Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 februari 2022

Magdas pressträff om vår rysskräck, eller: Sverige vet inte vad som är en vinnare

Den enda slutsats men kan dra från mediernas demonisering av Putins senaste schackdrag, "erkännandet av utbrytarna", är att Sverige är inne i sin historiskt mest korkade period av alla. Den medfött falska Jupiter (Minns hur Macron utropade sig till Frankrikes Jupiter, vinnaren!) innebär Sveriges hjärnsläpp i alla frågor som rör Jupiter, inte minst frågor om expansion eller utvidgning av något befintligt gäller 2020-2036. 

Skriv under på att  landet kommer att ta många felaktiga "utbyggnadsbeslut" under den här perioden. Politiker har i Sverige helt enkelt inte rätt experter och framtidssiare för att kunna förstå vilket slutmålet givet världen som helhet måste vara och vad det kommer att kosta befolkningen. 

(Platon såg Det Goda som en funktion av SAMTLIGA Idéer i harmoni i en för empiriker oåtkomlig högre verklighet. Att såga ner Himmelen och inrätta ett individcentrerat civilisationssystem är bara lättja.)

Svenskar vet till följd av sin ihåliga Jupiter inte hur en genuin vinnare ser ut (eller ens en framtidssäkrad väg - se idiotin om kärnvapenlagringen  de "folkvalda" sysslar med). Den defekta vinnarplaneten gör att landet inofficiellt förblir på Natos sida - socialdemokratiskt pladder om oberoende från Nato syftar bara till att inte reta upp  Ryssen i onödan.

Men Sverigehoroskopet talar sitt tydliga språk: landet har inte ett ord att säga till om när stormakterna spänner musklerna och dessutom det dåliga omdömet att satsa på förloraren USA. Och detta bara för att en skock luspanka svenskar en gång emigrerade och för all tid har fått svenskarna omtöcknade - lika skeva i tankarna som Putins förvisso lätt vinklade historia om ett äldre imperium som för honom börjar när 1917 års revolution ger den egoistiska Eliten på båten. 

För Putin startar - helt korrekt ur ett ideologiskt perspektiv som beaktar folket och inte bara skriver historien ur avskaffade tsarhusets perspektiv (eller någon ännu äldre och ännu mer överspelad begivenhet) det moderna Ryssland med Ukraina som en av dess egentliga beståndsdelar. Men historiker står nästan alltid på Överhetens sida och därför försöker svenska medier inte ens förklara för läsarna varför de kallar Putin lögnare.

Jag tar inte parti men det är löjeväckande att se Övermakten sprida sina vinklingar och kalla det upplysande journalistik. Krisen har återigen gjort att svenska medier fått nippran och vettiga analyser är sällsynta. Bloggaren har som alla människor en inre daimon och likt Sokrates får jag ilskna signaler när jag detekterar falskhet. Och Lögnens ande är stark i Sverige.

Den svenska förvirringen syns i horoskopet som den verksamt onda rika Eliten i Sveriges lyckligt lottade sektor (för oss: Vattenbäraren). Hos Eliten finns stora pengars och vinnarens Jupiter. Landet har en nära pakt med Utlandet som i princip bara är USA. (Med USA har vi om jag minns rätt störst handelsutbyte av alla länder i världen.) 

Men den ömsesidiga bindningen mellan Elitens 5e hus och 9e "utlandshuset" via deras härskare (Saturnus resp. Merkurius) är en förvirrad och ytlig förbindelse, till följd av Saturnus närhet till en faktor som klipper alla band, undertrycker eller suddar ut: Drakens svans. Våra band till utlandet (läs: USA) är minst sagt prekära och det är möjligt att man ser ekon i detta horoskop från 1974 av Olof Palmes oförsonliga kritik mot USA några år tidigare. 

Men en symbol betyder alltid många saker och frågeställningen avgör tolkningen. Den veka Saturnus indikerar faktiskt att den svenska rysskräcken har fog för sig: så här neurotiskt är faktiskt Sverige i alla principfrågor. Det är en bedrövlig Saturnus trots att den ser bra ut och det beror på Draksvansen just invid.

Närmast nykter (själv-)insikt kommer landet de gånger då man hör mantrat "Sverige är litet och klarar sig inte utan sina handelsförbindelser". Detta är exakt vad handelsmannen Merkurius och gränsdragaren Saturnus (försvagad av Draksvansen) indikerar. Landets gränser är inte territoriala utan sammanhänger men krämarnas (Merkurius) rörelser och handelsvägar - alltid, som jag tidigare noterat, för att gynna den inhemska Eliten (krämaren Merkurius invid den defekta rikemansplaneten Jupiter - och påhejad av den likaledes defekta Solen - landets ledare).

Notera också att gränsens Saturnus ligger i ett intellektuellt Lufttecken vilket förmodligen underlättat för Sverige att snabbt insjukna efter Regeringsformen 1974 och blir en Global kapitalist. Luft är tänkaren och tillägnar sig snabbt -ismer av alla de slag. Sveriges problem är det flummiga förhållandet till liberal-ism.

Kommande helg avhandlar bloggen det "Svenska problemet" kanske en sista gång (börjar tröttna på att analysera det här bakvattnet). Finalen blir att leta efter en tänkbar kandidat till nationens bakomliggande daimon. I antiken hade varje stadsstat sin egen skyddande ande eller gud och tanken kan förstås också appliceras på en sekulär stat även om den själv inte längre känns vid någon högre instans än sig själv (till sin eviga olycka).

*****

Bara ett ord om statsministerns första pressträff beträffande Sveriges hotande nationella psykos (intensifieringen av Rysskräcken, en unikt svensk åkomma).


Som synes stämmer det sideriska Sverigehoroskopet perfekt med tilldragelsen i tiden. Pressträffen var aviserad till 11.15 och det ger en ascendent i Tvillingarnas 16e grad (i huvudstaden). Inte bara harmonierar det med Sveriges stundande födelsedag i Vattenbärarens 16e grad (Solen = nationens hjärta) utan informationsträffen i informatören Tvillingarna utspelar sig mot bakgrunden: 9e huset för Utlandet (och frågor i utlandet av intresse  för Sverige). Därmed är vi tillbaka till svenskarnas klena Saturnus och oförmåga att korrekta bedöma sina gränser och vad som är eller inte är ett hot! Säger denna Saturnus något som landets kognitiva kapacitet? Solen måste alltid bedömas tillsammans med sin disponent. 

Och vad sägs om transiterande Måne i Vågens 21 grad? Smack på Sveriges officiella rollspel, ännu en i raden av fullträffar bloggen hittat och som validerat riktigheten i detta nationalhoroskop. (Dumt nog har jag inte fört lista på dessa händelser, men en bekräftelse rörde medlemskapet i EU.)

Det ska bli spännande att följa det här dagarna när Sveriges två verksamt onda överhetsplaneter, Solen och Jupiter båda nått till startläget de hade vid nationens nyfödelse 1974 så makthungriga sekularister kuppade bort Kungahuset. Här är uppenbarligen PAYBACK TIME för Sveriges många snedsteg och felbedömningar av vad sann storhet och verkliga vinnare vill säga. Jag säger inte att Ryssland här är en vinnare, bara att svenskens förmåga att avgöra vad som är en bubbla och vad som är verkligt är på absoluta fryspunkten, detta för att allt i landet är "värderelativt" (utslagen Saturnus, diffus gränsdragning).

Jag trodde det inte, men inför den här transiten kan jag inte utesluta att det här dumma landet dras in i krig till följd av vår dåliga förmåga att förstå andra nationers avsikt och sätt att i språk eller med signaler förmedla dessa. 

Det är inte bara gemene mans läsförståelse som är på botten till följd av Sveriges extremistiska anammande av "it-stöd" ("smartphones"), även politikerna ser ut att ha tappat skiten. Detta är nationell karma som redan Jupiters dasha-cykel aviserat och som transiterande Jupiter (och Solen!) nu preciserar närmare. En "hot spot".

Föga anade jag att kommande inlägget om Sveriges personliga daimon skulle hamna så rätt i tiden, skrivet sedan flera veckor utan att jag ens tänkte på att Solen och Jupiter var under uppsegling...


 

Inga kommentarer: