Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 februari 2022

Sverige omformas till basalt arbetsläger -
så kallad strukturomvandling

 


Under den här bloggens tid har jag några gånger kallat Sverige en monokultur, inte olik en bananrepublik som bara har tillgång till en enda idé eller produkt. Befolkningen utarmas därmed jämfört med ett rikt och varierat land som verkligen sätter människan och inte staten/profiten i centrum

Nu ser det inte bättre ut än att regeringen aviserar hårdare styrning av valbara utbildningar för landets ungdom utan att också Överheten i närtid ämnar sänka livskvaliteten i landet till botten. Batterifabriker så långt ögat når

Sveriges oligarkiska elit vill verkligen inte mer än tvinga medborgarna kvar i ekorrhjulet och reservera lejonparten av den uppkomna vinsten för övre medelklassen och uppåt att ta del av.

Sann socialisering sveks som ideal av Socialdemokraterna för länge sedan och "obundet socialdemokratiska" Aftonbladets högervridna drevkarl Lena Mellin fortsätter sin personliga hets mot Vänsterpartiet - det enda större parti som ännu har mänsklighetens framtid i socialismen klar för sig. Drevkarlen tycka ha lagt band på sig och maskerar sitt senaste angrepp som "politisk kommentar". AB ändrade en första rubrik efter någon timma. tog bort Nooshi och skruvade ner tonen en smula (inte mycket som ses):


Frågan är inte om utan när det blir revolution i Sverige. Folket är så sövt och format till "Arbetslinjen" att allt visserligen ser lugnt ut för den Rika kasten som tagit nationen gisslan, men kasta in några oväntade skiftnycklar i Maskinen - vem vad vad Naturens Vedergällning kommer att innehålla några årtionden fram? - och plötsligt ser det ut som den alltid lika makttrogna Militären kommer att ha händerna fulla. Med mindre den ser den framtida befolkningens utarmning under bankirer och it-fascister (de verkliga kriminellas möjliggörare) och genomför en kupp för att skydda det Större Goda. "De mångas väl väger alltid tyngre än fåtalets."

Se vidare mängder av diskussioner om det svenska nationalhoroskopet och dess ödescykler...

 

*****

"Ekonomism" - att göra ekonomin till det allena saliggörande är en dödssynd jag aldrig knutit Sverigehoroskopet till tidigare (vad jag minns). Men det är vad saken handlar om. Det går inte att exportera hur mycket krigsvapen som helst och Sverige letar nu en ny "hit", en ny exportkossa att mjölka. Det verkar bli något så trivialt som fucking bilbatterier för att bevara en gammal uttjänt livsstil.

Inte en politiker vågar tala om att skala ner och lämna konsumtionskulturen. Det blir ridå dagen Naturen kokat ihop något nytt och människan tänkas att drastiskt tänka om och byta livsstil. Saken är den att kapitalismen göder sig nästan bäst på olyckor så vad än Naturen har i bakfickan kommer valet av väg an på att människorna blir upplysta skaffar sig en annan livsstil än den Sverige tillhandahåller som "den enda vägen" under överskådlig framtid.

Sverigekartan här nedan har läsaren inte sett tidigare. Jag brukar klippa bort sidoinformationen i horoskopprogrammet till höger om cirkeln men här redovisas "sekt" (av sektion), en huvudregel i den senantika grekisk-romerska astrologin som väger planetens värde beroende på om den är i fas dygnets ljusa eller mörka hälft. Jag har nämnt principen tidigare men har inte velat röra ihop en i huvudsak hinduisk zodiak med den gamla västastrologin. 

Nu upptäcker jag att inflytelserika västastrologen Robert Hand uttryckligen påpekar hur nära släktskapen var mellan astrologin som den ursprungligen praktiserades i Väst och den hinduiska versionen. (Kanske var det i Hands översiktsartikel.)

Jag har börjat falla till föga men håller fast vid att dagens västastrologi har tappat sikte på den ursprungliga astrologins fundament snarare än att vara en "utveckling" - troligen det som fick Robert Hand att sluta skriva pseudovetenskapliga astrologiböcker med JÄTTEMYCKET SIFFROR och istället börja studera den hellenistiska astrologin. En varsam synkretism behöver därför inte leda till fullständigt kaos, bara men vet på vilka punkter traditionerna verkligen lämnat varandra. Hinduisk astrologi använder t.ex. inte sekt-perspektivet men har andra sätt att mäta planetens dignitet (styrka och betydelse för horoskopet). 

Men "sekt"-parametern, dvs. om man har ett dag- eller natthoroskop framför sig, har visat sig nödvändig för att beräkna den så kallade Lyckopunkten och dess spegling i den personliga (goda) Daimonen. Dessa kommer att börja studeras närmare på den här bloggen och den egna "skyddsängeln" är inte samma sak som hellenismens 11e hus som "den goda daimon". Det ser dessvärre ut som att det gamla Väst höll sig med minst två parallella traditioner vilket i dag skapar onödig förvirring. Den hinduiska astrologin visar sig så nära besläktad med den grekisk-romerska att hinduismens syn på 11e och 12e huset egentligen inte går att förstå utan att känna till doktrinen om den goda och den onda daimonen. 

Senare inlägg kommer att diskutera mer om den saken. Nu till Sverigekartan vars marginalanteckningar (eller snarare symboler) i tabellen "H" visar vilka av natthoroskopets planeter som befinner sig "i sekt", dvs. har en natur som jobbar i synk med de mörka timmarna och därför förväntas vara något viktigare. Glöm därför för ett ögonblick allt om hinduisk värdering av planeterna och behåll bara de synsätt som förenar Väst och Öst, planeternas upphöjelse och fall i vissa tecken och deras hemmaposition eller "skada" (motsatt hempositionen) och diverse andra bedömningsgrunder.

Klicka bilden för läsbar originalstorlek

För en beskrivning av den enkla "sekt"-parametern, se Wikipedia:

https://en.wikipedia.org/wiki/Astrology_of_sect

Texten nämner också det arabiska "Hayz", ordets betydelse förklaras inte men klargör åtminstone varför astrologiprogrammets sekt-kolumn till höger har "H" som rubrik. 

Att enbart befinna sig i sekt renderar en cirkel som markör för ökad planetär dignitet, men när 3 kriterier uppfylls ges en dubbel cirkel som markör för en excellent placering (Hayz). Wikipedia säger att det idag är oklart hur planeter i Hayz ska bedömas i förhållande till planetens övriga mått på dignitet/kvalitet/styrka...

Av de 7 klassiska planeterna har Sverige bara 3 i sekt, och bara ascendenthärskaren Venus i perfekt placering (Hayz). Dess fundament (Saturnus) är dock i rejält blåsväder, och hemkärleken tydligen kopplat till en neuros om att Utlandet kan drabba tomtebolyckan närsomhest (Rysskräcken lever vidare i det moderna nationalhoroskopet). Venus är dock på ytan bäst av dem "i sekt" enligt den på punkt 3 undermåliga Wikipedia-beskrivningen av "Hayz":

1/ en nattplanet i ett natthoroskop, 
2/ negativt polariserad i ett negativt polariserat tecken som Stenbocken, och
3/ delar samma hemisfär som dess egen natur - vilket är punkt 1 en gång till!

På punkt 3 ger Wikipedia förvirrade exempel som implicerar ett annat och inte redovisat resonemang. Kanske någon annan förstår regeln bättre, men jag väljer att ignorera doktrinen om Hayz. Jag nöjer mig med att se 3 sekt-placeringar i nationalhoroskopet. Inte katastrofalt uselt men jag har sett kartor som prickar in fler rätt än så. Bloggaren har, trots sin "fallna" Sol i Vågen (den är extra stark, "upphöjd", i Väduren) fyra planeter i sekt (Månen, Mars och Venus - precis som Sverige, men därtill en väl placerad Merkurius för ett fungerande intellekt). Men jag har har sett sekt-läran ge än mer imponerande resultat och då inte bara antalet i sekt utan vilka planeter det handlat om och VAR på himmelen de befann sig. Astrologi är fullständigt genomskjuten av olika perspektiv som alla måste samstämmas.... 

Ta som enkelt exempel sådana horoskop där Solen samlar sina näraliggande planeter i ett tätt kluster och där någon av de med vida omloppsbanor delar dag- eller nattsida med detta kluster. Det är således ingen sällsynthet att hitta horoskop med åtminstone 6 planeter (Sol och Måne kan aldrig båda vara i sekt) harmoniskt placerade enligt sekt-perspektivet. Och till "sekt" tillkommer alla de övriga perspektiven.

Sveriges Måne är just under västra horisonten (betraktad som longitud i zodiaken) men dess lokala altitud gör den förstås synlig i Sverige. Men det placeringen i zodiakbältet och inte synligheten på orten som ger sekt-stämpeln. Även Mars är en nattplanet, vilket kan förvåna, men den härskar dock över negativa Skorpionen, ett Vattentecken och påminner om att krig tillhör naturen i dess mest förmörkade. Mars positiva härskarskap över Väduren betecknar istället positiv livskraft som det nyfödda barnet behöver för att ta steget in i detta liv. Detta är det verkliga Livet som kommer från ovan. Sex-Skorpionen är bara naturens sätt att förmedla det verkliga Livet. De är egentligen inte samma Mars utan två helt skilda realiteter.

Så... enligt antik västerländsk uppfattning är Sverige ett mycket primitivt land, helt dominerat av den lägre verklighetens försanthållanden, ett land av känslor och åsikter men knappast någon världsledande nation! Månen är rent inskränkt och ägd av en materiellt orienterad Mars, det nationella sinnet i Vädurisk Eld tappar höjd genom Mars placering, som dessutom antyder blockering och ineffektivitet i 8e husplaceringen. 

Fredrik Reinfeldt kallade arrogant denna placering (fast han var inte medveten om den) "det sovande folket". Tillvitelsen rörde nu inte främst medborgarna utan det politiska system som vaggat dem till sömns. Men hade Reinfeldt inte varit en så självförljugen borgare hade han insett att detta inte var systemet socialdemokratin utan den Ägande klassens system, det han själv tillhörde! Socialdemokratin byggde sitt Sverige på tyst acceptans av ett Herrefolk som de lät vara och som nu vridit tillbaka klockan till De Rika & De Fattigas tid.

Venus är okej placerad i 4e huset för det privata men också den en känsloplanet och alltför mån om det egna hemmet för att kunna bli en internationell spelare eller ledare. Någon kanske här märker hur den antika västastrologin redan i denna klassificering liknar mycket av vad den här bloggen skrivit om Sverige. Det enda Sverige lyckats med är att döda en fransk filosof med sitt kärva klimat. Här handlar allt om praktiska frågor och pengar.

Det faktum att den klent placerade Mars i 8e korruptions- och dödshuset ÄR härskaren till Sveriges Vågascendents "försörjare" eller penningpung (2a ekonomihuset) bådar förstås inte gott. Här är då den officiella religionen "ekonomism". Antingen är landets finanser usla och kräver att manskapet (befolkningen) ror så svetten lackar, eller också har på något märkligt sätt en vrångbild förmedlats till medborgarna att nationen inte mäktar mer än hålla sin arbetande befolkning på jumboplats bland Nordens pensionärer. 

(Jag tror inte den senaste utpyntade summan som presenterades med stor självgodhet ändrar den jumboplaceringen nämnvärt. Den marginella dusören får uttjänta förtidspensionärer som jag själv för övrigt ingen del av, lika lite som ett bostadsbidrag som likaledes stelbent beviljas först från officiell pensionsålder. Omänskligheten i detta Räknenissesystem är påfallande - den som faller mellan stolarna får räkna med att svälta. Och kanske är det omänskligheten som tecknas i Sverigehoroskopet genom en aktiverad SATANISK AXEL mellan Mars och 2a ekonomihuset. Den nationella själviskheten gentemot medborgarna är uppenbar här.)

Men den officiella bilden om 2a ekonomihuset som "arbeta och gör rätt för dig" (dvs. undvik svältdöd i Sverige) skär sig förstås med Elitens 5e hus där det finns hur mycket pengar som helst (med svenska mått) jämför med vanligt folks ekonomi. Folket tecknas som bekant av Månen som här disponeras av de infrysta ekonomiska medlen - Mars - i 8e korruptionshuset. 

Som "arvets sektor" indikerar det 8e, som jag tidigare sagt, att det moderna Sverige har ärvt gamla Fattigsveriges mentalitet vilket kan förklara dess brist på humanitet i förhållande till hur välmående landet egentligen är som en följd av sin export av krigsvapen och andra teknikprodukter. (Har inga siffror på vad virke inbringar i sammanhanget men en utomparlamentarisk maktfaktor i Sverige är förstås Landägaren - denna kvarleva från en ful feodal tid.)

Om Sveriges Vågascendendent med visst fog tecknar balans eller jämlikhet (vågskålarna) gäller det inte frågan om medborgarnas ekonomi. Här gäller total desinformation och lurendrejeri men det som helhet onda femte huset för Eliten har bloggen skrivit nog om. Det är härifrån tillväxtekonomins myt ligger grundad och Elitens kollektiva extremsjälviska natur kan studeras. Den är, som tidigare  påpekat, placerad utanför de demokratiska processerna: ingen av 5e Elithusets planeter har någon koppling till regering och riksdag. 

Nominell makt i Sverige utgår från 10e huset där den fåvitska svenska folkmassan satts av den verkliga Eliten att leka demokrati utan att fullt ut förstå att 5e huset tar beslut över huvudet på Folket. Det är dessa fejkade 10-husprocesser Lena Mellin och andra i det politiska kommentariatet oupphörligt riktar medborgarnas uppmärksamhet mot, så att Folket aldrig får en chans att börja se lite djupare på sina liv, inspektera Systemet som helhet och fråga vilka de är som kedjat fast dem på Arbetslinjen. Skulle det ske är social oro och kanske inbördeskrig bara en tidsfråga.


Inga kommentarer: