Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 februari 2022

Kosmos stört av Elon Musks satellituppskutningar?

 


En fråga infinner sig efter att Elon Musks världshärskarambitioner fått sig en knäck - geomagnetiska stormar demolerade 40 av hans 49 nyss uppskjutna satelliter för "trådlöst internet".

Frågan är: hur dum är denna privatägda rymdorganisation (SpaceX) som ignorerar den stora soleruptionen den 29 januari och ändå skjuter upp sina leksaker några dagar senare, just som solvindarna börjar nå vår planet? Det luktar mänsklig hybris lång väg. Musk och grabbarna trodde deras pojkleksaker skulle fixa en 50% högre elektromagnetisk oro runt jorden, men prylarna var alldeles för klent byggda.

Här är horoskopet för raketstarten från Kennedy Space Center ger Oxen som svaret på vad som föregår här. Oxen är trygga Moder Jord och gillar inte förändringar. Så till den milda grad statisk är Jorden att dess egen planet Venus klassas som en verksam illgörare. 

Den paradoxen har jag tidigare tolkat som att Venus tendens till att balansera ut allt och alla INTE gagnar Oxen, detta arbetsdjur ska hålla sig i rörelse och inte bara sitta och lukta på blommor under sin korkek eller betrakta ett inramat stilleben hängande på väggen framför den komfortabla läderfåtöljen. (Är detta en helt glömd antik kritik av den geocentriska världsbilden där TERRA ensam av planeterna anses den som inte rör sig?)

Men som synes av kartan är det riktigt illa här, för Mars turbulenta energier angriper Venus inifrån 8e dödshuset. Åtminstone i klassisk västerländsk astrologi skulle detta kunna beteckna ett dödfött barn eftersom Venus, verksamt god eller ond kvittar i den gamla västtraditionen, men har NOLL kontakt med ascendenten detta ögonblick.

Venus skulle enligt västtraditionen ha kunnat kasta en sinister (vänstervriden) aspekt tillbaka och knyta an till Ox-ascendenten FÖRUTOM när den intar 150-gradersapsekten och står inkonjunkt, aspekten äldre astrologer enkelt såg genom att räkna hela tecken men där Kepler formellt introducera den och ytterligare aspekter och fullbordade västerlänningens fixering vid planeter (och deras relationer) snarare än att som i äldre tid betrakta himlen ur ett större perspektiv.

Den inkonjukta aspekten illustrerar att Ascendenten inget stöd alls har från en Venus isolerad i dödshuset (och angripen av Mars som har en släktskap med döden). Så långt gammal västtradition - jag kunde inte låta blir att använde dess logik för ett ögonblick.

Men går man åter till den hinduiska noterar också den hemska omen, men nu genom ett annat resonemang. Ascendenthärskaren är till att börja med en "verksam illgörare" och vad än ascendenten representerar för slags hopp betyder en illgörare att förhoppningarna grusas. 

Och se hur höga förhoppningarna är: Venus (dvs. uppskjutningen) disponeras från absoluta maktens eller triumfens 10e hus där disponenten Jupiter befinner sig. Problemet är bara att även Jupiter är en verksam illgörare för Oxen, så nu börjar detta ögonblicket få mycket som talar mot sig. Både ascendenthärskaren och disponenten i knipa och den som valde tid för raketuppskjutning borde ha övervägt att byta tillfälle även utan vetskap om att en soleruption just hade inträffat.

Som om inte det räckte är även Månen en verksam illgörare när Oxen stiger i öster. Så det mäktiga åtbörderna i 10e huset ser ut som en praktfull vanära i sättet att utöva makt.

Till sist är faktiskt Solen en tillgång för Ox-ascendenten, en verksam välgörare, men här är Solen i 9e inte lika stark som 10e husets innehåll (trots att 9e är det bästa av alla hus eftersom det anknyter människan till Gud). Dessutom är konjunktionen mellan Solen och Saturnus inte något riktigt varsel om framgångar eftersom Saturnus sinkar och försenar. Dessutom är konjunktionen gradexakt. 

Analys: Det framgång som komma av Saturnus kräver lång och kostsam utveckling, det är ingen snabb Sol-sensation som gäller med Den Långsamme i närheten. Sol och Saturnus är naturliga fiender. Saturnus representerar förstås Döden så här finns det budet dubblerat, Saturnus och 8e dödshuset ytterst aktiva.

Solen som milstolpe förvandlas därmed till en besvikelse för Musk och hans SpaceX.

Sammantaget ser aktiviteten vid Ox-ascendentens 17e grad dödsdömd ut vid denna tid, även om man söker rädda tolkningen genom att påminna sig fler hinduiska spelregler:

Den tillfälliga Härskaren över ett angulärt hus (kendra, 1, 4, 7, 10) är en verksam illgärningsman om den är naturligt god och verksamt neutral om den är en naturlig illgärningsman!

Men Ox-ascendentens problem med sin Venus räddas inte av disponenten Jupiter: den byter beteende när den maximerar sin världslighet via ett hörnhus. Jupiters glamour och överklassbeteende blir här löjeväckande och särskilt i 10e huset där alla kan se den tomt skramlande tunnan.

De tillfälliga härskarna över de triangulära kona-husen 1, 5 och 9 är verksamma välgörare.

Den senare regeln förbryllar eftersom Venus faktiskt är ascendentägare (via Oxens tecken). Men tittar man på  Venus andra ägarskap, det 6e Olyckshuset (via Vågens tecken), blir det lite klarare. De hinduiska spelreglerna sägs väldigt snåriga och jag har aldrig sett mer än den partiella beskrivning som finns på bloggens översiktssida:

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html

Uppenbarligen lyckas inte "den lilla välgöraren" Venus leva upp till kriterierna för en "verksam välgörare" när Oxen stiger i öster. En del av förklaringen är att Oxen i sig är tamasisk (Mörkrets kvalitet) medan Venus är rörlig i sin passion (Rajas guna). Venus balansakter KRÄVER allt annat än Mörkrets inflexibilitet!

Oxen är därför för rigid som symbol för att passa Venus, trots att den senare i traditionen förknippats med kreaturet. (Kanske kan Terra/Oxen liknas vid Venus som statisk jämvikt, när allt kommer omkring är jordytan mer stabil än den skakar av av jordbävningar. Vågens Venus kontrasterar genom att vara dynamisk jämvikt, tänk stötdämpare under ett fordon.)

Jämför den positivt polariserade Vågen med samma härskare. Med den här ascendenten klarar Venus att vara en "verksam välgörare" trots att Venus även i detta fall härskare över ett andra ställe som också klassas om ett ont hus: Oxen står nu i det 8e dödshuset.

Detta visar att Vågens tecken och "den lilla välgöraren" Venus kan bistå dem i "dödsskuggans dal", medan Ox-ascendenten är sämre på att hjälpa dem i 6e olyckshuset, för att inte tala om att Oxen inte verkar intresserat av att alls bistå 6e huset i egenskap av "fienden". Oxen är kort och gott i riskzonen att vara alltför primitivt svart-vit som ascendenttecken, om fler indikationer stöder tanken på en politisk eller annan typ av inskränkthet. 

(Oxen står således långt från gurun Jesus insikt att man måste om inte älska så åtminstone förlåta även "Fienden" eftersom affekter - turbulens i den irrationella själen skapar karma som binder och sänker själens intelligens och framtida utsikter - Ett liv i hat kan ge hundratals jordeår av problem innan själen återfinner sin Våg, sitt kosmiska perspektiv på Balans.)

Dessa tankar Oxens ohanterliga förhållande till Fienden föder i sin tur frågan hur politisk SpaceX verksamhet i själva verket är. DN:s Claes Svahn rapporterar som om det rörde en teknisk motgång, men tycks inte fundera över SpaceX och de amerikanska världshärskargrillerna... Varenda IT-miljardär blir remarkabelt patriotisk med USA ju mer förmögenheten växer, och erbjuder sin teknologi för de många amerikanske spion- och underrättelseoganistationerna (ingen nämnd och ingen glömd). 

Så vilka hemliga förmågor förutom internet låg inbäddade i dessa 49 "rymdlänkar" som inte kom på plats som tänkt? Spottade TERRA i vrede bort dessa inkräktare för att värna den Plan som redan fastlagts för Jorden och mänskligheten?

Det här horoskopet öppnar för många sidofrågor.


Inga kommentarer: