Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 februari 2022

Drakhuvudets transit i Putins liv & återblick på onda stjärnan Algol

Inlägget från 22 februari ompubliceras och bara de inledande styckena sparas. Det visar sig att Putins horoskop låg 12 timmar för tidigt födelsedygnet ifråga och den nya kartan är i flera avseenden något svagare.

*****

En läsarkommentar innehöll påpekandet att den äregiriga hinduiska demonen (Rahu) just nu ockuperar samma grad som den onda stjärnan Algol. Det fick mig genast att tänka på Putins horoskop.

Algol ligger fixerad i Oxens 3e grad (2°18') och eftersom månnoderna är permanent retrograda enligt antikt synsätt upplevde Putin sin nodpassage för en kort tid sedan. Detta var en viktig tidpunkt för honom eftersom han har Månen nära men just utom räckhåll för Algols inflytande, med mindre man accepterar bloggens tidiga och kanske otillåtet stora "orb" eller maximalt tillåtna avvikelse. Putins Måne är nästan exakt vid 5° Oxen och därför inom det spann om ±3° som brukar räknas som starka konjunktioner för planeter.

En antik åsikt var konjunktioner med stjärnor hade en minimal tolerans på 1° och det är begripligt med tanke på hur många det finns för skilda kulturer att knyta sina traditioner eller sanningar till. Med detta antyder jag att astrologin inte skiljer sig från Västs hetsande mot Ryssland: den världsbild man skapar sig blir den värld man maskar av som det enda man ser! 

Psykologen Joseph Chilton Pearce gjorde sig en gång ett litet namn genom just denna formulering. Radikalt fattad säger han att man bokstavligen kan krympa sitt förstånd till den nivå där dagens ateistiska materialister befinner sig. PSYKE FÖREGÅR MATERIELL VÄRLD. Världen de gjort sig är bekvämt liten men hanterbar. Och hanterbar är det högsta goda för en uttalad praktiker eller pragmatiker.

Det är för övrigt ramfikationernas Stenbock som ascendent som placerar Räknenissen Jungfrun (Merkurius) i 9e huset för den personens "allra högsta goda". Fokus ligger på JORD-elementet och praktisk nytta. Den drömska psykologen Carl Jung (Solen i Vatten-Krabban) hade t.ex. Stenbockens ascendent vilket förklarar hans ivriga försök att få de "hårda/exakta" vetenskaperna att acceptera hans djuppsykologiska läror.

Bland annat sökte han bevisa att det fanns något bortom slumpen som yttrade sig som synkronicitet, två uppenbart besläktade företeelser som koinciderar i tiden trots att inget orsakssamband föreligger. Han använde prima exemplet astrologin för sina kvantitativa tester (gjorda i samråd med en statistiker) och misslyckades misslyckades helt. Den här bloggens tidiga tester i samma anda var för att se om den sideriska zodiaken övertygade mer på Räknenissens enkla nivå än den tropiska (väst-) zodiak Jung begagnade.

Fascinerande nog tycks Putins horoskop ha svarat på demonen Rahus passage baklänges genom Oxen. Den når först Putins sinnelag för att något senare nå den kritiska konjunktionen med den onda stjärnan Algol. Både den kinesiska, babyloniska och västerländska kulturen håller märkligt nog stjärnan var att vara en ond influens, trots att mytologierna skiljer sig åt.

Överdriftens Rahu backar till 3e "Algol-graden": den 15 februari till 5 mars, exakt där vi nu befinner oss. 

Det förefaller som att man hellre ska se detta som känsliga punkten i en längre period eftersom Putins födelsehoroskop begränsar sig till hans Måne i samma tecken som Algol.

Det är inte svårt att se att Västerlandet beslutat att göra Putin till Satan, medan de judiska traditioner som ytterst går tillbaka på babylonisk demonlära håller Satan för att vara ett lydigt verktyg i Guds händer. Satan gör inget utan Guds medgivande och därmed tycks Putins roll vara att testa Västvärldens godhet. Putin spelar rollen av den Onda för att låta Västerlandet besinna sig om vad det själv står för och sysslar med (pst... USA:s smygutbredning i Europa).

*****

NY KARTA OCH KOMMENTAR:
 

Putin en biologiskt orienterad typ enligt elementen

Man kan förstås begrunda månnodernas betydelse i Putins eget horoskop, och den är avsevärd! Motsatsen till Drakhuvudets kåthet på makt och odödlighet är Draksvansens spelade eller äkta distans och ointresse. 

Enligt Putins nyritade karta är inte längre noderna av samma betydelse som en tyvärr felaktiga karta som först publicerades. Nodaxeln hamnar i husaxeln 3 och 6, vilken förvisso är en lärdomens och resandet axel men där bara en sak tycks viktig för Putin: det 9e huset som hans "högsta goda" är folkmassans trygghet (Krabban = klaniskt tänkande kring de egna eller sitt eget). 

Knutet till det högsta goda ligger Lyckopunkten enligt ett icke-hinduiskt synsätt men också den avhuggna Draksvansen / Ketu som kan tolkas som att Putin känner sig undertryckt, försmådd eller hotad när det kommer till hans yttersta goda: säkerhet och sekretess (Krabban motsvarar det Privata eller Hemmet). När Putin känner att NATO-USA trängt sig för nära honom då fyrar den giftiga Skorpionascendenten på alla cylindrar: invasion av Ukraina.

Ukraina föddes med  Rahus övermodiga frihetskänsla så det är fullt naturligt att dess möte med Satansstärnan Algol får konsekvenser, särskilt som Putin har sina känslor i Algols tecken Oxen. Dessutom är Putins känsloliv långt ifrån så stabilt som Oxen normalt antyder och det beror på att hans onda demon (12e husägaren Venus) ingjuter tankar i honom som påverkar mån-Oxen och dess nödvändiga känsla av att känna trygghet på det egna territoriet. USA:s framryckningar HAR påverkat Putin till detta krigsbeslut, något västbedömare inte kan erkänna eftersom de för längre sedan tagit parti för USA och dess imperialistiska framfart i världen. Ingen av har mer rätt än den andre... 

Och ingen av dem eller politiska bedömare ser mer än den geopolitiska spelplanen - alla sekulära människor är likt lobotomerade och förstår inte den andliga dimension som skär rakt igenom deras små tankar. Vattenbärarens tidsålder står för dörren och om inte Kapitalismen frivilligt släpper fram Folkväldet kommer Ödet att använda våldsmedel. Putin är förmodligen helt omedveten om att han själv är en bricka i ett större spel, horoskopet antyder ärligt talat samma gamla materialistiska grundtyp som bloggen så ofta mött bland ekonomister och liknande små liv.

Men åter till Putins tänkbara gensvar på Rahu/Algol-konjunktionen i Oxens 3e grad. Man kan göra det lätt för sig och ändå komma nära utfallet: Rahu triggar vilka svagheter Putins Måne än må ha (det här rör dock den sublunära sfären vilket på lägsta nivå innefattar individens känslor och t.o.m. fysiska välbefinnande). 

Efter att ha ritat om Putins horoskop (förhoppningsvis rättvisande den här gången) ser kommentariatets hatkampanj om Putins "galenskap" ut att ändå ha något litet som talar för sig. Men det handlar kanske mer om "helig vrede", att han nu är "ond" på Västs inkräktande på hans och Rysslands trygghet.

Månen i Oxen är destabiliserad från födelsen av Venus i den materiella förlustens 12e hus: här är Putins akilleshäl, det som får honom att må skit. Skorpionen är en usel förlorare och har i detta fall inte ens direkt tillgång till den balanserade och proportionerliga Venus. I både hellenistisk och hinduisk astrologi är det ett dåligt omen när en för frågan viktig planet ligger dissociativt placerad, vilket gäller för förhållandet mellan Månen och dess fundament Venus. Denna kärleksbrist (rent ut sagt) får Skorpionen att bli extra toxisk.

Om nu krigets och bakhållets Skorpionen alls kan förstå Venus - i det planetära vänskapsschemat är de neutrala inför varandra. De vet båda att de bara står för ena halvan av berättelsen om artens liv på Jorden. Astrologin tar således inte hänsyn till samtidens urspårade intellekt och känsloliv och oräkneliga "bokstavssyndroms" lobbande för att könet bara är en fix idé, ett "gender". Det är i själva verket bokstavsproblemen som är den fixa idén, och den äldre sjukdomsdefinitionen var korrekt. Det är en psykisk störning, fast av mildare slag.

(Hela universum är enligt astrologins schema baserat på principen om komplementaritet. Homokärlek är som bäst egokärlek - latinets cupiditas - projicerad på en annan snarlik part som används som spegel för det inkrökta egot. Den kan också vara av platoniskt slag. I det gamla Grekland stod den senare varianten av homoböjelser högt i kurs inom överklassen men handlar även där ytterst om mäns önskan att spegla sig själva och leva sig in i en yngre och fagrare version av dem själva. Det är definitivt ett egoproblem i botten och inom vissa kulturer upphöjd till accepterat socialt skick eller i rent sönderfallande civilisationer som den västerländska, till en norm bland andra.)

Samtidigt är Putins 12e aktivt med både intellektet och Venus däri. Det tyder på att han bakom järnansiktet är en riktig sensualist (12e: "sängkammarens hemliga nöjen" hos hinduerna). Han kan säkert sorteras med det nya korrupta Rysslands oligarker. Västerländska och sovjetiska kapitalister köpte efter 1991 upp den gamla stormaktens tillgångar och blev så grandiosa profitörer att svenska vinstskoleanhängare skulle blekna förläget över sin feghet och måttliga ambitionsnivå (att blåsa staten på pengar).

För min tidigare hypotes att Putin öppnat dörren till Vattenbärarens Era (socialism) måste alltså (återigen) tilläggas att gör så omedvetet, som ett verktyg i en så mycket större Plan! Covid och Putin är bara två exempel på instrument som Naturen allt intensivare kommer att kasta mot människan som en Satan, som en Anklagare till något tar skruv.

"När människan tänker, skrattar Gud."

-Judiskt ordspråk, återgivet förr på bloggen, men väldigt lämpligt i Europa just nu

Under tiden skickar Sverige handburna raketvapen till Ukraina, meden Ryssarna ger klartecken för kärnvapen i detta krig. Ser någon hur vilse Sverige är i sin världsbild? Se texten om nyblivna 48-åringen.

*****

Även inlägget om Putins personliga planetära ödescykler omskrivet efter att felet noterades av en läsare. Några äldre inlägg om Putin raderades.



Inga kommentarer: