Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 februari 2022

De Rikas informationskrig mot svensk allmänhet

AB:s kulturchef Karin Pettersson brukar ta ut svängarna en smula och idka vag civilisationskritik men med mildrande formuleringar påhängda som ett "...men jag vet inte". Denna öppenhet om det egna intellektets pågående arbete förväntas ta udden av sådant som konflikterar med ägaren NatoSchibsteds övergripande filosofi. Samtidigt har hon fått det sagt det hon ville säga. Smart eller genomskinlig skrivstil?

Nu är hon i vilket fall helt i linje med övriga plakatviftandet i AB mot Putin (som jag ser som en som bara förekommit civilisationens utveckling med några årtionden). 

Hon lyfter fram tyska socialdemokraten Schröder som klandervärd för att ha hållit en mjuk linje mot Ryssen - kanske, insinuerar hon, för att han suttit (sitter?) i ryska Gazproms styrelse och har kluven lojalitet.

Efter att ha hört Carl Bilds förnumstiga och föga övertygande flugviktsagitation mot Ryssen på torsdagens morgonradio, påminner jag mig hur även denne falske kappvändare hade penningintressen i samma Gazprom då Reinfeldt ännu var i ropet.

En Googling fräschar upp minnet:

"Gazproms betydelse blev tydlig i början av året [2006], när gasleveranserna till grannlandet Ukraina och därigenom Europa ströps efter ett bråk om priserna. Det utlöste stor oro i flera europeiska länder som är beroende av den ryska gasen. Gazprom, som kontrollerar en fjärdedel av världens gasreserver, levererar 25 procent av den gas som konsumeras i Europa."

Texten tillägger att de skandalösa oljemagnaterna Lundin är involverade i oljan från öst.

https://www.affarsvarlden.se/artikel/bildt-i-ledningskris-br-br-om-gasintressen-6722779

"Samma dag som Carl Bildt blev utrikesminister lämnade han alla externa styrelseuppdrag - men aktierna och optionerna i Vostok Nafta har han behållit, ett ställningstagande som han dessutom varit ytterst ovillig att offentligt kommentera och än mindre diskutera."

https://unt.se/ledare/carl-bildt-kan-inte-aga-rysk-gas-397161.aspx

Hälften av de svenska tidningarnas gapande handlar inte ens om folkrätt och Ukrainas rätt att själv få välja lekkamrater. Det är de Rikas ekonomiska intressen och själviskhet som står för oväsendet - svenska Elitens privilegier kommer att hotas mer än alla fattiga svenskar som ingenting alls har (pinsamt många svenskar har inte ens en ekonomiskt buffert för mer än ett par månader). 

Så ser det ut när Överheten ljuger ett folk i ögonen: se rubrikerna i svenska medier just nu och jämför med hur mycket sobrare och sakliga rubrikerna alltid är i utlandet. 

Det är tur att ateistiska människor bara kan spela med ord som "folkrätt" - om de plötsligt såg sig själva ur det metafysiska perspektivet skulle de skämmas för att ens leva vidare med den tillgång det mänskliga medvetandet faktiskt är. Den finns alltid ett större sammanhang än stundens sakfrågor. När en sakkunnig irriterat använder ordet "irrelevant" då vet man att vederbörande har nått gränsen för sin lilla världsbild...

Sverige har fått en alltför stor andel skamlig nyrik pöbel, folk som inte lagt en krona på att förkovra sig och dessutom sett till att deras barn absolut inte tillåts bli smartare än den själva (vinstskolan är ett oslagbart fördumningsmedel och ett självmord för  Sverige som nation).


2 kommentarer:

Susanne sa...

Apropå just detta med Bildt, gazprom och dubbelmoral: Redan 2010 skrev en bloggare om samma sak och dess samband med "den ökade hotbilden mot Sverige":https://komigenuva.wordpress.com/2010/01/17/vem-har-skapat-den-okade-hotbilden-mot-sverige/

Seaward sa...

Ja, Nemokrati läste jag av och till för länge sen, bra påminnelse! Ämnet är ju gammalt som gatan, Sverige _har_ problem med sitt klarspråk. I dagens långa Daimon del 2 brottas jag åter med kommunikationernas och mediernas Merkurius, apropå dess närhet till ordergivarna Solen och Jupiter...