Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 februari 2022

Spotifyls helvetesvecka och Sverigehoroskopets draksådd till Elit

Detta är en intressant studie av planeter i transit och aktörerna är stora entiteter, Spotify, världsledaren i strömningstjänster och det infama Sverige som länge nog dolt sin brist på andlig substans bakom nyrikt bling och en halvt mörkande (och därför falsk) självbild. Men så kommer en planetpassage i tiden som direkt avslöjar hur tunn fernissan är!

Man ser på himmelen hur det The Guardian kallar "Spotifys helvetesvecka" skadar Sveriges rykte och rika aktieklippare. Sverige fick ett dåligt rykte för sina ytlighet och brist på moral redan när Pirate Bay var en grej och ett helt avsnitt av världsberömda tecknade The Simpsons utmålade Sverige som ett land av giriga snåljåpar som inte ville betala för sin underhållning (nedladdning av musik).

Branschens svar blev som bekant att ta ifrån världens allt fattigare medelklass musiken helt och hållet: numera "streamas" den mot abonnemang och marknadsföringen har gjort historielösa och dumma unga obenägna att köpa sin musik. När som helst kan favoriter försvinna och inte längre gå att lyssna till i detta centralstyrda helvete IT-industrin utvecklat. 

Spotify var nästa logiska steg från den kriminella svenska nationalsjälen efter Piratbukten. Hur många år kunde man inte läsa om att grundarna håvade in pengar utan att ge artisterna något tillbaka? De stora musikbolagen fick till sist bukt med "det svenska problemet" men nu är det dessa som (som vanligt) snor artisternas inkomster. 

Av någon anledning börjar inte The Guardian räkna Spotifys helvetesvecka med Neil Youngs hot om att förneka Spotify rätten att spela hans otaliga klassiker (och inte bara "Heart of Gold" som är det enda okunniga journalister kan rapa ur sig - sant är att Young aldrig brydde sig om enstaka hits, han var alltid en albumartist, men nu har Spotify med fler dödat koncepten och ägnar sig åt destruktiv snuttifiering - artister med större vision vad som ryms inom några minuter behöver inte besvära sig).

Skälet kan vara att Spotify satte hårt mot hårt och valde sin nya miljardinvestering i en pöbelorienterad podcast och lät Young gå dit bäst han ville. The Guardian börjar istället räkna från när nästan ännu mer ikoniska Joni Mitchell på sin sajt meddelade att hon följer Neil Youngs exempel och drar tillbaka sina låtar. Här börjar den helvetiska veckan för svenska IT-fascisterna, Sveriges största skam eftersom det som sagt är världens f.n. största strömningstjänst. 

Det är sånt här folk Löfven uppmuntrade folket att bli som, i sitt ständiga tjat om att svensk "innovation". Jag har inspekterat flera start-ups och det är mest bara smörja, det svenskarna producerar. Obegripligt att politiker så totalt saknar talang att bedöma vart landet ska gå när vapenexport visar sig ohållbart (vänta bara, nu har Kina och Ryssland hjärtligt skakat hand och förklarat stötta varandra som genuina bröder - Sverige som USA:s knähund kommer att vara en rejäl huvudvärk för morgondagens politiker).

Spotifys helvetesvecka inkluderar också ett rejält börstapp (onsdagen 2/2) efter Joni Mitchells kommuniké några dagar tidigare. De här två punkterna - och hur mycket dålig press som helst om företaget Spotify - tycks vara vad som gav The Guardian uppslaget om "helvetesveckan".

Nu till transiterna som fascinerande nog stämmer överens med att Sverige just nu upplever svåra tider för den Onde Rike Mannen! Landets övergripande ödescykel tecknas 2021-2036 av Jupiter som för Sverige inte är en odelat lyckobringande planet. Den representerade visserligen lycka och välstånd när 1974 det nya nationalhoroskopet startade, men planeten klassificeras som en "verksam illgörare" vilket betyder att en nation av dumbommar snart kommer att förslösa det goda välfärdssamhälle  som ändå resulterat i arbetet på att lyfta Sverige ur sin gamla pinsamma roll som ett av Europas fattigaste och mest obildade länder. 

En verksamt ond Jupiter kan också betyda att svenska tillväxtteoretiker har en skruv lös och saknar realism (det är det jag noterat hos flera Start-ups som likt Spotify har svårt att få lönsamhet i sin verksamhet). I själva verket är en dålig Jupiter en tom tunna som skramlar högt men har väldigt lite substans. Detta kan också sägas om den svenska medelklass som kommit upp sig en smula under den nyliberala eran där alla enligt socialdarwinismen uppmuntras att stärka sitt ego (varumärke) och nedkämpa dem som inte bär sin ekonomiska kostnad väl (de kan vara födda i arbetarklassen och sakna föräldrar som efterlämnar arv och fastigheter). 

Att nu denna nyrika elit i sina reserverade stadsdelar i Stockholm synas kritiskt under Jupiters period, som Expressen gjorde nyligen, stämmer perfekt med ödescykeln då uppblåsta bubblor kommer att spricka. 

Som för att understryka detta har nu den faktiska Jupiter i tiden, den transiterande Jupiter, hunnit fram till samma position som när senaste Sverige föddes, till Eliten och de lyckosammas femte hus i Vattenbärarens tecken. Det finns därför anledning att titta på "småhändelsernas" Måne och dess passage under Spotifys helvetesvecka, för här glider nationalintresse och ett fult svenskt företag samman, och Spotify blir ett flagrant exempel på Ödescykelns sätt att göra sig förmärkt. Månen är sekundvisaren bland transiter och hinner återkomma till Vattenbäraren åtminstone ett dussin gånger under Jupiters passage där.

Ej nämnd i texten men lika intressant:
Under helvetesveckan rör sig Solen mot Liemannen
i Stenbocken där Saturnus som teckenhärskare är stark.
IT-planeten Merkurius är dessutom RETROGRAD.

Sverigehoroskopet i inre kretsen (med sin persona i Vågens 21a grad) och transiterna ytterst. Historien börjar med Joni Mitchells uttalande på fredagen. 

https://jonimitchell.com/news/newsitem.cfm?id=1592

Ingen tidpunkt på hennes bloggpost och vid midnatt står Månen i mitten av Skorpionen (svensk tid - detta är alltså ett inlägg om hur Spotifys misslyckade krämarmentalitet samverkar med Sverigehoroskopet).

Joni Mitchell bor numera i Kanada och där befann sig Månen i 20e graden vid midnatt. Oavsett när under fredagen hon meddelade sitt beslut tycks den stora explosionen tycks inträffa lite senare, när Månen nått Skytten.

Det är nog nu medierna får nys om det. I Skytten ligger för tillfället Mars och Venus, en kombination som drar mot excessiv emotionalitet, bryskhet och oklarhet om krig eller fred. Det är ett "sprängstoff" som IS-ledaren visade när han några dagar senare bombade ihjäl sig hellre än att låta USA:s hundar tillfångata honom (se horoskopet).

Månens passage genom Skytten råkar nu motsvara Sverigehoroskopets 3e kommunikations och IT-hus, och då Skytten ägs av Jupiter är vi direkt in i den här "innovationslystna men korttänkta" nationens onda Jupitercykel. Det är alltså Elitens femte hus med sin av Jupiter besmittade IT-planet Merkurius som går igång och än en gång framstår Sverige som ett ställe för rövhål i världens ögon!

Har Sverige råd att låta egoistiska kapitalister rumstera om så här?

Börsfallet sent på kvällen följande tisdag (en period så mycket som 18%) ser Månens rörelse genom den svenska Elitens 5e hus för lek och spekulation (och måste motvilligt sägas: god lycka/god karma från tidigare liv). Och det är här transiten blir intressant för svenskt vidkommande, för Spotifys börsfall har uppenbarligen skakat om svenska investerare och Spotifys ledning! Månen passerar mot tisdagskvällens slut Sveriges medfödda Jupiter, kanske t.o.m. gradexakt. Det ger ytterligare en kort betoning att detta är den Falska Rikedomen som avslöjas i all dess ihålighet! SpotiFry är ännu en tom och uppblåst IT-produkt. Månen, alla prognosers "sekundvisare" trycker exakt på den ömma punkt som även den stora Jupitercykeln ber svenska folket att vara medveten om: hur infama deras Överherrar är (och alla de övre medelklassare som tror sig klättra mot ett mål...)

Eftersom Spotify är de skrupelfria kapitalisternas flaggskepp är uppenbarligen denna flyktiga månpassage tillräcklig för att belysa att Ond Rikedom är något man lever bättre förutan! Månpassagen är ett varsel om en sprickande bubbla. De som söker tjäna pengar på pengar kommer ofta undan med det i detta livet (och så börjar via arv onda Ätter byggas genom tid), men döden är inte slutet eftersom människan bebos av en själ... Förutom själens vidare äventyr på Andra sidan ska sedan återbetalningen av karmisk skuld dessutom göras i KÖTTET, i en senare inkarnation som människa... 

Jag skulle säga att den med OND KARMA i den goda karmans 5e hus - vilket är exakt vad som gäller för Sverigehoroskopet - snarast borde sitta ner och tänka ut en bättre plan för sin eller landets framtid. Med den planen skulle också ett nytt horoskop bli aktuellt och förhoppningsvis då en bättre karta än 1974 års nationalhoroskop, som övertydligt beskriver skillnaden mellan De Fattiga och De Rika, mellan Månen och Sol-Jupiter-varelserna i det privilegierade 5e hus-reservatet.

(Bloggaren har själv ett välfyllt 5e hus som delvis tecknar medfödd god karma som kommer att försämras om man agerar på indikationerna. Han har tydligen levt välbeställda tidigare liv och söker därför sona sina synder genom att inte arbeta för den svenska slaverimodellen utan tvärtom, med sin enda goda planet i 5e, kommunikatören Merkurius,  kasta ljus över "arbetslinjen" för det fåtal som klarar bloggens egentligen rätt komplexa astrologiska modell.)


Tillägg

Mattias Bejmo satt likt undertecknad och filade nyligen på ett inlägg om Spotify för tidig morgonpublicering i AB denna söndag. Mycket läsvärd historia om Ek:s skamliga bakgrund!

Bejmo förklarar dock begreppet "pivot" rätt omständligt. Tänk "vindflöjel" som vilar på en spets ("pivot") och man ser direkt vad Ek och andra IT-nissar sysslar med. Alla jagar de pengar och kunde inte bry sig mindre om produkterna de för timman saluför. Dessa är bara redskap för att nå nyrikedom, och så går bollen tillbaka till Sverigehoroskopets skrämmande fula Jupiter - den nyrika svenskens brist på substans.


Inga kommentarer: