Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 februari 2022

Filosofie doktor om planeter som verksamma illgörare

Det har gått många år sen jag skrev av instruktionerna från en indisk astrolog om hur att bedöma en planets ev. avvikelse (på gott och ont) från dess essentiella natur. 

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

Mycket ofördelaktigt har nu börjat hända Sverige efter att dess långa Jupiter-cykel (2021-36) startade. Enligt teorin beror detta på att den Stora Välgöraren i nationalhoroskopet vid landets "återfödelse" förvandlades till "verksam illgörare". 

Inte minst "drevet" mot svensk socialtjänst från religiösa muslimer menar sig ha hamnat i helvetet på jorden i detta extremt sekulära land. Som kort noterat måste statens hårda sekularism och vägran att tillåta en pluralism av trosföreställningar leda till tanken att även sekularism är en trosföreställning och att Sverige därmed visar sig minst lika intolerant som någon (i våra ögon) urspårad hederskultur eller trosföreställning.

Även den officiella svenska avsaknaden av tro (efter skilsmässan mellan Staten och Svenska kyrkan) blir således en trosutsaga men typisk för en perverterad tro och en Jupiter som sakna sin sanna natur. I själva verket är nästan alla Sverige extrema åsikter (i t.ex. frågan om heteronormativiteten som bara en åsikt bland många) utslag för denna perverterade "sekulär-svenska religion". 

Det råder alltså inte trosfrihet när Staten tar ställning i många frågor. Det är lätt att förstå muslimers förskräckelse när de inser att svenska staten tar sig friheter långt in deras privata helgd. I Sverigehoroskopet gäller helt enkelt ingen frihet i hushållens privata 4e hus, "Storebror" eller Pappa Staten infekterar hela horoskopet, och inte mest trosföreställningarnas Jupiter, vars disponent är just Patriarken (Saturnus), en ålderman som dessutom är ett problem i nationalkartan eftersom den färgas av den intilliggande sublunära demonens "straffade halva" (demonens svansdel).

Även utan granskningen av disponenten eller fundamentet till Jupiter, är den således ett problem i det Sverige som resulterar av himlarna vid födelseögonblicket. Jag hittade en rätt nyskriven text (2020) på nätet av en kvinnlig hinduisk astrolog och tillika filosofie doktor, vilket visar vilket anseende astrologin alltjämt har i kulturländer. Till dessa kan man knappast räkna Sverige, detta är bara ett produktions- och konsumtionssamhälle där t.o.m. det minimala kulturskapandet förväntas följa kapitalismens onda huvudregel: "Vinn eller försvinn!". 

Artikellänken här nedan ger en bra beskrivning av faktorerna till att t.o.m. en välgörande planet som Jupiter kan förvandlas till en "verksam illgörare" och bli till ett rent skämt eller en bluff, och reduceras till knappt ens en skugga av sitt sanna jag. Bara en sak behöver förklaras och det är artikelns term "mooltrikon sign(s)" (utan rumphuggning "moola trikona" - ibland transkriberat även som "mulatrikona"). Den här regeln har aldrig nämnts på Sideriska. 

(Eftersom merparten av horoskopen hämtats från tidningsrubriker valde jag snart att bara inkludera en liten del av alla hinduiska regler för att inte göra bloggen helt oläsbar för icke-specialister, jag räknar mig själv bara som nyfiken lekman. Många av spelreglerna är dessutom tillämpliga bara om födelseminuten är känd.)

Tanken bakom termen är dock enkel: mooltrikon är det bästa av de två tecken som alla planeter (undantaget Sol och Måne) härskar över. Jupiter härskar över såväl Skytten som Fiskarna men mår bäst i Skytten, medan Öst och Väst divergerar lite i synen på Mars. 

I väst är Mars en feminin nattplanet medan hinduismen accepterar dess vattensida och sexdrift (Skorpionen). BÄST är Mars dock i sitt positiva tecken Väduren där den representerar Mars utåtgående energier och ger mannamod (i Väst en av de fyra kardinaldygderna). Det finns garanterat material på nätet för den som söker argument till varför den hinduiska astrologin valt mooltrikon-tecken som den gjort.

Men till läran hör också att bara ett visst segment inom planetens bästa tecken gäller! (Obs. Sideriskas kartor har talbas ett (som innan nollan uppfanns av araberna) så 0 grader är här 1 eller första graden av tecknet.

  • Solen: 0-20 Lejonet
  • Månen: 4-30 Oxen
  • Merkurius 16-20 Jungfrun
  • Venus 0-15 Vågen
  • Mars: 0-12 Väduren
  • Jupiter: 0-10 Skytten
  • Saturnus: 0-20 Vattenbäraren
  • Rahu & Ketu: ------

I Light on Life, den mer omfattande av de introduktionsböcker till hinduisk astrologi jag läste 2008, konstaterar författarna deFouw & Svoboda att astrologin snabbt blir väldigt komplex om man inkluderar mooltrikon-betraktelser vid tolkningen, och det fick mig att utelämna den.

Lyckligtvis står inte eller faller doktrinen om planetens verksamma natur om man utelämnar planetens modifikation via eventuell mooltrikon-placering, så bloggens förenklade handhavande är på inget sätt ogiltigt. Beträffande Sveriges pågående dasha-cykel, Jupiters cykel, är planeten inte i sitt mooltrikon-läge och bloggen har åtminstone på den punkten inte överdrivit de onda följder svenskarna lyckojakt för med sig (för dem själva och för omvärlden).

Sverigehoroskopets lyckosamma femte hus pumpar ut "brusten god karma" som noterat. Visst ser det ut att ha gått landet väl men allt är inte sagt än. När den "inkommande goda karman" från ett äldre Sverige förbrukats står vi där med all ondska eller substanslöshet  en verksamt ont lyckoplanet därefter producerat. 2021-36 är den period när Sverige får uppleva vad dess lyckosträvan under 40 år av nyliberalistisk ideologi varit värd. Det är lite som åldermannen Saturnus fyra faser redan via sin transit markerar bokslut vid återkomsten till startläget (28-29 år senare). Men Jupiter tittar vid sitt bokslut (dasha-läran) på lite andra saker, inte minst förhållandet till högre och noblare ting som religion och filosofi.

*****

Men här är alltså en bra artikel om hur den verksamma naturen hos en planet påverkas av vilket ascendenttecken den arbetar under. Känd födelsetid är nödvändig för att avgöra dess funktion för en individ. 

"I himmelen" eller i den "naturliga zodiaken" och utan koppling till en viss ascendent råder enbart planeternas essentiella natur, deras givna och alla lika nödvändiga funktioner. 

Notera att psykologen/astrologen inte använder mooltrikon som de ovannämnda författarna, här räcker det med att planeten är i sitt "bästa tecken" som helhet OCH kombinationen landar i ett av de onda husen för den goda kombinationen blir en extra besvärlig verksam illgörare. Det kan alltså vara ett gott ting att en planet på något sätt har en försvagad eller begränsad kraft i ett horoskop.

Bloggaren är t.ex. fullt medveten om sin egen "fallna" Sol i Vågen, och har tidigare i livet bokstavligen stått och vacklat till och med i triviala vardagsfrågor, hur att prioritera den hushållssysslan före en annan. Solen i Vågen är sämre på den "upphöjda" Solen i Vädurens styrka: att ta direkta beslut. Vågen hamnar  i en avvägning av en mängd faktorer som Väduren troligen sopat åt sidan i den förmedvetna sållningen, därav dess kända "mod" och direkthet. 

Men det är Vågen som är generalen, Väduren fotsoldat och i värsta fall kanonmat, så jag skulle inte påstå att man kan slarva sig vidare genom att  ta "upphöjelsen" som något automatiskt bra och "fallet" som något diskvalificerande... 

Även om den här akademiskt bildade astrologen har en överlägsen engelska jämfört med en del hopplösa indiska astrologer (även om man förnimmer rätt tanke bakom den haltande presentationen), startar den här artikeln med lite luddig eller bakvänd meningsbyggnad. När hon redan i punkt 4 säger:

"The ascendant lord cannot overtly be a malefic for a chart, this is applicable for Aries, Libra and Aquarius ascendants."

...säger hon egentligen:

"Ytligt betraktat kan inte ascendenthärskaren vara en illgörare för horoskopet, men detta [den ytliga betraktelsen?] gäller [enbart] Väduren, Vågen och Vattenbäraren [som ascendenttecken]". 

Ett otympligt sätt att beskriva en regel som bara gäller 3 av 12 tecken! Jag noterar dock att formuleringen tillåter fallet som jag funderat över flera gånger: varför Venus är en verksam illgörare för sitt eget tecken Oxen när detta stiger i öster.

https://psychologicallyastrology.com/2020/03/13/ascendants-and-functional-malefics/

Den indiska psykologen följer en tradition där INTE Jupiter för Vågascendenten (Sverigehoroskopet!) betraktas som en verksam illgörare. Ändå  har hon kommit fram till att den verkar vara det men ber tolkaren vara noggrann! Sverigehoroskopet har nu demonen Rahu i Jupiters mooltrikon-tecknet Skytten så för Sveriges del är det så illa som Sideriska häpnat över så många gånger nu.

Den indiska psykologen formligen dräper den svenska nationalsjälen (landets ledare) genom sin kunskap om demonens två halvor, Rahu och Ketu:

 ...Ibland är Rahu/Ketu ensamma i ett hus och ingen av dem mottar en välgörande aspekt från en planet...

T.ex: Rahu eller Ketu isolerade i 3e, 6e eller 11e huset är INTE BRA.

Skälet till att Sveriges 3e intellekts- eller kommunikationshus mår illa är (som vi sett under de hemska år under Rahu-cykeln när tidningarna höll på att dö pga. digitaliseringen, skola och vård på allvar visade tecken på skador av kapitalismens vinstmtiv som sjukliga svenska högerpolitiker infört), det skälet är just det psykologen just beskrev som ett uselt omen: övermodets Rahu står ensam och ostyrig i onda 3e (men ofta förbättringsbara) intellekts- och kommunnikationssektorn (visst ja, numera vinstdrivna SJ var en katastrof under Rahu-cykeln.)

Sveriges Rahu har inget stöd från någon av de goda förutom opppostionen från Saturnus. Men denna är utslagen pga sin konjunktion med ointressets Ketu och blockeras därför från att stötta svensk intellektualitet. Dessutom - och denna tolkningsnivå utelämnar den indiska psykologen - baserar sig Rahus hybris och överdrifter i "it-kommunikationens och digitaliseringens" hus 3 på den rent sjukliga tillväxtplaneten Jupiter, för Sverige en "verksam illgörare"!

Följande regel från den hinduiska psykologen har jag aldrig sett tidigare och den är så pass häpnadsväckande att den måste lyftas ur psykologens första länkade artikel:

En annan möjlighet är att om Solen bränner en funktionellt ond planet [förgiftas] Solen och blir en illgörare, den med!

Ta vårt kära (?) fosterlands 5e hus för dem på solsidan:

Jupiter 5e graden
Merkurius 10e graden (och retrograd)
Solen 16e graden

Hinduisk astrologi har rymliga orber/omkretsar kring solen och dess förmåga att bränna och i sin tur påverkas av den brända planeten. Här är både Jupiter och Merkurius brända och psykologen ger därmed en t.o.m. ett mer kritiskt utlandet om det Sverige som lever ljuva livet än jag gjort. Jag har åtminstone sökt försvara Merkurius som att det svenska intellektet i grunden är en verksam välgörare (även om planeten är retrograd vilket kan inverka negativt på all vår känsliga elektronik). 

Men här gäller alltså att Solens verskamma ondska definitivt smittar ner Merkurius (det svenska "it-undret") eftersom den också bränt Jupiter, verksamt ond. I slutändan spelar det mindre roll om man ser det som Sideriska beskrivit det: att en god Merkurius kläms från båda håll av Storfinans och Ledare, båda verksamt onda i sin fartbllnda tro på ekonomisk tillväxt, eller den här lite krångligare redogörelsen med redan ond Sol som smittas en gång till genom att bränt en ond Jupiter, och Merkurius i tredje steget drabbas av detta lands vansinniga nationalekonomer.

*****

En del i psykologens länk har redan sagts i min avskrift av en annan indisk astrolog (översta länken), men hennes metod är helt klart en annan. Det är inte första gången jag hittar en helt annan tradition på en indisk sajt. Likväl intressant att höra hur det logiska resonemanget fortskrider.

Hon kommenterar själv att "Jungfrun och Fiskarna har häpnadsväckande fem planeter som entydigt verksamma illgörare. Folk födda under dessa ascendenter har mer på gång i sina liv, och upplever fler traumatiska händelser."

Även om listan på Sideriska inte nämner Rahu och Måne (som alltid är illgörare) nämner den källa jag hade bara tre illgörare för Jungfrun och fyra för Fiskarna. Även i övrigt skiljer sig listorna något åt. Men skillnaderna åsido har dessa två tecken en "ond" innebörd i den statiska naturliga zodiaken, Jungfrun associerad med sjätte sektorns ohälsa och fiender och Fiskarna med tolftes förluster och försakelser.

Jag har tidigare skrivit om att denna axel som fastän i Ljusets kvalitet verkar ge ett svårt liv med många överväganden och det stämmer väl med den indiska psykologen. Bara häromdagen såg jag en svensk psykolog försvara barnens rätt att vara könsförvirrade i Sverige (vilket inte är så konstigt när man börjar inse att Sverigekartan är så urspårad). Psykologen själv hade exakt denna opposition, och därtill som en fullmåne mellan Jungfrun och Fiskarna. 

Exakt samma  fullmåne som ett några år äldre anonymt fall jag har: en i barndomen sexuellt traumatiserad kvinna som anmälde sin egen far till BRIS och efter ungdomstraumat i början av tonåren placerades i fosterhem, urartade mentalt och med åren började uppleva sig som "bisexuell", utan förmåga att styra sina intentioner. 

Detta HBTQ-fall hade som så många andra förlorat herraväldet över sig själv och blivit offer för låg turbulens i den Irrationella Själen (som antikens lärda skulle ha beskrivit problemet). Allt detta lidande för att svenska myndigheter ålagts att hålla kostnaderna för den enskilda medborgaren nere och därför "normaliserar" missanpassningar istället för att behandla dem med antikens kunskaper - till de drabbades fortsatta olycka. 

För det medialt uppmärksammade fallet "Saga" kommer naturligtvis att fortsätta lida i sitt liv även om "skurken" - läraren -  nu faller till föga för tidens och Diskrimineringsombudsmannens vansinne och blidkar barnets rätt att få bli tilltalad med nyordet "hen". 

Normalisering av avvikelserna är således en slug Räknenisse-fix men leder inte till lycka (eudaimoni - den lycka som följer av kontakt med sin inre daimon eller Översjäl) eftersom det är en falsk lösning - som hela folket var narcissister och ständigt behövde omvärldens bekräftelse och absolut inga mothugg för att inte må "dåligt". 

Detta är typiskt för den falska framgångens Jupiter, den ger inget alls. Vi har helt enkelt en så dålig Jupiter att landets religion, "sekularism" inte kan hantera delikata frågor som de om själens illamående till följd av medfödd karma eller sådan karma som tar extern gestalt och visar sig i t.ex. hemmiljön.

Här är den svenska psykogen som visserligen råder föräldrarna att inte ge efter för det omogna barnet varje begäran om att få bygge om den fysiska kroppen, men likväl tycks som en svensk försvarare av den oandliga synen att den sociala konstruktionen "gender" är det enda verkliga - helt typiskt den onda sekulära trosföreställningen som utmärker dem som snurrat till det för sig uppe i det blå och frånkänner biologiskt kön dess inflytande i en fungerande och frisk människa:


Tecknad som naturlig zodiak för att påminna om att 6e och 12e sektorn har med lidande i denna världen att göra. Sektorer för att själen släpat in "dålig karma" från tidigare liv att i detta liv tvingas ta ställning till. Förutom fullmånen har den av tidsandan förvirrade svenska psykologen en ful opposition (återigen en som tynger ner mot materialistiska eller sublunära resonemang som bara beaktar Jord och biologiska Vatten som verkliga). Det är den sataniska axeln mellan 2a och 8e huset, där också 8an är ett av de karmiskt belastade "onda" husen. 

Det är nog ingen vågad gissning att psykologen före den terapi alla blivande psykologer måste genomgå själv brottats med exakt samma typ av HBTQ-folkets oförmåga att stanna i steget och hitta en andlig väsenskärna. Att göra det är nästan omöjligt som svensk. Man slutar med någon slags pseudo-identitet som naturmänniska eller skogsvandrare med de här typerna av opposition. 

T.o.m. ett så här reducerat eller förenklat horoskop visar en tid för själar som väljer att återvända till Jorden med ringa andligt kapital. De ser "från ovan" Sverige och inser att materialismen är precis vad de - återigen - känner sig mest hemma i. Och efter barnets födelse börjar direkt "6-8-problemen"... 

Ett annat aktuellt exempel. "Den första schlagerdeltagaren som kommer ut som transsexuell" trumpetar medierna som om inte hela fenomenet sedan länge sett ut som rent identitetsknas. Horoskopet för denna historiska svenska debutant  visar samma bedövande brist på de uppåtriktade eller gudomliggörande elementen som i psykologens karta.


En enda hård lervälling som drar ner den transsexuella mannan som hellre vill fantisera att han är en kvinna. Enda räddningen för ett sådant här horoskop skulle vara en födelsetimma där någon intellektuell planet (gärna Merkurius) är oskadad fastän del av den sublunära dimman och därtill starkt placerad på himmelen, dvs. i ett av de framträdande kendra- eller hörnhusen. En sådan planet skulle ta ledningen och kanske från oklarhet till självinsikt. 

Om den starka planeten samtidigt äger (i ett horoskop med känd födelsetid) ett hörnhus och ett trigonalt hus bildas en "yoga" (länkning) som innebär ännu bättre möjligheter att både förstå sig själv och ändra sitt yttre liv utifrån det bättre vetandet. I det här fallet är emellertid i stort sett allt svagt, från Merkurius under Vatten, till Jupiter i sin fallna position och ett ömsesidigt mottagande mellan den senare och Saturnus. 

De båda stora förstärker alltså  i denna ömsesidiga reception varandras svaghet i opassande värdtecken. Det är lika illa som om de  skulle stå i tät konjunktion och dra åt olika håll (Saturnus = given form/Jupiter = oförmåga att passa mönstret till följd av dess essentiellt expansiva natur).

Till och med psyket är "fallet" i Skorpionen. När allt kommer omkring kanske det är tur att det finns skyddade verkstäder där vissa slag av människor kan hålla hus och ha experimentverkstad. Vad jag inte förstår är varför svenskar i stort ska betala skatt för public service-sändningar av dessa experiment som bättre passar i skyddad verkstad.

I själva verket är "normaliseringen" av 28 bokstavsavvikelser till skada för alla de identitetslösa barn Sverige skapar på löpande band, för mycket av homo/bi och andra störningen triggas av Sveriges skamlösa förnekande av Naturens grundmodell. Här dras barn med som annars kunde fått en chans att hitta naturliga hetero mönster. Det kommer alltid att födas lågt utvecklade själar på "monkey see, monkey do"-nivån som bara imiterar  samhällstrenderna, och när det kriminellt fördummade samhället börjar kräla och krypa redan för småbarn som yttrar sin oklarhet om vad de är, då är många barn i riskzonen och samhället faktiskt värre än infantilt.

*****

Låt oss nu vända blicken från de själar som fallit längst från verkligheten och se några exempel på kartor, där ett är närmast perfekt i sin himmelska orientering och de två andra åtminstone har samma riktning. För minns, verksamt väl- eller illgörande planeter är en sen bedömning. Kartan har, som syns av ovanstående Jord/Vatten-typer, en slags djup bas och inriktning varigenom stjärntydare för en första aning om "kroppen" och sedan via ytterligare metoder uppfattar mer detaljer.

Själens vandringar över längre tid påverkar horoskoptypen den väljer att återfödas under. Det misstänker jag starkt som åtminstone har haft förnimmelsen av ett tidigare liv där en tidigare personlighet har känd födelsedag genom att figurera i senmedeltida tysk historia. Detta tyska skrymsle i själen "läcker igenom" och påverkar i hög grad de blogginlägg som tar ställning mot den svenska degenerationen i fråga om synen på vad en människa är.

Nedan en synastri-karta mellan bloggaren och horoskopet för hans "upplevelse" (tidigare beskriven i detalj) av hertig Albrecht (Albrekt på svenska) från lilleputtriket Bayern-München och 1400-talet. Synastrin visar definitiv släktskap mellan himlarna...


Synastrin har kommenterats tidigare men här är den som naturlig zodiak, för att enbart poängtera överlappningen av vissa motiv eller "idéer". Att detta är spekulation, säger sig självt. Hur många har tidigare liv-fragment med åtföljande födelsedatum? Jag provar här en angreppssätt som möjligen är en förenkling av de metoder tibetanska munkar (med hinduisk astrologi) använder för att hitta sin Dalai Lama återfödd i en ny barnkropp... 

Som utvikning den alltjämt levande Dalai Lama nummer 14. Som synes tycks tibetanerna hålla utkik efter ett verkligt särpräglat horoskop, en mycket "ren" tidpunkt den här speciella ledarsjälen valt för återinträdet till sitt folk.

(I  föreställningen ingår grundtanken att lamans själ redan är frigjord från Kretsloppet och kan styra sitt kommande och gående men ändå väljer att återvända, inte för sin utan för folkets skull. Stämmer teorin visar nedanstående karta en perfekt altruist!)

Detta ska vara en intygad födelsetid och således inte ett fantasihoroskop gjort enbart för att kunna peka på en födelse i soluppgången (själen med dess resurser i nära koppling till kroppen). Men här stämmer bra mycket mer än en födelse i soluppgången, båda tungviktarna Saturnus och Jupiter står förnämligt. 

Missa heller inte Lyckopunkten (cirkeln med kryss i)i Väduren till det sociala 11e huset för gruppsammanhållning (Tibets folk). Punkten är från västastrologins tidigaste skede  men man skulle nästan kunna tro att munkarna använder den som ett sökkriterium. Jag återkommer till den och till den mindre punkten, den personliga daimonens lott, hos Dalai Lama exakt i centrum av konungen Lejonet och i nära anknytning till Folkets Måne. 

Jag får rysningar när jag ser hur exakt himlarna målat upp en äkta konungs födelse (eller återfödelse). Än en gång får aviserade inlägg om daimonens lott skjutas lite på framtiden eftersom det hela tiden tillkommer nya inlägg och krokar ihop med aktualiteter (här: ond Jupiter kopplad till svensk sekularism som en defekt form av religion) och upplevs viktigare för ögonblicket i bloggens löst sammanhängande berättelse... När väl inläggen om den personliga daimonen publicerades kan Dalai Lamas karta kanske klarna en smula...

*****

Viktig i bloggarens, jämfört med Dalai Lamas omen, rätt oansenliga partnerjämförelse med Albrekt den Vises (som kan kom att kallas) syns vara tyskens energiska (Mars) betoning på religion/filosofi (Jupiter) i Vågen. Inte bara stod han som medansvarig till bygget av en stor katedral (såsom anstod alla gudfruktiga härskare förr), han höll också sitt rike i stort sett fritt från väpnade konflikter under regeringstiden.

Detta påminner om att Mars härskar i motsatta Väduren - krigisk, direkt, tanklös, medan Mars i motsatta Vågen kallas "skadad" eller svag eftersom den likt Solen vinner förmågan i Luft att FÖRST överblicka situationen innan den handlar och här med det större god (Jupiter) i åtanke. Vågen är i själva verket en i vissa frågor mer användbar placering för Mars, särskilt i högre utvecklade eller intellektuella kulturer. Mars i Väduren är mer barbarisk och i modern tid definitivt en frisksportande och fysiskt lagd typ. Det är förstås ett emblem för verkstaden och järnsmide...

Tågordningen här är att först få kontakt med ett tidigare liv-minne (vilket är mer eller mindre svårt och kan ta många år av daglig meditation även om det gick extremt snabbt för undertecknad, saker började röra sig redan efter några veckor). Utrustad med ett knippe visioner (som österländska gurus säger att man INTE ska fördjupa sig i om det är upplysning man söker) blir nästa steg att lyckas upptäcka, som jag gjorde med Albrekt att figuren har existerat och att just den här figuren bakom förnimmelsen hade en stark religiös läggning (skulle kallas katolicism idag) vilken lägger sig exakt inuti det lila glappet på 2 grader i bloggarens Sol (atman) och Mars-konjunktion. 

En viktig del av Albrekts himmel ligger alltså dubbelexponerad på bloggarens kanske viktigaste punkt - själen eller solmarkeringen. Med lite tålamod hittar man garanterat fler sådana sammanträffanden, men det är fascinerande att en tidigare liv-förnimmelse av en vid tiden helt okänd figur uppvisar en så här viktig korrespondens när tillfälle ges att betrakta 1400-talskartan.

Även i det utforskande (och i sin bästa variant metafysiska dvs. teologiska) Skyttens tecken, finns en överlappning. Även i Lejonet. Särskilt Saturnus (historia, själens långa färd och det som förblivit konstant eller kroniskt) kan säga något i denna spekulativa jämförelse. Den solida Saturnus i Lejonet här hertigens sol/atma-disponent, medan bloggarens "bästa hus", det 9e för religion och filosofi gästas av den "varaktiga karmans" Saturnus i bloggarens personliga horoskop. 

Men även i den här naturliga zodiaken med bara "idéer" syns förstås bloggarens distinkta "rundgång" mellan Lejon-Venus och Sol-Vågen vilket knyter ihop motiven "kung" och "ledare" - något den här bloggen i princip fixerat sig vid: varför Sverige saknar kungliga ledargestalter inom politiken. Svaret är "sekularismen" och den defekta Jupiter. Även Sverigekartans 9e hus som skulle kunna ge en annan bild slutar med samma slutsats: den verksamt onda Jupiter infekterar nämligen 9e husets ägare vilken också är det svenska intellektet (Merkurius)! Alla dörrar är därmed stängda och i ett kommande inlägg om Sveriges "personliga daimon" kommer att visa hur landets lott i själva verket är än mer förödande!

Men ur perspektiv av den naturliga / himmelska zodiaken gäller som sagt inte ändringar av planeters karaktär till som väl- eller illgörare. Därför kan man se bloggarens Saturnus i upplysningens Skytt baserad på disponenten Jupiter i dödens Skorpion som ett helt neutralt omen. Det är inte helt svårt att se intresset för och avtäckandet av dolda / döda tidigare liv i denna symbolkombination. 

Om Skorpionen är döden (och slutet på den individualistiska 2a akten) är Skytten pånyttfödelsen in i 3e akten som har ett högre och universellt perspektiv och ser att det funnits mer än en individ som gått genom döden för att uppstå på nytt. Därför är bloggaren en helt ny person jämfört med den sydtyske makthavaren, även om visst har gått i arv från detta förmodade tidigare liv. 

Alltjämt spekulerande kan man lätt föreställa sig en själ som helt byter kurs mellan jordeliven och börjar nysta upp någon helt annan karmisk härva. Hade bloggaren valt att bli naturvän och tro att sex och fitness var livets enda sanningar, hade naturligtvis alla ELD/LUFT-kopplingar till Albrekt-livet saknats i detta. 

Men nu kom bloggaren i detta liv att närma sig gamla gnostiska övertygelser om att livet som fysisk kropp är något de okunniga hänger sig åt på ett närmast religiöst vis, och att själen har ett högre uppdrag med detta liv. Och så blev det att bloggaren föddes när Saturnus (9e filosofihusets tillfälliga ägare) står ultrastark i väster, vilket trycker ner disponenten Jupiter-Skorpionen i 6e huset för fienden eller olyckan.

Uttolkat blir detta: Den största olycka skulle kunna vara att bygga en filosofi som bara handlar om sex och reproduktion. Kort sagt, bloggaren har "valt" det värsta av tänkbara länder att återfödas i eftersom biologism (biologi upphöjd till en mer allenarådande förklaring än den har rätt att vara). Denna kvasireligion är således en annan aspekt av Sveriges defekta trosliv, dess "verksamt onda" Jupiter.

Jag hoppas denna långa utvikning bortom huvudämnet "verksamma illgörare" hjälpt till att inte minst klargöra bloggens dolda agenda, även om den varit uppenbar via många inlägg om reinkarnationen. En lära som, om den är sann, direkt falsifierar alla materialistiska sanningar om vad människan är. Hela västerlandets värdesystem kollapsar om själen släpps tillbaka in i världen! 

Även om Sverige inte ändrar kurs och som en följd dukar under, tjänar detta framtiden väl, för Det Goda överlever alltid medan det vanskapta förpassas till en skämmig vrå i Världssjälen och ges inte vidare delta i det eviga världsbygget.

 *****

PS: Året därpå återkommer den hinduiska psykolog/astrologen med ytterligare en relaterad text:

https://psychologicallyastrology.com/tag/table-of-functional-malefics/

Det är verkligen skillnader mellan dessa två hinduiska system att bedöma planeters verksamma natur! Jag inser att den inddiska psykologen använder ett mycket enklare schema än Narasimha Rao, den astrolog och matematiker / systemtekniker jag inledningsvis fastnade för. 

Men vilken metod man än fastnar för bör den kvinnliga psykologens artiklar ge åtminstone någon ny idé eftersom samma tankar tenderar att upprepas rätt ofta på Sideriska. Jag läser inte speciellt mycket om Jyotish vilket i sin tur beror på andra intressen som tenderar att tränga sig före, men den "filosofie doktorn" har jag bokmärkt för ytterligare läsning...

 

Inga kommentarer: