkastning mot Putin från svenska medier UTAN ATT ÖVERHETEN RÖR ETT FINGER FÖR ATT VERKLIGEN HJÄLPA ETT LAND MAN SÄGER SIG SYMPATISERA MED. 

Statsminister Magda Oprovocerad-olaglig-oförsvarlig  Andersson har med sitt nya mellannamn förbundit sig till någon form av stark svensk repressalie riktad mot bjässen Ryssland. En uraktlåtenhet efter hennes ord skulle vara ett nytt exempel på hur ihålig och falsk den svenska Jupiter/rikedomen är. (Anderssons horoskop med dess drunknande Saturnus-i-Vatten påminner obehagligt väl om hennes nya mellannamn - den solida Saturnus luckras upp av sin disponent, en närig Jupiter-i-Vatten... Den senare tyder på välvilja mot hushållen men som utrikespolitiker...nja.)

Tredje cykelnivån lägger ett fokus på Solen som för Sverige inte längre representerar rikets konung. Så är det statsministern som på måndag eller en tid därefter framöver levererar en konkretisering av sitt hot? Det vill säga, beslut som enligt Sveriges horoskop saknar "kunglig dignitet". Solen som verksam illgörare ligger alltid nära omotiverad hybris eller en pompös självviktighet. Mycket snack men liten verkstad - en återkommande synd Sveriges regeringar begår.

Jag såg en problematiskt korrekt tanke i en bok jag just läser: om konungadömen ersatta av demokratier borde i princip svenska folket vara ny kung och därför representeras av Solen. Men bloggen har år efter år hamrat in att Sverige har skendemokrati: Solen i femte huset inbegriper inte hela befolkningen utan bara dem som lever på "Solsidan" och "folket" försmäktar på Månens sida i horoskopet. 

Eftersom sökandet efter Sveriges "personliga daimon" nyligen avslöjade en tragisk aspekt av svenska folket, dess sätt att se upp till sin Elit (och vilja bli som dem som kan sko sig på andra, köpa tjänster av Underklassen för att känna den svenska karriärstegens realitet), inser man i nästa tankeled att befolkningen är kollektivt delaktig i allt vad Eliten företar sig. 

Som t.ex. i Bofors-vapnet Carl-Gustaf ("nya" Sveriges ultimata hån mot det kungahus socialdemokratin avsatte 1974). Carl-Gustaf - vapnet - kommer således att symbolisera det moderna alls inte alliansfria Sverige och därmed - pga. påståendet att vi är en demokrati - det svenska folket.

"Regeringen tvekar om att skänka vapnen till Ukrainas hjälp"

Med AB-Anders typ av analys skulle lika gärna Sverige som Ryssland kunna betecknas som en kleptokrati (tjuvars välde), där hela systemet med brödsmulor åt den arbetande massan bara är en kulissvägg som döljer (inte särskilt väl) kapitalismens enda syfte: att profitera på arbetaren för fåtalets berikande (Karl Marx definierade bedrägeriet som mellanskillnaden av lön utbetalad för utfört arbete och arbetsgivarens vinst på såld produkt).

Även det nu av borgarna rejält sönderrivna välfärdsnätet kan ses som en fattig bonus Överheten använder för att legitimera Socialdemokratins misslyckande med att ens införa socialism i 1900-talets början. Såg just ett tv-program om hur eftersatt privatbilismen (av ideologiska skäl) var i Sovjetunionen. Men så, i 1950-talets slut tog man intryck av USA och beslöt att ge medborgarna en sportslig chans att bli bilägare och få känna en mild (mycket mild) fläkt av individuell frihet. 

Kolossen Sovjet, med sina i Väst bespottade och hånade "femårsplaner", utförde inget mindre än ett mirakel vid ritbordet och med logistiken: På tre år uppfördes en gigantisk bilfabrik i samverkan med Fiat, denna enda fabrik skulle täcka Sovjets behov av personbilar och designades och uppfördes en ny stad för 400.000 bilarbetare och deras familjer - allt i modern och luftig europeisk stil enligt den (stilmedvetna) franska dokumentärfilmen. 

Av programmet lärde jag mig också att sovjetledaren Chrusjtjov föddes i Ukraina och därför lät uppföra fabriken där. Det är nu inte Wikipedias uppgift, som placerar honom i rysk familj just vid gränsen mot Ukraina. Dålig info i annars bra dokumentär Chrusjtjov var inbiten ateist och låg bakom masstängning av ortodoxa kyrkor i Sovjet och avsattes 1964 efter sitt fiasko under Kubakrisen 1962 (se inte mindre än 3 horoskop för olika skeden av Kubakrisen). 

Efter Sovjet sammanbrott korrumperades de forna länderna svårt och fabriken ägs nu av utländska intressen och tappat merparten av sin produktion. Den moderna staden förslummades. Västs "frihet" gav en första fingervisning av hur mycket den var värd.

Istället att för att som Sverige utmejsla av ett nytt Fattigsverige utan någon köpkraft och en växande men alltjämt begränsad Elit (alla som klarar att packa in sig i horoskopets femte tursamma hus), stod Sovjetstaten för medborgarnas ALLA behov, inklusive kulturella aktiviteter som det moderna Sverige överlåtit till marknaden och därmed undan drar allt fler med allt sämre ekonomi för varje steg samma extremistiska Sverige fortsätter digitalisering och robotisering som slår ut arbetstillfällen och bara erbjuder skitjobb i stället. 

AB-Anders talar naturligtvis om Putins Ryssland som en skock nya ägare till det gamla Sovjets tillgångar (plutokrati är en mer saklig beskrivning än det pöbelaktiga tillmälet kleptokrati). Sovjet, lärde bilprogrammet, var ekonomiskt på fallrepet och statens tillgångar slumpades bort till skrupelfria nya kapitalister, exakt som borgarna i Stockholm sålde ut sjukhusen till sina polare.

Om Putin verkligen vill tillbaka till Sovjetunionens dagar, skulle han vara progressiv till skillnad från det förakt AB-Anders bild frammanar efter Ukraina-invasionen. Jag är tydligen ensam i Sverige att se hur en dörr till en ny och bättre frihet kan vara på väg att öppnas (synligt först om åtskilliga år), låt vara med blod och svett som alltid när något verkligt nytt ska till att födas. Det här beror förstås på Västerlandets närsynthet efter att ha kastat ut en antik och större världsbild som beaktar mer information än dagens plattmarksanhängare.

*****

I Indiens gamla samhällssystem betecknar Solen (och Mars) krigarnas kast, så kanske kan man trots att räkna med något ställningstagande från Sverige i Ukraina-ärendet under den korta solära perioden. Ett vekt ställningstagande ska tilläggas, en följd av Solens verksamma ondska/olycka och extremt underliga fundament i konjunktionen av Saturnus och Ketu, avhandlad i Dold Daimon del 2.

Jupiters och Solens husposition, "lyckliga femte", ger en fernissa av medvind vilken måste genomskådas för att planeternas oturliga egenskaper ska gå i dagen. Att Mars inte är involverad, Överbefälhavaren enligt indisk astrologi, gör det osannolikt att statsministern kommer med något ett ändrat/nytt besked om att stötta Ukraina militärt.

Introduktionsboken "Light on Life" beskriver Solens signifikans ur många perspektiv. Under den märkliga rubriken "Metod för att övertyga" regerar Solen (och Mars) över "bestraffning"! Kungen eller statsministern kommer uppenbarligen att presentera Sveriges sätt att straffa Ryssland under den närmaste tiden, troligen som osjälvständig del av någon större samlad manifestation. 

Statsministerns dilemma, färsk enkät:

https://www.expressen.se/nyheter/sa-vill-svenskarna-stotta-ukraina-skicka-vapen/

Jag tror inte Sveriges Sol (och jag menar åter Ledarna, inte det imitationsbenägna follket) kommer att agera själv. Landets Sol är inte en tydlig individ då dess disponent eller fundament Saturnus är så vag och flytande i sin gränsdragning. Alla försök att inför svenska folket ingjuta självbilden att vi är ett unikt land är falsk propaganda och i fråga om Sverigebilden i utlandet ett ofattbart mjölkande av några få kända namn som Greta (Garbo, den yngre har lyckats bli ett namn trots Sverige, Abba och Nobel. Längre än att plantera Volvo-bilar i var och varannan Hollywood-film kommer vi inte med en så illa underbyggd Sol.

Introduktionsboken nämner att bland byggnader associerar Solen till tempel. Men eftersom Sverige saknar själ (Solen = atman) måste man fråga sig vad svenskarna dyrkar i stället för Gud och vilket tempel de då går till. Kommer stormarknader och andra köptempel att drabbas negativt under några månader? Huvudcykeln Jupiter representerar ju stora pengar (men definitivt inte religion/filosofi i Sverige), så det är möjligt att tredje cykelnivån helt enkelt pekar ut en ekonomisk svacka för Sverige (som en följd av Rysslands krig).

Några veckor att noga iaktta och förstå mer hur Sveriges "verksamt onda" Sol i sällskap med likaledes skev Jupiter beter sig. Naturligtvis kommer Jupiter också att producera gott som en bieffekt, den blir aldrig genuint ondsint, bara slarvig, ytlig och substanslös - som Sverige där bristen på tankeskärpa målas över med ständigt ironisk distans och smålarvande  (se svensk tv-reklam för en närbild av svensk "lättsamhet" - klassisk falsk Jupiter som inte tar något på allvar).


Minispaning 

Chrusjtjov föddes i armod och har givet dessa omständigheter saknas säker födelsetid. Faktiskt år och dag också inte helt säkra enligt astro.com men jag använder här dess uppskattning.

Något av denna tidiga fattigdom speglas av Barnets tecken Väduren. De tidiga barndomsåren/hemmet ges av Månen i Lejonet men DISPONENTEN den försörjande fadern (Solen i debutantens Vädur) dras med en eländig attack i ryggen från Mars i Stenbocken. Jord - materiella omständigheter - knivhugger och märker honom och förklarar troligen varför han visade intresse för att förbättra folkets standard senare i livet.


Ibland stämmer ett sinnelagshoroskop väldigt bra, som här där lunära kartan visar "drömmerier" om en maktposition (hus 10). Här syns välvilliga Jupiter i Oxen som hans dröm om makt i syfte att förbättra folkets resurser (Oxen = personliga resurser). Notera också att han hans känslokarta ser den Politiska Överheten (Stenbocken) som en olycka och fiende (6e huset) och följdriktigt av-staliniserade han Sovjet efter att framgångsrikt nått maktposition (Jupiter i 10e makthuset). 

För Stalin (se horoskop) var ideologin och Staten allt, Chrusjtjov var född i zodiakens mest subjektivistiska och personfixerade tecken (Väduren) och såg till personens materiella behov (Oxen). Tecknen är tidiga och primitiva i zodiakens evolution men hellre en primitiv som vill väl en av de avancerade (Skytten-Fiskarna) som maskerar sin själviskhet bakom stora ord om universalism. (Räkna Vattenbärarlandet Sverige till en av dem som söker skönmåla sin moraliska storhet.)

Det går inte att missta sig på en dominant astrologisk signatur i den här kartan som bloggen noterade i horoskopen för Rysslands annektering av Krim-halvön och i Putins start på invationen av hela Ukraina.

Man kan skapa vilja mentala kartor man vill för att förstå Putins attack, mörka och skadade sinnen skapar distorderade kartor men rena sinnen (som den kosmiska själen måste sägas vara det ultimata exemplet på) visar vad som egentligen försiggår.

Jag tänker här på att nu också den i grunden välvillige Sovjetledaren löst matchar Putins båda "handlingskartor" genom kombinationen av expansionens Skytt och Folkets Vattenbärare (alterantivt: expansion av en ideologi som framhåller  Folket som en samverkande helhet = socialism). Skillnaden är att Chrusjtjovs karta har Skyttens Jupiter på topp istället för själva tecknet (men tecken och härskare har en nära släktskap) och att denna välvilja stöttas av lilla välgöraren Venus i Vattenbäraren. Han ville stimulera den ansiktslösa massans Måne. (Venus opp. Månen är en ofta mycket välgörande opposition och en fin psykologi.)

Undantaget Sovjets försök att bygga upp ett världsomspännande välde "bakvägen" i USA:s närhet och ev. ledarens ateistiska grund (inget ovanligt med en Stor Triangel i själlösa Jord-elementet  - fokus på "stoff"), måste kartan sägas peka i mycket humanitär riktning, precis som som Chrusjtjovs egen fattigdom vändes till motivation att åstadkomma bra ting. 

Jämför med Sverigehoroskopet där de Rika (Jupiter) arbetar hårt på att via sluga Luft-ränker (skakig och ryggradslös Saturnus) förmera sina pengar utan en tanke på landet eller folket som helhet. I mycket ser det forna Sovjet ut som mer humanitärt än det moderna demokratiska Sverige, vara medvind medfört bara egoism och samhällets sönderfall. 

Nu har Chrusjtjovs karta också samma skakiga möte mellan Saturnus och halshuggaren Ketu, men den är inte lika akut som Sveriges. Den acceptabla hinduiska konjunktionen är vid men här råder bara en mild "kombination". Men visst höggs demonens huvud av. Först höll Chrusjtjov svärdet när han förklarade Stalins tid som något Sovjet inte villa ha, men sedan när han själv avsattes för sin illa genomförda hantering av Kubakrisen (kostade Sovjet ansiktet) och till sin död skickats i "exil" till en sovjetlägenhet.

 

Efterord

Texten skrevs och fylldes på under några dagar före födelsedagen. Sista uppdateringen är söndagskvällen 6 timmar före födelsedagen.

 

Propagandamaskineriet exemplifieras av Expressen. Först flera dagars rysshets i samtliga medier, sen några stickprov på pöbeln, som naturligtvis menar att Sveriges försvar ska stärkas! Imponerande och naturligtvis en klockren bekräftelse på Dold Daimon del 2 som såg pöbeln se upp till sina förvillare!

Sverige, 48 år och inte det minsta vuxet.

Efterord 2 - ett första facit i hand

Förinställde publiceringen till midnatt, men ser nästa dag att Sveriges ödesdag redan börjat. Den första bekräftelsen placerar landet bland världens förbrytarstater. (Tekniskt sett kan man inte kräva perfekt precision av ett prognossystem, plus-minus ett dygn är vad astrologin brukar nöja sig med.)

Redan på söndagskvällen tar Krigs-Magda ett beslut som är ett sått frö av det onda, och i sin tid kommer att resultera i vapen mot Sverige. Framtida aggressor ännu okänd och inte ens intressant - detta är karma på andlig nivå och förmedlaren av den egna karman kan vara vem som helst.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OrBpa3/historiska-beslutet-sverige-skickar-vapen-till-ukraina

Insatsen, att "passivt" skicka vapen, kan tyckas som ett absolut minimum men aktiverar Sveriges kollektiva karma.

Hur skulle Sverige då ha förhållit sig? Tipset från Jesus apropå ockupationsmakten Rom i Palestina är obegripligt för en ateistisk nation utan intresse av Livets dolda lagar bortom det grovt fysiska. Enligt Nya Testamentet ska han ha sagt: "Spjärna inte emot det onda". 

Detta är en Jesus i definitivt "buddistisk" version, en som menar att man inte ska sänka till sig den döda mänsklighetens spelplan. Låt det Onda i tiden värka ut. Kinesernas antika Wu Wang-tanke ("ingen-aktivitet") är en nära släkting. Denna regel har högre prioritet än trohet mot fosterlandet eller andra enkla förhållningssätt varmed denna världens barn indoktrinerar sig själva. 


Inga kommentarer: